Skip to Content

Heiko Maas, Tysklands justitieminister, vill stifta en lag som tvingar sociala medier att censurera ”falska nyheter”. Foto: Pressbild
UTRIKES

Tysk lag mot invandringskritik i sociala medier diskuteras

Tyska tidningsutgivare, jurister och organisationer för press- och yttrandefrihet är kritiska mot ett nytt lagförslag som syftar till att tvinga sociala nätverksföretag att plocka bort material från sina sajter som påstås vara ”främlingsfientligt” och sprida ”falska nyheter”, under hot om stora bötesbelopp. Redan innan lagen röstats igenom har populära Twitterkonton börjat stängas ned.

Publicerad: 21 maj, 2017, 00:22

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • clareal

  Tyskland är ute på hal is. Men å andra sidan har landet ingen riktig suveränitet och har inte haft det på 72 år.
  En aktuell händelse, som jag tror inte har rapporterats i “våra” MSM, är att Horst Mahler, 81, nyligen har gripits i en ungersk gränsstad där han sökt asyl. Han har i en skrivelse vädjat till den ungerske regeringschefen Viktor Orbán om asyl. Horst Mahler är en klassisk flykting, av typ Ludendorff och Kapp. De enda “riktiga”, som Sverige tagit emot, vilket skedde strax efter VKI.
  Mahler är en f d vänsterextremist, en av grundarna av RAF, även känd som Baader-Meinhoff-ligan. Han satt stor del av 70-talet i fängelse men han kom att totalt byta sida och benämner sig som nationalsocialist. Han dömdes 2007 till sammanlagt 12 års fängelse för 1) Hets mot folkgrupp. Han hade gjort en “Hitler-hälsning” avslutningsvis vid en intervju med den i Tyskland mycket kände juden Michael Friedmann, som anmälde Mahler till åtal. 2) “Holocaust-Förnekelse” med max-straff. Vid rättegången var Sylvia Stolz Horst Mahlers försvarsadvokat, vilket kom att kosta henne 3.5 års fängelse. Den långa fängelsetiden tog hårt på Mahlers hälsa och han fick för något år sedan förskoning från fängelset. Men så i början av maj flydde han och efterlämnade en YouTube-förklaring för sitt handlande. Det togs dock snabbt bort. Nu tycks Mahler befinna sig i ungerskt förvar. Han lär bli återlämnad till Tyskland och deras “rättvisa” för sina tankebrott och sitt hat. En klar politisk fånge, således.

 • Perq Elest

  Skit i Twitter, Facebook m.fl, skapa nya arenor för demokratin!! Snart dags för grupper staten inte kan stänga där folk kan träffas? Börjar påminna om Matrix, Terminator och andra filmer.

  När Östtyskland stängdes ned jublade många. Det visar sig nu att det inte stängdes, det sprider sig och infekterar hela Tyskland.
  Skall Tyskland återigen vara centrum för ett stort krig? Det är ju vad som kommer att hända då folket måste försvara landet mot politikerna som skapar diktatur och katastrof med 3:e världens folk med en kulturell och mental låg nivå som ammunition.
  Kanske att Israel kan hjälpa Europa mot det dåliga? De har ju åtminstone bättre ställt när det gäller IQ.

FPÖ lämnar österrikisk regeringskoalition efter ”skandalvideo”

UTRIKESSamtliga ministrar från Österrikes frihetliga parti, FPÖ, lämnar regeringen i svallvågorna efter ett medialt blåsväder som bröt ut under helgen. Samarbetet med borgerliga ÖVP knakade rejält i fogarna då en hemlig videoinspelning avslöjade hur den nu avgångne vicekanslern och partiledaren Heinz-Christian Strache förhandlat med en ryska med påstådda oligarkkopplingar. Nu frågar sig många vem som ligger bakom den iscensatta videon och vilka följder det får för det stundande EU-valet.

Terrordebatt i riksdagen

RIKSDAGENAdam Marttinen (SD) anklagade i en riksdagsdebatt om terrorism den sittande regeringen för att agera passivt när IS-terrorister återvänder från slagfältet i Syrien och Irak. Han krävde att utländska terrorister ska kunna utvisas på livstid från Sverige. Under debatten ifrågasatte Marttinen också Vänsterpartiets kopplingar till vänsterns terrororganisation AFA, en grupp som han tycker att det borde vara kriminellt att engagera sig i.

Patriotisk styrkeuppvisning i Milano

EU-valetFler än 30 000 samlades när Salvinis nya, patriotiska allians samlades i Milano för en kraftmanifestation.

Den som bakar kakor för ”extremhögern” får ej ha uppdrag i kyrkan

TYSKLANDDen evangeliska kyrkans ledning i delstaterna Berlin och Brandenburg kräver politisk kontroll av sina medlemmar inför valet till kyrkoråd och styrelser i delstaterna, som hålls i november. Detta framkommer i kyrkans nya handledning och dess avsnitt om uteslutning ur kyrkoförsamlingarnas styrelser.

Frankrikes sista hyllning till två stupade soldater från Commando Hubert

UTRIKESNatten mellan den 9 och 10 maj dödades två franska officerare i samband med en lyckad insats i Burkina Faso/Benin (Opération Barkhane). Målet var att befria gisslan och neutralisera en terroristgrupp från IS. Alla fyra ur gisslan räddades men två officerare från Commando Hubert fick plikta med livet. Under tisdagen den 14 maj hölls i Paris en högtidlig och mycket känslomässigt laddad ceremoni på borggården framför Armémuseet.

Toppkandidat i AfD: ”Migrationen är alla problems moder”

UTRIKESDet nationalkonservativa Alternativ för Tyskland (AfD) var representerat på den paneuropeiska konferensen genom en av partiets toppkandidater till EU-parlamentsvalet, Nicolaus Fest. Fest har en bakgrund som vice chefredaktör på den tyska tidningen Bild am Sonntag, som med en upplaga på över en miljon exemplar är en av Tysklands största tidningar. Den journalistiska karriären slutade dock när han skrev en islamkritisk artikel.

Angela Merkels Afrikaresa, Matteo Salvinis Ungernbesök och franska soldaters heroiska insats

UTRIKESAtt flyktingströmmar från länder söder om Sahel (Saharas södra randområde) drivs mot Libyen för senare distribution inom Europa är allmänt känt. Lika känt är den tyska kanslerns käcka utrop från 2015 – ”Wir schaffen das!” – Vi klarar det”. Således blev det synnerligen angeläget att göra en blixtresa den 3 maj till fem länder i detta område kort innan valet till europeiska parlamentet.

Le Pen på besök i Danmark för att stärka den nya EU-gruppen EAPN

UTRIKESMarine Le Pen, partiledare för Rassemblement National, tidigare Front National, besökte förra veckan Dansk Folkeparti. Detta för att fördjupa diskussionerna kring den nya invandrings- och EU-kritiska gruppen EAPN. Både Le Pens parti Rassemblement National och Dansk Folkeparti är en del av denna nya grupp. Målet är att stoppa invandringen till Europa och minska EU:s makt över nationalstaterna.

Gå till arkivet