Skip to Content

Martin Zapletal till höger. Foto: Facebook

Tjeckens ovanliga protest mot Lidls censur av kristna kors

Digital utgåva

Att matkedjan Lidl tagit bort kristna symboler från matförpackningar har bemötts med protestaktioner, i alla fall i Tjeckien.

Publicerad: 10 september, 2017, 20:13

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  V4 länderna tycks vara de enda som har förnuftet i behåll.

 • I love PJ

  Rubriksättaren har haft bråttom att korrekturläsa sin rubrik 🙂 Tjeckien utan i och Lidl utan sista L. Har märkt att det slarvas allt oftare med rubrikerna och stavfel. Annars en bra artikel.

  • Tack för påpekandet. Vi har rättat “Lidl”, men “tjeckens” ska det faktiskt stå, för det är personen som avses, inte landet.

 • Lågan tänd?

  Eftersom jag har mycket att förtälja och fann NT som ett bra alternativ och efter några inlägg får jag ett inlägg raderat.
  Den som tog bort inlägget förstod inte budskapet. I sak att vi svenska folk måste övertygas om att vi håller på att förlora vårt land. Etablerade politiska partier umgås inte med den tanken att vanliga Svensson bör också ha rätt att yttra sig!

  För att ge varje lands urbefolkning en vägledning hur vi erövrar våra fri och rättigheter

  Tusentals år av hjärnbesmutsning tvättas ej ren i en handvändning. Det är därför urfolk ej ska acceptera hjärnbesmutsade tjänstemän som legitima beslutsfattare, utan göra strukturutredningar och endast godkänna urfolkslojala som stöder en legitim stat och urfolkets stadgar, samt har svuret lojalitetsed på detta.
  Orsaken att det ej går att arbeta genom opinion, det är Platonismens bedrägeri sedan 1000-tals år hjärnbesmutsat såväl massorna som än mer eliten. En manipulerad opinion är dock ej rättsligt relevant och en politik byggd på irrelevant opinion är en rövarkula som varje rättstänkande måste stå upp emot.

  Det går inte att ta sig ur hjärnbesmutsningen utan mycket hårt arbete. Det är därför en urfolks Folkhögskola finns, ännu endast genom dess Rektor Jan Rosbäck. Folks åsikter är irrelevanta innan deras hjärnbesmutsning tvättas ren.

 • Henrik Paetau

  Så enkelt är det

  Besökte nyligen Prag. Det var en angenäm upplevelse, utan tiggare och torgdemonstranter. Det forna dissidentkaféet Slavia, väl besökt också i dag påminner om en målmedveten kamp för landets och medborgarnas frihet. Vid samma tidpunkt intervjuades Polens utrikesminister i BBC. Reportern försökte i bästa SVT-stil få honom att medge att Polen har en skyldighet att öppna sig för mångkultur och ta emot flyktingar från Mellanöstern och Afrika. Han tillbakavisade dock bestämt detta med hänsvisning till att Polen redan tagit emot en och en halv miljon flyktingar från Ukraina och att regeringen ingalunda tänkte ta emot dem han kallade ekonomiska migranter från MENA som saknar vilja och förutsättningar att assimileras i det kristna polska samhället. Polens regering prioriterar självfallet sin egen befolknings livsvillkor och kommer inte att underordna sig EU:s diktatpolitik.
  Ungern, Tjeckien, Polen, Slovakien m.fl. europeiska länder som under ett femtiotal år styrdes av en påtvingad ideologi kommer naturligtvis inte att acceptera en EU-styrd islamisering. Länderna sätter sitt eget folk och sin egen kultur i främsta rummet.
  Så enkelt är det.

Facebook planerar ny global valuta

UTRIKESLibra är namnet på den nya globala valutan som Facebook planerar att lansera redan nästa år. Den nya valutan är tänkt att vara en kryptovaluta, en helt elektronisk valuta, som är tänkt att nå en marknad på flera miljarder människor över hela världen. Målet är att kunna konkurera med banker och nå de nästan två miljarder människor i framför allt utvecklingsländer som använder Facebook men inte använder banker.

