Skip to Content

Västangårds skola i Umeå. Foto: Google Maps
INRIKES

Umeåskola under JO:s lupp efter påtvingad klimatstrejk

Digital utgåva

Västangårds skola i Umeå granskas nu av JO, Justitieombudsmannen, efter den medialt uppmärksammade påtvingade klimatstrejken den 27 september förra året.

Publicerad: 6 februari, 2020, 12:36

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Old timer

  Lite utanför men relevant. Det råder inga som helst tvivel om att svenskt utbildningväsende är genomsyrat av kommunister, socialister och miljömuppar. Man blir väldigt orolig när man hör studerande prata om livet och samhället. De har blivit ipumpade av sina lärosäten att vissa ideoliogier är bra och vissa skall förkastas. Dessa stackars undomar får inte en chans till att själva bygga upp sin kunskapsbas, erfarenhetsbas och därefter kunna göra en bedömning av vad som är bra och vilket som är båg.
  För att komma till rätta med detta så måste hela utbildningsväsendet rivas upp med rötterna, alla måste söka om sina tjänster. Vilka ämnen läser man när man studerar genuspedagogik? Vilken NYTTA har samhället av dessa så kallade utbildningar?
  När jag ändå är igång så lägg ner allt som går under namnet KULTUR. Detta är en samlingsplats för de mest extrema i samhället. Kan ni tänka er att i Sverige delar kulturetablissemanget ut ngt som heter Leninpriset?

  • Nils Bruhner

   Leninpriset är instiftat av Jan Myrdal. Säger väl allt?!

   • Old timer

    Sannerligen. Tack för info. Visste du att Sverige var det första land som erkände nuvarande diktaturregim i Nord Korea? Visste du att Sverige erkände även Palestina under förra mandattiden under högst odemokratiska former? Visste du att sossarna med Göran Persson i ledningen gav Nord Korea 1000 splitt nya Volvobilar? Sverige har inte fått en spänn för dessa. Skattebetalarna, ja svenska folket betalade. Visst är det kul med historia?

  • RL, Vallentuna

   Absolut ..hela rötan måste rivas ut. !!! Ut med dom på skogsplantering i Norrland.

  • Bergeloo

   är det revolution som ska till ,landet är i stort förfall styrt av imbesilla idioter,
   discus ger fan i kommentaren

   • Old timer

    Det behövs ingen revolution. De som sitter i Regeringen, Kommunera är så fyllda av sin egen tro på att de är bäst, störst, vet allt så det är mycket enklare att satsa på deras fåfänga. Deras fåfänga blir deras fall. Klappa dem på axeln och säg, ” Du är så jäkla bra alltså”. Då struttar de iväg och går i vilken fälla som helst.

Vaccinet Sverige skall få är undermåligt – 62 procent effektivt

INRIKESSverige har tecknat ett avtal med Astra Zeneca om att köpa in sex miljoner doser av deras vaccin, förutsatt att det är säkert. Under måndagsmorgonen kom nyheten om att vaccinets effektivitetsgrad nu är fastställt och att resultatet beskrivs som en besvikelse. Vaccinet rapporteras bara vara 62 procent effektivt.

Sverige skickar pengar direkt till mobiler i Sudan

INRIKESDen svenska biståndsmyndigheten SIDA kommer att under ett år skicka pengar direkt till 34 miljoner sudanesers mobiler. De kommer att få cirka fem dollar per person i månaden, totalt cirka 218 miljoner kronor.

Två äldre utsatta för rån och rånförsök – polisen vägrar gå ut med signalement på gärningsmännen

INRIKESI måndags kväll blev en äldre kvinna utsatt för ett rån, och en timme senare utsattes en annan person, en äldre man, för ett rånförsök. Bägge händelserna skedde i västmanländska Kungsör. Flera polispatruller fanns senare på plats i samhället och kontrollerade flera personer, men ingen är än så länge gripen. När Nya Tider kontaktar polisens presstjänst lägger man genast locket på om eventuella signalement på gärningsmännen.

Spanjor som plundrat svenska kyrkor i decennier häktad ännu en gång

INRIKESEn spansk medborgare, som har begått brott i Sverige sedan 1970-talet, har gång på gång återvänt och sitter nu häktad för nya brott. Han riktar framför allt in sig på hembygdsgårdar och kyrkor, varifrån han stjäl antika föremål som sedan säljs genom auktionsfirmor. Till Nya Tider säger åklagare Eva Wintzell att Schengen-samarbetet, och dess öppna gränser, gör det svårt att stoppa den här typen av personer.

Jan Myrdal, en ”realismens seger”

KULTURJan Myrdal gick ur tiden den 30 oktober 2020, efter nästa ett helt sekels febril verksamhet. Skribenten Mats Loman berättar om Myrdals kaotiska tillvaro, varför vänsterpressen kom att hata honom och hur han så småningom kom att närma sig det traditionella.

Förvirrad man hotade Sverige med inbördeskrig om SD får makten

INRIKESFredagen den 13 november publicerade en arabisk man ett klipp på Youtube, där han hotar svenskarna med inbördeskrig om SD vinner makten efter nästa val. Det är samme man som tidigare drev Arabiska partiet och som Nya Tider kunder berätta har en historia av mental sjukdom. Riksdagsledamoten Roger Richtoff (SD) anser dock att budskapet skall tas på allvar då det kan trigga någon redan radikaliserad våldsverkare.

Sverige slår rekord i kvotflyktingar – tusentals flygs in före årsskiftet

REPORTAGESverige tar emot flest kvotflyktingar i världen, sett till sin befolkning. I absoluta tal är vi fyra i världen. Detta trots att regeringen aviserat en restriktivare invandringspolitik i Migrationsöverenskommelsen (MÖK) som ingicks med de borgerliga partierna år 2015. Antalet kvotflyktingar, som hämtas i läger runt om i världen och har permanent uppehållstillstånd från dag ett, mer än dubblades genom överenskommelsen, från 1 900 till 5 000. Migrationsverket meddelar Nya Tider att det varit svårt under året att flyga hit kvotflyktingarna på grund av restriktionerna, men att man nu gör allt man kan för att flyga in så många afrikaner och araber som möjligt före årsskiftet – och kommunerna är tvungna att ta emot dem.

Åklagare: Inte hets mot folkgrupp att bränna koranen

INRIKESDet är inget brott enligt svensk lag att bränna koranen. Det slår Malmös åklagarkammare fast efter att ha lagt ner den förundersökning om ”hets mot folkgrupp” som inleddes efter att medlemmar ur det danska islamkritiska partiet Stram kurs brände en koran i det invandrartäta Rosengård i Malmö i slutet av augusti.

Gå till arkivet

Send this to a friend