Skip to Content

Ala Eddine Guenichi utvisas efter avtänat straff. Foto: Privat
BROTT OCH STRAFF

Tunisier våldtog 13-åring tills hon blödde – var misstänkt för annat sexbrott men släpptes

Digital utgåva

Den tunisiska migranten, 24-åriga Ala Eddine Guenichi, misstänktes för ett våldtäktsförsök mot en kvinna men släpptes på fri fot. Några månader senare genomförde han en brutal och sadistisk våldtäkt mot en 13-årig flicka vilket lämnade flickan blodig. Nu döms han till fem års fängelse och 15 års utvisning – sedan är barnvåldtäktsmannen välkommen tillbaka till Sverige.

Publicerad: 9 november, 2020, 19:20

  • Svenska

Läs även

Efter ett våldtäktsförsök mot en kvinna släpptes den 24-åriga tunisiska migranten Ala Eddine Guenichi på fri fot av en jouråklagare. Bara några månader senare knivhotade han en 13-årig flicka och tvingade med sig henne ner i en källare där han våldtog den livrädda flickan brutalt tills hon blödde ur underlivet. Det var en våldtäkt som Södertörns tingsrätt menar hade ”förnedrande inslag”. Nu har tunisiern dömts till fem års fängelse och 15 års utvisning. Nya Tider tittar närmare på fallet och domen som kom i fredags förra veckan.

Försökte våldta kvinna och slog polishund

Ala Eddine Guenichi känner sig älskad, skriver han om denna bild. Foto: Privat

Det första kända sexbrottet som Guenichi begått på svensk mark skedde i maj i år. En 22-årig svensk kvinna var på väg hem efter en fest den 29 maj i Stockholm. Hon passerade Tantolunden när hon märkte att hon var förföljd av en invandrare, som skulle visa sig vara Guenichi. Han gick ikapp henne och började trakassera henne, fråga hur gammal hon var och om han kunde få en cigarett.

Kvinnan klargjorde att hon inte var intresserad men han ignorerade detta och började säga att han ville ha sex med henne och var väldigt påstridig. Kvinnan nekade till hans krav och försökte ta sig från platsen men blev fasthållen. I polisförhör sade kvinnan att han ”tog tag i axelremmen på hennes väska samtidigt som han höll en knuten näve i höjd med sina axel. Han såg hotfull ut och fortsatte att säga att han ville ha sex med henne. Han sade att han ville ha sex med henne runt tio gånger. Det var obehagligt och hotfullt.”

Kvinnan lyckades kränga av sig sin väska och kunde fly från platsen och därefter få hjälp av Securitasvakter som kontaktade polisen. Polis som kom till platsen lyckades även gripa Guenichi med hjälp av en polishund som fick motta flera slag av tunisiern under gripandet.

Han misstänktes initialt för våldtäktsförsök och blåljussabotage för slagen mot polishunden men jouråklagaren som handhöll det initiala åtalet tyckte inte att uppgifterna som presenterats i polisrapporten var tillräckliga för att han skulle misstänkas för försök till våldtäkt. Så istället för att häktas, som är brukligt vid sådana fall, släpptes Guenichi på fri fot och utredningen kom att handla om sexuellt ofredande istället för försök till våldtäkt vilket gjorde att fallet nedprioriterades och hamnade på högen av pågående utredningar. På fri fot och i väntan på rättegång skulle tunisiern, som på sociala medier hävdar att han är en troende muslim, komma att begå ett avsevärt värre brott.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Syrier våldtog dottern analt – ”gjorde sin plikt som make”

BROTT OCH STRAFFDen syriska invandraren Abdullah Ajaj, 43, våldtog sin egen tonåriga dotter analt vilket han menade bevarade hennes oskuld. När han var färdig sade han åt henne att tvätta sig på grund av religiösa skäl. Själv hävdar Abdullah att han trodde att han hade sex med sin fru och bara ”gjorde sin plikt som make”. Nu har han dömts till ett kort fängelsestraff och utvisning.

