Skip to Content

Våldtäkt och tortyr. Damir Al-Ali har varit delaktig i två utstuderat råa våldtäkter där målet varit att plåga offret så mycket som möjligt – i det ena fallet för att pressa pengar ur hennes väninna, i det andra för att hämnas för en polisanmälan riktad mot hans kompis. Efter flera straffrabatter, bland annat för att han utvisas fram till 2032, har han nu släppts på fri fot. Foto: Unsplash/Brandon Morales
BROTT

Tortyrvåldtäktsman från Syrien släpps fri – straffet halverat – Ny bedömning av gärningsmannens ålder i hovrätten

PappersupplaganNya Tider v. 19

Damir Al-Ali och hans bror Mohammad dömdes i januari 2018 för bland annat två våldtäkter med tortyrinslag. Efter överklaganden ändrar nu hovrätten sin tidigare bedömning av Damirs ålder. Eftersom han anses ha varit minderårig då våldtäkterna begicks får han halverat straff och släpps genast på fri fot i Malmö.

Publicerad: 5 maj, 2020, 16:07

 • Svenska

Läs även

Det var den 28 april 2017 som de båda bröderna från Syrien kontaktade en prostituerad kvinna och lurade henne att komma med dem. Damir hette vid den tidpunkten Ali. Kvinnan berättar:

”De gick på små gator. Det var mörkt. Efter en stund kände hon på sig att något var fel. Hon ville backa men kunde inte, eftersom Mohammad höll henne i handen. Vid trappen till huset dök Ali upp med en pistol. Mohammad skrek på henne och slog henne med öppen hand i ansiktet och höll med en hand om hennes mun. Ali höll pistolen mot hennes huvud samtidigt som Mohammad höll för hennes mun. /.../ Hon kom in i ett förråd med två madrasser, två stolar, en slang och en kvast. De rökte hasch och frågade om hon ville ha. De tvingade henne att röka tre bloss. Mohammad sa åt henne att ge honom pengar, men hon förklarade att hon inte hade några. Mohammad sa åt henne att klä av sig men hon ville inte. Ali riktade då pistolen mot henne. Hon blev rädd och tog av sig sina kläder. I samband med det kom en kniv fram.”

Bröderna Al-Alis avsikt var att pressa kvinnan eller hennes väninna att betala dem en större summa pengar. Metoden var våldtäkter och tortyr.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Observera stycket i texten : Bröderna bjöd in ytterligare 5 män att ha sex med kvinnan.
  Alltså 5 män i området som tycker det är helt naturligt att man tittar över till en kompis som har en kvinna fången i källarkontoret för sex. Är det en kultur (S) tycker är OK…Tycker Isabella Löfvin & Amanda Lind (Mp) att det verkat trevligt ??
  När jag ( som ung ) hälsade på kompisar brukade vi spela kort eller åka en moppetur.

 • BirgittaSvenne

  Stackars offer , de är ju helt utlämnade till våldsmännen…….vad är det för fel på de som tjänstgör inom rättsväsendet ?

  • Maja Dacke

   Rädsla + girighet + maktbegär + hjärnsvaghet och politiken …

 • RL, Vallentuna

  Ps..jag har redan skrivit nedan–men om ni vill se hur Damir Ali-Ali ser ut kan man googla. Jag kan ju säga att han ser inte särskilt snäll / vänlig ut.

 • Edde

  Släppas fri är ju jättebra. Men bör han inte få ett rejält skadestånd också? Att som barn behandlas som vuxen är ju ett fruktansvärt övergrepp. Och så får man ju tänka på hans svåra barndom i hemlandet. Och på FNs barnkonvention. Och på mänskliga rättigheter. Och på…

  • Swatch

   Visst fan är vi rasister… ingen skadestånd?

 • Swatch

  Upplysning till statledningen: lägger man sig med hundarna får man loppor.
  Och dårskapen pågår än idag, med snart 1 miljon arbetslösa fyller vi på med MENA ingenjörer.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend