Skip to Content

I Berlin demonstrerade cirka 3 000 personer och bröt därmed mot påbudet om folksamlingar om som mest två deltagare. På vissa håll i staden utbröt oroligheter och bråk med kravallpolis, som arresterade flera personer. Stillbild: RT
INRIKES

Tyskland kokar – växande demonstrationer mot lockdown

PappersupplaganNya Tider v. 21

Protesterna växer mot de omfattande restriktioner som nu i tre månader satt sin prägel på den tyska vardagen. Lördagen den 9 maj gick tusentals tyskar man ur huse och fyllde många städers gator för att visa myndigheter och politiker att det nu fick vara nog med nedstängning och alltmer tydliga steg mot ett övervakningssamhälle. Protesterna samlade många vanliga tyskar, men även skiftande grupper som nationalkonservativa och antroposofiska vaccinationsskeptiker.

Publicerad: 19 maj, 2020, 16:58

  • Svenska

Läs även

Trots att Tyskland tagit försiktiga små steg till att lätta upp de omfattande coronarelaterade samhällsrestriktionerna, är undantagstillståndet fortfarande en realitet i landet. I början av maj fick mindre butiker tillstånd att öppna och planen är att alla butiker och restauranger ska kunna öppna i slutet av månaden, förutsatt att man kan hålla avstånd.

Nu kan också två hushåll få träffa varandra, bland annat kan barnbarn nu få börja besöka sina mor- och farföräldrar. Större sällskap är dock fortfarande inte tillåtna och fram till åtminstone den 5 juni är det förbjudet med större folksamlingar än två personer på offentlig plats.

De många problemen med arbetslöshet, varubrist och begränsningar av olika slag börjar överskugga faran från Covid-19, menar allt fler, som bland annat pekar på högre risk för självmord och sämre immunförsvar på grund av utebliven motion och vistelse i solljus.

Därför har nu protesterna mot de omfattande restriktionerna börjat växa sig allt starkare. Tyskarna har trots förbudet mot folksamlingar alltmer börjat ta städers gator i besittning för att visa sitt missnöje med en politik som många nu befarar kommer att innebära ett permanentande av omfattande restriktioner i vardagslivet samt ett övervakningssamhälle.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Det framstår mer och mer vad syftet är med nedstängningen är inte bara betyder masskonkurser, massarbetslöshet o.s.v. Det viktigaste var att få – masslydnad! Och vem var det som satte den bollen i rullning? Naturligtvis alla de som har makt att göra det d.v.s. världens oligarker? Bill Gates var snabbt framme och förespråkade vaccineringar av ”jordens befolkning” som har ytterligare ett syfte att minska jordens befolkning (u-ländernas) http://www.newworldorderinfo.com/global-warming/292/bill-gates-use-vaccines-to-lower-population/ Det pågår en kamp för och emot globalism.och därför satsar globalisterna allt på ett kort, att få bort Trump i höstens presidentval. Nedstängningen av USA är en del av vapnet och då spelar ekonomin en mindre roll för oligarkerna flyter alltid ovanpå och berörs knappast, då det vet att de tar igen förlorade inkomster tusenfalt. Det är därför viktigt att även stoppa demonstrationer som i Tyskland, eftersom dessa kan sprida sig till andra länder och då är en stor del av syftet med att få bort Trump överspelad och nationalisterna vinner – igen!

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Läkare: ”Människor kvävs av vården och media mörkar”

INRIKESLäkare i olika regioner rekommenderas att i vissa fall vid Covid-19 ge morfin till patienter som har svårt att andas – en behandling som hämmar drivet för syreupptagning. Nättidningen Exakt24 har träffat Jon Tallinger, specialist­läkare i allmänmedicin, som begärde tjänstledigt efter att ha vägrat behandla i enlighet med rekommendationerna.

Farage varnad av polis efter att ha filmat plats för stort migrantinflöde

STORBRITANNIENKlockan 22.00 den 4 maj knackade den brittiska polisen på dörren till politikern, numera ledare för Brexitpartiet, Nigel Farages dörr. Skälet var att han samma morgon hade begett sig till Dover vid kusten, där minst 1 000 migranter anlänt hittills i år, för att se och berätta om detta inflöde.

Alla mobiltelefoner kopplas ihop för global kontaktspårning – Flera säkerhets- och integritetsexperter slår nu larm

UTRIKESDe multinationella teknikgiganterna Apple och Google samarbetar nu för att skapa ett massivt övervakningssystem som ska underlätta för världens regeringar med kontaktspårning av sina medborgare. Det ger den tekniska förutsättningen för att alla människor i hela världen ska kunna övervakas och spåras i realtid. Detta görs i folkhälsans namn denna gång, precis som det tidigare gjordes i namn av kriget mot terrorn. Många välkomnar det nu som då av rädsla för en lika skrämmande som oftast osynlig och i mycket okänd fiende.

Gå till arkivet

Send this to a friend