Vit sydafrikansk kvinna våldtogs framför sitt barn

UTRIKESEn sydafrikansk mor tvingades genomlida ett rent helvete när en svart man bröt sig in på familjens gård. Efter att ha skjutit mamman försökte han tvinga hennes 15-åriga son att våldta henne innan den främmande mannen försökte våldta den 13-åriga dottern. Han övertalades av den skjutna modern till att istället våldta henne – vilket han gjorde flera gånger framför den skräckslagna dottern. Nu har familjen flytt till Australien och våldtäktsmannen fått sitt straff – flera livstiders fängelse.

Syrisk offensiv möter svåra motgångar

UTRIKESSedan sommaren 2018, efter att syriska armén på löpande band befriat stad efter stad i centrala och södra Syrien från utlands­stödda rebeller och terrorister, har alla väntat på offensiven mot deras sista stora fäste i nordvästra Idlibprovinsen. Den sista större militära insatsen för att segra och uppnå fred. Den 30 april drog den äntligen igång, men har mött upprepade motgångar både militärt och politiskt. Det hårt prövade syriska folkets dröm om fred verkar i dag mer avlägsen än den var för ett år sedan. Idlibprovinsen styrs militärt och administrativt av terrorgruppen al-Qaida i Syrien, något som etablissemanget i Väst talar tyst om samtidigt som europeiska skattepengar pumpas in i så kallat humanitärt bistånd.

De Gröna är nu största partiet i Tyskland enligt mätning

UTRIKESOm det vore val till tyska Förbundsdagen nu skulle die Grünen, motsvarande svenska Miljöpartiet, bli största parti med 26 procent. AfD växte samtidigt till tredje största parti. Det visar en opinionsmätning publicerad den 6 juni. Under EU-valet hölls även lokalval i Hamburg och delstatsval i Bremen. Samtliga var katastrofval för Socialdemokraterna, men gav rejäla framgångar för die Grünen som under mitten av juni inledde maktförhandlingarna.

Kina testskjuter ryska S-400 – Kinesisk militär på inspektion i Ryssland

UTRIKESKina kommer denna månad provskjuta nylevererade luftvärnsrobotar till det avancerade långdistans-luftförsvarssystemet S-400. Samtidigt befinner sig kinesiska militära experter på plats i södra Ryssland för att övervaka förberedelserna av den andra stora leveransen sedan 2017/2018. Varje leverans motsvarar ett S-400-regemente. Totalt har Kina beställt minst tre, vilka kraftigt kommer öka Kinas luftförsvarsförmåga och på ett betydande sätt påverka den geopolitiska balansen i regionen.

Riksdagen beslutade om nordiskt samarbete

UTRIKESNär Brexit genomförs och EU-samarbetet knakar i fogarna behandlade Utrikesutskottet ett betänkande kring samarbete inom Norden. Beslutet som fattades innebar inga större förändringar jämfört med i dag. De områden som beslutades anses viktiga var fördjupat samarbete kring miljö- och säkerhetsfrågor. Sverigedemokraterna var det parti som ville gå längst vad gäller att fördjupa det nordiska samarbetet.

Bilderbergmötet 2019: ”Välkommen till verkligheten”

INRIKESÅrets möte med den hemlighetsfulla Bilderberggruppen ägde rum i Montreux, Schweiz, i månadsskiftet maj-juni. Omkring 130 medlemmar av den internationella finansiella och politiska eliten deltog, som vanligt under sträng sekretess. Från Sverige deltog bland andra Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. – Välkommen till verkligheten, sade Kristersson när en medborgarjournalist anklagade honom för att tjäna Bilderberggruppen istället för allmänheten.

Tyskland efter Andrea Nahles avgång. Och vad händer nu?

UTRIKESAtt partiordföranden för de tyska socialdemokraterna, SPD, Andrea Nahles, tackade för sina 13 månader i Willy Brandt Haus, SPD:s huvudkontor i Berlin, och lämnade sin post i partiet kom inte som en överraskning. SPD noterade ett tydligt valnederlag i valet till Europeiska parlamentet. En jämförelse med det tyska miljöpartiets, die Grünes, framgång indikerar att man missade en väljargrupp. Men det är inte allt.

Gå till arkivet

Send this to a friend