Skip to Content

Strålning från mobilmaster och annan trådlös teknik är skadligare än vad som officiellt påstås, menar veckans debattör. Foto: Nya Tider
OPINION: KALLE HELLBERG

Trådlös teknik är en folkhälsofara

PappersupplaganNya Tider v. 05

Människan utsätts i dag för elektromagnetisk strålning som är miljoner gånger kraftigare än någon gång under vår utveckling. Är det ett problem? Ja, menar veckans debattör Kalle Hellberg som jobbat hela livet med trådlös teknik, bland annat 30 år på Ericsson. Han konstaterar att kroppen själv använder elektromagnetiska signaler. Han hänvisar till forskning inom området och de skador som vanliga trådlösa apparater kan ge upphov till.

Publicerad: 1 februari, 2018, 13:10

 • Svenska

Läs även

Inför julen damp det ner det ena efter andra reklambladet och reklamhäften i brevlådan, med allehanda teknikprylar som nästan alla var trådlösa. Men reklammakarna missade att beskriva, medvetet eller på grund av kunskapsbrist, att trådlös teknik också innebär mycket stor hälsorisk för allt levande.

Ett rimligt krav vi bör ställa på alla som gör reklam och propagerar för trådlös teknik är att de ska vara läskunniga. Om så är fallet så finns det cirka 20 000 publicerade forskningsrapporter som påvisar allvarlig hälsopåverkan att studera, för att förkovra sig om skador och sjukdomar från trådlös teknik.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Jag tror också att vi borde lyssna mer på dem som hävdar att strålning är farligt. Sista gängen det hördes röster om att det kunde vara farligt var när mobiltelefonen började bli var mans egendom. Dessa röster tystades dock väldigt snabbt. Drösar med “experter” förklarade för oss att vi skulle inte bry oss. Vill man gå lägre tillbaka så finns det intressant materiel att läsa om cancer utvecklingen och FM radions införande. Vad som är rätt eller fel är svårt
  att avgöra.
  Man kan jämföra med amalgamet. Detta lagade man tänder med under många år. Det bedöms så giftigt att tandläkaren måste ha en särskild uppsamlare så det inte går ut i avloppet.

 • Lantzet

  Verkar vara mycket, mycket allvarligare än s.k. klimathotet. Kan du, Kalle Hellberg, ge några källor till forskningsrapporter som påvisar strålningens hälsopåverkan?

 • Bo39

  Insekternas starka nedgång kanske har samma orsak. – Borde vara lätt att kolla, om bin och humlor mår illa av aktuella frekvenser.

 • buscador

  Som lastbilschaufför blev jag tvungen att sluta köra eftersom knäna värkte så pass att jag inte längre kunde trampa på gaspedalen. Hemma på kvällarna blev det mycket internetsökande och läsande med en dator under bordet. Av en händelse träffade jag på en självhjälpsterapi kallad EFT på nätet. Jag använde denna på sorger och bekymmer, som tunnades ut till inget på några minuter. Men det bet inte på inflammationen i knäna, ej heller vitaminer och läkarbesök hjälpte. EFT fungerar så att man “ser” två emotioner samtidigt och här definieras emotion enbart som laddning, mer behövs inte. Allt under entusiasm är emotionell laddning. En snilleblixt!! Omvandla knävärken till en emotion! Sagt och gjort, knävärken ombenämndes till apati i knäna p.g.a. elektromagnetisk påverkan och kördes i proceduren. Åh herre min je vilken urladdning det blev i knäna. Det var som knäna exploderade och inflammationen sjönk ihop som en släckande biografbelysning. Dagen efter kunde jag gå flera kilometer efter att endast kunnat gå till brevlådan på sin höjd.
  Att ektrosmogg verkligen är en påverkan på kroppen kan vilken mut-professor som helst försöka att ta ur mig.
  EFT kostar gratis på “netet”. Jag har testat det på andra med höjdskräck, chock efter ett dödsfall av bekant, depression. Fungerar hur enkelt som helst. Inget analyserande eller barndomspladder.

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Presstitutes – Så påverkar säkerhetstjänsterna opinionen

OPINION: PIA HELLERTZDen tyske journalisten Udo Ulfkottes bok om köpta journalister som skriver på beställning åt olika säkerhetstjänster blev snabbt en bestseller i Tyskland. Han kal­lar fenomenet ”presstitutes”, prostituerad press, och han erkänner att han själv hörde till denna skara. Veckans debattör, doktor Pia Hellertz, djupdyker i denna viktiga fråga.

Milstolpe med alternativ bokmässa

LEDAREDen alternativa bokmässan som nyligen arrangerades var den första i sitt slag, med inte bara en rad författare och kulturpersonligheter på plats, utan även flera alternativmedier. Tillsammans bildar vi en allt starkare front mot det offentliga maktmissbruket och förljugenheten.

Hur tänker de som säger Belarus?

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

KRÖNIKARolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Presstitutes – om köpta journalister

OPINION: PIA HELLERTZÄr den västerländska pressen fri, oberoende och objektiv? Ett antal visselblåsare inom media skriker Nej! De vittnar om hur stora dagstidningar skriver artiklar på beställning åt säkerhetstjänster i politiska syften eller låter sig köpas av storföretagen. Veckans debattör, filosofie doktor Pia Hellertz, berättar bland annat om den tyske journalisten Udo Ulfkottes självbekännelse i boken Köpta journalister.

Gå till arkivet

Send this to a friend