Skip to Content

SÅTA AGENDAVÄNNER. USAs dåvarande vicepresident Joe Biden, Kinas president Xi Jinping och dåvarande utrikesministern John Kerry ses här skåla under en lunch i Washington den 25 september 2015. Samma dag antog världens ledare Agenda 2030, vilket också är vad de firar men systemmedia som använder bilden utelämnar. Stillbild: YouTubeThe Obama White House
UTRIKES

Toppmöte mellan USA och Kina: John Kerry: Klimatsituation är ”extremt brådskande”

PappersupplaganNya Tider v. 17

John Kerry åker till Kina och gör i samband med det uttalanden där han menar att vi står inför en klimatkatastrof om inte USA och världen omedelbart agerar. Biden-administrationen och kinesiska kommunistpartiet enas av det påstådda hotet om global uppvärmning. Detta trots annars hård retorik från båda sidor gällande det pågående handelskriget eller Kinas alltmer aggressiva hållning mot grannländer. Samtidigt visar siffror från förra månaden att jordens medeltemperatur nu ligger under det normala. Nya Tider sätter här toppmötet i ett geopolitiskt perspektiv samt tittar på hur det passar in i globalisternas övergripande agenda som nu införs i rasande tempo världen över.

Publicerad: 29 april, 2021, 16:02

  • Svenska

Läs även

TV-kanalen Sky News sände den 18 april en intervju med den amerikanske toppdiplomaten John Kerry, som sedan den 20 januari är USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor. Intervjun genomfördes innan Kerrys resa till Shanghai i Kina och Seoul i Sydkorea, som ägde rum den 13-17 april. Kerry valde intressant nog att inte göra något medieframträdande i Kina, utan avvaktade tills han kom till Sydkorea den 17:e.
Resan till Kina är den första som någon högt uppsatt i Biden-administrationen har gjort. Familjen Biden har upprepade gånger anklagats för dubiösa kopplingar till Kina och dess kommunistparti, CCP.

Mötet skedde trots att relationerna mellan USA och Kina är de mest ansträngda någonsin och då inte enbart på grund av de mycket hårda handelssanktioner som den tidigare Trump-administrationen införde, utan också Kinas alltmer aggressiva beteende mot sina grannar. Taiwan lever nu under vad de ser som ett direkt invasionshot och andra grannländer ser Peking lägga öar under sig i Sydkinesiska havet – även öar som ligger mycket långt från Kinas fastland. Senast drabbades Filippinerna av en massiv och koordinerad fiskebåtsinvasion. Manila, som annars är tämligen Kinavänliga, blev rasande.

JOHN KERRY, 77, är en amerikansk diplomat och demokratisk politiker. Den 23 november 2020 meddelade Joe Bidens så kal­la­de övergångsteam, som tillsattes efter den hårt ifrågasatta segern i presidentvalet, att Kerry skulle ges en heltidsanställning i Biden-administrationen. Kerry skulle fungera som USA:s speciella sändebud för klimatfrågor och i denna roll också få en inflytelserik position i det mäktiga nationella säkerhetsrådet, vilket är den viktigaste gruppen av rådgivare till USA:s president gällande frågor som rör USA:s nationella säkerhet. Detta, samt Kerrys bakgrund som en av USA:s främsta toppdiplomater, påvisar tydligt vilken vikt som makten i Washington lägger vid klimatfrågorna. Kerry tillträdde den 20 januari 2021, direkt efter Joe Bidens installation. Kerry är annars mest känd för allmänheten som USA:s utrikesminister från februari 2013 till januari 2017 under Obama-administrationen. Stillbild: Sky News

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Tyska socialdemokraterna mot seger i valet

UTRIKESI april verkade det som att det tyska miljöpartiet skulle bli störst, men sommaren gav Unionen ledarpositionen åter. Kort därpå vände den tyska opinionen fullständigt. SPD och Olaf Scholz blir under alla omständigheter valets vinnare den 26 september.

Nederländerna: Tiotusentals i rekordstor protest mot covid-tyranni och vaccinpass

NEDERLÄNDERNAUppemot hundratusen holländare samlades första söndagen i september för att protestera mot covid-diktatur, påtvingade injektioner och vaccinpass. Den flera kilometer långa protestmarschen leddes av pensionerade officerare och soldater, vilket både är starkt symboliskt och en viktig markering mot den alltmer impopulära Rutte-administrationen. Myndigheterna försökte förgäves få folk att stanna hemma och polisen smälte undan när folkmassorna blev dem övermäktiga. Demonstrationen hade en mycket bred uppslutning och partiledaren Thierry Baudet höll ett bejublat brandtal inför tusentals människor.

Drama under norsk rösträkning!

UTRIKESSegerstämning hos Arbeiderpartiet – men Senterpartiet vann valet. Trots tapp från 2017 firade man ordentligt hos Ap. Regeringspartiet H tappade mest stöd och V, KrF, MDG vägde fram och åter under spärrgränsen medan räkningen pågick.

Supervalmätning skakar Norge innan stortingsvalet

UTRIKESKommunistpartiet Rødt och Miljöpartiet MDG kan för första gången nå över fyraprocentsspärren. De små borgliga regeringspartierna räddas kvar. Senterpartiet, som tidigare i år sågs som utmanare om statsministerposten, rasade obarmhärtigt hela sommaren. Arbeiderpartiet kan vinna valet och bilda ny regering.

Arga protester i Kanada inför valet – Trudeau ”inte välkommen på gatorna längre”

UTRIKESDen 20 september hålls det val i Kanada efter att premiärminister Justin Trudeau utlyst nyval. Hur valet går är långt ifrån avgjort, men vad som är desto tydligare är att det nu finns ett utbrett och argt motstånd mot den liberala regeringen, inte minst på grund av de restriktioner många beskriver som ”drakoniska”. Trudeau blir utbuad av upprörda folkmassor så snart han visar sig på gatorna.

Brittiska sjukvården angriper vita människor offentligt

UTRIKESI Storbritannien omyndigförklaras vita människor nu officiellt av den statliga sjukvården. Folkgruppens medlemmar ska känna sig obekväma är budskapet från den skattefinansierade institutionen. Men det raspedagogiska utspelet som författats av en svart kvinnlig mångfaldsspecialist har väckt vrede. Människor befinner sig redan i en obekväm situation eftersom pandemin försatt 13 miljoner av landets invånare i vårdköer.

Gå till arkivet

Send this to a friend