Skip to Content

I Berlin demonstrerade cirka 3 000 personer och bröt därmed mot påbudet om folksamlingar om som mest två deltagare. På vissa håll i staden utbröt oroligheter och bråk med kravallpolis, som arresterade flera personer. Stillbild: RT
INRIKES

Tyskland kokar – växande demonstrationer mot lockdown

PappersupplaganNya Tider v. 21

Protesterna växer mot de omfattande restriktioner som nu i tre månader satt sin prägel på den tyska vardagen. Lördagen den 9 maj gick tusentals tyskar man ur huse och fyllde många städers gator för att visa myndigheter och politiker att det nu fick vara nog med nedstängning och alltmer tydliga steg mot ett övervakningssamhälle. Protesterna samlade många vanliga tyskar, men även skiftande grupper som nationalkonservativa och antroposofiska vaccinationsskeptiker.

Publicerad: 19 maj, 2020, 16:58

  • Svenska

Läs även

Trots att Tyskland tagit försiktiga små steg till att lätta upp de omfattande coronarelaterade samhällsrestriktionerna, är undantagstillståndet fortfarande en realitet i landet. I början av maj fick mindre butiker tillstånd att öppna och planen är att alla butiker och restauranger ska kunna öppna i slutet av månaden, förutsatt att man kan hålla avstånd.

Nu kan också två hushåll få träffa varandra, bland annat kan barnbarn nu få börja besöka sina mor- och farföräldrar. Större sällskap är dock fortfarande inte tillåtna och fram till åtminstone den 5 juni är det förbjudet med större folksamlingar än två personer på offentlig plats.

De många problemen med arbetslöshet, varubrist och begränsningar av olika slag börjar överskugga faran från Covid-19, menar allt fler, som bland annat pekar på högre risk för självmord och sämre immunförsvar på grund av utebliven motion och vistelse i solljus.

Därför har nu protesterna mot de omfattande restriktionerna börjat växa sig allt starkare. Tyskarna har trots förbudet mot folksamlingar alltmer börjat ta städers gator i besittning för att visa sitt missnöje med en politik som många nu befarar kommer att innebära ett permanentande av omfattande restriktioner i vardagslivet samt ett övervakningssamhälle.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Det framstår mer och mer vad syftet är med nedstängningen är inte bara betyder masskonkurser, massarbetslöshet o.s.v. Det viktigaste var att få – masslydnad! Och vem var det som satte den bollen i rullning? Naturligtvis alla de som har makt att göra det d.v.s. världens oligarker? Bill Gates var snabbt framme och förespråkade vaccineringar av “jordens befolkning” som har ytterligare ett syfte att minska jordens befolkning (u-ländernas) http://www.newworldorderinfo.com/global-warming/292/bill-gates-use-vaccines-to-lower-population/ Det pågår en kamp för och emot globalism.och därför satsar globalisterna allt på ett kort, att få bort Trump i höstens presidentval. Nedstängningen av USA är en del av vapnet och då spelar ekonomin en mindre roll för oligarkerna flyter alltid ovanpå och berörs knappast, då det vet att de tar igen förlorade inkomster tusenfalt. Det är därför viktigt att även stoppa demonstrationer som i Tyskland, eftersom dessa kan sprida sig till andra länder och då är en stor del av syftet med att få bort Trump överspelad och nationalisterna vinner – igen!

Ny minnesplats på Fårö för baltiska flyktingar

INRIKESDen 22 juli invigdes en ny minnesplats på Fårö utanför Gotland för att hedra de baltiska flyktingar som kom till Fårö under andra världskrigets slut, eller snarare alla de som aldrig kom fram utan drunknade i Östersjön under de strapatsrika resorna.

Taxidådet i Borlänge en hämnd för anmälan om sextrakasserier

INRIKESEn somalisk taxichaufför sitter häktad efter en vansinneskörning i Borlänge, där han medvetet körde på fem personer. Brottsrubriceringen är ett försök till mord samt fyra fall av grov misshandel. Somaliern är sedan tidigare dömd för våld mot tjänsteman på ett socialkontor, då han inte fick igenom sin vilja angående bidrag.

Mördare fritagen under permission från ungdomsvård

INRIKESDen 8 januari 2018 sköt den då 16-årige somaliern Abdirizak Abdimalek Osman ihjäl en 24-årig afrikansk man på en pizzeria i Rinkeby. Han dömdes till tre års sluten ungdomsvård, men fritogs den 21 juli i år under en permission. Den ansvariga myndighetens presschef medger i ett samtal med Nya Tider att en felbedömning uppenbarligen gjordes då man beviljade permission.

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

2022 rullar politikertåget till Bryssel

INRIKESRegeringen har beslutat ge Trafikverket i uppdrag att upphandla två olika utrikes nattåg, det ena Stockholm – Hamburg och det andra Malmö-Bryssel. Eftersom det inte tillåts att upphandla dessa på tysk sträcka förväntas vinnande tågföretag ta risken från dansk-tyska gränsen. Hamburg-tåget från Stockholm välkomnas av många, men Brysseltåget från Malmö ses istället som något politikerna ger sig själva i present.

Katolsk kyrka i Ystad utsatt för stenkastning av ungdomsgäng

INRIKESLördagen den 26 juli utsattes Sankt Nikolaikyrkan i den skånska staden Ystad för stenkastning av ett mindre ungdomsgäng – mitt under pågående mässa. Vittnen såg åtminstone tre ungdomar springa från platsen, men kyrkoherde Eugeniusz Machica säger till Nya Tider att han just nu inte vet om det handlar om ett muslimskt invandrargäng eller inte.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend