Skip to Content

Heiko Maas, Tysklands justitieminister, vill stifta en lag som tvingar sociala medier att censurera ”falska nyheter”. Foto: Pressbild
UTRIKES

Tysk lag mot invandringskritik i sociala medier diskuteras

Tyska tidningsutgivare, jurister och organisationer för press- och yttrandefrihet är kritiska mot ett nytt lagförslag som syftar till att tvinga sociala nätverksföretag att plocka bort material från sina sajter som påstås vara ”främlingsfientligt” och sprida ”falska nyheter”, under hot om stora bötesbelopp. Redan innan lagen röstats igenom har populära Twitterkonton börjat stängas ned.

Publicerad: 21 maj, 2017, 00:22

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • clareal

  Tyskland är ute på hal is. Men å andra sidan har landet ingen riktig suveränitet och har inte haft det på 72 år.
  En aktuell händelse, som jag tror inte har rapporterats i ”våra” MSM, är att Horst Mahler, 81, nyligen har gripits i en ungersk gränsstad där han sökt asyl. Han har i en skrivelse vädjat till den ungerske regeringschefen Viktor Orbán om asyl. Horst Mahler är en klassisk flykting, av typ Ludendorff och Kapp. De enda ”riktiga”, som Sverige tagit emot, vilket skedde strax efter VKI.
  Mahler är en f d vänsterextremist, en av grundarna av RAF, även känd som Baader-Meinhoff-ligan. Han satt stor del av 70-talet i fängelse men han kom att totalt byta sida och benämner sig som nationalsocialist. Han dömdes 2007 till sammanlagt 12 års fängelse för 1) Hets mot folkgrupp. Han hade gjort en ”Hitler-hälsning” avslutningsvis vid en intervju med den i Tyskland mycket kände juden Michael Friedmann, som anmälde Mahler till åtal. 2) ”Holocaust-Förnekelse” med max-straff. Vid rättegången var Sylvia Stolz Horst Mahlers försvarsadvokat, vilket kom att kosta henne 3.5 års fängelse. Den långa fängelsetiden tog hårt på Mahlers hälsa och han fick för något år sedan förskoning från fängelset. Men så i början av maj flydde han och efterlämnade en YouTube-förklaring för sitt handlande. Det togs dock snabbt bort. Nu tycks Mahler befinna sig i ungerskt förvar. Han lär bli återlämnad till Tyskland och deras ”rättvisa” för sina tankebrott och sitt hat. En klar politisk fånge, således.

 • Perq Elest

  Skit i Twitter, Facebook m.fl, skapa nya arenor för demokratin!! Snart dags för grupper staten inte kan stänga där folk kan träffas? Börjar påminna om Matrix, Terminator och andra filmer.

  När Östtyskland stängdes ned jublade många. Det visar sig nu att det inte stängdes, det sprider sig och infekterar hela Tyskland.
  Skall Tyskland återigen vara centrum för ett stort krig? Det är ju vad som kommer att hända då folket måste försvara landet mot politikerna som skapar diktatur och katastrof med 3:e världens folk med en kulturell och mental låg nivå som ammunition.
  Kanske att Israel kan hjälpa Europa mot det dåliga? De har ju åtminstone bättre ställt när det gäller IQ.

Merkel och Macron vill ge bidrag till coronadrabbade ekonomier

UTRIKESTysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Emmanuel Macron, representanter för EU:s största länder (sedan England lämnat) framträdde var för sig den 18 maj med föreslaget att EU skall bevilja ett paket på 500 miljarder euro i bidrag till coronadrabbade sektorer och regioner i EU. Motståndare till planerna är framför allt Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz samt Nederländerna, Sverige och Danmark, som föreslår lån istället för bidrag.

Ryssland, Frankrike och Tyskland, en vecka i maj 2020

UTRIKESDe svenska medierna förmedlar selektiv information för djupt troende medborgare som ser omvärlden genom decenniers medial och pedagogisk fostran. Tragiskt nog kommer mycket av väsentlig och betydande information aldrig till allmänhetens kännedom.

Flygel-ledaren Andreas Kalbitz utesluten

UTRIKESLedaren för Alternativ för Tysklands partigrupp i lantdagen (delstatsparlamentet) i delstaten Brandenburg, Andreas Kalbitz, uteslöts den 15 maj ur partiet. Kalbitz är en av ledarna för den så kallade ”Flygeln”, en nationaletnisk gruppering som partiet den 20 mars beordrade skulle upplösa sig själv. Kalbitz har meddelat att han inte avser att starta något nytt parti, utan tänker överklaga partiets beslut på rättsliga vägar. Han har två möjligheter: Dels kan han klaga till den interna partidomstolen, dels till allmän statlig domstol.

Demonstrationerna i Tyskland fortsätter – jämförs med de gula västarna

UTRIKESProtesterna i Tyskland mot de coronarelaterade inskränkningarna av mänskliga fri- och rättigheter avtar inte i styrka, tvärtom. Den 16 maj hölls återigen stora demonstrationer runtom i landet, bland annat i sydtyska Stuttgart. Tidskriften Compact-Magazin jämför den heterogena församlingen av människor med de franska gula västarna.

Ungern säger nej till vänsterliberal genus-konvention från Europarådet

UTRIKESDen 5 maj röstade Ungerns parlament nej till en konvention från Europarådet som officiellt handlade om kvinnovåld, men där en majoritet i parlamentet istället såg det som en smygväg för massinvandring och uppluckrandet av värderingar kring familj och kön.

Tyska författningsdomstolen kör över EU

UTRIKESDen 5 maj beslutade den tyska författningsdomstolen att landets centralbank om tre månader skall upphöra med stödköpen av statsobligationer som ingår i Europeiska centralbankens stimulanspaket. ECB måste inom denna tid visa att åtgärderna är proportionella till de mål man avsett att uppnå för att stödköpen skall kunna fortsätta. EU-anhängare menar att EU-domstolen nu måste agera för att visa vem som bestämmer.

Miljontals skyddsmasker kom med nyinrättade järnvägsbron Eurasia

UTRIKESSedan medeltiden har handelsfolk försökt ordna snabbare och billigare transporter från Kina. Först nu kan man transportera containrar till lands under 14 dagar från olika provinser i Kina till Västeuropa. Under våren inrättades ytterligare direktlinjer mellan Kina och Europa. Huvudaktörerna är DHL, DB Cargo och DB Schenker och kinesiska posten. Förutom coronakrisen finns även strategiska geopolitiska orsaker.

Hackare tog över superdatorer som användes för coronaforskning

UTRIKESEtt flertal superdatorer i Storbritannien, Tyskland och Schweiz som just nu används för forskning på coronaviruset angreps av okända hackare i början av förra veckan. En följd av detta blev att samtliga datorsystem har tvingats stänga ner och coronaforskningen som genomfördes av superdatorerna kan ha lidit skada av angreppen.

Gå till arkivet

Send this to a friend