Skip to Content

Heiko Maas, Tysklands justitieminister, vill stifta en lag som tvingar sociala medier att censurera ”falska nyheter”. Foto: Pressbild
UTRIKES

Tysk lag mot invandringskritik i sociala medier diskuteras

Tyska tidningsutgivare, jurister och organisationer för press- och yttrandefrihet är kritiska mot ett nytt lagförslag som syftar till att tvinga sociala nätverksföretag att plocka bort material från sina sajter som påstås vara ”främlingsfientligt” och sprida ”falska nyheter”, under hot om stora bötesbelopp. Redan innan lagen röstats igenom har populära Twitterkonton börjat stängas ned.

Publicerad: 21 maj, 2017, 00:22

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • clareal

  Tyskland är ute på hal is. Men å andra sidan har landet ingen riktig suveränitet och har inte haft det på 72 år.
  En aktuell händelse, som jag tror inte har rapporterats i “våra” MSM, är att Horst Mahler, 81, nyligen har gripits i en ungersk gränsstad där han sökt asyl. Han har i en skrivelse vädjat till den ungerske regeringschefen Viktor Orbán om asyl. Horst Mahler är en klassisk flykting, av typ Ludendorff och Kapp. De enda “riktiga”, som Sverige tagit emot, vilket skedde strax efter VKI.
  Mahler är en f d vänsterextremist, en av grundarna av RAF, även känd som Baader-Meinhoff-ligan. Han satt stor del av 70-talet i fängelse men han kom att totalt byta sida och benämner sig som nationalsocialist. Han dömdes 2007 till sammanlagt 12 års fängelse för 1) Hets mot folkgrupp. Han hade gjort en “Hitler-hälsning” avslutningsvis vid en intervju med den i Tyskland mycket kände juden Michael Friedmann, som anmälde Mahler till åtal. 2) “Holocaust-Förnekelse” med max-straff. Vid rättegången var Sylvia Stolz Horst Mahlers försvarsadvokat, vilket kom att kosta henne 3.5 års fängelse. Den långa fängelsetiden tog hårt på Mahlers hälsa och han fick för något år sedan förskoning från fängelset. Men så i början av maj flydde han och efterlämnade en YouTube-förklaring för sitt handlande. Det togs dock snabbt bort. Nu tycks Mahler befinna sig i ungerskt förvar. Han lär bli återlämnad till Tyskland och deras “rättvisa” för sina tankebrott och sitt hat. En klar politisk fånge, således.

 • Perq Elest

  Skit i Twitter, Facebook m.fl, skapa nya arenor för demokratin!! Snart dags för grupper staten inte kan stänga där folk kan träffas? Börjar påminna om Matrix, Terminator och andra filmer.

  När Östtyskland stängdes ned jublade många. Det visar sig nu att det inte stängdes, det sprider sig och infekterar hela Tyskland.
  Skall Tyskland återigen vara centrum för ett stort krig? Det är ju vad som kommer att hända då folket måste försvara landet mot politikerna som skapar diktatur och katastrof med 3:e världens folk med en kulturell och mental låg nivå som ammunition.
  Kanske att Israel kan hjälpa Europa mot det dåliga? De har ju åtminstone bättre ställt när det gäller IQ.

Polen: Nationalkonservativa PiS behåller makten

UTRIKESDen 13 oktober 2019 hölls val till Polens parlament, som består av två kammare: Sejmen och senaten. Varje röstande kan avge en röst på varje kammare. Resultatet var i stort i enlighet med prognoserna. Det innebär att sittande regerings-listan Lag och rättvisa (PiS) fick knappt 44 procent av rösterna till sejmen. Huvudalternativet till PiS, den vänsterliberala Medborgarkoalitionen fick hela 17 procent mindre röster och slutade på drygt 27 procent.

Storbritanniens värste pedofil mördad

BROTT OCH STRAFFRichard Huckle, 33, hittades den 13 oktober död i sin fängelsecell, knivhuggen till döds av en annan fånge. Så slutade livet för den man som kallats för Storbritanniens värste pedofil.

Betalda klimataktivister finansieras av Soros

Den snabbt växande vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion har genom interna dokument avslöjats att betala sina ledande aktivister med stora summor pengar. Pengar som doneras till dem bland annat av välbärgade personer. Nya Tider har kommit över dokument som visar att en av dessa är finansmannen George Soros.

Polen visar vägen

UTRIKESSöndagen den 13 oktobers val till det polska parlamentet (Sejm) och Senaten ledde till en seger för de polskvänliga, det vill säga äkta europeiska värderingar. Enligt beräkningar i skrivande stund fick partiet PiS drygt 43 procent av polackernas röster. Det innebär en komfortabel övervikt i landets parlament.

Regeringsfientliga oroligheter i Irak: Kanske på anstiftan av USA

UTRIKESOroligheter pågår i Irak och de upproriska kräver presidentens avgång. Källor utanför systemmedierna hävdar att USA är anstiftare till oron och att skälet är amerikanskt missnöje med en president som för en i tilltagande grad självständig och USA:s intressen motsatt politik. En brittisk veteranpolitiker gör en egen analys: Oroligheterna håller på att få tyngdpunkt bland shiiterna.

Saudiska markstyrkor tillintetgjorda

UTRIKESHouthi-rörelsen, som sedan 2015 kämpar mot den saudiskledda militära interventionen av Jemen, har genomfört ett storskaligt bakhåll på gränsen till södra Saudiarabien som resulterat i massiva förluster för Riyadh och dess allierade. Tusentals saudiskledda koalitionssoldater dödades, skadades och tillfångatogs. Det skedde mindre än två veckor efter houthiernas förödande luftattack den 14 september mot två mycket viktiga oljeanläggningar i Saudi­arabien, vilket i ett slag halverade oljediktaturens export. Västmedia har valt att ignorera eller tona ned den historiska nyheten.

Finska journalister ville byta namn på Negerön – staten stoppar namnbytet

UTRIKESI Finland har Norra Karelens journalistförening länge varit obekväma med namnet på journalisternas egen rekreationsö – Negerön. I februari beslutade journalisterna på sitt årsmöte att namnet är kränkande och därför ska bytas. Men nu meddelar Lantmäteriet i Finland att något namnbyte inte kommer att beviljas. Beslutet går stick i stäv med den bedömning som Lantmäteriet i Sverige gör, som nyligen tog bort det sista ortsnamnet med ordet ”neger”.

Frankrikes sista hälsning till de mördade poliserna

UTRIKESTisdagen den 8 oktober, i ett regnigt Paris, samlades representanter för de olika polisavdelningarna, regeringsmedlemmar samt vänner och anhöriga till de fyra stupade poliserna. Stupade, därför att de dödades på sin arbetsplats. Ceremonin hade en oerhört känsloladdad karaktär. Från BFM TV:s studio hördes snyftningar, någon av kommentatorerna hade svårt att hålla tillbaka sina känslor. Fegt och konformistiskt väljer svensk media att dölja denna händelse i ett flöde av medialt brus.

Gå till arkivet

Send this to a friend