Pedofil utsatte barn för övergrepp i 20 år – dömdes till fängelse

BROTT OCH STRAFFPedofilen Per-Ola André Nilsson, 40, dömdes till fyra års fängelse av Kristianstad tingsrätt efter att det framkommit att han våldtagit tre närstående barn samt begått ett stort antal sexuella övergrepp och andra sexuella brott mot dessa under över 20 års tid. Pedofilen har dessutom erkänt ett flertal av brotten och sin pedofila natur.

Våldtäktsdömda afghanen utvisades inte – gruppvåldtog förståndshandikappad kvinna

BROTT OCH STRAFFEn ung kvinna med omfattande intellektuell funktionsnedsättning hamnade i klorna på en afghan som hon trodde var hennes pojkvän. Men kort efter att de blivit ett par bjöd han in andra afghaner för att gemensamt våldta henne under förnedrande former. En av dessa skulle egentligen redan varit utvisad för en annan våldtäktsdom. Nu har de tre afghanerna dömts till fängelse och utvisning, utvisningar som dock inte kan genomföras.

Gruppvåldtäktsmannen som fick 840 000 kronor fortsätter begå nya brott

BROTT OCH STRAFFDen kriminelle asylsökaren Damir Al-Ali fick ett gigantiskt skadestånd av staten på 840 000 kronor efter att han dömts för två gruppvåldtäkter med tortyrinslag. Han har fortsatt sin kriminella bana trots utvisningsbeslut och nu står han åtalad för nya brott.

Dömd gruppvåldtäktsman får 840 000 kronor – hans offer fick nöja sig med 3 000 kronor

BROTT OCH STRAFFDen kriminelle asylsökaren Damir Al-Ali har rönt stor uppmärksamhet efter att fått ett skandalöst skadestånd på 840 000 kronor av staten efter att ha dömts för bestialiska gruppvåldtäkter med tortyrinslag mot två olika kvinnor. Nu framkommer uppgifter att ett av hans offer bara fått 3 000 kronor i skadestånd av de 225 000 hon skulle fått. Men trots att Damir nu blir rik på skattebetalarnas bekostnad kan hans förmögenhet inte beslagtas för att täcka hans offers skadestånd.

Pedofilpappan våldtog sönerna och tvingade dem att leva i ett helvete

BROTT OCH STRAFFI flera års tid utsatte en pappa i Kalmar sina fyra söner och familjens hund för ett ofattbart och perverterat lidande. Under hot och med sadistiskt våld våldtog han sönerna, fick dem att äta hans avföring och våldta varandra samt utstå närmast obeskrivliga former av perversioner. Nu har han dömts till 13 år och tio månaders fängelse och skadestånd på runt 3,2 miljoner kronor.

14-årig svensk pojke rånad av invandrargäng – hovrätten friar de misstänkta på alla punkter

BROTT OCH STRAFFEn afghan och kongoles i övre tonåren frias av Göta hovrätt efter att både polisen, åklagaren och även tingsrätten anser att de två har rånat en 14-årig svensk pojke genom att omringa honom, tvinga honom att sätta sig ner, varpå killarna stjäl 14-åringens Nike-skor och fotograferar hans bankkort. Det rapporterar bland annat tidningen Dagens juridik. Hovrätten skriver i sin dom att målsägande förvisso måste ha varit rädd, men att det inte förekom tillräckligt mycket hot och våld för att de misstänkta överhuvudtaget ska kunna straffas.

Coronatestbedrägeri leder till fängelse för läkare

BROTT OCH STRAFFLäkaren Farshid Sistani, 35, bakom Husdr.se, tjänade pengar på att lura svenskar genom att erbjuda dyra tjänster med PCR-tester och utfärdade reseintyg – utan att analysera testerna. Nu döms han till fängelse för det omfattande bedrägeriet men får strafflindring för att han antas förlora sin läkarlegitimation.

Gå till arkivet

Send this to a friend