Skip to Content

Strålning från mobilmaster och annan trådlös teknik är skadligare än vad som officiellt påstås, menar veckans debattör. Foto: Nya Tider
OPINION: KALLE HELLBERG

Trådlös teknik är en folkhälsofara

PappersupplaganNya Tider v. 05

Människan utsätts i dag för elektromagnetisk strålning som är miljoner gånger kraftigare än någon gång under vår utveckling. Är det ett problem? Ja, menar veckans debattör Kalle Hellberg som jobbat hela livet med trådlös teknik, bland annat 30 år på Ericsson. Han konstaterar att kroppen själv använder elektromagnetiska signaler. Han hänvisar till forskning inom området och de skador som vanliga trådlösa apparater kan ge upphov till.

Publicerad: 1 februari, 2018, 13:10

 • Svenska

Läs även

Inför julen damp det ner det ena efter andra reklambladet och reklamhäften i brevlådan, med allehanda teknikprylar som nästan alla var trådlösa. Men reklammakarna missade att beskriva, medvetet eller på grund av kunskapsbrist, att trådlös teknik också innebär mycket stor hälsorisk för allt levande.

Ett rimligt krav vi bör ställa på alla som gör reklam och propagerar för trådlös teknik är att de ska vara läskunniga. Om så är fallet så finns det cirka 20 000 publicerade forskningsrapporter som påvisar allvarlig hälsopåverkan att studera, för att förkovra sig om skador och sjukdomar från trådlös teknik.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Jag tror också att vi borde lyssna mer på dem som hävdar att strålning är farligt. Sista gängen det hördes röster om att det kunde vara farligt var när mobiltelefonen började bli var mans egendom. Dessa röster tystades dock väldigt snabbt. Drösar med “experter” förklarade för oss att vi skulle inte bry oss. Vill man gå lägre tillbaka så finns det intressant materiel att läsa om cancer utvecklingen och FM radions införande. Vad som är rätt eller fel är svårt
  att avgöra.
  Man kan jämföra med amalgamet. Detta lagade man tänder med under många år. Det bedöms så giftigt att tandläkaren måste ha en särskild uppsamlare så det inte går ut i avloppet.

 • Lantzet

  Verkar vara mycket, mycket allvarligare än s.k. klimathotet. Kan du, Kalle Hellberg, ge några källor till forskningsrapporter som påvisar strålningens hälsopåverkan?

 • Bo39

  Insekternas starka nedgång kanske har samma orsak. – Borde vara lätt att kolla, om bin och humlor mår illa av aktuella frekvenser.

 • buscador

  Som lastbilschaufför blev jag tvungen att sluta köra eftersom knäna värkte så pass att jag inte längre kunde trampa på gaspedalen. Hemma på kvällarna blev det mycket internetsökande och läsande med en dator under bordet. Av en händelse träffade jag på en självhjälpsterapi kallad EFT på nätet. Jag använde denna på sorger och bekymmer, som tunnades ut till inget på några minuter. Men det bet inte på inflammationen i knäna, ej heller vitaminer och läkarbesök hjälpte. EFT fungerar så att man “ser” två emotioner samtidigt och här definieras emotion enbart som laddning, mer behövs inte. Allt under entusiasm är emotionell laddning. En snilleblixt!! Omvandla knävärken till en emotion! Sagt och gjort, knävärken ombenämndes till apati i knäna p.g.a. elektromagnetisk påverkan och kördes i proceduren. Åh herre min je vilken urladdning det blev i knäna. Det var som knäna exploderade och inflammationen sjönk ihop som en släckande biografbelysning. Dagen efter kunde jag gå flera kilometer efter att endast kunnat gå till brevlådan på sin höjd.
  Att ektrosmogg verkligen är en påverkan på kroppen kan vilken mut-professor som helst försöka att ta ur mig.
  EFT kostar gratis på “netet”. Jag har testat det på andra med höjdskräck, chock efter ett dödsfall av bekant, depression. Fungerar hur enkelt som helst. Inget analyserande eller barndomspladder.

Förhållande till naturen en etnokulturell markör

KRÖNIKA

Ryska protesten visar nätjättarnas dubbelmoral

OPINION: TOBIAS SVENSSONRyssland har i bland annat USA anklagats för att blanda sig i andra länders valkampanjer, men under de senaste ryska lokal­valen visade det sig att amerikanska nätjättar bröt mot ryska lagar om valannonsering. Problemet med privata företag som tillhandahåller sociala plattformar är dock oerhört mycket större än denna historia, då nätjättarnas dominans påverkar politisk information över hela världen, menar veckans debattör Tobias Svensson.

Nu slår kommunerna tillbaka

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETSölvesborg leder vägen som den enda SD-ledda kommunen i Sverige och sätter ned foten om kommunalt självstyre. Har vi fortfarande lokal demokrati? Då ska inte staten kunna påtvinga kommuner migranter som de sagt nej till!

En motreaktion på kulturmarxismen kommer

OPINION: DAN AHLMARKSka de etablerade partierna reagera tillräckligt snabbt mot mass­invandring och kulturmarxism, eller är det andra aktörer som får ta över ledarskapet i svensk politik? Ju längre utvecklingen får fortgå, desto radikalare nödgas reaktionen bli, menar veckans debattör Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Föreläsningen som aldrig blev av

KRÖNIKA

Misstror väljarna demokratin eller politikerna?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEnligt författarna till en tysk socialdemokratisk rapport har väljarna mist förtroendet för demokratin. Men det visar sig att det är precis tvärtom, folket vill ha mer demokrati – gärna direktdemokrati, men menar att det politikerna som har svikit demokratin.

Nej, det är inte vårt fel!

MILJÖDEBATTAMAZONAS: Människor som är rotade i sitt land, ursprungsfolket eller de som odlat upp landet och skapat nationen, måste ytterst vara de som har ansvar för sitt landskap, skriver Åke Blomdahl som svar på Svenska Dagbladets artikel om bränderna i Amazonas. I de fall där ett folks vanvård av sitt land är så allvarlig att det leder till fara för andra folk, eller om viktiga naturliga eller kulturella världsarv hotas, ska grannfolken införa sanktioner eller överväga krig, ockupation och tvångsförvaltning som en sista utväg.

Hipsterrevolutionen i Hongkong

ANALYSSanningen om den så kallade revolutionära rörelsen i Hongkong: Ett samarbete mellan västerländska säkerhetstjänster och utländska studenter från överklassen. Medan många i Hongkong är skeptiska till makthavarna i Kina, tas protesterna över av utländska krafter. Manuel Ochsenreiter, geopolitisk expert och redaktör för den tyska tidskriften Zuerst, menar att protesterna i Hongkong varken är spontana eller förankrade i befolkningen.

Gå till arkivet

Send this to a friend