Skip to Content

Hemlig uppgörelse. I ett enskilt möte mellan Angela Merkel, Ahmet Davutoğlu och Mark Rutte kom företrädarna för de tre länderna överens om att Europa årligen ska ta emot uppemot 250 000 syriska migranter från Turkiet. Bilden publicerades på Twitter i samband med mötet med kommentaren ”Lång kväll, men fullt med energi”. Foto: Turkiets permanenta delegation till EU
UTRIKES

Tyskland och Nederländerna i hemligt migrantavtal med Turkiet

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Nederländernas premiärminister Mark Rutte gick i mars 2016 med på ett turkiskt förhandlingsbud om att årligen ta emot hundratusentals migranter som befinner sig i Turkiet – allt utan att informera de övriga EU-ledarna.

Publicerad: 25 mars, 2017, 14:31

 • Svenska

Läs även

De två borgerliga ledarna träffade den turkiske premiärministern Ahmet Davutoğlu i ett enskilt möte kvällen innan det stora toppmötet mellan Turkiet och EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel den 7 mars 2016. På det toppmötet gick Turkiet med på att stoppa migrantsmugglingen från landet i utbyte mot att EU betalar för migranternas uppehälle i Turkiet och löften om fortsatta medlemskapsförhandlingar om turkiskt EU-medlemskap.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • PETER NYMAN

  Detta avtal måste väl alla EU medborgare stå upp för.Det vore hemskt annars,VI skulle som Merkel bli utpekade som nassar annars.SVERIGES kostnad är under 100MILJARDER så det är väl bara att satsa lite mer.Som fattigpensionär 5.300/mån så tar jag gärna lite mindre bara VI får mer ensamkommande som tryggar vår sista ålderdom och ökar kunnskapen förbättrar kulturen och främst ökar produktionen.

 • gnorfel

  DETTA är anledningen till att jag avskyr EU… Jag valde inte Märlkin-tåget.. Jag avskyr ALLT “hon” står för. “hon” skall aldrig ha något inflytande på mitt liv!!!
  Dock, dagen “hon” TAR SIG inflytande över mitt liv, gör “hon” sig till enn anti-demokratisk fiende till mig.

 • lasse1

  Ett hemligt migrantavtal med Turkiet?
  Behövs endast att Erdogan säger upp flyktingavtalet med EU, och släpper loss några miljoner populationer som lär uppehålla sig i turkiska uppsamlingsläger. C:a 2,5 miljoner flyktingar, enligt insatta på området.

 • Katastrof. Hade Turkiet gått Atatürks väg…

  Jag har ingen religion, och ibland jag önskar att alla religioner låg på
  havsbotten. En svag ledare, han behöver religionen för att upprätthålla
  sin regering; det är som om han skulle vilja fånga sitt folk i en
  fälla. Mitt folk kommer att lära sig demokratins principer, sanningens
  diktat och vetenskapens läror. Vidskeplighet måste bort. Låt dem dyrka
  som de vill; varje människa kan följa sitt eget samvete, förutsatt att
  det inte stör mentalt friskt resonerande eller ställer honom mot hans
  medmänniskors frihet.

  /Mustafa Kemal Atatürk

  …hade Turkiet kunnat tillhöra EU, men det har de inte gjort. De har ju alltmer islamiserat sig på ett extremt sätt. Erdoğan är ledaren för de extrema islamisterna och beter sig som en sådan. Således bör Turkiet inleda samtal med Saudiarabien om en union, inte med EU. Vi måste ut ur EU och bilda en Nordisk eller Skandinavisk enhetsstat innan idioterna i Tyskland och Nederländerna gör saken ännu värre än vad den redan är.

  Det enda som hade behövts är att ha bättre gränskontroller, visumtvång och att visum och asyl får sökas på utländska ambassader. Människor som invandrar illegalt ska häktas och sedan transporteras tillbaka dit de kom ifrån. Det är det bästa sättet att stoppa eländet, INTE att betala Turkiet. Pengarna bör gå till lokala hjälpinsatser istället för till de länder som olagligen attackerats enl. FN, d.v.s till Syrien och till Irak.

