Skip to Content

Tommie Lindh, 19, knivmördades den 10 maj i Härnösand. Enligt uppgifter på sociala medier skedde det när han försökte stoppa en pågående våldtäkt, vilket gjort att han på nätet hyllas som en hjälte. I systemmedia är det dock sparsamt med rapporteringen. Bild höger: Tommie Lindh på Alternativ för Sveriges torgmöte i Bollnäs den 5 maj 2019 inför EU-valet. Tommie gick i gymnasiet i Härnösand, men han var född och uppvuxen i Vallsta utanför Bollnäs. Foto: Privat
INRIKES

Tommie försökte stoppa våldtäkt – blev knivmördad

PappersupplaganNya Tider v. 21

En 22-årig afrikan från Sudan har häktats, misstänkt för mord och våldtäkt, begångna i en lägenhet i Härnösand. Det var natten mot söndagen den 10 maj som Tommie Lindh, en 19-årig gymnasieelev, försökte undsätta en kvinnlig bekant som höll på att bli våldtagen av afrikanen. Polisen är förtegen om detaljerna, men uppgifter i sociala medier gör gällande att sudanesen knivhögg Tommie upprepade gånger i bröstet och fortsatte sedan våldtäkten. Sudanesen är sedan tidigare dömd för såväl sexuellt ofredande av minderårig som narkotikabrott och stöld.

Publicerad: 19 maj, 2020, 13:06

 • Svenska

Läs även

På söndagsmorgonen den 10 maj inkom larm till polisen om att ett mord och en våldtäkt hade begåtts i ett studentboende för gymnasieelever i Härnösand. Enligt uppgifter till lokaltidningen Allehanda skedde därefter ett ingripande med tungt beväpnad polis mot lägenheten. Polisen är knapphändig när det gäller händelseförloppet, men enligt häktningsframställan är brottsrubriceringen mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot samt grov misshandel.

Åklagaren Stina Sjöqvist uppger för SVT att våldtäkterna gäller ett och samma offer, vid två olika tillfällen under söndagen. På sociala medier tolkas detta som att våldtäkterna begicks före respektive efter att Tommie Lindh knivhuggits.
Den unge svensken var på söndagen fortfarande vid liv och transporterades till Karolinska sjukhuset i Stockholm för specialvård vid traumacenter, men hans liv gick inte att rädda.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ensomintevet

  Inser inte Sveriges befolkning vad de inkompetenta politikerna på alla nivåer ställt till med under många år. Det började med sossarna, fortsatt med Alliansen sedan fick sossarna återigen, tyvärr möjligheten att fortsätta rasera vårt land. Vad är det för drivkrafter som ligger bakom det beteendet eller är de enbart oförmögna och underbegåvade?

  Vad gäller den namnlöse svärmorsdrömmen ”En 22-årig afrikan från Sudan” så kommer väl Domstolsverket som vanligt att göra allt som går för att denne ska få stanna i Sverige.

  • RL, Vallentuna

   Som av en tillfällighet har båda kvällstidningarna idag K.Himmelf.dag artiklar om att Tommies föräldrar inte vill att deras som skall förknippas med ” främlingsfientlighet ” .
   I .AB skriven av ökände Oisin Cantwell.
   Nu är det ju så att det finns flera alternativ….föräldrarna kan ha hotats av expo+MSM att hängas ut och få ett rent helvete om dom inte rättar in sig i ledet.
   Något jag själv råkat ut för.
   Det kan också vara så att föräldrarna fortfarande inte vaknat upp och att Tommie slitit sig loss ur PK bojorna utan att föräldrarna var med i skutan.
   Man skall förstå bakomliggande syften hos uslingen Oisin Cantwell som är en niding av obegripliga mått….O:C: vill bara hindra Tommies vänner från att minnas honom som de önskar. Tommie var en ung man som uppnått myndighetsålder.
   Tidningen AB vill oss inget gott. Det är en elak , illvillig och ondsint tidning.

 • RL, Vallentuna

  Åklagaren i målet försöker slingra sig ur sanningen och blanda bort korten. Jag hoppas att fler vittnen träder fram och sopar bort åklagarens mörkläggning.
  Hur många 1000 svenskar har mördats av asylmissbrukare ??
  Varför är just svenskar så masochistiska som bara tar emot allt skit–låter sig utplundras och förnedras ??
  Propagandan ?? Äsch – Även jag är uppväxt med SVT/DN-Exp-AB-SvD…–jag gick inte på lögnerna …jag såg själv redan på 1970 talet när det kom stora skaror finska zig/rom till min stad att det inte var ett dyft kul eller trevligt.
  Jag såg att Palmes ”krigsvägrare ” Vietnamavhoppare var svarta hallickar !!!
  Jag såg att ” flyktingarna ” från Jugoslavien var gangsters och gav upphov till ord som ”Juggemaffia”
  Jag såg att ” flyktingarna ” från Chile var samvetslösa hårdföra kommunister…
  och sedan har det fortsatt och det tar aldrig slut…
  Varför såg inte alla andra detta ???

 • Anpassning

  Tänk att de värdelösa journalisterna på Expressen aldrig får reda på denna typ av nyheter.
  De har väl häcken full med att försöka gömma artiklar om alla skjutningar längst bak i nyhetsflödet på deras webb.
  Skönt att det finns nyheter som berättar verkligheten, Tack Nya Tider och ni andra.

 • Dacke

  Operation ”rädda afrikanen” har börjat och det är naturligtvis det svenska rättssystemet som går i bräschen för det? Det är ingen mindre än kammaråklagare Stina Sjöqvist som plötsligt agerar försvarsadvokat för afrikanen? Eftersom Tommie Lindh är mördad så behöver han inte någon advikat, utan nu är det två ”rättvisans tjänare” som får uppgiften att försvara afrikanen? Alltså afrikanen har både åklagare och försvarsadvokat på varsin sid om sig? Kan tänka mig att de bägge, försvarsadvokaten och åklagaren sitter och slipar på afrikanens försvarstal och den springande punkten lär vara Tommies nära band med AFS? Med det kortet i skjortärmen lär afrikanen vinna målet och självklart blir det inte tal om fängelsestraff för mord – utan ett påskyndande för att få ett svenskt medborgarskap? Den svenska rättvisan i ett nötskal!

 • Anpassning

  Med en åklagare som försvarar gärningsmannen så behövs inga dyra advokater.
  Den här åklagaren Stina verkar gilla afrikanska män mer än att skipa rättvisa.
  Vårt land stinker ruttet, fy fasen.

  https://www.friatider.se/aklagaren-dementerar-att-tommie-lindh-forsokte-stoppa-valdtakt

 • BirgittaSvenne

  Jag blir oerhört ledsen för den riktning mitt land har tagit, vi svenskar har inte mycket att säga till om, tyvärr.
  Jag hoppas på att det eländet skall vända…….var är svenskarna och vad tycker de ?
  Våra barn och barnbarn får leva med infernot……känns det bra ?

 • Anpassning

  Läste om detta i Expressen, journalisten dolde det mesta. Artikeln blev totalt meningslös att läsa när vi redan fått redan på verkligheten.ä

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Gå till arkivet

Send this to a friend