Skip to Content

Ala Eddine Guenichi utvisas efter avtänat straff. Foto: Privat
BROTT OCH STRAFF

Tunisier våldtog 13-åring tills hon blödde – var misstänkt för annat sexbrott men släpptes

Digital utgåva

Den tunisiska migranten, 24-åriga Ala Eddine Guenichi, misstänktes för ett våldtäktsförsök mot en kvinna men släpptes på fri fot. Några månader senare genomförde han en brutal och sadistisk våldtäkt mot en 13-årig flicka vilket lämnade flickan blodig. Nu döms han till fem års fängelse och 15 års utvisning – sedan är barnvåldtäktsmannen välkommen tillbaka till Sverige.

Publicerad: 9 november, 2020, 19:20

  • Svenska

Läs även

Efter ett våldtäktsförsök mot en kvinna släpptes den 24-åriga tunisiska migranten Ala Eddine Guenichi på fri fot av en jouråklagare. Bara några månader senare knivhotade han en 13-årig flicka och tvingade med sig henne ner i en källare där han våldtog den livrädda flickan brutalt tills hon blödde ur underlivet. Det var en våldtäkt som Södertörns tingsrätt menar hade ”förnedrande inslag”. Nu har tunisiern dömts till fem års fängelse och 15 års utvisning. Nya Tider tittar närmare på fallet och domen som kom i fredags förra veckan.

Försökte våldta kvinna och slog polishund

Ala Eddine Guenichi känner sig älskad, skriver han om denna bild. Foto: Privat

Det första kända sexbrottet som Guenichi begått på svensk mark skedde i maj i år. En 22-årig svensk kvinna var på väg hem efter en fest den 29 maj i Stockholm. Hon passerade Tantolunden när hon märkte att hon var förföljd av en invandrare, som skulle visa sig vara Guenichi. Han gick ikapp henne och började trakassera henne, fråga hur gammal hon var och om han kunde få en cigarett.

Kvinnan klargjorde att hon inte var intresserad men han ignorerade detta och började säga att han ville ha sex med henne och var väldigt påstridig. Kvinnan nekade till hans krav och försökte ta sig från platsen men blev fasthållen. I polisförhör sade kvinnan att han ”tog tag i axelremmen på hennes väska samtidigt som han höll en knuten näve i höjd med sina axel. Han såg hotfull ut och fortsatte att säga att han ville ha sex med henne. Han sade att han ville ha sex med henne runt tio gånger. Det var obehagligt och hotfullt.”

Kvinnan lyckades kränga av sig sin väska och kunde fly från platsen och därefter få hjälp av Securitasvakter som kontaktade polisen. Polis som kom till platsen lyckades även gripa Guenichi med hjälp av en polishund som fick motta flera slag av tunisiern under gripandet.

Han misstänktes initialt för våldtäktsförsök och blåljussabotage för slagen mot polishunden men jouråklagaren som handhöll det initiala åtalet tyckte inte att uppgifterna som presenterats i polisrapporten var tillräckliga för att han skulle misstänkas för försök till våldtäkt. Så istället för att häktas, som är brukligt vid sådana fall, släpptes Guenichi på fri fot och utredningen kom att handla om sexuellt ofredande istället för försök till våldtäkt vilket gjorde att fallet nedprioriterades och hamnade på högen av pågående utredningar. På fri fot och i väntan på rättegång skulle tunisiern, som på sociala medier hävdar att han är en troende muslim, komma att begå ett avsevärt värre brott.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kroppsbyggaren Ahmed våldtog flicka på SIS-hem

BROTT OCH STRAFFI en väntad dom från Borås tingsrätt döms Bahar Halid Ahmed, 30, till fängelse för att ha våldtagit en flicka på ett SIS-hem där han var anställd som vårdare. Ahmed, som är kroppsbyggare, hade inga svårigheter att tvinga ner den mycket mindre flickan i hennes säng för att sedan våldta henne oralt och vaginalt. ”Jag har aldrig känt sånt hat mot någon människa. Jag ville se den här människan skadad”, sade flickan i polisförhör.

