Skip to Content

Ulf Kristersson (m) talade öppet om grov kriminalitet i förorten. Foto: Nya Tider
JÄRVAVECKAN

Ulf Kristersson i Järva: ”Med fortsatt misslyckad integration kommer samhället glida isär på allvar.”

Digital utgåva

Nya Tiders Åke Blomdahl besökte i förra veckan den så kallade Järvaveckan – stockholmsförortens motsvarighet till den mer berömda, och välbesökta, Almedalsveckan i Visby. I denna artikel får vi ett referat och en analys av Ulf Kristerssons (M) tal, torsdagen den 14 juni.

Publicerad: 18 juni, 2018, 23:21

 • Svenska

Läs även

Det var Moderaternas dag denna torsdag. Ulf Kristersson talade på stora scenen till en måttligt stor skara människor. Det var kanske 150 personer. Temat var förstås väsentligen integration eftersom man i Järva antas tala till den ”utsatta” förortsbefolkningen. Kristersson höll ett tal som åtminstone i början var förvånansvärt ärligt och rättframt. Han beskrev målande situationen i Tenstaområdet:

– Integrationsproblemen är många, de är allvarliga och de mal ner delar av [vårt] samhällskontrakt […] När väldigt många lever på bidrag och inte på arbete så trängs självklart något annat undan […] skatterna blir högre än de borde vara. […] Då minskar förtroendet för all politik … och tilliten i samhället.

– Misslyckas integration också de kommande 5–10 åren så kommer vårt samhälle att glida isär på allvar, hävdade Kristersson och fortsatte:

– De politiker som inte har seriösa reformer för bättre integration … har inte i den här valrörelsen att göra.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • 87%ValdeDetta

  IQ badboll säger jag bara. Det har redan glidit isär!

 • Keva Rosenberg

  Hela 7 klövern kommer inte kunna lösa dessa problem då det är dem som är problemet. In med AfS och SD som regering så kommer vi se på grejer.

 • xmaverickx

  “Misslyckas integrationen… “!!!???
  Översätts med, MISSLYCKAS FOLKOMBYTET!!!
  De som ännu inte fattat att integrationen av inkräktare betyder just FOLKUTBYTE, de är idioter och förtjänar att bytas ut.

 • NewsVoice

  NewsVoice fick in detta vittnesmål om massmigrationens realitet från en socialsekreterare i södra Sverige. Sekreterarens redogörelse visar att våra politiker och medier systematiskt och grovt vilselett Sverige genom att undanhålla väsentlig information och genom att skönmåla massmigrationen.
  https://newsvoice.se/2018/06/19/ekonomiska-migranter-socialsekreterare/

 • latmask

  Har vi inte redan hört bl a Åkesson tala i klartext i dessa frågor i åratal? Kristersson är inte bara sen på bollen, han spelar i fel match.

 • Dacke

  Var tog allt tal om, “Vi tummar inte på välfärden”, eller “arbete måste löna sig”? Alla politiker vet att sådana löften biter inte på ute på Järva-fältet (hette så innan bebyggelsen tog fart) Varför inte ställa en fråga till publiken; “hur många av er betalar skatt, eller har ett arbete? Om politikerna tänkt värna några röster är det bättre att säga, “att vi tänker höja social/barnbidrag, så att “ingen behöver söka arbete”? I samma andetag går det fint att fråga lyssnarna om, när de sist besökte arbetsförmedlingen? Bland de “påpälsade” muslimska kvinnorna såg inga, eller få uppsträckta händer?

 • Dijana

  Han satt i Ruinfeldts regering och monterade ner Sverige. De han säger nu ekar tomt.

 • jan andersson

  Vi måste se till att som AFS säger repatriera mängder med araber som alldrig kommer anpassa sig

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend