Skip to Content

Västangårds skola i Umeå. Foto: Google Maps
INRIKES

Umeåskola under JO:s lupp efter påtvingad klimatstrejk

Digital utgåva

Västangårds skola i Umeå granskas nu av JO, Justitieombudsmannen, efter den medialt uppmärksammade påtvingade klimatstrejken den 27 september förra året.

Publicerad: 6 februari, 2020, 12:36

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Old timer

  Lite utanför men relevant. Det råder inga som helst tvivel om att svenskt utbildningväsende är genomsyrat av kommunister, socialister och miljömuppar. Man blir väldigt orolig när man hör studerande prata om livet och samhället. De har blivit ipumpade av sina lärosäten att vissa ideoliogier är bra och vissa skall förkastas. Dessa stackars undomar får inte en chans till att själva bygga upp sin kunskapsbas, erfarenhetsbas och därefter kunna göra en bedömning av vad som är bra och vilket som är båg.
  För att komma till rätta med detta så måste hela utbildningsväsendet rivas upp med rötterna, alla måste söka om sina tjänster. Vilka ämnen läser man när man studerar genuspedagogik? Vilken NYTTA har samhället av dessa så kallade utbildningar?
  När jag ändå är igång så lägg ner allt som går under namnet KULTUR. Detta är en samlingsplats för de mest extrema i samhället. Kan ni tänka er att i Sverige delar kulturetablissemanget ut ngt som heter Leninpriset?

  • Nils Bruhner

   Leninpriset är instiftat av Jan Myrdal. Säger väl allt?!

   • Old timer

    Sannerligen. Tack för info. Visste du att Sverige var det första land som erkände nuvarande diktaturregim i Nord Korea? Visste du att Sverige erkände även Palestina under förra mandattiden under högst odemokratiska former? Visste du att sossarna med Göran Persson i ledningen gav Nord Korea 1000 splitt nya Volvobilar? Sverige har inte fått en spänn för dessa. Skattebetalarna, ja svenska folket betalade. Visst är det kul med historia?

  • RL, Vallentuna

   Absolut ..hela rötan måste rivas ut. !!! Ut med dom på skogsplantering i Norrland.

  • Bergeloo

   är det revolution som ska till ,landet är i stort förfall styrt av imbesilla idioter,
   discus ger fan i kommentaren

   • Old timer

    Det behövs ingen revolution. De som sitter i Regeringen, Kommunera är så fyllda av sin egen tro på att de är bäst, störst, vet allt så det är mycket enklare att satsa på deras fåfänga. Deras fåfänga blir deras fall. Klappa dem på axeln och säg, ” Du är så jäkla bra alltså”. Då struttar de iväg och går i vilken fälla som helst.

Corona-pandemin riskerar leda till upplopp

ANALYSCoronaviruset har chockat världen. De ekonomiska effekterna är redan högst påtagliga, med hela branscher som stänger ner sin verksamhet. Flyget står stilla i stor utsträckning, besöksnäringen har tagit time-out. Industrin permitterar och samhället står inför en allvarlig kris. Vissa aktörer pekar på en ökad risk för både upplopp och plundring när privatekonomin raseras för allt fler.

Hessens finansminister begick självmord – fruktade för coronasmittans följder

TYSKLAND

Hemlöse Lars är död: ”Var patriot ända ut i fingerspetsarna”

REPORTAGELars Bick, som var hemlös i Gamla stan, är död. I flera år arbetade han för att uppmärksamma svenska hem­lösas situation. När Sverigedemokraterna hyrde säng­platser till hemlösa i Stockholm blev Lars en informell talesperson för gruppen. Flera gånger medverkade han också i både alternativmedier och gammelmedier. Nya Tider har talat med bröderna Anders och Johan Hesselbäck, som under sitt arbete som guider i Gamla stan lärde känna Lars. Nu vill de berätta om hans öde för att uppmärksamma de hemlösas situation. ”Det är vad Lars skulle ha velat att vi gjorde”, säger de.

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Regeringen flyger hit utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Gå till arkivet

Send this to a friend