Skip to Content

Mesut Özil och president Recep Erdogan. Foto: Stillbild Youtube

Turk i tyska landslaget hoppar av: ”Jag är utsatt för rasism!”

Digital utgåva

Den tyske fotbollslandslagsspelaren Mesut Özil meddelar att han med omedelbar verkan hoppar av det tyska landslaget, eftersom han anser sig vara utsatt för ”rasism.” Han har tidigare skapat rubriker då han besökt Turkiets president Recep Erdogan och kallat honom ”min president”, något som skall ha skapat dålig stämning i det tyska laget.

Publicerad: 24 juli, 2018, 16:48

 • Svenska

Läs även

Mesut Özil anser att han utsatts för trakasserier och att vissa vill använda hans turkiska bakgrund för ”högerextrem propaganda”. Därför drar han sig tillbaka från det tyska landslaget, meddelar han.

Den tyska justitieministern från socialdemokratiska SPD stöttar Özil, trots att kritiken mot honom består i att han porträtterats tillsammans med Turkiets president Erdogan.

Det var i maj som två landslagsspelare i Tyskland med turkiska rötter, Mesut Özil och Ilkay Gündogan, poserade tillsammans med den turkiske presidenten Erdogan under dennes besök i London. Gündogan skrev även ”Till min president” på sin klubbtröja som han gav till Erdogan.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Det är normalt beteende bland sossar ovh andra om du träffat Putin eller nån från visegrad länderna.
  Då blir du utstött från allt. Hyckleriet når nya toppnivåer och de som utövar det får nya poster och förmåner.

 • Sverigepartist

  Invandrare som gör något fel och får kritik kallar det för rasism.

 • Flitigsomen

  Özil är turk, född och boende i Tyskland, och väldigt stolt över att vara turk. Så vad gjorde han i det tyska landslaget?

  • latmask

   Om han åker hem till Turkiet och spelar fotboll där under ett par år får han se hur mycket turk han är.
   Det kan låta så här:
   “Är du inte egentligen tysk? Din turkiska är inte så bra.”

 • ClaudiusMax

  Varför spelar inte Özil i det turkiska landslaget om han älskar Erdogan och Turkiet så mycket?

Ny fransk lag – skolor får inte längre använda sig av ”mamma” och ”pappa”

I ett försök att blidka homolobbyn i Frankrike har man beslutat att förbjuda användandet av klassiska ord som ”mamma” och ”pappa” för att istället ersätta dessa med ”förälder 1” och ”förälder 2”.

Trump utlyser nationellt nödläge – kommer att bygga muren

Den amerikanska presidenten Donald Trump utlyser nationellt nödläge vid USA:s gräns mot Mexiko meddelade Vita Huset under torsdagen. Detta kommer att ge honom extraordinära befogenheter att kringgå kongresshuset där Demokraterna länge motsatt sig hans politik, speciellt byggandet av en mur mot Mexiko. Nu står vägen i princip klar för Trump att bygga muren. Idag kommenterade han själv sitt beslut utanför Vita Huset.

Venezuela: USA:s roll och nyckelpersonerna bakom

UTRIKESDet står nu klart att den pågående kuppen i Venezuela leds av USA och även vilka nyckelpersonerna bakom den är. Metoderna för att uppnå regimskifte är närmast identiska med de vi tidigare sett i andra länder. Nya Tider kommer här med hjälp av våra källor att titta närmare på hur och varför detta sker i Venezuela samt påvisa inblandning av den så kal­lade Deep State och göra flera förskräckande historiska liknelser.

Hemlig rapport om AfD läckt

Det tyska Författningsskyddets hemliga rapport om Alternativ för Tyskland, där man klassar partiet som ”ett provfall” som skall granskas närmare, har läckt. Det är sidan Netzpolitik som lagt upp det 436 sidor långa dokumentet på sin hemsida.

Pedofil våldtog fyraåring så illa att hennes tarmar behövde opereras – dömdes till döden

Mahendra Singh Gond, 28, är den första pedofilen som kommer att avrättas i Indien efter att han dömts till döden enligt en ny lag som gick igenom förra året. Den nya lagen innebär att dödstraff numera kan appliceras för våldtäkter av minderåriga.

Muslim bröt sig in i begravningsbyrå – för att ha sex med lik

Kasim Khuram, 23, bröt sig in i begravningsbyrån Central England Co-Operative Undertakers i staden Birmingham den 11 november förra året rapporterar BBC. Väl där skall den drogpåverkade muslimen ha börjat lyfta på kistlocken på nio olika kistor innan han valde ut en avliden kvinna – och hade sex med kroppen.

ICC-domare avgår efter hot från USA – Avslöjande intervju i tyska Die Zeit

UTRIKESEn domare har avgått från Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag efter att USA hotat ICC-domare och åklagare som undersöker anklagelser om amerikanska krigsförbrytelser i Afghanistan. En av de som framfört hoten är sensationellt nog ett toppnamn inom Trump-administrationen.

Venezuela: Kupp som kom av sig, eller del av något större?

VENEZUELAInte sedan USA:s president Donald Trump beordrade flyganfall på Syrien har hans fiender, som sällan missar en chans till hatfulla attacker, så unisont ställt sig på hans sida som gällande hans ställningstagande i det som nu händer i Venezuela. Det sammantaget med mycket snabbt initialt händelseförlopp och internationell samordning är varningssignaler på att det finns en större agenda bakom de fagra orden, menar våra källor. De påpekar både historiska liknelser och diskrepanser i det kuppliknande händelseförloppet och spekulerar om vad det kan innebära.

Gå till arkivet