Afrikan våldtog flicka – får bara 129 timmars ungdomstjänst

BROTT OCH STRAFFEn 16-årig kongoles har dömts av Stockholms Tingsrätt för en våldtäkt mot en flicka i Rålambshovsparken i september förra året. Åklagaren yrkade inte på utvisning för invandraren som dessutom kommer undan med ett väldigt lågt straff – bara 129 timmars ungdomstjänst. Offret har psykiskt mått mycket dåligt efter våldtäkten.

Emilia Lundbergs mördare dömd till fängelse

BROTT OCH STRAFFAndreas Andersson, 22, har dömts för mordet på sin barndomsvän, den 20-årige transsexuelle mannen Emilia Lundberg i Tollarp i 2019. Emilia försvann i november och hittades död i Vramsån, med ett flertal knivskador på kroppen. Straffet för mordet blev 14 års fängelse och 180 000 kronor i skadestånd till Lundbergs anhöriga. Trots att Emilia Lundberg biologiskt och juridiskt var en man har massmedia, polis och nu även Kristianstads tingsrätt valt att kalla honom för ”kvinna”.

Efter tortyren på Solna kyrkogård: Känd kriminolog medger etniskt hatmotiv som möjlig orsak till dådet

BROTT OCH STRAFFDen kände kriminologen Leif GW Persson gjorde den 10 januari ett kontroversiellt uttalande i TV4. När den nyss meddelade domen mot två invandrarmän angående den brutala tortyrmisshandeln på Solna kyrkogård kom upp till diskussion, sade Leif GW Persson att ett av motiven bakom dådet sannolikt var att betrakta som ett etniskt hatmotiv, eftersom offren var infödda svenskar och förövarna var invandrare.

Fängelse för tortyr av svenska pojkar på kyrkogård

BROTT OCH STRAFFUnder en hel natt misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård. Pojkarnas skador var omfattande och deras plågoandars sadism sticker ut, även bland de allt fler ”förnedringsrånen” som riktas mot etniska svenskar. Nu har de två männen, Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, dömts till fängelsestraff på fem och ett halvt respektive nio år för en lång rad åtalspunkter.

Emilias mördare kommer dömas till fängelse

BROTT OCH STRAFFEfter att den 20-årige transsexuelle mannen Emilia Lundberg hittats mördad i ett vattendrag utanför Tollarp för ett år sedan har en 21-årig barndomsvän varit misstänkt för mordet. Efter ett utlåtande från Rättsmedicinalverket har man nu fastställt att mördaren inte är psykiskt sjuk. Det innebär att han kommer att dömas till fängelse för mordet, men domen kommer inte förrän i januari.

Pedofil våldtog spädbarn – döms till 12 års fängelse

BROTT OCH STRAFFPedofilen Linus Alexander Vikström, 20, dömdes till 12 års fängelse av Falu tingsrätt för systematiska vaginala, anala och orala våldtäkter av ett spädbarn. Våldtäkter vilka han filmade och spred bland andra pedofiler på nätet. Totalt rör det sig om 49 grova våldtäkter mot barnet och 153 grova sexuella övergrepp vilka skett mellan 2018 och 2020. På nätet skrev Vikström bland annat hur han ”tränar mycket oralt och vaginalt” med sitt offer. Men tack vare en internationell polisinsats kunde pedofilens eskalerande brottslighet stoppas.

Afghansk mördartrio dömda för brutalt bussmord

BROTT OCH STRAFF47-årige Mohammad-Jawad Ahmadi och hans två söner, 17 och 15 år gamla, dömdes av Gällivare tingsrätt för det brutala hedersmordet på en 20-årig afghansk man på en buss i Kiruna i juli. Offret, som Jawad trodde hade en affär med hans fru, var försvarslöst när de tre afghanerna överöste honom med 99 knivhugg inför skräckslagna vittnen till det barbariska dådet. Jawad fick livstids fängelse, medan sönerna kom undan med sluten ungdomsvård i fyra respektive två år och åtta månader. Ingen av mördarna kommer utvisas ur Sverige.

Gå till arkivet

Send this to a friend