Skip to Content

Ala Eddine Guenichi utvisas efter avtänat straff. Foto: Privat
BROTT OCH STRAFF

Tunisier våldtog 13-åring tills hon blödde – var misstänkt för annat sexbrott men släpptes

Digital utgåva

Den tunisiska migranten, 24-åriga Ala Eddine Guenichi, misstänktes för ett våldtäktsförsök mot en kvinna men släpptes på fri fot. Några månader senare genomförde han en brutal och sadistisk våldtäkt mot en 13-årig flicka vilket lämnade flickan blodig. Nu döms han till fem års fängelse och 15 års utvisning – sedan är barnvåldtäktsmannen välkommen tillbaka till Sverige.

Publicerad: 9 november, 2020, 19:20

  • Svenska

Läs även

Efter ett våldtäktsförsök mot en kvinna släpptes den 24-åriga tunisiska migranten Ala Eddine Guenichi på fri fot av en jouråklagare. Bara några månader senare knivhotade han en 13-årig flicka och tvingade med sig henne ner i en källare där han våldtog den livrädda flickan brutalt tills hon blödde ur underlivet. Det var en våldtäkt som Södertörns tingsrätt menar hade ”förnedrande inslag”. Nu har tunisiern dömts till fem års fängelse och 15 års utvisning. Nya Tider tittar närmare på fallet och domen som kom i fredags förra veckan.

Försökte våldta kvinna och slog polishund

Ala Eddine Guenichi känner sig älskad, skriver han om denna bild. Foto: Privat

Det första kända sexbrottet som Guenichi begått på svensk mark skedde i maj i år. En 22-årig svensk kvinna var på väg hem efter en fest den 29 maj i Stockholm. Hon passerade Tantolunden när hon märkte att hon var förföljd av en invandrare, som skulle visa sig vara Guenichi. Han gick ikapp henne och började trakassera henne, fråga hur gammal hon var och om han kunde få en cigarett.

Kvinnan klargjorde att hon inte var intresserad men han ignorerade detta och började säga att han ville ha sex med henne och var väldigt påstridig. Kvinnan nekade till hans krav och försökte ta sig från platsen men blev fasthållen. I polisförhör sade kvinnan att han ”tog tag i axelremmen på hennes väska samtidigt som han höll en knuten näve i höjd med sina axel. Han såg hotfull ut och fortsatte att säga att han ville ha sex med henne. Han sade att han ville ha sex med henne runt tio gånger. Det var obehagligt och hotfullt.”

Kvinnan lyckades kränga av sig sin väska och kunde fly från platsen och därefter få hjälp av Securitasvakter som kontaktade polisen. Polis som kom till platsen lyckades även gripa Guenichi med hjälp av en polishund som fick motta flera slag av tunisiern under gripandet.

Han misstänktes initialt för våldtäktsförsök och blåljussabotage för slagen mot polishunden men jouråklagaren som handhöll det initiala åtalet tyckte inte att uppgifterna som presenterats i polisrapporten var tillräckliga för att han skulle misstänkas för försök till våldtäkt. Så istället för att häktas, som är brukligt vid sådana fall, släpptes Guenichi på fri fot och utredningen kom att handla om sexuellt ofredande istället för försök till våldtäkt vilket gjorde att fallet nedprioriterades och hamnade på högen av pågående utredningar. På fri fot och i väntan på rättegång skulle tunisiern, som på sociala medier hävdar att han är en troende muslim, komma att begå ett avsevärt värre brott.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Pedofilen släpptes fri – kunde våldta igen

BROTT OCH STRAFFPedofilen som misstänkts ha våldtagit en pojke under 12 år dömdes redan i slutet av 2019 för 58 sexbrott mot 17 olika barn. Men eftersom hans överklagan tog ovanligt lång tid att utreda släpptes han på fri fot – något som ledde till att han kunde våldta en ung pojke i en skogsdunge i Botkyrka. Nu kan Nya Tider avslöja namnet på pedofilen.

Överraskande vändning av Näthatsgranskaren

BROTT OCH STRAFFI ett tvistemål mot Ramona Fransson som den 29 april togs upp av Hovrätten för Västra Sverige kom Thomas Åberg med det överraskande beskedet att han inte betraktade sig som en offentlig person och yrkade på att man inte går in på huruvida det som sägs i den artikel av Joakim Lamotte som tvisten gäller är sant. Resultatet blev att Hovrätten kommer att ge en mellandom den 20 maj som i praktiken kommer att avgöra målet.

Pedofilen våldtog sitt offer över 800 gånger – ingen stoppade det

BROTT OCH STRAFFEn manipulativ pedofil, Peter Jangefur, 42, kunde under fyra års tid genomföra mer än 800 orala, vaginala och anala våldtäkter på en ung flicka som bara var elva år när övergreppen började. Nu har pedofilen dömts till ett, med svenska mått mätt, långt fängelsestraff på tolv år.

Somalier dömd till kort fängelsestraff för våldtäktsförsök mot äldre svensk kvinna

BROTT OCH STRAFFEn kvinna i övre 70-årsåldern från Sölvesborg utsattes julen 2019 för ett brutalt våldtäktsförsök av en ung somalier som sa att han skulle ”knulla henne” och dessutom hotade att kasta henne i vattnet ifall hon inte slutade skrika. Strax innan påsk föll domen, vilket resulterade i ett år och åtta månaders fängelse. Däremot slipper somaliern utvisning eftersom han förutom sitt somaliska medborgarskap också är svensk medborgare, säger ansvarig åklagare till Nya Tider.

Seriekriminell barnvåldtäktsman slipper utvisning

BROTT OCH STRAFFDen 21-årige ”flyktingen” Dlovan Jamal har dömts av Lunds tingsrätt till två års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka på en bänk i centrala Lund. Men tack vare att Migrationsverket ännu inte utrett en anmälan om att han ljugit vid sin asylansökan – trots att de haft ett helt år på sig – slipper han dock undan den utvisning som åklagaren yrkade på.

Kända skådespelaren dömd till långt fängelsestraff

BROTT OCH STRAFFDen kända skådespelaren som varit med i TV-serier och arbetat på Dramaten, Joaquin Rustan Nabi Olsson, 46, har nu dömts till fängelse i 15 år och åtta månader för att ha groomat och övertygat en minderårig flicka att ha sex med honom i USA. Svenska medier döljer fortfarande identiteten på pedofilen – trots att han erkänt sina brott.

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

BROTT OCH STRAFFUnder en hel natt, i nio skräckfyllda timmar, misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård i Solna. I tingsrätten dömdes Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, till fängelsestraff för den bestialiska tortyren av de svenska pojkarna som fruktade för sina liv. Tingsrättens dom överklagades och nu har domen i Svea Hovrätt kommit: Medan Mohameds straff på nio års fängelse kvarstår får Ali ett sänkt straff från fem och ett halvt år till fem års fängelse.

Vad hände med filmregissören Ulf Malmros?

BROTT OCH STRAFFEfter en dom i Svea hovrätt den 24 mars har filmregissören Ulf Malmros nu fått upprättelse, efter att ha blivit förtalad på nätet. Hans liv ligger dock i spillror. Nya Tider var på plats i hovrätten.

Gå till arkivet

Send this to a friend