Skip to Content

Martin Zapletal till höger. Foto: Facebook

Tjeckens ovanliga protest mot Lidls censur av kristna kors

Digital utgåva

Att matkedjan Lidl tagit bort kristna symboler från matförpackningar har bemötts med protestaktioner, i alla fall i Tjeckien.

Publicerad: 10 september, 2017, 20:13

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  V4 länderna tycks vara de enda som har förnuftet i behåll.

 • I love PJ

  Rubriksättaren har haft bråttom att korrekturläsa sin rubrik 🙂 Tjeckien utan i och Lidl utan sista L. Har märkt att det slarvas allt oftare med rubrikerna och stavfel. Annars en bra artikel.

  • Tack för påpekandet. Vi har rättat ”Lidl”, men ”tjeckens” ska det faktiskt stå, för det är personen som avses, inte landet.

 • Lågan tänd?

  Eftersom jag har mycket att förtälja och fann NT som ett bra alternativ och efter några inlägg får jag ett inlägg raderat.
  Den som tog bort inlägget förstod inte budskapet. I sak att vi svenska folk måste övertygas om att vi håller på att förlora vårt land. Etablerade politiska partier umgås inte med den tanken att vanliga Svensson bör också ha rätt att yttra sig!

  För att ge varje lands urbefolkning en vägledning hur vi erövrar våra fri och rättigheter

  Tusentals år av hjärnbesmutsning tvättas ej ren i en handvändning. Det är därför urfolk ej ska acceptera hjärnbesmutsade tjänstemän som legitima beslutsfattare, utan göra strukturutredningar och endast godkänna urfolkslojala som stöder en legitim stat och urfolkets stadgar, samt har svuret lojalitetsed på detta.
  Orsaken att det ej går att arbeta genom opinion, det är Platonismens bedrägeri sedan 1000-tals år hjärnbesmutsat såväl massorna som än mer eliten. En manipulerad opinion är dock ej rättsligt relevant och en politik byggd på irrelevant opinion är en rövarkula som varje rättstänkande måste stå upp emot.

  Det går inte att ta sig ur hjärnbesmutsningen utan mycket hårt arbete. Det är därför en urfolks Folkhögskola finns, ännu endast genom dess Rektor Jan Rosbäck. Folks åsikter är irrelevanta innan deras hjärnbesmutsning tvättas ren.

 • Henrik Paetau

  Så enkelt är det

  Besökte nyligen Prag. Det var en angenäm upplevelse, utan tiggare och torgdemonstranter. Det forna dissidentkaféet Slavia, väl besökt också i dag påminner om en målmedveten kamp för landets och medborgarnas frihet. Vid samma tidpunkt intervjuades Polens utrikesminister i BBC. Reportern försökte i bästa SVT-stil få honom att medge att Polen har en skyldighet att öppna sig för mångkultur och ta emot flyktingar från Mellanöstern och Afrika. Han tillbakavisade dock bestämt detta med hänsvisning till att Polen redan tagit emot en och en halv miljon flyktingar från Ukraina och att regeringen ingalunda tänkte ta emot dem han kallade ekonomiska migranter från MENA som saknar vilja och förutsättningar att assimileras i det kristna polska samhället. Polens regering prioriterar självfallet sin egen befolknings livsvillkor och kommer inte att underordna sig EU:s diktatpolitik.
  Ungern, Tjeckien, Polen, Slovakien m.fl. europeiska länder som under ett femtiotal år styrdes av en påtvingad ideologi kommer naturligtvis inte att acceptera en EU-styrd islamisering. Länderna sätter sitt eget folk och sin egen kultur i främsta rummet.
  Så enkelt är det.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend