Skip to Content

Heiko Maas, Tysklands justitieminister, vill stifta en lag som tvingar sociala medier att censurera ”falska nyheter”. Foto: Pressbild
UTRIKES

Tysk lag mot invandringskritik i sociala medier diskuteras

Tyska tidningsutgivare, jurister och organisationer för press- och yttrandefrihet är kritiska mot ett nytt lagförslag som syftar till att tvinga sociala nätverksföretag att plocka bort material från sina sajter som påstås vara ”främlingsfientligt” och sprida ”falska nyheter”, under hot om stora bötesbelopp. Redan innan lagen röstats igenom har populära Twitterkonton börjat stängas ned.

Publicerad: 21 maj, 2017, 00:22

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • clareal

  Tyskland är ute på hal is. Men å andra sidan har landet ingen riktig suveränitet och har inte haft det på 72 år.
  En aktuell händelse, som jag tror inte har rapporterats i “våra” MSM, är att Horst Mahler, 81, nyligen har gripits i en ungersk gränsstad där han sökt asyl. Han har i en skrivelse vädjat till den ungerske regeringschefen Viktor Orbán om asyl. Horst Mahler är en klassisk flykting, av typ Ludendorff och Kapp. De enda “riktiga”, som Sverige tagit emot, vilket skedde strax efter VKI.
  Mahler är en f d vänsterextremist, en av grundarna av RAF, även känd som Baader-Meinhoff-ligan. Han satt stor del av 70-talet i fängelse men han kom att totalt byta sida och benämner sig som nationalsocialist. Han dömdes 2007 till sammanlagt 12 års fängelse för 1) Hets mot folkgrupp. Han hade gjort en “Hitler-hälsning” avslutningsvis vid en intervju med den i Tyskland mycket kände juden Michael Friedmann, som anmälde Mahler till åtal. 2) “Holocaust-Förnekelse” med max-straff. Vid rättegången var Sylvia Stolz Horst Mahlers försvarsadvokat, vilket kom att kosta henne 3.5 års fängelse. Den långa fängelsetiden tog hårt på Mahlers hälsa och han fick för något år sedan förskoning från fängelset. Men så i början av maj flydde han och efterlämnade en YouTube-förklaring för sitt handlande. Det togs dock snabbt bort. Nu tycks Mahler befinna sig i ungerskt förvar. Han lär bli återlämnad till Tyskland och deras “rättvisa” för sina tankebrott och sitt hat. En klar politisk fånge, således.

 • Perq Elest

  Skit i Twitter, Facebook m.fl, skapa nya arenor för demokratin!! Snart dags för grupper staten inte kan stänga där folk kan träffas? Börjar påminna om Matrix, Terminator och andra filmer.

  När Östtyskland stängdes ned jublade många. Det visar sig nu att det inte stängdes, det sprider sig och infekterar hela Tyskland.
  Skall Tyskland återigen vara centrum för ett stort krig? Det är ju vad som kommer att hända då folket måste försvara landet mot politikerna som skapar diktatur och katastrof med 3:e världens folk med en kulturell och mental låg nivå som ammunition.
  Kanske att Israel kan hjälpa Europa mot det dåliga? De har ju åtminstone bättre ställt när det gäller IQ.

ID – en nationalistisk storgrupp i EU

REPORTAGE– Vår analys är att vi behöver samla nationalkonservativa krafter i Europa. Om vi inte samlas så vinner federalisterna, säger Dansk Folkepartis toppnamn Anders Vistisen till Nya Tider. – Detta är ett historiskt ögonblick som vi väntat länge på. Ett ögonblick när vi går samman över hela Europa i ett motståndets, hoppets och återerövringens tecken, menar franska Nationell samlings Marine Le Pen. Sedan valet företräder de båda den nya nationalkonservativa EU-gruppen Identitet och Demokrati – den hittills största nationalistiska gruppen i unionen.

Tolv israeler gripna misstänkta för gruppvåldtäkt av brittisk kvinna

UTRIKESEn 19-årig brittisk kvinna har anmält till den cypriotiska polisen att hon blivit gruppvåldtagen i ett hotell i turistorten Ayia Napa på Cypern. Nu har tolv israeler blivit gripna av polisen misstänkta för delaktighet i gruppvåldtäkten.

Polis tvingades dra pistoler för att skydda invandringskritisk politiker

UTRIKESPolis drog sina tjänstevapen för att skydda den danske politikern Rasmus Paludan, partiledare för invandringskritiska Stram Kurs, när denne anfölls av tre maskerade invandrare under ett torgmöte.

Muslimer mördade skandinaviska kvinnor – döms till döden

UTRIKESDe tre muslimer som mördade två skandinaviska kvinnor när dessa klättrade i berg i Marocko har nu dömts till döden för sina brutala brott. Filmklippet som spreds över sociala medier upprörde många men det brutala dådet tonades ner i svenska massmedier.

Vänsterextremist försökte genomföra terrordåd mot Trumps invandringsstopp – blev ihjälskjuten

UTRIKESEfter att omfattande utvisningar av illegala invandrare planeras i USA och hårdare regler för asyl införts har olika grupper på vänsterkanten trappat upp sin retorik och sitt motstånd. Medan rasismanklagelser haglar över Donald Trump hittar vänsterorganisationer sätt att gömma illegala invandare. Andra mer radikala grupper uppmanar till väpnat motstånd och en vänsterextremist dödades efter att han anfallit en myndighetsbyggnad och hamnat i eldstrid med polisen.

Den österrikiska skandalen

INTERVJUDen tidigare chefsideologen för Österrikiska frihetspartiet (FPÖ) Andreas Mölzer, ger en exklusiv intervju till Nya Tider om den politiska krisen i Österrike efter den omtalade ”Ibizafilmen” som sänkte regeringen.

Midsommarfirande i Frankrike?

Nej, fransmännen firar generellt sett inte midsommar. Däremot så finns det ett allmänt medvetande om att sommarsolståndet infaller den 21 juni, något som inspirerade den dåvarande franske kulturministern, Jack Lang, att instifta dagen som ”Fête de la musique, Musikfesten 1982. I Sverige gäller ju att midsommarafton infaller på en fredag mellan den 19 och 25 juni, och i år sammanföll dagarna.

14 juillet 2019 – Frankrikes nationaldag i en ny utformning

UTRIKESTraditionsenligt firade Paris nationaldagen med en militärparad. Årets presentation av den franska militära kapaciteten blev annorlunda. Framför allt presenterades den fransk-tyska brigaden som ett embryo till det kommande militära samarbetet. Samarbetet – vad man vet i dagsläget – kommer också att omfatta Spanien. Följaktligen deltog även ett spanskt kompani i den storslagna paraden. Regeringsrepresentanter från tio EU-länder fanns med på hederstribunen; Jean-Claude Juncker som Europeiska Unionens höge kommissionär fanns naturligtvis med. Kansler Angela Merkel var en självklar gäst, men hennes korta tal till de franska vännerna avslöjade tydliga andningssvårigheter.

Gå till arkivet

Send this to a friend