Skip to Content

Sir Bob Geldof intervjuas i tysk TV. Foto: Stillbild NDR
UTRIKES

Tomma ord: Kändisar som hade lovat att ta hand om invandrare

Digital utgåva

Franska och brittiska kändisar som hade skapat uppmärksamhet runt sig själva genom att säga att de skulle ta emot illegala invandrare hemma, har inte gjort det.

Publicerad: 11 september, 2019, 18:18

  • Svenska

Läs även

Under migrationskrisen 2015 så deklarerade många kändisar att de tänkte ställa upp och ta emot flyktingar i sina hem. Den franska Tv-kanalen France2 har genomfört en undersökning som avslöjade att ingen kändis som hade förklarat sagt att de skulle ta emot illegala invandrare hemma, hade hållit sitt löfte.

I måndagens nyhetssändning ville France2 veta om dessa kändisar hade omsatt sina ord i handling. Resultaten av undersökningen var klargörande.

Sångaren Charles Aznavour hade lovat att motta illegala invandrare ”hemma”. Hans omgivning uppgav att boendet i fråga sköts upp och skulle äga rum ”efter hans turné”. Sångaren gick bort förra året utan att ha inhyst en enda invandrare.

Ett löfte om mottagande av illegala invandrare gjordes också av den före detta fotbollsstjärnan Eric Cantona. Cantona har tyvärr inte heller välkomnat några illegala ”flyktingar”. Anledningen, sade han, var att processen tar mycket längre tid än väntat. ”Det går inte så snabbt”.

Tv-personligheten Franck Tanguy sade också till radiostationen RMC: ”Jag är redo att välkomna en invandrare i mitt hem.” När han kontaktades av France2, förklarade programledaren att han ännu inte hade varit värd för någon migrant, men att han hade ”tagit kontakt med en organisation”.

Det fanns dock ett litet problem. När France2 ringde organisationen i fråga, sade de att de inte hade namnet Franck Tanguy på sin lista. Och när France2 kontaktade honom igen, kunde han inte ge någon förklaring till denna anomali.

Tidigare sade Tanguy till BMTV: ”invandring är en fördel” med hänvisning till att ”dynamiken i USA väckts av invandrare”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Det var inte så länge sedan Samhällsnytt gjorde en enkät om folk kunde tänka sig att hysa en invandrare hemma hos sig? Runt 30 -35 människor tillfrågades och alla kunde det, men då invandraren plötslig dök upp var det ett annat ord i skällan? Den ena, efter den andra ursäkten kom, om varför de inte kunde just nu förklarades. Det här är symtomatiskt för alla hycklare vi har runt oss – eviga skitsnackare.
    Nya Tider ville betala resan till Afghanistan för alla de som stod med plakaten, “skicka mej istället”? När det kom till kritan hade dessa damer (ett 30 tal) så mycket att göra, så de hade inte tid med resan?
    Dessa eviga skitsnackare finns överrepresenterade i privilegierade områden som Östermalm och Södermalm där det inte finns några asylboenden. Likväl skall vi lyssna på de här hycklarna så fort invandringen kommer på tal? Kanske inte så underligt, då det alltid är Bonniermedia, SVT och Schibsted som gör intervjuerna?

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend