Skip to Content

Ala Eddine Guenichi utvisas efter avtänat straff. Foto: Privat
BROTT OCH STRAFF

Tunisier våldtog 13-åring tills hon blödde – var misstänkt för annat sexbrott men släpptes

Digital utgåva

Den tunisiska migranten, 24-åriga Ala Eddine Guenichi, misstänktes för ett våldtäktsförsök mot en kvinna men släpptes på fri fot. Några månader senare genomförde han en brutal och sadistisk våldtäkt mot en 13-årig flicka vilket lämnade flickan blodig. Nu döms han till fem års fängelse och 15 års utvisning – sedan är barnvåldtäktsmannen välkommen tillbaka till Sverige.

Publicerad: 9 november, 2020, 19:20

  • Svenska

Läs även

Efter ett våldtäktsförsök mot en kvinna släpptes den 24-åriga tunisiska migranten Ala Eddine Guenichi på fri fot av en jouråklagare. Bara några månader senare knivhotade han en 13-årig flicka och tvingade med sig henne ner i en källare där han våldtog den livrädda flickan brutalt tills hon blödde ur underlivet. Det var en våldtäkt som Södertörns tingsrätt menar hade ”förnedrande inslag”. Nu har tunisiern dömts till fem års fängelse och 15 års utvisning. Nya Tider tittar närmare på fallet och domen som kom i fredags förra veckan.

Försökte våldta kvinna och slog polishund

Ala Eddine Guenichi känner sig älskad, skriver han om denna bild. Foto: Privat

Det första kända sexbrottet som Guenichi begått på svensk mark skedde i maj i år. En 22-årig svensk kvinna var på väg hem efter en fest den 29 maj i Stockholm. Hon passerade Tantolunden när hon märkte att hon var förföljd av en invandrare, som skulle visa sig vara Guenichi. Han gick ikapp henne och började trakassera henne, fråga hur gammal hon var och om han kunde få en cigarett.

Kvinnan klargjorde att hon inte var intresserad men han ignorerade detta och började säga att han ville ha sex med henne och var väldigt påstridig. Kvinnan nekade till hans krav och försökte ta sig från platsen men blev fasthållen. I polisförhör sade kvinnan att han ”tog tag i axelremmen på hennes väska samtidigt som han höll en knuten näve i höjd med sina axel. Han såg hotfull ut och fortsatte att säga att han ville ha sex med henne. Han sade att han ville ha sex med henne runt tio gånger. Det var obehagligt och hotfullt.”

Kvinnan lyckades kränga av sig sin väska och kunde fly från platsen och därefter få hjälp av Securitasvakter som kontaktade polisen. Polis som kom till platsen lyckades även gripa Guenichi med hjälp av en polishund som fick motta flera slag av tunisiern under gripandet.

Han misstänktes initialt för våldtäktsförsök och blåljussabotage för slagen mot polishunden men jouråklagaren som handhöll det initiala åtalet tyckte inte att uppgifterna som presenterats i polisrapporten var tillräckliga för att han skulle misstänkas för försök till våldtäkt. Så istället för att häktas, som är brukligt vid sådana fall, släpptes Guenichi på fri fot och utredningen kom att handla om sexuellt ofredande istället för försök till våldtäkt vilket gjorde att fallet nedprioriterades och hamnade på högen av pågående utredningar. På fri fot och i väntan på rättegång skulle tunisiern, som på sociala medier hävdar att han är en troende muslim, komma att begå ett avsevärt värre brott.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Seriekriminell barnvåldtäktsman slipper utvisning

BROTT OCH STRAFFDen 21-årige ”flyktingen” Dlovan Jamal har dömts av Lunds tingsrätt till två års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka på en bänk i centrala Lund. Men tack vare att Migrationsverket ännu inte utrett en anmälan om att han ljugit vid sin asylansökan – trots att de haft ett helt år på sig – slipper han dock undan den utvisning som åklagaren yrkade på.

Kända skådespelaren dömd till långt fängelsestraff

BROTT OCH STRAFFDen kända skådespelaren som varit med i TV-serier och arbetat på Dramaten, Joaquin Rustan Nabi Olsson, 46, har nu dömts till fängelse i 15 år och åtta månader för att ha groomat och övertygat en minderårig flicka att ha sex med honom i USA. Svenska medier döljer fortfarande identiteten på pedofilen – trots att han erkänt sina brott.

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

BROTT OCH STRAFFUnder en hel natt, i nio skräckfyllda timmar, misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård i Solna. I tingsrätten dömdes Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, till fängelsestraff för den bestialiska tortyren av de svenska pojkarna som fruktade för sina liv. Tingsrättens dom överklagades och nu har domen i Svea Hovrätt kommit: Medan Mohameds straff på nio års fängelse kvarstår får Ali ett sänkt straff från fem och ett halvt år till fem års fängelse.

Vad hände med filmregissören Ulf Malmros?

BROTT OCH STRAFFEfter en dom i Svea hovrätt den 24 mars har filmregissören Ulf Malmros nu fått upprättelse, efter att ha blivit förtalad på nätet. Hans liv ligger dock i spillror. Nya Tider var på plats i hovrätten.

Karl Hedin frias från alla misstankar

BROTTSkogsägaren Karl Hedin friades vid Västmanlands tingsrätt i dag från misstankarna om jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. Även de tre medåtalade frias helt.

FBI-efterlyste Björn Sundin dömd till fängelse – i Sverige

Björn Sundin har varit efterlyst av amerikanska FBI sedan 2010 för grova databedrägerier som gett intäkter på 1,4 miljarder kronor. Enligt en dom från Helsingborgs tingsrätt har den internationellt efterspanade svensken nu dömts till sex månaders fängelse efter att ha beställt 1 500 narkotikaklassade tabletter från utlandet och haft ytterligare tusentals tabletter i hemmet.

En gambisk medborgare dömd för flera våldtäkter – våldtog barn och vänsteraktivist

BROTT OCH STRAFFEn gambisk medborgare, som trots flera utvisningsbesked lyckats stanna kvar i Sverige i sju år med hjälp av falska identiteter, har nu dömts till fängelse och utvisning. Detta efter att han befunnits skyldig till våldtäkt mot en 14-årig flicka – och en asylvurmande vänsteraktivist.

Kroppsbyggaren Ahmed våldtog flicka på SIS-hem

BROTT OCH STRAFFI en väntad dom från Borås tingsrätt döms Bahar Halid Ahmed, 30, till fängelse för att ha våldtagit en flicka på ett SIS-hem där han var anställd som vårdare. Ahmed, som är kroppsbyggare, hade inga svårigheter att tvinga ner den mycket mindre flickan i hennes säng för att sedan våldta henne oralt och vaginalt. ”Jag har aldrig känt sånt hat mot någon människa. Jag ville se den här människan skadad”, sade flickan i polisförhör.

Gå till arkivet

Send this to a friend