Skip to Content

Strålning från mobilmaster och annan trådlös teknik är skadligare än vad som officiellt påstås, menar veckans debattör. Foto: Nya Tider
OPINION: KALLE HELLBERG

Trådlös teknik är en folkhälsofara

PappersupplaganNya Tider v. 05

Människan utsätts i dag för elektromagnetisk strålning som är miljoner gånger kraftigare än någon gång under vår utveckling. Är det ett problem? Ja, menar veckans debattör Kalle Hellberg som jobbat hela livet med trådlös teknik, bland annat 30 år på Ericsson. Han konstaterar att kroppen själv använder elektromagnetiska signaler. Han hänvisar till forskning inom området och de skador som vanliga trådlösa apparater kan ge upphov till.

Publicerad: 1 februari, 2018, 13:10

 • Svenska

Läs även

Inför julen damp det ner det ena efter andra reklambladet och reklamhäften i brevlådan, med allehanda teknikprylar som nästan alla var trådlösa. Men reklammakarna missade att beskriva, medvetet eller på grund av kunskapsbrist, att trådlös teknik också innebär mycket stor hälsorisk för allt levande.

Ett rimligt krav vi bör ställa på alla som gör reklam och propagerar för trådlös teknik är att de ska vara läskunniga. Om så är fallet så finns det cirka 20 000 publicerade forskningsrapporter som påvisar allvarlig hälsopåverkan att studera, för att förkovra sig om skador och sjukdomar från trådlös teknik.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Jag tror också att vi borde lyssna mer på dem som hävdar att strålning är farligt. Sista gängen det hördes röster om att det kunde vara farligt var när mobiltelefonen började bli var mans egendom. Dessa röster tystades dock väldigt snabbt. Drösar med “experter” förklarade för oss att vi skulle inte bry oss. Vill man gå lägre tillbaka så finns det intressant materiel att läsa om cancer utvecklingen och FM radions införande. Vad som är rätt eller fel är svårt
  att avgöra.
  Man kan jämföra med amalgamet. Detta lagade man tänder med under många år. Det bedöms så giftigt att tandläkaren måste ha en särskild uppsamlare så det inte går ut i avloppet.

 • Lantzet

  Verkar vara mycket, mycket allvarligare än s.k. klimathotet. Kan du, Kalle Hellberg, ge några källor till forskningsrapporter som påvisar strålningens hälsopåverkan?

 • Bo39

  Insekternas starka nedgång kanske har samma orsak. – Borde vara lätt att kolla, om bin och humlor mår illa av aktuella frekvenser.

 • buscador

  Som lastbilschaufför blev jag tvungen att sluta köra eftersom knäna värkte så pass att jag inte längre kunde trampa på gaspedalen. Hemma på kvällarna blev det mycket internetsökande och läsande med en dator under bordet. Av en händelse träffade jag på en självhjälpsterapi kallad EFT på nätet. Jag använde denna på sorger och bekymmer, som tunnades ut till inget på några minuter. Men det bet inte på inflammationen i knäna, ej heller vitaminer och läkarbesök hjälpte. EFT fungerar så att man “ser” två emotioner samtidigt och här definieras emotion enbart som laddning, mer behövs inte. Allt under entusiasm är emotionell laddning. En snilleblixt!! Omvandla knävärken till en emotion! Sagt och gjort, knävärken ombenämndes till apati i knäna p.g.a. elektromagnetisk påverkan och kördes i proceduren. Åh herre min je vilken urladdning det blev i knäna. Det var som knäna exploderade och inflammationen sjönk ihop som en släckande biografbelysning. Dagen efter kunde jag gå flera kilometer efter att endast kunnat gå till brevlådan på sin höjd.
  Att ektrosmogg verkligen är en påverkan på kroppen kan vilken mut-professor som helst försöka att ta ur mig.
  EFT kostar gratis på “netet”. Jag har testat det på andra med höjdskräck, chock efter ett dödsfall av bekant, depression. Fungerar hur enkelt som helst. Inget analyserande eller barndomspladder.

Regeringens siffror över nyanländas sysselsättning är ren fake news

OPINION: THORALF ALFSSONRegeringens narrativ med ”kraftiga förbättringar” för nyanländas sysselsättning är rena falska nyheter. De siffror man slänger sig med saknar förankring i verkligheten och är resultat av trixande med låtsasjobb och statistik. Alltså rena politiska beställningsjobb och propaganda. Bakom propagandan står en skrupelfri, maktfullkomlig och därigenom också direkt farlig regering, menar debattören och före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson.

Rätt och fel om Sabuni

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Så firas midsommar på andra sidan Östersjön

KRÖNIKANi kanske inte trodde det, men midsommar firas faktiskt också på andra sidan Östersjön och inte bara hos oss i Sverige. Okej, en del kände kanske till att midsommar även firas i Finland, men att det finns midsommarfirande i våra baltiska grannländer som både liknar och skiljer sig något från det svenska dito är det nog färre som vet. Därför, en vecka före midsommar, är det dags att bekanta sig kort med hur traditionerna ser ut just i Finland, Estland och Lettland under årets ljusaste dag och natt.

Ett nytt geopolitiskt landskap med Trump och Putin

OPINION: DAN AHLMARK”Länder har inte permanenta vänner utan bara permanenta intressen”, råder en utrikespolitisk maxim. Och nya intressen kan nu vara på väg att uppstå mellan Ryssland och USA, sedan Kina allt mer börjat exploatera den ryska Fjärran Östern. Denna ”mjuka invasion” kan möjliggöra för USA:s president Donald Trump att locka över Rysslands Vladimir Putin, speciellt som Trump på hemmaplan nu har friare händer sedan Mueller-utredningen fallit. Detta menar debattören Dan Ahlmark.

Eva Brunne i Sveriges Radio, mer muslim än kristen?

OPINION

Är inte BRÅ:s uppgift att förebygga brott?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETReportern Lara Logan blev strax efter att detta foto togs överfallen och utsatt för taharrush på Tahrirtorget i Kairo år 2011. Liknande scener utspelade sig i Köln (t.h.) på nyårsnatten till 2016, då många män från arabvärlden kommit till Europa. Ändå vägrar BRÅ att kartlägga kopplingen mellan etnicitet och sexualbrott. Foto: Reuters, Privat

Flyktingkrisen är över

Flyktingkrisen är över och antalet asylsökande minskar, får vi höra varje gång vår statsminister Stefan Löfven talar om flyktingsituationen i Sverige. Statsministerns tillkännagivande grundar sig antagligen på Migrationsverkets senaste rapport, som säger att under år 2018 har endast 21 502 personer sökt asyl i Sverige, jämfört med krisåret 2015, då motsvarande siffra var 162 887.

Ordkriget om ”demokrati”

LEDAREUngerns premiärminister Viktor Orbán beskrivs som ”odemokratisk” av svenska politiker. Detta trots att han har 52 procent av ungrarna bakom sig, samtidigt som de största svenska partierna har hälften. I stället är det nu Sveriges etablissemang som visar en allt mera öppen antidemokratisk inställning.

Gå till arkivet

Send this to a friend