Skip to Content

TYSKLAND

Tysklands katolska biskopar: ”AfD är okristligt”

Tysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD).

Publicerad: 23 mars, 2017, 10:00

 • Svenska

Läs även

Tysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD). Enligt kardinal Reinhard Marx, ärkebiskop av München tillika ordförande för biskopskonferensen, är partiprogrammet fullt av ”populistiska” ståndpunkter och ”rädsla för överinvandring”, vilket kardinalen menar är ”oförenligt med den kristna tron”.

Ärkebiskop Marx uttalanden kan dock ställas mot Katolska kyrkans katekes ståndpunkt att invandring till ett kristet land bör vägas mot ”det allmänna bästa” och att invandraren förväntas att ”med tacksamhet” respektera landets lagar och dess andliga och materiella arv.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • DexterSverige

  M a o – den tyska katolska kyrkan kan ta den svenska lutheranska i hand…

  • Anna Catherine af Trampe

   Jag tror att svenska kyrkan är inte ensam om att ha slängt ut Kristi läran.

 • Dacke

  Tror inte ”populisterna” är rädda för ”överinvandring” utan rädslan för den allt mer ökade kriminalitet som går hand i hand med ökad invandring?
  Hur skulle det vara om Tysklands katolska biskopar nämner något om de över 30 tusen dödliga attentat som skett de senaste 15 åren och då i Islams namn? Det är naturligtvis inte ”okristligt” och kan därför ursäktas, precis som våra biskopar gjort de senaste 20 åren. Sedan är man förundrad att Svenska kyrkan tappar medlemmar för vart år?
  Det där med att respektera landets lagar och förordningar har vi även i Sverige, men det där med ” andliga och materiella arv” är sedan många år förlegat och ingen politiker vågar ta de orden i sin mun..

 • All respekt för den mediterande Jesus, men kanske de tyska katolikerna borde samtala med den intelligente Påve Francis eftersom verkar ha förstått exponentialfunktionen?

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/03/04/intelligens-pave-francis-visar-sig-vara-en-viktig-och-populationsmedveten-katolik/

  Om de tillsammans räknar på olika populationers tillväxt och nedväxt kommer de sannolikt kunna fundera ut vad de måste säga och vad som kommer innebära något ”okristligt”?

 • Dags att kasta ut dessa patetiska villolärare från tyska katolska kyrkan ut ur Tyskland ned till Saud-Arabien.

 • DanTheMan

  Vad som är kristen tro och hur den ska utövas tycker jag kyrkan inte är rätt forum att bedöma! Kyrkans historia sen kristendomens uppkomst är kantad av övergrepp, folkmord och förtryck. Sälj av dess tillgångar och hjälp de sk. ”behövande” i deras hemländer istället! Det skulle skapa större förtroende för kyrkan i stället för att syssla med navelskådande religiösa ceremonier.

Muslimer grävde upp barngrav – dumpade kroppen vid väg

UTRIKESEfter att en tre dagar gammal flicka avlidit och begravts samlades en grupp muslimska män efter en uppmaning av imamer, grävde upp kroppen och dumpade den på en väg – för att flickan enligt dem var ”otrogen”.

Frauke Petry frikänd från bedrägeri, men fortsatt splittring inom AfD

UTRIKESFörra partiledaren för Alternativ för Tyskland (AfD), Frauke Petry, blev i maj frikänd i Tysklands högsta domstol (Bundesgerichtshof) i Karlsruhe från anklagelsen att med orätt ha tjänat pengar på sina politiska uppdrag samt gjort sig skyldig till osant intygande. Domen har vunnit laga kraft. Frauke Petry är numera partilös ledamot av Förbundsdagen fram till valet 2021. Hennes politiska karriär speglar motsättningen i partiet mellan en radikalt nationalistisk, en medlande och en mer konservativ falang inom partiet.

Eric Zemmour: BLM-upploppen visar samband mellan AFA och invandrare

UTRIKESI en intervju på CNews diskuterade den populäre franske kommentatorn Eric Zemmour upploppen i Black Lives Matter. Han påpekade att trots att de är iscensatta i vitt skilda länder, har de alla samma tillvägagångssätt.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Gå till arkivet

Send this to a friend