Skip to Content

Mikael och Linnéa lindh miste sin 19-årige son Tommie när han blev mördad i maj månad av sudanesen Abubaker Mohamad Awad. Foto: exakt24.se
REPORTAGE

Tommie Lindhs föräldrar: ”Han var en varm person och var väldigt omtänksam”

PappersupplaganNya Tider v. 44

Tommie Lindh mördades endast 19 år gammal i en studentlägenhet i Härnösand. Nu har domen fallit mot den 23-årige sudanesen Abubaker Mohamad Awad, som döms till livstids fängelse. Nättidningen Exakt24 har talat med Tommie Lindhs föräldrar, Mikael och Linnéa, som berättar att Tommie hade stora framtidsplaner. Han ville skydda Sveriges gränser, älskade djur och natur och var väldigt mån om sin familj.

Publicerad: 28 oktober, 2020, 14:50

  • Svenska

Läs även

Tommie Linds föräldrar, Linnéa och Mikael, har svårt att förstå att deras son är borta. I köket står en stor bild på Tommie och bredvid ramen står en vas med blommor i. Blommorna kommer från en arbetsplats som Tommie gjorde sin praktik på. De hade läst om det brutala mordet i media.

På väggen hänger det en grön tavla med snirklig text. Tavlan är målad av Tommie i mellanstadiet, berättar mamman. Det är en tecknad bild på honom själv och hans hund Maggie, med texten:

Tavla som Tommie gjorde. Texten lyder: Favoritplatsen är trollskogen. Jag tar med min kära kund Maggie dit. Det speciella är tystnaden. Jag kan andas frisk luft, jag kan känna lycka och lugn. När jag lämnar platsen känner jag genast en längtan tillbaka.

Favoritplatsen är trollskogen. Jag tar med min kära kund Maggie dit. Det speciella är tystnaden. Jag kan andas frisk luft, jag kan känna lycka och lugn. När jag lämnar platsen känner jag genast en längtan tillbaka.

– Han var väldigt varm som människa och brydde sig väldigt mycket om sina vänner och familj. Förra nyårsafton skulle han iväg och fira med sina kompisar, men vid halv tolv på natten ringde han och ville bli hämtad för att han ville vara med familjen under tolvslaget. Vem åker från en nyårsfest som tonåring?

Tommie var Linnéas och Mikaels första barn. De träffades för tjugo år sedan och ett år senare kom Tommie. De var övertygade om att det skulle bli en flicka och hade bara valt ut flicknamn, berättar de. Ett år efter Tommies födsel föddes hans lillasyster. Den knappa åldersskillnaden gjorde att de ”nästan växte upp som tvillingar”.

Mikael säger att Tommie hade stora framtidsplaner, både privat och yrkesmässigt:

– Han var intresserad av kustbevakningen och ville skydda Sveriges gränser.

Mamman säger att Tommie ville ut på vattnet och jobba med båtar. Han ville se sig om i världen och pratade om att skaffa en lägenhet som bara var hans. Han skämtade ibland att han kände sig gammal eftersom en del vänner skaffade barn. ”Så barn var definitivt på kartan”.

Tommie växte upp nära naturen och älskade djur, enligt föräldrarna. När han ville ha sinnesro gick han ut till skogen eller till ett vattendrag i närheten.

– Vi har en liten bäck och Tommie trivdes i naturen och med sin hund, som han hade under större delen av sitt liv. Hans syster betydde allt för honom ... och Tommie betydde allt för vår dotter. Han var väldigt beskyddande, lillasyster rörde man inte, berättar Mikael.

Tommie Lindh som barn. Föräldrarna säger att Tommie alltid gillat djur och natur, och han var extra förtjust i sin hund Maggie (infälld). Foto: Privat

 

Rättegången mot Tommies mördare var mentalt påfrestande för föräldrarna. Abubaker förstod inte att han hade gjort något fel. Under rättegången sade han att både Tommie och våldtäktsoffret ”förtjänade det”.

– Det fanns ingen ånger över huvud taget, konstaterar Linnéa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Endast 17 procent av äldre som dött ”med” Covid-19 dog ”av” Covid-19

COVID-19Av 228 avlidna äldre på Stockholms regions Särskilda boenden för äldre (SÄBO) avled endast 36 stycken, eller 17 procent, med Covid-19 som ”dominerande dödsorsak”. För 159 av fallen, 75 procent, anges Covid-19 vara ”bidragande dödsorsak”, tillsammans med skörhet och multisjuklighet. För 17 personer, motsvarande 8 procent av fallen, anges ”sannolikt annan dödsorsak”.

