Skip to Content

Tommie Lindh, 19, knivmördades den 10 maj i Härnösand. Enligt uppgifter på sociala medier skedde det när han försökte stoppa en pågående våldtäkt, vilket gjort att han på nätet hyllas som en hjälte. I systemmedia är det dock sparsamt med rapporteringen. Bild höger: Tommie Lindh på Alternativ för Sveriges torgmöte i Bollnäs den 5 maj 2019 inför EU-valet. Tommie gick i gymnasiet i Härnösand, men han var född och uppvuxen i Vallsta utanför Bollnäs. Foto: Privat
INRIKES

Tommie försökte stoppa våldtäkt – blev knivmördad

PappersupplaganNya Tider v. 21

En 22-årig afrikan från Sudan har häktats, misstänkt för mord och våldtäkt, begångna i en lägenhet i Härnösand. Det var natten mot söndagen den 10 maj som Tommie Lindh, en 19-årig gymnasieelev, försökte undsätta en kvinnlig bekant som höll på att bli våldtagen av afrikanen. Polisen är förtegen om detaljerna, men uppgifter i sociala medier gör gällande att sudanesen knivhögg Tommie upprepade gånger i bröstet och fortsatte sedan våldtäkten. Sudanesen är sedan tidigare dömd för såväl sexuellt ofredande av minderårig som narkotikabrott och stöld.

Publicerad: 19 maj, 2020, 13:06

 • Svenska

Läs även

På söndagsmorgonen den 10 maj inkom larm till polisen om att ett mord och en våldtäkt hade begåtts i ett studentboende för gymnasieelever i Härnösand. Enligt uppgifter till lokaltidningen Allehanda skedde därefter ett ingripande med tungt beväpnad polis mot lägenheten. Polisen är knapphändig när det gäller händelseförloppet, men enligt häktningsframställan är brottsrubriceringen mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot samt grov misshandel.

Åklagaren Stina Sjöqvist uppger för SVT att våldtäkterna gäller ett och samma offer, vid två olika tillfällen under söndagen. På sociala medier tolkas detta som att våldtäkterna begicks före respektive efter att Tommie Lindh knivhuggits.
Den unge svensken var på söndagen fortfarande vid liv och transporterades till Karolinska sjukhuset i Stockholm för specialvård vid traumacenter, men hans liv gick inte att rädda.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ensomintevet

  Inser inte Sveriges befolkning vad de inkompetenta politikerna på alla nivåer ställt till med under många år. Det började med sossarna, fortsatt med Alliansen sedan fick sossarna återigen, tyvärr möjligheten att fortsätta rasera vårt land. Vad är det för drivkrafter som ligger bakom det beteendet eller är de enbart oförmögna och underbegåvade?

  Vad gäller den namnlöse svärmorsdrömmen “En 22-årig afrikan från Sudan” så kommer väl Domstolsverket som vanligt att göra allt som går för att denne ska få stanna i Sverige.

  • RL, Vallentuna

   Som av en tillfällighet har båda kvällstidningarna idag K.Himmelf.dag artiklar om att Tommies föräldrar inte vill att deras som skall förknippas med ” främlingsfientlighet ” .
   I .AB skriven av ökände Oisin Cantwell.
   Nu är det ju så att det finns flera alternativ….föräldrarna kan ha hotats av expo+MSM att hängas ut och få ett rent helvete om dom inte rättar in sig i ledet.
   Något jag själv råkat ut för.
   Det kan också vara så att föräldrarna fortfarande inte vaknat upp och att Tommie slitit sig loss ur PK bojorna utan att föräldrarna var med i skutan.
   Man skall förstå bakomliggande syften hos uslingen Oisin Cantwell som är en niding av obegripliga mått….O:C: vill bara hindra Tommies vänner från att minnas honom som de önskar. Tommie var en ung man som uppnått myndighetsålder.
   Tidningen AB vill oss inget gott. Det är en elak , illvillig och ondsint tidning.

