Skip to Content

TYSKLAND

Tysklands katolska biskopar: ”AfD är okristligt”

Tysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD).

Publicerad: 23 mars, 2017, 10:00

 • Svenska

Läs även

Tysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD). Enligt kardinal Reinhard Marx, ärkebiskop av München tillika ordförande för biskopskonferensen, är partiprogrammet fullt av ”populistiska” ståndpunkter och ”rädsla för överinvandring”, vilket kardinalen menar är ”oförenligt med den kristna tron”.

Ärkebiskop Marx uttalanden kan dock ställas mot Katolska kyrkans katekes ståndpunkt att invandring till ett kristet land bör vägas mot ”det allmänna bästa” och att invandraren förväntas att ”med tacksamhet” respektera landets lagar och dess andliga och materiella arv.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • DexterSverige

  M a o – den tyska katolska kyrkan kan ta den svenska lutheranska i hand…

  • Anna Catherine af Trampe

   Jag tror att svenska kyrkan är inte ensam om att ha slängt ut Kristi läran.

 • Dacke

  Tror inte “populisterna” är rädda för “överinvandring” utan rädslan för den allt mer ökade kriminalitet som går hand i hand med ökad invandring?
  Hur skulle det vara om Tysklands katolska biskopar nämner något om de över 30 tusen dödliga attentat som skett de senaste 15 åren och då i Islams namn? Det är naturligtvis inte “okristligt” och kan därför ursäktas, precis som våra biskopar gjort de senaste 20 åren. Sedan är man förundrad att Svenska kyrkan tappar medlemmar för vart år?
  Det där med att respektera landets lagar och förordningar har vi även i Sverige, men det där med ” andliga och materiella arv” är sedan många år förlegat och ingen politiker vågar ta de orden i sin mun..

 • All respekt för den mediterande Jesus, men kanske de tyska katolikerna borde samtala med den intelligente Påve Francis eftersom verkar ha förstått exponentialfunktionen?

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/03/04/intelligens-pave-francis-visar-sig-vara-en-viktig-och-populationsmedveten-katolik/

  Om de tillsammans räknar på olika populationers tillväxt och nedväxt kommer de sannolikt kunna fundera ut vad de måste säga och vad som kommer innebära något “okristligt”?

 • Dags att kasta ut dessa patetiska villolärare från tyska katolska kyrkan ut ur Tyskland ned till Saud-Arabien.

 • DanTheMan

  Vad som är kristen tro och hur den ska utövas tycker jag kyrkan inte är rätt forum att bedöma! Kyrkans historia sen kristendomens uppkomst är kantad av övergrepp, folkmord och förtryck. Sälj av dess tillgångar och hjälp de sk. “behövande” i deras hemländer istället! Det skulle skapa större förtroende för kyrkan i stället för att syssla med navelskådande religiösa ceremonier.

Polis gripen för att ha filmat en mamma när hon utförde oralsex på sin ettårige son

UTRIKESPolismannen Shaderick Jones, 33, står åtalad för att ha filmat våldtäkten på det unga barnet efter att ha förmått barnets mamma Iyehesa Todd, 26, att utföra oralsex på pojken för att han inte skulle gripa henne för ett trafikbrott.

Facebook planerar ny global valuta

UTRIKESLibra är namnet på den nya globala valutan som Facebook planerar att lansera redan nästa år. Den nya valutan är tänkt att vara en kryptovaluta, en helt elektronisk valuta, som är tänkt att nå en marknad på flera miljarder människor över hela världen. Målet är att kunna konkurrera med banker och nå de nästan två miljarder människor i framför allt utvecklingsländer som använder Facebook men inte använder banker.

Vit sydafrikansk kvinna våldtogs framför sitt barn

UTRIKESEn sydafrikansk mor tvingades genomlida ett rent helvete när en svart man bröt sig in på familjens gård. Efter att ha skjutit mamman försökte han tvinga hennes 15-åriga son att våldta henne innan den främmande mannen försökte våldta den 13-åriga dottern. Han övertalades av den skjutna modern till att istället våldta henne – vilket han gjorde flera gånger framför den skräckslagna dottern. Nu har familjen flytt till Australien och våldtäktsmannen fått sitt straff – flera livstiders fängelse.

Syrisk offensiv möter svåra motgångar

UTRIKESSedan sommaren 2018, efter att syriska armén på löpande band befriat stad efter stad i centrala och södra Syrien från utlands­stödda rebeller och terrorister, har alla väntat på offensiven mot deras sista stora fäste i nordvästra Idlibprovinsen. Den sista större militära insatsen för att segra och uppnå fred. Den 30 april drog den äntligen igång, men har mött upprepade motgångar både militärt och politiskt. Det hårt prövade syriska folkets dröm om fred verkar i dag mer avlägsen än den var för ett år sedan. Idlibprovinsen styrs militärt och administrativt av terrorgruppen al-Qaida i Syrien, något som etablissemanget i Väst talar tyst om samtidigt som europeiska skattepengar pumpas in i så kallat humanitärt bistånd.

De Gröna är nu största partiet i Tyskland enligt mätning

UTRIKESOm det vore val till tyska Förbundsdagen nu skulle die Grünen, motsvarande svenska Miljöpartiet, bli största parti med 26 procent. AfD växte samtidigt till tredje största parti. Det visar en opinionsmätning publicerad den 6 juni. Under EU-valet hölls även lokalval i Hamburg och delstatsval i Bremen. Samtliga var katastrofval för Socialdemokraterna, men gav rejäla framgångar för die Grünen som under mitten av juni inledde maktförhandlingarna.

Kina testskjuter ryska S-400 – Kinesisk militär på inspektion i Ryssland

UTRIKESKina kommer denna månad provskjuta nylevererade luftvärnsrobotar till det avancerade långdistans-luftförsvarssystemet S-400. Samtidigt befinner sig kinesiska militära experter på plats i södra Ryssland för att övervaka förberedelserna av den andra stora leveransen sedan 2017/2018. Varje leverans motsvarar ett S-400-regemente. Totalt har Kina beställt minst tre, vilka kraftigt kommer öka Kinas luftförsvarsförmåga och på ett betydande sätt påverka den geopolitiska balansen i regionen.

Riksdagen beslutade om nordiskt samarbete

UTRIKESNär Brexit genomförs och EU-samarbetet knakar i fogarna behandlade Utrikesutskottet ett betänkande kring samarbete inom Norden. Beslutet som fattades innebar inga större förändringar jämfört med i dag. De områden som beslutades anses viktiga var fördjupat samarbete kring miljö- och säkerhetsfrågor. Sverigedemokraterna var det parti som ville gå längst vad gäller att fördjupa det nordiska samarbetet.

Bilderbergmötet 2019: ”Välkommen till verkligheten”

INRIKESÅrets möte med den hemlighetsfulla Bilderberggruppen ägde rum i Montreux, Schweiz, i månadsskiftet maj-juni. Omkring 130 medlemmar av den internationella finansiella och politiska eliten deltog, som vanligt under sträng sekretess. Från Sverige deltog bland andra Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. – Välkommen till verkligheten, sade Kristersson när en medborgarjournalist anklagade honom för att tjäna Bilderberggruppen istället för allmänheten.

Gå till arkivet

Send this to a friend