Skip to Content

Martin Zapletal till höger. Foto: Facebook

Tjeckens ovanliga protest mot Lidls censur av kristna kors

Digital utgåva

Att matkedjan Lidl tagit bort kristna symboler från matförpackningar har bemötts med protestaktioner, i alla fall i Tjeckien.

Publicerad: 10 september, 2017, 20:13

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  V4 länderna tycks vara de enda som har förnuftet i behåll.

 • I love PJ

  Rubriksättaren har haft bråttom att korrekturläsa sin rubrik 🙂 Tjeckien utan i och Lidl utan sista L. Har märkt att det slarvas allt oftare med rubrikerna och stavfel. Annars en bra artikel.

  • Tack för påpekandet. Vi har rättat “Lidl”, men “tjeckens” ska det faktiskt stå, för det är personen som avses, inte landet.

 • Lågan tänd?

  Eftersom jag har mycket att förtälja och fann NT som ett bra alternativ och efter några inlägg får jag ett inlägg raderat.
  Den som tog bort inlägget förstod inte budskapet. I sak att vi svenska folk måste övertygas om att vi håller på att förlora vårt land. Etablerade politiska partier umgås inte med den tanken att vanliga Svensson bör också ha rätt att yttra sig!

  För att ge varje lands urbefolkning en vägledning hur vi erövrar våra fri och rättigheter

  Tusentals år av hjärnbesmutsning tvättas ej ren i en handvändning. Det är därför urfolk ej ska acceptera hjärnbesmutsade tjänstemän som legitima beslutsfattare, utan göra strukturutredningar och endast godkänna urfolkslojala som stöder en legitim stat och urfolkets stadgar, samt har svuret lojalitetsed på detta.
  Orsaken att det ej går att arbeta genom opinion, det är Platonismens bedrägeri sedan 1000-tals år hjärnbesmutsat såväl massorna som än mer eliten. En manipulerad opinion är dock ej rättsligt relevant och en politik byggd på irrelevant opinion är en rövarkula som varje rättstänkande måste stå upp emot.

  Det går inte att ta sig ur hjärnbesmutsningen utan mycket hårt arbete. Det är därför en urfolks Folkhögskola finns, ännu endast genom dess Rektor Jan Rosbäck. Folks åsikter är irrelevanta innan deras hjärnbesmutsning tvättas ren.

 • Henrik Paetau

  Så enkelt är det

  Besökte nyligen Prag. Det var en angenäm upplevelse, utan tiggare och torgdemonstranter. Det forna dissidentkaféet Slavia, väl besökt också i dag påminner om en målmedveten kamp för landets och medborgarnas frihet. Vid samma tidpunkt intervjuades Polens utrikesminister i BBC. Reportern försökte i bästa SVT-stil få honom att medge att Polen har en skyldighet att öppna sig för mångkultur och ta emot flyktingar från Mellanöstern och Afrika. Han tillbakavisade dock bestämt detta med hänsvisning till att Polen redan tagit emot en och en halv miljon flyktingar från Ukraina och att regeringen ingalunda tänkte ta emot dem han kallade ekonomiska migranter från MENA som saknar vilja och förutsättningar att assimileras i det kristna polska samhället. Polens regering prioriterar självfallet sin egen befolknings livsvillkor och kommer inte att underordna sig EU:s diktatpolitik.
  Ungern, Tjeckien, Polen, Slovakien m.fl. europeiska länder som under ett femtiotal år styrdes av en påtvingad ideologi kommer naturligtvis inte att acceptera en EU-styrd islamisering. Länderna sätter sitt eget folk och sin egen kultur i främsta rummet.
  Så enkelt är det.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend