Skip to Content

Mikael och Linnéa lindh miste sin 19-årige son Tommie när han blev mördad i maj månad av sudanesen Abubaker Mohamad Awad. Foto: exakt24.se
REPORTAGE

Tommie Lindhs föräldrar: ”Han var en varm person och var väldigt omtänksam”

PappersupplaganNya Tider v. 44

Tommie Lindh mördades endast 19 år gammal i en studentlägenhet i Härnösand. Nu har domen fallit mot den 23-årige sudanesen Abubaker Mohamad Awad, som döms till livstids fängelse. Nättidningen Exakt24 har talat med Tommie Lindhs föräldrar, Mikael och Linnéa, som berättar att Tommie hade stora framtidsplaner. Han ville skydda Sveriges gränser, älskade djur och natur och var väldigt mån om sin familj.

Publicerad: 28 oktober, 2020, 14:50

  • Svenska

Läs även

Tommie Linds föräldrar, Linnéa och Mikael, har svårt att förstå att deras son är borta. I köket står en stor bild på Tommie och bredvid ramen står en vas med blommor i. Blommorna kommer från en arbetsplats som Tommie gjorde sin praktik på. De hade läst om det brutala mordet i media.

På väggen hänger det en grön tavla med snirklig text. Tavlan är målad av Tommie i mellanstadiet, berättar mamman. Det är en tecknad bild på honom själv och hans hund Maggie, med texten:

Tavla som Tommie gjorde. Texten lyder: Favoritplatsen är trollskogen. Jag tar med min kära kund Maggie dit. Det speciella är tystnaden. Jag kan andas frisk luft, jag kan känna lycka och lugn. När jag lämnar platsen känner jag genast en längtan tillbaka.

Favoritplatsen är trollskogen. Jag tar med min kära kund Maggie dit. Det speciella är tystnaden. Jag kan andas frisk luft, jag kan känna lycka och lugn. När jag lämnar platsen känner jag genast en längtan tillbaka.

– Han var väldigt varm som människa och brydde sig väldigt mycket om sina vänner och familj. Förra nyårsafton skulle han iväg och fira med sina kompisar, men vid halv tolv på natten ringde han och ville bli hämtad för att han ville vara med familjen under tolvslaget. Vem åker från en nyårsfest som tonåring?

Tommie var Linnéas och Mikaels första barn. De träffades för tjugo år sedan och ett år senare kom Tommie. De var övertygade om att det skulle bli en flicka och hade bara valt ut flicknamn, berättar de. Ett år efter Tommies födsel föddes hans lillasyster. Den knappa åldersskillnaden gjorde att de ”nästan växte upp som tvillingar”.

Mikael säger att Tommie hade stora framtidsplaner, både privat och yrkesmässigt:

– Han var intresserad av kustbevakningen och ville skydda Sveriges gränser.

Mamman säger att Tommie ville ut på vattnet och jobba med båtar. Han ville se sig om i världen och pratade om att skaffa en lägenhet som bara var hans. Han skämtade ibland att han kände sig gammal eftersom en del vänner skaffade barn. ”Så barn var definitivt på kartan”.

Tommie växte upp nära naturen och älskade djur, enligt föräldrarna. När han ville ha sinnesro gick han ut till skogen eller till ett vattendrag i närheten.

– Vi har en liten bäck och Tommie trivdes i naturen och med sin hund, som han hade under större delen av sitt liv. Hans syster betydde allt för honom ... och Tommie betydde allt för vår dotter. Han var väldigt beskyddande, lillasyster rörde man inte, berättar Mikael.

Tommie Lindh som barn. Föräldrarna säger att Tommie alltid gillat djur och natur, och han var extra förtjust i sin hund Maggie (infälld). Foto: Privat

 

Rättegången mot Tommies mördare var mentalt påfrestande för föräldrarna. Abubaker förstod inte att han hade gjort något fel. Under rättegången sade han att både Tommie och våldtäktsoffret ”förtjänade det”.

