Skip to Content

Bild vänster: MIKE POMPEO, 54, är Trumps utrikesminister sedan den 26 april. Han är utbildad jurist och var tidigare generaldirektör för den amerikanska underrättelsetjänsten CIA. Han väckte uppmärksamhet när han som CIA-chef kallade Wikileaks grundare Julian Assange för ”feg” och beskrev honom som en ”fiende” till USA. Mike Krieger, chefredaktör för Liberty Blitzkrieg, har beskrivit Pompeo med orden ”Det som är mest unikt med Mike Pompeo är inte det faktum att han är en hemsk människa, det är faktumet att han är så transparent och skamlöst öppen med det”. Foto: CIA. Bild höger: JOHN BOLTON, 69, är Trumps nationelle säkerhetsrådgivare sedan den 9 april, fyra dagar innan USA:s luftanfall på Syrien. Höken Bolton tog över från den sparkade generallöjtnanten H.R. McMaster, som liksom de flesta militärer talande nog är att betrakta som ”duvor”. Den 1 juli 2017 höll den uttalat sionistiske Bolton ett tal till medlemmar av den iranska marxistiska oppositionsgruppen Mojahedin-e Khalq (MEK). Tidigare terrorstämplad av bland annat USA och EU tills västmakterna insåg nyttan med att använda dem undergrävande i Iran. Bolton förklarade att den enda lösningen på Iran-problemet är att framtvinga ett regimskifte och han lovade de församlade marxistterroristerna att ”före 2019 kommer vi här att fira [regimskiftet] i Teheran!” Foto: Wikipedia
UTRIKES

Trumps skräckkabinett banar väg för krig

PappersupplaganNya Tider v. 21

Efter USA:s, Storbritanniens och Frankrikes massiva men misslyckade kryssningsrobotsattack på Syrien den 13 april har statschefer och topptjänstemän träffats på löpande band i städer som Washington och Tel Aviv. Återigen är det Syrien och därmed Iran och Ryssland som står högst upp på dagordningen. Eftersom Syriens fiender vägrar inse sig besegrade smider de nya krigsplaner som nu också involverar Iran. Trumps utnämningar av säkerhetsrådgivaren John Bolton, nye utrikesministern Mike Pompeo och den tortyranklagade tilltänkta CIA-chefen Gina Haspel banar väg för en storkonflikt med Iran som riskerar att dra in hela regionen och Ryssland.

Publicerad: 25 maj, 2018, 16:31

  • Svenska

Läs även

Den 10 maj genomförde Israel den mest omfattande flygattacken på Syrien sedan Jom Kippur­kriget 1973. Tel Aviv påstod att attacken var ett svar på en ”iransk robotattack” från Syrien. Någon sådan hade dock inte ägt rum. Det som skett var att syriskt raketartilleri den 9 maj svarade på omfattande beskjutning från israeliska styrkor (IDF) i de av Israel olagligt ockuperade Golanhöjderna. IDF beskjuter regelbundet syriska arméns (SAA) positioner i sydvästra Syrien, utan att SAA svarat. Men denna gång beslöt syrierna att skjuta tillbaka. Troligen påverkades detta beslut också av att Israel dagen innan, den 8 maj, i en robotattack beskjutit viktiga mål söder om Damaskus. Vi skrev om detta ingående i förra veckans nummer (NyT v.20/2018).

Israel hävdade att den historiska attacken riktade sig mot ”iranska mål”, men i verkligheten var måltavlorna en blandning av syriska luftförsvarssystem, baser för iranskstödda shiamiliser med inbäddade iranska rådgivare och vapendepåer där främst vapen och ammunition Iran skickat till Syrien lagras. Dessa är avsedda både för Iranstödd milis och syriska armén, som inte sällan tillsammans opererar mot de väst- och gulfstödda terroristerna.

Händelseutvecklingen var en direkt följd av att USA:s president Donald Trump den 8 maj, fyra dygn före deadline, beslutade att dra sig ur kärnkraftsavtalet med Iran. Israel, som ända sedan Obama-administrationen skrev under avtalet 2015 varit hårt pådrivande för detta, bland annat genom sina lobbyorganisationer i USA, fick därmed sin vilja igenom. Detta i sin tur gjordes möjligt genom Trumps rockad i sitt kabinett tidigare i år där tidigare CIA-chefen Mike Pompeo gjordes till utrikesminister och den kände höken John Bolton till säkerhetsrådgivare.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

”Vi kämpar och dör stående” Fotbolls-EM: Ungern kommer inte att knäböja för BLM

UNGERNDet ungerska landslaget kommer inte att knäböja för BLM under fotbolls-EM. Det ungerska fotbollsförbundet meddelar att politiska yttringar i samband med sport strider mot de internationella reglerna. De får stöd av premiärminister Viktor Orbán, som menar att det är främmande för en ungrare att knäböja annat än inför Gud och sitt fosterland.

