Skip to Content

Ukraina drog sig ur Global Compact

Digital utgåva

Det ukrainska utrikesdepartementet meddelade att Ukraina drar sig ur avtalet, samma dag som det skulle skrivas under.

Publicerad: 16 december, 2018, 11:48

 • Svenska

Läs även

Pressmeddelandet offentliggjordes vid lunchtid den 10 december, samtidigt som politiker från hela världen samlades för att skriva under det globalistiska ramverket. Den ukrainska regeringen hänvisar i pressmeddelandet till den situation som uppstått efter den ryska annekteringen av Krimhalvön och de stora flyktingströmmar som striderna i östra Ukraina inneburit, med en och en halv miljon internflyktingar i Ukraina. Situationen är så ansträngd materiellt och finansiellt, att Ukraina inte kan förbinda sig till migrationspaktens alla krav. Man meddelar istället att man överväger att ansluta sig till pakten i ett senare skede när förutsättningarna är bättre. Landet säger dock att man välkomnar fortsatt samarbete med FN:s migrationsorgan IOM.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Sunt! Det finns bara en lösning på migrationen och det är att hjälpa u-länderna ur sin fattigdom. Är det någon som läst att FN vill hjälpa u-länderna att komma på fötter? Nej! och enligt FN skall dom hållas i evig fattigdom, så att de måste fly sitt land för att överleva och på så sätt raserar migranterna välstånd/välfärd i I-länderna (Europa) Denna utstuderade plan att minska jordens befolkning (läs u-länder) växte fram direkt efter 2:a världskriget då oligarkerna grundade FN. För att påskynda det grundades Bilderberg, WWF och Romklubben.

 • ab

  äta kakan och ha den kvar=)))).
  ukraina är ett land i fritt fall som inte klarar av att försörja den befintliga befolkningen.
  naturligtvis kan inte ukraina lova någon någonting.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

11-åring giftes bort enligt muslimsk tradition

UTRIKESEtt filmklipp som visar hur en 11-årig flicka gifter sig med sin 22-åriga kusin i Iran har skapat starka reaktioner. Traditionen med barngiftermål, precis som kusingiftermål, är stark i många muslimska länder trots lagar som skall begränsa förekomsten.

Tomma ord: Kändisar som hade lovat att ta hand om invandrare

UTRIKESFranska och brittiska kändisar som hade skapat uppmärksamhet runt sig själva genom att säga att de skulle ta emot illegala invandrare hemma, har inte gjort det.

Orbán talar vid Budapests tredje Demografiska toppmöte

UTRIKESTorsdagen den 5 september var den ungerske premiärministern ordförande för ett internationellt möte för att främja den ”traditionella familjemodellen”. Det är tredje gången som ett sådant möte organiseras i Budapest, de tidigare tillfällena var 2015 och 2017.

ANC försöker tona ned främlingsfientligt våld i Sydafrika

UTRIKESANC:s generalsekreterare Ace Magashule har förnekat förekomsten av främlingsfientlighet i Sydafrika, och beskriver attackerna mot utlänningar som enbart ”brottslighet”. Men Nya Tider har talat med malawier och kongoleser som motsade Magashule.

Mål för jihadistisk terrorism: En översikt över femton år av angrepp i väst

UTRIKESStadsbussar i London, Boston Marathon, kontoret för den franska satirtidningen Charlie Hebdo i Paris, Bryssels flygplats och julmarknaden i Berlin. Den skenbara kopplingen mellan dessa platser är att de alla har varit ett mål för jihadistiska terroristattacker. Detta konstaterar det nederländska inrikesministeriets underrättelse- och säkerhetstjänst AIVD i en rapport som konstaterar att 75 procent av dessa dåd har utförts de senaste fem åren.

Tyskarna beväpnar sig

Antalet tyskar med vapenlicens har ökat markant. En av de främsta orsakerna till detta är migrantangreppen i Köln. I en förbundsstat i norr är antalet vapenägare särskilt högt.

Gula västarna: Förnyad mobilisering

Vid starten av det nya läsåret samlades några tusen Gula västar i flera större städer i Frankrike, en ökning av mobiliseringen efter sommarens relativa lugn. Sammandrabbningar utbröt särskilt i Montpellier och i Rouen.

Gå till arkivet

Send this to a friend