Många republikaner stödjer stormningen av Kapitolium

USATrumpanhängare ockuperade USA:s parlament Kapitolium i Washington DC den 6 januari, medan andra ropade att dessa var Antifa och provokatörer. Nu använder hela det politiska etablissemanget, massmedia och IT-jättarna det hela som en förevändning för att dra åt tumskruvarna mot Trumps anhängare, och presidenten själv ska ställas inför riksrätt därför att han påstås ha uppviglat till händelsen genom att försöka bevisa att omfattande valfusk förekommit.

Dan Eliasson lämnar MSB efter ”nödvändig” resa till gayklubb på Kanarieöarna

INRIKESAllt fler avslöjanden dyker nu upp i härvan kring Dan Eliassons julresa till Kanarieöarna. Eliasson, dåvarande generaldirektör för Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap (MSB), var huvudansvarig för det sms som skickades ut inför julen, där svenskar uppmanades att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, bland annat att endast genomföra ”nödvändiga resor”. Samtidigt försvarar han sin solsemesterresa till Kanarieöarna med att den var just ”nödvändig”. Nu hopar sig fler skandaler kring Eliassons semesterhärva.

Inblick: De okända och oskyldiga fångarna i Sverige

REPORTAGEDet finns en särskild lag, med en tillhörande infrastruktur, vars syfte alla verkar ha enats om är att ”rädda liv”. Vad ingen däremot verkar kunna besvara är varför verksamheten ser ut som den gör, varför den är tvingande under så pass lång tid eller huruvida den över huvud taget faktiskt räddar några liv. Nya Tider har talat med en jurist, en administratör och en intagen – mannen längst ned i kedjan som suttit på fem av verksamhetens anläggningar.

Läraren som skal­la­de och ströp elev jobbar som lärare igen

INRIKESLäraren och Mp-politikern Pascal Fall flög på en elev, skal­la­de honom i ansiktet och tog stryptag på honom när han låg ner. Straffet blev anmärkningsvärt lågt med hänvisning till bland annat att gärningsmannen fått lämna sitt jobb vid Samskolan i Saltsjöbaden. Men Pascal Fall har redan nytt jobb som lärare på Kunskapsskolan i Tumba. Systemmedia har fortfarande inte skrivit en rad om domen, som nu har överklagats av båda sidor.

Zimbabwe vill betala kompensation till fördrivna vita farmare

UTRIKESZimbabwes regering säger sig nu vilja kompensera de vita farmare som fördrevs från sina ägor under den förre presidenten Robert Mugabes styre. Landet har dock inte råd att betala utan kommer att vända sig till internationella finansiärer för att få ihop pengarna.

Påven: Rätten att äga privat egendom saknar stöd i kristen tradition, WEF: ”Du kommer ingenting äga och du kommer att vara lycklig”

UTRIKESI månadsskiftet november-december gjorde påven ett utspel som beskrivits som chockerande av många. Han hävdade att kristendomen inte stödjer rätten till att äga ett eget hem. Det ledde till förvånade och upprörda reaktioner, där flera påtalade att den som tvingas hyra eller tigga tak över huvudet aldrig kan vara fri. Nya Tider kan här avslöja att påvens uttalande ligger i linje med de planer globalisteliten sedan länge diskuterat och även mer eller mindre tydligt kommunicerat med allmänheten, något som gått de flesta förbi. Vi presenterar bland annat World Economic Forums 8-punktsvison för 2030. Dessa världsomvälvande planer börjar på olika sätt materialisera sig nu, bland annat i Kina.

Facebook ska radera hat mot svarta, men inte mot vita eller män

CENSURFöretaget Facebook, som länge har använt maskininlärning och artificiell intelligens för att automatiskt identifiera och radera vissa uttalanden på sin sociala plattform, ska hädanefter göra ett undantag för kränkningar som riktas mot män eller vita. Som skäl uppges att hat som riktas mot andra grupper är mer skadligt.

Gå till arkivet

Send this to a friend