Kinas militär hade patent på vaccin mot Covid-19 oförklarligt tidigt i pandemin

UTRIKESEn kinesisk militärforskare lämnade in ett patent för ett Covid-19-vaccin långt före västvärlden ens börjat ta de första stegen för att framställa egna vacciner och innan WHO hade klassat spridningen som en pandemi. Enligt flera bedömare visar detta att Kina hade god kännedom om viruset långt innan det började spridas världen över. Detta eftersom patentansökan skickades in bara fem veckor efter att Kina ens erkänt att viruset spreds från människa till människa. Forskaren i fråga, Zhou Yusen, dog under mystiska former mindre än tre månader efter att han lämnade in patentansökan.

Experter säger sig ha bevis – coronaviruset skapades i labb

UTRIKESTvå amerikanska experter har analyserat coronavirusets DNA och har hittat en unik gensekvens, CGG-CGG, som inte existerar hos naturligt förekommande coronavirus. Genkombinationen används som en sorts ”streckkod” av forskare. De amerikanska experterna är därför övertygade att slutsatsen bara kan vara en: Coronaviruset som härjar över jorden är artificiellt i sin natur och skapades av människor. Det stärker misstankarna om att virusets ursprung är Institutet för studier i virologi i Wuhan, Kina, där man forskade på coronavirus.

Diktaturer tillåter kritik, men inte handling

DEBATTNär Exakt24 stängdes av på Youtube, så var det förstås väntat. Alternativ svensk media håller i rask takt på att rensas ut från plattformen. Mycket får dock ligga kvar på Youtube, även till synes radikala påståenden och ovårdade nedsättande uttalanden. Veckans debattör, samhällsdebattören och programledaren Magnus Stenlund, resonerar om varför vissa blir censurerade medan andra får vara kvar, och gör en talande jäm­förelse med hur Kinas myndigheter hanterar oppositionen.

Slopa fordonsskatt när fordonet står stilla och inte används

KRÖNIKA

Vaccinforskare slår larm: ”Vi injicerar dem av misstag med ett giftigt ämne”

COVID-19Immunologen och vaccinforskaren Byram Bridle slår nu larm om ”skrämmande” upptäckter i nyligen gjorda och referensgranskade forskningsstudier. Det handlar om att spikproteinet på coronaviruset, som Covid-19-vaccinen skapar, tar sig in i blodomloppet och alstrar sjukdom på samma sätt som Covid-19. Det var tidigare okänt och tros förklara allvarliga biverkningar som blodproppar och hjärtinflammationer, vilka drabbar de som låtit sig injiceras med de nya vaccinen. Bridle säger att vaccinforskarna ”gjorde ett stort misstag” som de ”inte insåg ... tills nu”. Nu kräver flera läkare och forskare att rådande vaccinations-riktlinjer för ammande mödrar och lågrisk­grupper omprövas.

Majoriteten av fransmännen vill att utlänningar dömda i Frankrike ska sitta fängslade i sina egna länder

UTRIKESEnligt en undersökning från opinionsinstitutet CSA utförd för nyhetskanalen CNews den andra juni anser en majoritet av fransmännen att utländska brottslingar bör avtjäna sina fängelsestraff i sina egna länder om de befinns skyldiga i Frankrike. Marine Le Pen gjorde förslaget i kanalen dagen innan undersökningen.

Oväntade utfall i valet i Sachsen-Anhalt

UTRIKESPå samma datum som den svenska nationaldagen hölls val till delstatsparlamentet i Sachsen-Anhalt, tidigare en del av Östtyskland. Många hade sett fram mot valet i denna delstat som ett förebud om hur det kommer att gå i hela Tysklands förbundsdagsval i höst. Resultatet i delstaten blev dock inte enligt förväntningarna: Kristdemokraterna (CDU) gick rejält framåt, medan vänsterpartiet Linke förlorade, nästan dubbelt så mycket som Alternativ för Tyskland, som också backade. Och de Gröna ökade enbart obetydligt.

Gå till arkivet

Send this to a friend