Skip to Content

Våldtäkt och tortyr. Damir Al-Ali har varit delaktig i två utstuderat råa våldtäkter där målet varit att plåga offret så mycket som möjligt – i det ena fallet för att pressa pengar ur hennes väninna, i det andra för att hämnas för en polisanmälan riktad mot hans kompis. Efter flera straffrabatter, bland annat för att han utvisas fram till 2032, har han nu släppts på fri fot. Foto: Unsplash/Brandon Morales
BROTT

Tortyrvåldtäktsman från Syrien släpps fri – straffet halverat – Ny bedömning av gärningsmannens ålder i hovrätten

PappersupplaganNya Tider v. 19

Damir Al-Ali och hans bror Mohammad dömdes i januari 2018 för bland annat två våldtäkter med tortyrinslag. Efter överklaganden ändrar nu hovrätten sin tidigare bedömning av Damirs ålder. Eftersom han anses ha varit minderårig då våldtäkterna begicks får han halverat straff och släpps genast på fri fot i Malmö.

Publicerad: 5 maj, 2020, 16:07

  • Svenska

Läs även

Det var den 28 april 2017 som de båda bröderna från Syrien kontaktade en prostituerad kvinna och lurade henne att komma med dem. Damir hette vid den tidpunkten Ali. Kvinnan berättar:

”De gick på små gator. Det var mörkt. Efter en stund kände hon på sig att något var fel. Hon ville backa men kunde inte, eftersom Mohammad höll henne i handen. Vid trappen till huset dök Ali upp med en pistol. Mohammad skrek på henne och slog henne med öppen hand i ansiktet och höll med en hand om hennes mun. Ali höll pistolen mot hennes huvud samtidigt som Mohammad höll för hennes mun. /.../ Hon kom in i ett förråd med två madrasser, två stolar, en slang och en kvast. De rökte hasch och frågade om hon ville ha. De tvingade henne att röka tre bloss. Mohammad sa åt henne att ge honom pengar, men hon förklarade att hon inte hade några. Mohammad sa åt henne att klä av sig men hon ville inte. Ali riktade då pistolen mot henne. Hon blev rädd och tog av sig sina kläder. I samband med det kom en kniv fram.”

Bröderna Al-Alis avsikt var att pressa kvinnan eller hennes väninna att betala dem en större summa pengar. Metoden var våldtäkter och tortyr.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Efter kyrkovalet: AfS får tre mandat vid kyrkomötet

INRIKESSom ett resultat av kyrkovalet den 19 september tar sig det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) in vid kyrkomötet, Svenska kyrkans högsta beslutande organ. De fick tre mandat och 1,24 procent av rösterna. Sverigedemokraterna å sin sida backar med några procentenheter. Socialdemokraterna är fortsatt största partigrupp vid kyrkomötet.

S-politiker misstänkt för flera våldtäkter

INRIKESJomark Polintan,31, är en politiker som har viktiga uppdrag inom Socialdemokraterna i Värmland. Efter att han begärts häktad på den högre misstankegraden för ett flertal våldtäkter han ska ha begått mot en närstående kvinna under två års tid tvingas han nu lämna sina politiska uppdrag meddelar Socialdemokraterna.

Rekordhöga elpriser i Sveriges södra halva

INRIKESJust nu är elpriset rekordhögt i den södra halvan av Sverige. Detta beror på en mängd faktorer, berättar Björn Björnsson, affärsutvecklingsanalytiker på elhandelsbolaget Godel, för Nya Tider. Han säger att vi på sikt kan få lägre elpriser genom utbyggd vindkraft, men att det å andra sidan skulle bli större prisuppgångar i tider av lite blåst. Det som skulle kunna stabilisera prisbilden över tid skulle exempelvis vara utbyggd kärnkraft.

Rapport från kyrkovalet

INRIKESMarkant ökat valdeltagande. Köer in till vallokaler. Socialdemokraterna mobiliserar mot nationella högerpartier. En kvinnlig valfunktionär vid vallokal Pedagogen Park i Mölndal bekräftade klockan18.15 att betydligt fler röstat idag än vid tidigare kyrkoval.

IMF vill kartlägga internetvanor vid låneansökan – får mothugg av EU

INRIKESStrax innan årsskiftet 2020/2021 föreslog Internationella valutafonden (IMF) att kreditprövningar av privatpersoner även ska beakta människors internetvanor och hälsostatus. Detta får nu mothugg av EU:s datatillsynsman, EDPS, som avråder medlemsländerna från att göra ytterligare intrång i människors privatliv, i detta fall för att bedöma eventuell kreditvärdighet.

Sverige ska börja vaccinera barn – trots vaccinrisker för just barn

INRIKESUnder torsdagens extrainsatta pressträff bekräftade statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer godkänna vaccinering av barn från 12 år efter höstlovet. Samtidigt har en ny studie från USA visat att just pojkar mellan 12-15 år kan löpa sex gånger högre risk att drabbas av hjärtmuskelinflammation av coronavaccin, än risken de löper av att bli allvarligt sjuk i Covid-19. ”Det här gör vi för barnens skull”, sade Stefan Löfven.

Homopräst vägrar viga heterosexuella par

INRIKESDen homosexuella prästen Lars Gårdfeldt, i Carl Johans församling i Göteborg, har beslutat att vägra viga heterosexuella par.

SD i Region Skåne begär extradebatt om gäng- och klankriminalitet

INRIKESDen 15 september meddelade Sverigedemokraterna i Region Skåne att de nu lämnat in en begäran om extradebatt i Regionfullmäktige om den invandrarrelaterade gäng- och klankriminaliteten. Niclas Nilsson, SD:s gruppledare och regionråd i Region Skåne säger i en kommentar till Nya Tider att det bland annat är händelserna i Lund på senare tid som blev droppen.

Gå till arkivet

Send this to a friend