Skip to Content

TYSKLAND

Tysklands katolska biskopar: ”AfD är okristligt”

Tysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD).

Publicerad: 23 mars, 2017, 10:00

 • Svenska

Läs även

Tysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD). Enligt kardinal Reinhard Marx, ärkebiskop av München tillika ordförande för biskopskonferensen, är partiprogrammet fullt av ”populistiska” ståndpunkter och ”rädsla för överinvandring”, vilket kardinalen menar är ”oförenligt med den kristna tron”.

Ärkebiskop Marx uttalanden kan dock ställas mot Katolska kyrkans katekes ståndpunkt att invandring till ett kristet land bör vägas mot ”det allmänna bästa” och att invandraren förväntas att ”med tacksamhet” respektera landets lagar och dess andliga och materiella arv.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • DexterSverige

  M a o – den tyska katolska kyrkan kan ta den svenska lutheranska i hand…

  • Anna Catherine af Trampe

   Jag tror att svenska kyrkan är inte ensam om att ha slängt ut Kristi läran.

 • Dacke

  Tror inte “populisterna” är rädda för “överinvandring” utan rädslan för den allt mer ökade kriminalitet som går hand i hand med ökad invandring?
  Hur skulle det vara om Tysklands katolska biskopar nämner något om de över 30 tusen dödliga attentat som skett de senaste 15 åren och då i Islams namn? Det är naturligtvis inte “okristligt” och kan därför ursäktas, precis som våra biskopar gjort de senaste 20 åren. Sedan är man förundrad att Svenska kyrkan tappar medlemmar för vart år?
  Det där med att respektera landets lagar och förordningar har vi även i Sverige, men det där med ” andliga och materiella arv” är sedan många år förlegat och ingen politiker vågar ta de orden i sin mun..

 • All respekt för den mediterande Jesus, men kanske de tyska katolikerna borde samtala med den intelligente Påve Francis eftersom verkar ha förstått exponentialfunktionen?

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/03/04/intelligens-pave-francis-visar-sig-vara-en-viktig-och-populationsmedveten-katolik/

  Om de tillsammans räknar på olika populationers tillväxt och nedväxt kommer de sannolikt kunna fundera ut vad de måste säga och vad som kommer innebära något “okristligt”?

 • Dags att kasta ut dessa patetiska villolärare från tyska katolska kyrkan ut ur Tyskland ned till Saud-Arabien.

 • DanTheMan

  Vad som är kristen tro och hur den ska utövas tycker jag kyrkan inte är rätt forum att bedöma! Kyrkans historia sen kristendomens uppkomst är kantad av övergrepp, folkmord och förtryck. Sälj av dess tillgångar och hjälp de sk. “behövande” i deras hemländer istället! Det skulle skapa större förtroende för kyrkan i stället för att syssla med navelskådande religiösa ceremonier.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend