Skip to Content

Hemlig uppgörelse. I ett enskilt möte mellan Angela Merkel, Ahmet Davutoğlu och Mark Rutte kom företrädarna för de tre länderna överens om att Europa årligen ska ta emot uppemot 250 000 syriska migranter från Turkiet. Bilden publicerades på Twitter i samband med mötet med kommentaren ”Lång kväll, men fullt med energi”. Foto: Turkiets permanenta delegation till EU
UTRIKES

Tyskland och Nederländerna i hemligt migrantavtal med Turkiet

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Nederländernas premiärminister Mark Rutte gick i mars 2016 med på ett turkiskt förhandlingsbud om att årligen ta emot hundratusentals migranter som befinner sig i Turkiet – allt utan att informera de övriga EU-ledarna.

Publicerad: 25 mars, 2017, 14:31

 • Svenska

Läs även

De två borgerliga ledarna träffade den turkiske premiärministern Ahmet Davutoğlu i ett enskilt möte kvällen innan det stora toppmötet mellan Turkiet och EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel den 7 mars 2016. På det toppmötet gick Turkiet med på att stoppa migrantsmugglingen från landet i utbyte mot att EU betalar för migranternas uppehälle i Turkiet och löften om fortsatta medlemskapsförhandlingar om turkiskt EU-medlemskap.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • PETER NYMAN

  Detta avtal måste väl alla EU medborgare stå upp för.Det vore hemskt annars,VI skulle som Merkel bli utpekade som nassar annars.SVERIGES kostnad är under 100MILJARDER så det är väl bara att satsa lite mer.Som fattigpensionär 5.300/mån så tar jag gärna lite mindre bara VI får mer ensamkommande som tryggar vår sista ålderdom och ökar kunnskapen förbättrar kulturen och främst ökar produktionen.

 • gnorfel

  DETTA är anledningen till att jag avskyr EU… Jag valde inte Märlkin-tåget.. Jag avskyr ALLT ”hon” står för. ”hon” skall aldrig ha något inflytande på mitt liv!!!
  Dock, dagen ”hon” TAR SIG inflytande över mitt liv, gör ”hon” sig till enn anti-demokratisk fiende till mig.

 • lasse1

  Ett hemligt migrantavtal med Turkiet?
  Behövs endast att Erdogan säger upp flyktingavtalet med EU, och släpper loss några miljoner populationer som lär uppehålla sig i turkiska uppsamlingsläger. C:a 2,5 miljoner flyktingar, enligt insatta på området.

 • Katastrof. Hade Turkiet gått Atatürks väg…

  Jag har ingen religion, och ibland jag önskar att alla religioner låg på
  havsbotten. En svag ledare, han behöver religionen för att upprätthålla
  sin regering; det är som om han skulle vilja fånga sitt folk i en
  fälla. Mitt folk kommer att lära sig demokratins principer, sanningens
  diktat och vetenskapens läror. Vidskeplighet måste bort. Låt dem dyrka
  som de vill; varje människa kan följa sitt eget samvete, förutsatt att
  det inte stör mentalt friskt resonerande eller ställer honom mot hans
  medmänniskors frihet.

  /Mustafa Kemal Atatürk

  …hade Turkiet kunnat tillhöra EU, men det har de inte gjort. De har ju alltmer islamiserat sig på ett extremt sätt. Erdoğan är ledaren för de extrema islamisterna och beter sig som en sådan. Således bör Turkiet inleda samtal med Saudiarabien om en union, inte med EU. Vi måste ut ur EU och bilda en Nordisk eller Skandinavisk enhetsstat innan idioterna i Tyskland och Nederländerna gör saken ännu värre än vad den redan är.

  Det enda som hade behövts är att ha bättre gränskontroller, visumtvång och att visum och asyl får sökas på utländska ambassader. Människor som invandrar illegalt ska häktas och sedan transporteras tillbaka dit de kom ifrån. Det är det bästa sättet att stoppa eländet, INTE att betala Turkiet. Pengarna bör gå till lokala hjälpinsatser istället för till de länder som olagligen attackerats enl. FN, d.v.s till Syrien och till Irak.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

WHO fick först veta om coronaviruset via Internet

UTRIKESWHO reviderar sin tidslinje och säger att de först hörde om coronavirus på Internet, inte från kinesiska myndigheter. Detta väcker ytterligare frågor om WHO:s kopplingar till Kina.

Gå till arkivet

Send this to a friend