– Det fanns ingen ånger över huvud taget, konstaterar Linnéa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Beväpnade multikoptrar – framtidens vapen: USA:s flygvapen har stora planer för ”flygbilen” Hexa– Brittisk general: Beväpnade robotar och drönare kommer utgöra en fjärdedel av militären på 2030-talet

UTRIKESUSA:s flygvapen kommer snart att börja testa ”flygbilen” Hexa för att utröna hur den kan användas militärt. Det sägs finnas stora planer för denna nya typ av flygfarkost, både uttalade och mer hemliga. Nya Tider tittar här närmare på dess svagheter och styrkor samt vad den kan komma att innebära för en ny amerikansk militärdoktrin. Vi tittar också på det större perspektivet, hur den passar in i dolda agendor och i en skrämmande framtid där beväpnade och möjligen autonoma drönare kommer vara våra nya soldater och kanske också poliser.

Miljöpartiet: Vita kvinnor ska flytta på sig

INRIKESMiljöpartiets språkrör Märta Stenevi menar att svenska kvinnor måste lämna sina positioner för att utlandsfödda kvinnor i stället ska inta dessa. Nya Tider får dock inga svar från hennes pressekreterare på hur Miljöpartiet och dess språkrör tänker sig att detta ska gå till eller varför man anser det rättvist att kvinnor som uppnått en position med makt nu ska lämna den.

SVT hyllar Hallengren – trots att Åkesson har högre förtroende

INRIKESI början av april presenterades två olika förtroendemätningar för svenska politiker, den ena avseende partiledare och den andra avseende regeringens ministrar. SVT:s hantering av de två undersökningarna väcker frågor om det finns en politisk agenda där fakta fulvinklas för att framställa folkets förtroende för regeringen som högre än det i själva verket är.

Icke-vita tillverkare ska gynnas med ny hyllmärkning – Del av globalistisk agenda där World Economic Forum återigen figurerar i bakgrunden

UTRIKES En stor livsmedelskedja i USA ansluter till Woke-rörelsen, som rullar över den falnande supermakten som en ostoppbar ångvält, och märker nu sina varor som ”svartägda”, ”latinoägda”, ”HBTQ-ägda” och så vidare. Man vill uppmuntra kunderna att köpa dessa på bekostnad av ”vitägda” företag. Nya Tider granskar hur det kommer sig att idéer med mycket lite stöd utanför en liten grupp högljudda miljardärer och vänsteraktivister kan ha sådan enorm framgång i det en gång så konservativa USA och västvärlden i övrigt. Vid granskningen finner vi ett globalistiskt nätverk av mäktiga storföretag, där World Economic Forum (WEF) är spindel i nätet, som ska leda omdaningen av hela den globala arbetsmarknaden och ”utrota rasismen” en gång för alla.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

REPORTAGEFör några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Vänsterjournalisten som planerade väpnad revolution släppt på fri fot

INRIKESVänsterextremisten och journalisten Jonas Linde, 34, blev frigiven från anstalten Hall den 24 mars. När han greps av polisen i juli 2018 hade Linde långtgående planer på en vänsterextrem revolution och hade börjat samla på sig vapen och smått spektakulär utrustning som förklädnader för det ändamålet, men hovrätten sänkte ändå hans straff till fyra år, som nu är avtjänade. Under sin tid bakom galler ska han ha betett sig ”udda och obehagligt”, enligt fängelsepersonalen.

Gretas mardröm

KRÖNIKA

Lisas mamma brändes levande i barndomshemmet: ”Trygghet har kommit att bli en klassfråga i dagens Sverige”

REPORTAGEEn äldre kvinna i Nässjö ringer polisen efter att ungdomar upprepade gånger trakasserat henne genom att kasta sten mot hennes bostadshus. Omkring tio minuter senare stod hennes hus i lågor, och hennes kropp hittades strax innanför ytterdörren. Den äldre damen hade dött av rök- och brännskador. Nättidningen Exakt24 fick en intervju med mordoffrets dotter Lisa, som är ledsen över hur samhället har utvecklats sedan hon själv var barn.

Gå till arkivet

Send this to a friend