Skip to Content

Davidsstjärnan kan anses som "hatsymbol". Foto: Pixabay/Ri Butov
UTRIKES

Twitter anser davidsstjärnan som ”hatsymbol” och låser konton

Digital utgåva

Twitter har bedömt davidsstjärnan, en symbol för judendomen, att vara en ”hatsymbol”, och låser konton för användare som visar den.

Publicerad: 23 juli, 2020, 13:37

 • Svenska

Läs även

Flera Twitteranvändare har kontaktat organisationen Campaign Against Antisemitism under de senaste dagarna och rapporterar att deras konton har blockerats, och Twitter har lämnat följande motivering: ”Vad hände? Vi har fastställt att detta konto brutit mot Twitters regler. Specifikt för: Brott mot våra regler mot att publicera hatiskt bildspråk. Du får inte använda hatbilder eller symboler i din profilbild eller profilrubrik. Som ett resultat har vi låst ditt konto”.

Den sociala medieplattformen upplyser användare att om de tar bort ”hatsymbolerna”, det vill säga davidsstjärnan, kan kontot åter låsas upp.

De låsta kontona har använt alla sorts davidsstjärnor, artistiska som stiliserade, i olika färger.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Israeliska flaggan – hatsymbol? Det här öppnar vägen för att en mängd symboler kommer att förbjudas? Vad sägs om svenska flaggan, eller den amerikanska? Vi vet att många delstatsflaggor (sydstaterna) är bannlysta och att statyer av sydstatsgeneraler är bortplockade. Likaså ifrågasätts många gamla presidenter t.ex. Lincoln m.fl. Nu är det dags för länders flaggor att hamna i skottgluggen? Vems flagga blir härnäst?

 • Johan

  Anledningen är givetvis att man i memes taggar vilka som är judar inom etablissemanget, det vill man inte att folk ska se.
  Men davidsstjärnan är en satanistisk stjärna. Den har 6 spetsar, 6 streck och 6 vinklar (1,2,3 dimensioner). Detta är number of the beast 666. Judarna ska ju givetvis ha minoran på sin flagga och inte rotschilds satanistiska märke. För övrigt anser jag att de blå strecken är Nilen och Eufrat; de två bibliska floderna som ingränsar det utökade israel.

 • 2ndAgendaSwexit2030

  Nu går skam på torra land, går på nytt och obehindrat igen.

  Vad med EU-flaggan? En “hatsymbol”, enligt vissa? Om jag t ex är nationalist, inte uppskattar en europeisk union och ogillar EU:s direktiv och diffusa projekt etc.?

  Vad med “Hammaren och skäran”, den kommunistiska symbolen?

Kristen flicka tvångsgift med muslim – tvingas bo med sin kidnappare

UTRIKESI slutet av april kidnappades en 13-årig kristen flicka i Pakistan av beväpnade muslimska män och tvångsgiftes med en av dem. Efter att fallet kommit upp i högsta domstolen i Lahore efter att flickans familj försökt få henne frigiven kommer domstolen med ett anmärkningsvärt beslut – man tilldömer henne till sin kidnappare som får behålla och fortsätta våldta flickan.

Soros ger 52 miljoner dollar för att påverka USA-valet

USAFinansmiljardären George Soros, 89, skänker rekordsumman 52 miljoner dollar, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor, till verksamheter knutna till Demokratiska partiet inför presidentvalet. Samtidigt stöder Soros även kampanjer för poströstning, något som anses gynna Demokraterna och som republikaner fruktar kommer att leda till omfattande valfusk, samt kampanjer för att få fler icke-vita väljare till valurnorna vilket även det gynnar Demokraterna.

Centralbankschef kräver ”riktigt hård” nedstängning – Trump vill lätta upp

USAFederal Reserves ledamot Neel Kashkari vill att USA inför ”en riktigt hård nedstängning” i fyra till sex veckor. Detta för att ”rädda ekonomin”. President Donald Trump gick redan följande dag ut med beskedet att en nedstängning ”gör mer skada än nytta”. Amerikanska företag och samhället har drabbats hårt med över 14 miljoner nya arbetslösa sedan epidemins utbrott.

Lukasjenko återvald till Vitrysslands president – vägval Bryssel eller Moskva väntar

UTRIKESDen 9 augusti hölls det presidentval i Vitryssland (Belarus). Enligt officiella siffror från landets valkommission har Aleksandr Lukasjenko återvalts med 81 procent av rösterna bakom sig. Så kallade människorättsorganisationer i väst samt oppositionen i Vitryssland betraktar dock valet som riggat.

Medias narrativ om George Floyds död imploderar efter att polisens film läckt

UTRIKESBilder av George Floyds gripande har läckt till en brittisk dagstidning och fick mer än 2 miljoner visningar på YouTube på bara en dag – och de flesta av kommentarerna fördömer mediernas lögner om det påstådda polisvåldet mot en svart man.

Svarta amerikaner vill att polisen upprätthåller en lokal närvaro

UTRIKESEn ny undersökning från det amerikanska opinionsinstitutet Gallup visar att på frågan om de vill att polisen skall spendera mer tid, samma tid eller mindre tid än de för närvarande gör i deras område, vill de flesta svarta amerikaner – 61 procent – att polisens närvaro förblir densamma. Detta kan jämföras med att 67 procent av alla myndiga amerikaner föredrar status quo, med 71 procent för vita amerikaner.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Autism sex gånger vanligare hos transsexuella

UTRIKESEnligt en omfattande studie från forskare i Storbritannien är autism sex gånger vanligare hos transsexuella individer än hos heterosexuella. Transsexuella har även oftare mentala sjukdomar än heterosexuella visar studien.

Gå till arkivet

Send this to a friend