 • RL, Vallentuna

  Åklagaren i målet försöker slingra sig ur sanningen och blanda bort korten. Jag hoppas att fler vittnen träder fram och sopar bort åklagarens mörkläggning.
  Hur många 1000 svenskar har mördats av asylmissbrukare ??
  Varför är just svenskar så masochistiska som bara tar emot allt skit–låter sig utplundras och förnedras ??
  Propagandan ?? Äsch – Även jag är uppväxt med SVT/DN-Exp-AB-SvD…–jag gick inte på lögnerna …jag såg själv redan på 1970 talet när det kom stora skaror finska zig/rom till min stad att det inte var ett dyft kul eller trevligt.
  Jag såg att Palmes “krigsvägrare ” Vietnamavhoppare var svarta hallickar !!!
  Jag såg att ” flyktingarna ” från Jugoslavien var gangsters och gav upphov till ord som “Juggemaffia”
  Jag såg att ” flyktingarna ” från Chile var samvetslösa hårdföra kommunister…
  och sedan har det fortsatt och det tar aldrig slut…
  Varför såg inte alla andra detta ???

 • Anpassning

  Tänk att de värdelösa journalisterna på Expressen aldrig får reda på denna typ av nyheter.
  De har väl häcken full med att försöka gömma artiklar om alla skjutningar längst bak i nyhetsflödet på deras webb.
  Skönt att det finns nyheter som berättar verkligheten, Tack Nya Tider och ni andra.

 • Dacke

  Operation “rädda afrikanen” har börjat och det är naturligtvis det svenska rättssystemet som går i bräschen för det? Det är ingen mindre än kammaråklagare Stina Sjöqvist som plötsligt agerar försvarsadvokat för afrikanen? Eftersom Tommie Lindh är mördad så behöver han inte någon advikat, utan nu är det två “rättvisans tjänare” som får uppgiften att försvara afrikanen? Alltså afrikanen har både åklagare och försvarsadvokat på varsin sid om sig? Kan tänka mig att de bägge, försvarsadvokaten och åklagaren sitter och slipar på afrikanens försvarstal och den springande punkten lär vara Tommies nära band med AFS? Med det kortet i skjortärmen lär afrikanen vinna målet och självklart blir det inte tal om fängelsestraff för mord – utan ett påskyndande för att få ett svenskt medborgarskap? Den svenska rättvisan i ett nötskal!

 • Anpassning

  Med en åklagare som försvarar gärningsmannen så behövs inga dyra advokater.
  Den här åklagaren Stina verkar gilla afrikanska män mer än att skipa rättvisa.
  Vårt land stinker ruttet, fy fasen.

  https://www.friatider.se/aklagaren-dementerar-att-tommie-lindh-forsokte-stoppa-valdtakt

 • BirgittaSvenne

  Jag blir oerhört ledsen för den riktning mitt land har tagit, vi svenskar har inte mycket att säga till om, tyvärr.
  Jag hoppas på att det eländet skall vända…….var är svenskarna och vad tycker de ?
  Våra barn och barnbarn får leva med infernot……känns det bra ?

 • Anpassning

  Läste om detta i Expressen, journalisten dolde det mesta. Artikeln blev totalt meningslös att läsa när vi redan fått redan på verkligheten.ä

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Göteborg: Vänsterextremister stoppar trafiken medan polisen tittar på

INRIKESEtt fyrtiotal aktivister från den vänsterextrema organisationen Extinction Rebellion samlades under fredagseftermiddagen för att spärra av vägar i centrala Göteborg under polisens överinseende. På plats fanns bland andra Jonathan Pye som dömdes till fängelse i fyra år för inblandning i Göteborgskravallerna 2001.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Ny runsten funnen

INRIKESEn lantbrukare i Västerviks kommun har upptäckt att en stor sten han grävde upp för flera år sedan är en runsten. Runstenen, som dateras till 1000-talets första hälft, är den första nya sten som hittats på flera år.

Brå konstaterar vad har varit allmänt känt – stök, brott och bråk i bibliotek och i simhallar

INRIKESBrå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen. Resultatet är att man kan konstatera att brott och ordningsstörningar förekommer på de flesta simhallar och bibliotek. Detta skapar otrygghet för besökare och har negativa konsekvenser för personalens arbetsmiljö. Detta fenomen har konstaterats av alternativmedia sedan många år tillbaka, och precis som vice rikspolischefens erkännande av förekomsten av kriminella klaner har Brå hittills undvikit att rapportera om det.

Gå till arkivet

Send this to a friend