Skip to Content

Joakim Lamotte delade själv Paula Pellis video på Facebook. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Trollhättans kommun stöttar lokal kulturhuschef efter hånfull film mot Lamotte

Digital utgåva

Paula Pelli, chef vid kulturhuset i den invandrardominerade stadsdelen Kronogården i Trollhättan, har väckt stor ilska bland många svenskar efter att hon lagt upp en hånfull video riktad mot frilansjournalisten Joakim Lamotte efter dennes livesändning från upploppens Kronogården där han själv även blev rånad och misshandlad.

Publicerad: 9 januari, 2020, 20:02

  • Svenska

Läs även

Efter julledighetens slut står det nu klart att kommunen sluter upp bakom sin kulturhuschef och kallar det hon gjort för ”parodi” och anses vara ett legitimt sätt att använda yttrandefriheten på. När Nya Tider konfronterar kommunens ansvariga tjänstemän skall det dock visa sig att yttrandefriheten för kommunala medarbetare inte gäller islam- och övrig invandringskritik.

Vid tiden för Lucia befann sig frilansjournalisten Joakim Lamotte i Trollhättan, närmare bestämt i den av utomeuropeiska invandrare dominerade stadsdelen Kronogården. Under veckan före Lucia hade aggressiva horder av unga invandrarmän skapat upplopp och attackerat blåljuspersonal, vilket fick frilansjournalisten Joakim Lamotte att åka dit för att göra ett livesänt reportage därifrån.

Som Nya Tider tidigare har berättat blev Lamotte vid tillfället för sitt reportage både rånad och misshandlad, utan att polisen vågade ingripa. Och mycket snart gjorde vänsterliberala belackare sina röster hörda via sociala medier och systemmediers ledarsidor och hånade Lamotte bäst de kunde.

Kulturhuschef publicerade hånvideo på Facebook

Nu skulle det inte stanna vid vänsterliberala debattörers hån, utan även en kommunalt anställd tjänsteman i Trollhättan kände sig uppenbarligen kallad att förlöjliga Joakim Lamotte efter dennes livereportage från Kronogården. Paula Pelli är kulturhuschef vid kulturhuset Kronan i just Kronogården. Bara några dagar före jul lade hon upp en film på sin privata Facebooksida där hon går runt i ett folktomt Kronogården och raljerar och gör sig lustig över Joakim Lamotte samt förminskar de invandrardominerade upploppen i området. För övrigt publicerade Lamotte själv den hånfulla videon på sin Facebooksida för att visa vad kommunala tjänstemän uppenbarligen anser om journalisters möjlighet till värdigt arbete.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Lunkentuss

    En av hundarna i aktion, tungan går på hårt för att tillfredsställa hundarnas herrskap.
    Hon är en duktig liten hynda, verkligen.

    Men, angående ordet “tjänsteman”, nä så kan man inte skriva ju.
    “Tjänstekvinna” måste vara det enda som duger åt en sådan, och hon är ju som sagt duktig i sin profession, som synes.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Ny runsten funnen

INRIKESEn lantbrukare i Västerviks kommun har upptäckt att en stor sten han grävde upp för flera år sedan är en runsten. Runstenen, som dateras till 1000-talets första hälft, är den första nya sten som hittats på flera år.

Brå konstaterar vad har varit allmänt känt – stök, brott och bråk i bibliotek och i simhallar

INRIKESBrå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen. Resultatet är att man kan konstatera att brott och ordningsstörningar förekommer på de flesta simhallar och bibliotek. Detta skapar otrygghet för besökare och har negativa konsekvenser för personalens arbetsmiljö. Detta fenomen har konstaterats av alternativmedia sedan många år tillbaka, och precis som vice rikspolischefens erkännande av förekomsten av kriminella klaner har Brå hittills undvikit att rapportera om det.

Anmälda skadegörelser mot offentliga fastigheter ökar

INRIKESAntalet anmälda skadegörelser mot offentligt ägda fastigheter har ökat brant under år 2020, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, rapporterar TV4:s nyheter. Lerums lokala kommunpolis Eva Strömblad tror att uppgången delvis kan förklaras av coronakrisen eftersom fler har ”hemestrat”.

PR-kupp från Alternativ för Sverige under riksdagens öppnande

INRIKESNär riksdagen öppnade den 8 september dök plötsligt ett flygplan upp i luftrummet ovanför riksdagen och andra delar av huvudstaden. Från flygplanet hängde en banderoll med texten ”ÅTERVANDRING” och Alternativ för Sveriges hjärta i svenska flaggans färger.

Gå till arkivet

Send this to a friend