Skip to Content

Mesut Özil och president Recep Erdogan. Foto: Stillbild Youtube

Turk i tyska landslaget hoppar av: ”Jag är utsatt för rasism!”

Digital utgåva

Den tyske fotbollslandslagsspelaren Mesut Özil meddelar att han med omedelbar verkan hoppar av det tyska landslaget, eftersom han anser sig vara utsatt för ”rasism.” Han har tidigare skapat rubriker då han besökt Turkiets president Recep Erdogan och kallat honom ”min president”, något som skall ha skapat dålig stämning i det tyska laget.

Publicerad: 24 juli, 2018, 16:48

 • Svenska

Läs även

Mesut Özil anser att han utsatts för trakasserier och att vissa vill använda hans turkiska bakgrund för ”högerextrem propaganda”. Därför drar han sig tillbaka från det tyska landslaget, meddelar han.

Den tyska justitieministern från socialdemokratiska SPD stöttar Özil, trots att kritiken mot honom består i att han porträtterats tillsammans med Turkiets president Erdogan.

Det var i maj som två landslagsspelare i Tyskland med turkiska rötter, Mesut Özil och Ilkay Gündogan, poserade tillsammans med den turkiske presidenten Erdogan under dennes besök i London. Gündogan skrev även ”Till min president” på sin klubbtröja som han gav till Erdogan.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Det är normalt beteende bland sossar ovh andra om du träffat Putin eller nån från visegrad länderna.
  Då blir du utstött från allt. Hyckleriet når nya toppnivåer och de som utövar det får nya poster och förmåner.

 • Sverigepartist

  Invandrare som gör något fel och får kritik kallar det för rasism.

 • Flitigsomen

  Özil är turk, född och boende i Tyskland, och väldigt stolt över att vara turk. Så vad gjorde han i det tyska landslaget?

  • latmask

   Om han åker hem till Turkiet och spelar fotboll där under ett par år får han se hur mycket turk han är.
   Det kan låta så här:
   “Är du inte egentligen tysk? Din turkiska är inte så bra.”

 • ClaudiusMax

  Varför spelar inte Özil i det turkiska landslaget om han älskar Erdogan och Turkiet så mycket?

Ungern förstärker den södra gränsen ytterligare

UTRIKESDen ungerska regeringen meddelar att den kommer att förstärka landets gräns mot Kroatien, efter uppgifter om att tiotusentals migranter är på väg från söder. Över 2 000 soldater kommer att vara i beredskap.

Piratangrepp mot svenskägt fartyg

Stena Bulks fartyg Stena Imperial angreps första lördagen i november, troligen av jemeniter, under sin färd genom Röda Havet. Detta meddelade rederiet genom ett pressmeddelande den 6 november.

Putin säger att Frankrikes plan för en EU-armé är ”naturlig”

Rysslands president Vladimir Putin sade i söndags att det var naturligt för Europeiska Unionen att vilja ha en egen armé efter det att den franske presidenten hade föreslagit att EU skulle bygga upp sin egen militära kapacitet.

Donald Trump behåller makten över senaten

UTRIKESDet amerikanska mellanårsvalet hölls tisdag den 6 november och har betraktats som ett exceptionellt spännande val. Republikanerna stärker sin majoritet i senaten, som normalt sett betraktas som den mäktigare av kongressens två kammare. Republikanerna förlorar emellertid majoriteten i den andra kammaren, representanthuset, vilket innebär att kongressens makt delas mellan republikaner och demokrater.

Ungern tiofaldigar sin guldreserv

Ungerns centralbank har ökat sin guldreserv tiofaldigt, och ansluter sig därmed till andra östeuropeiska stater med högt guldägande.

Nu kan du få fängelsestraff för hädelse av islam

Om du kritiserar islam måste du överväga att riskera att sitta i fängelse. Detta efter en nylig dom från Europadomstolen. Medan europeiska nationer har avskaffat hädelselagar, har Europadomstolen rest tillbaka till medeltiden och försvarar dem.

Europeiska institutioner går till nya attacker mot yttrandefriheten

UTRIKESEU-parlamentet har nu antagit en resolution om att medlemsländerna ska fördöma och förbjuda yttranden och organisationer som av socialistiska och liberala krafter kan ses som ”nyfascistiska” eller helt enkelt ”främlingsfientliga”. Samtidigt slår Europadomstolen fast att islamkritik inte faller inom yttrandefriheten.

Terrordåd i Australien – somalisk gärningsman sköts till döds

Ett terrordåd skedde under fredagseftermiddagen lokal tid i Australien. Två personer dog, varav en var gärningsmannen, som sköts ihjäl. Två andra personer skadades i attacken som visar att islamsk terrorism fortfarande är ett hot även i Australien.

Gå till arkivet