Skip to Content

SÅTA AGENDAVÄNNER. USAs dåvarande vicepresident Joe Biden, Kinas president Xi Jinping och dåvarande utrikesministern John Kerry ses här skåla under en lunch i Washington den 25 september 2015. Samma dag antog världens ledare Agenda 2030, vilket också är vad de firar men systemmedia som använder bilden utelämnar. Stillbild: YouTubeThe Obama White House
UTRIKES

Toppmöte mellan USA och Kina: John Kerry: Klimatsituation är ”extremt brådskande”

PappersupplaganNya Tider v. 17

John Kerry åker till Kina och gör i samband med det uttalanden där han menar att vi står inför en klimatkatastrof om inte USA och världen omedelbart agerar. Biden-administrationen och kinesiska kommunistpartiet enas av det påstådda hotet om global uppvärmning. Detta trots annars hård retorik från båda sidor gällande det pågående handelskriget eller Kinas alltmer aggressiva hållning mot grannländer. Samtidigt visar siffror från förra månaden att jordens medeltemperatur nu ligger under det normala. Nya Tider sätter här toppmötet i ett geopolitiskt perspektiv samt tittar på hur det passar in i globalisternas övergripande agenda som nu införs i rasande tempo världen över.

Publicerad: 29 april, 2021, 16:02

  • Svenska

Läs även

TV-kanalen Sky News sände den 18 april en intervju med den amerikanske toppdiplomaten John Kerry, som sedan den 20 januari är USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor. Intervjun genomfördes innan Kerrys resa till Shanghai i Kina och Seoul i Sydkorea, som ägde rum den 13-17 april. Kerry valde intressant nog att inte göra något medieframträdande i Kina, utan avvaktade tills han kom till Sydkorea den 17:e.
Resan till Kina är den första som någon högt uppsatt i Biden-administrationen har gjort. Familjen Biden har upprepade gånger anklagats för dubiösa kopplingar till Kina och dess kommunistparti, CCP.

Mötet skedde trots att relationerna mellan USA och Kina är de mest ansträngda någonsin och då inte enbart på grund av de mycket hårda handelssanktioner som den tidigare Trump-administrationen införde, utan också Kinas alltmer aggressiva beteende mot sina grannar. Taiwan lever nu under vad de ser som ett direkt invasionshot och andra grannländer ser Peking lägga öar under sig i Sydkinesiska havet – även öar som ligger mycket långt från Kinas fastland. Senast drabbades Filippinerna av en massiv och koordinerad fiskebåtsinvasion. Manila, som annars är tämligen Kinavänliga, blev rasande.

JOHN KERRY, 77, är en amerikansk diplomat och demokratisk politiker. Den 23 november 2020 meddelade Joe Bidens så kal­la­de övergångsteam, som tillsattes efter den hårt ifrågasatta segern i presidentvalet, att Kerry skulle ges en heltidsanställning i Biden-administrationen. Kerry skulle fungera som USA:s speciella sändebud för klimatfrågor och i denna roll också få en inflytelserik position i det mäktiga nationella säkerhetsrådet, vilket är den viktigaste gruppen av rådgivare till USA:s president gällande frågor som rör USA:s nationella säkerhet. Detta, samt Kerrys bakgrund som en av USA:s främsta toppdiplomater, påvisar tydligt vilken vikt som makten i Washington lägger vid klimatfrågorna. Kerry tillträdde den 20 januari 2021, direkt efter Joe Bidens installation. Kerry är annars mest känd för allmänheten som USA:s utrikesminister från februari 2013 till januari 2017 under Obama-administrationen. Stillbild: Sky News

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Greklands kontroversiella metod för att avskräcka illegala migranter

UTRIKESGrekland har infört en kontroversiell metod för att motverka och avskräcka de stora mängder med illegala migranter som försöker ta sig till Europa, menar en organisation som verkar för ökad massinvandring. Med hjälp av maskerade kommandosoldater bogserar man tillbaka de illegala migranterna till Turkiet och lämnar dem där. Det är något som upprör massinvandringsvurmare vilka nu försöker väcka åtal mot Grekland vid Europadomstolen för dess försvar av sina gränser.

Filmklipp visar hur sydafrikansk hjälte jagade bort beväpnade rånare

UTRIKESEtt filmklipp från Sydafrika visar hur en tidigare insatspolis hjältemodigt kämpar sig igenom ett väpnat rånförsök på en motorväg i den sydafrikanska huvudstaden Pretoria. Trots att bilen beskjuts ett stort antal gånger tappar mannen, Leo Prinsloo, 48, inte fattningen utan rammar rånarnas bilar flera gånger innan han beväpnad med ett halvautomatiskt gevär jagar dem på flykten.

Storseger för konservativa i spanskt regionval – örfil mot vänsterregeringens nedstängningspolitik

UTRIKESTisdagen den 4 maj hölls det regionval i Spaniens huvudstad Madrid, en viktig indikator inför det ordinarie parlamentsvalet som skall hållas inom två år. Valet blev en storseger för det värdekonservativa Partido Popular och ett bakslag för vänstersocialisterna. Troligtvis kommer Partido Popular nu att bilda koalitionsstyre med det nationalistiska Vox.

Tysk vänsterpolitiker avslöjad med möjlig koppling till våldsamt gäng

UTRIKESMed specialutgåvan ”Antifa – Vänstermakten under jorden” har COMPACT, en konservativ tysk tidning, rört upp ett getingbo. En vänsterpolitiker vill nu till och med förbjuda undersökande journalistik.

Bidens exekutiva order berövar amerikaner alla rättigheter om de ”engagerar sig” i Ryssland

UTRIKESPresident Biden undertecknade i april en exekutiv order som gör det möjligt för hans administration att ”beröva amerikanska medborgare och organisationer deras rättigheter och egendom genom att godtyckligt koppla dessa personer till den ryska regeringens verkliga, inbillade eller vagt definierade aktiviteter”, enligt en artikel i en konservativ amerikansk publikation.

Öppet brev till syriska migranter från före detta dansk minister: ”Dags att åka hem igen!”

UTRIKESDanmarks före detta integrationsminister Inger Støjberg har i dagarna skrivit ett öppet brev till syriska migranter på sin Facebooksida. Budskapet är entydigt: ”Nu är det dags att åka hem igen!” Hon är påtagligt irriterad över att syrierna har visat låg grad av anpassningsvilja till det danska samhället.

Isaac Newton är nästa offer för ”avkoloniseringen”

UTRIKESSir Isaac Newtons historiska arv är liktydigt med ”kolonialtidsaktivitet” och måste skrotas för att ”avkolonisera” den tekniska läroplanen vid Sheffield University i Storbritannien.

Polismordet i Rambouillet: Angriparen led av ”personlighetsstörningar” men fick ändå uppehållstillstånd utan utredning

UTRIKESEn man av tunisiskt ursprung dödade brutalt en kvinnlig polistjänsteman den 23 april i Rambouillet, bara 50 kilometer utanför Paris. Mannen var av tunisiskt ursprung och hade anlänt till Frankrike illegalt, enligt uppgifter till CNews. Utredningen har dragit slutsatsen att terroristen hade radikaliserats under de senaste månaderna och hade lidit av ”personlighetsstörningar”. Nu framkommer det att han hade fått uppehållstillstånd trots att han uttryckt radikal islamism.

Gå till arkivet

Send this to a friend