Skip to Content

Ukraina drog sig ur Global Compact

Digital utgåva

Det ukrainska utrikesdepartementet meddelade att Ukraina drar sig ur avtalet, samma dag som det skulle skrivas under.

Publicerad: 16 december, 2018, 11:48

 • Svenska

Läs även

Pressmeddelandet offentliggjordes vid lunchtid den 10 december, samtidigt som politiker från hela världen samlades för att skriva under det globalistiska ramverket. Den ukrainska regeringen hänvisar i pressmeddelandet till den situation som uppstått efter den ryska annekteringen av Krimhalvön och de stora flyktingströmmar som striderna i östra Ukraina inneburit, med en och en halv miljon internflyktingar i Ukraina. Situationen är så ansträngd materiellt och finansiellt, att Ukraina inte kan förbinda sig till migrationspaktens alla krav. Man meddelar istället att man överväger att ansluta sig till pakten i ett senare skede när förutsättningarna är bättre. Landet säger dock att man välkomnar fortsatt samarbete med FN:s migrationsorgan IOM.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Sunt! Det finns bara en lösning på migrationen och det är att hjälpa u-länderna ur sin fattigdom. Är det någon som läst att FN vill hjälpa u-länderna att komma på fötter? Nej! och enligt FN skall dom hållas i evig fattigdom, så att de måste fly sitt land för att överleva och på så sätt raserar migranterna välstånd/välfärd i I-länderna (Europa) Denna utstuderade plan att minska jordens befolkning (läs u-länder) växte fram direkt efter 2:a världskriget då oligarkerna grundade FN. För att påskynda det grundades Bilderberg, WWF och Romklubben.

 • ab

  äta kakan och ha den kvar=)))).
  ukraina är ett land i fritt fall som inte klarar av att försörja den befintliga befolkningen.
  naturligtvis kan inte ukraina lova någon någonting.

Nairobiattentatet: Radikaliserade kenyaner bland de misstänkta

Trots myndigheternas tystlåtenhet har en del detaljer om de misstänkta börjat sippra ut. Minst tre av de elva eller fler gripna är kenyaner utan somaliska släktband. Några av dem förefaller vara konvertiter. Gripandena har skett efter tips och telefonspårning samt husrannsakningar.

Gruppledare i SD:s EU-grupp kritiserade invandringsmotståndare

På en konferens den 9 januari anordnad av EU-gruppen Europeiska Konservativa och Reformister (ECR), kritiserade gruppledaren Syed Kamall tankar om att begränsa massinvandringen från tredje världen. Han menade också att EU-länderna ”hycklar”, när de vägrar att öppna gränsen till Afrika samtidigt som deras egna medborgare flyttar utomlands. Uttalandena har väckt stor uppmärksamhet, inte minst eftersom ECR-gruppen innehåller en lång rad högerpartier – däribland Sverigedemokraterna.

Amerikanska flygattacker mot Al Shabaab i Somalia

Sedan den 3 augusti har US Africa Command genomfört 26 flygräder i Somalia för att stödja regeringens och Afrikanska Unionens operationer mot Al Shabaab, den senaste den 8 januari. Sammanlagt har hundratals terrorister dödats, men man har tidigare fått kritik för att även civila har drabbats, något som nu inte skall ha skett enligt US Africa Command

De Gula västarna återhämtar sig

Det har spekulerats mycket i hur livskraftig de gula västarnas rörelse kommer att bli, och många bedömare trodde att den gradvis skulle minska i omfattning. Detta eftersom rörelsen är decentraliserad, saknar formella ledare, kraven som ställs varierar och ingen stor organisation står bakom, även om vissa fackföreningar har försökt att surfa på det folkliga missnöjet. Den är nu inne på sin tionde vecka och inget tyder på att den mattas av. Rörelsen ser nu ut att börja konsolideras, och några ledande personer kan identifieras. Nya Tider var på plats när rörelsen försökte sig på en ny metod: ”Bank run”.

Terrorattack i Nairobi: 22 döda, 174 skadade

Franska Rassemblement National släpper ”Frexit” samtidigt som AfD är redo att förorda ”Dexit”

Toppnamnet på listan för Marine Le Pens parti i Europaparlamentsvalet, Jordan Bardella, utesluter idén om Frexit, vilket tyder på att det kravet kanske inte längre är en prioritet för partiet i ett ”föränderligt” Europa.

Asatron upplever ett uppsving

Den polyteistiska religionen, som spårar sitt ursprung till fornnordiska myter som berättar om universums skapelse och profeterar om dess undergång, försvann mer eller mindre mot slutet av vikingatiden i takt med spridningen av kristendomen. Nu skriver den amerikanska tidskriften Navy Times att religionen är på tillväxt inom den amerikanska krigsmakten.

De flesta terrorattacker i Frankrike begås av kända brottslingar

Nästan alla terrorattacker i Frankrike har utförts av radikaliserade som redan är kända av polisen.

Gå till arkivet