Nästan hälften av våldtäkterna i Italien begås av migranter

UTRIKESDet italienska inrikesdepartementet har publicerat uppgifter som visar att 42 av 100 våldtäkter i Italien begås av migranter och dessutom fortsätter siffrorna att stiga.

Rapport från Norge: Ökning av invandrares brottslighet

UTRIKESEn våg av oprovocerat våld har skakat om Oslos invånare. Publiceringen av en kontroversiell undersökning som visar på korrelationen mellan brott och brottslingens ursprungsland väcker ett antal frågor.

Disneys fd vice ordförande dömd för pedofili – media tiger

Nya Tider kan avslöja, att den 73-årige Michael Laney, tidigare vice styrelseordförande för den populära mediejätten Walt Disney Company, har blivit dömd till 81 månaders fängelse efter att ha våldtagit en sjuårig flicka. Amerikansk och svensk gammelmedia tiger.

Fransk armé i sorg – en nationell hyllning med en militär ceremoni i Paris

UTRIKESMåndagen den 2 december tog hela Frankrike farväl av sina hjältesoldater som frivilligt tjänstgjorde i Mali. Sedan januari 2013 pågår Opération Serval med endast franska trupper stationerade i Mali. Målet för aktiviteterna i Sahel-området var att förhindra en spridning av salafister och jihadister mot de norra delarna av Afrika. Sedan den 1 augusti 2014 pågår Opération Barkhane tillsammans med brittiska och estniska soldater. Det är framför allt längs gränsen till Burkina Faso som striderna oftast äger rum.

Svensken som uppfann avanti-metoden

TEKNIKUppfinnaren Sten Engwall von Scheele från Sigtuna avled den 22 september i år. Han blev känd för att ha uppfunnit avanti-metoden som används till att borra värmebrunnar för bergvärme på ett mer effektivt sätt. Han är även mannen bakom Teeghusen och Ecogrund.

Mali: Frankrike förlorar 13 militärer i helikopterkollision – Värsta franska förlusten på 36 år

UTRIKESTretton franska soldater som bekämpar ett långvarigt islamistuppror i Mali dödades när deras helikoptrar kolliderade under en undsättningsoperation. Olyckan inträffade när de två franska helikoptrarna, en Tigre attackhelikopter och en Cougar transporthelikopter, på låg höjd var på väg för att lyfta ut en specialstyrka på marken som hamnat i strid med tungt beväpnade jihadister. Frankrike har den senaste tiden mött allt starkare motstånd från islamist-terroristerna i Mali, något som fått Paris att börja oroa sig.

Ordkrig inför EU:s budgetbeslut – Kommissionen tonar ned avgiftshöjningarnas betydelse

ANALYSEU:s budget är en snårig historia, som växer snabbare än inflationen i takt med EU:s ökande ambitioner. Utgiftsbudgeten för EU ökar mellan 2019 och 2020 med nästan två gånger mer än inflationen. Samtidigt genomför Kommissionen en aggressiv kampanj kring bilden av medlemsländernas nytta med EU:s inre marknad. Syftet är att motivera högre medlemsavgifter. Sveriges avgift föreslås öka med 48,5 procent mellan 2018 och 2021.

Försvaret rustar upp – jägarregementet K 4 kan återupprättas

INRIKESNästa år fattas det stora Försvarsbeslut 2020. Arbetet har förberetts i flera år i Försvarsberedningen, som i våras överlämnade sin slutrapport till regeringen. Nu har även Försvarsmakten yttrat sig om rapporten. Allt pekar på att det blir en upprustning, vilket vore första gången på decennier. Bland annat föreslås Amfibieregementet i Göteborg och K 4 Arvidsjaur återetableras. Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Roger Richthoff (SD) och Mikael Jansson (AfS).

Gå till arkivet

Send this to a friend