Skip to Content

Gärningsmannens vapen klickar just som han tar sikte på ett nytt offer.
UTRIKES

Unika bilder från terrordåd i Tyskland

Digital utgåva

En gärningsman har attackerat en synagoga i Tyskland Halle och skjutit ihjäl två personer och skottskadat ytterligare två. Gärningsmannen har detonerat sprängladdningar och skjutit vid andra platser innan han kunde gripas av tungt beväpnad polis efter att ha krockat på en motorväg. Nya Tider kan som första svenska tidning visa unika bilder från attacken mot synagogan – tagna med gärningsmannens egen kamera.

Publicerad: 9 oktober, 2019, 21:26

 • Svenska

Läs även

Attacken mot synagogan inträffade runt 12-tiden i de centrala delarna av den östtyska staden Halle. Två personer har skjutits ihjäl, en kvinna utanför synagogan och en man i en kebabrestaurang i närheten. Skytten tog sig därefter från platsen med en bil och sköt i flera delar av staden och närliggande städer. En gärningsman har kunnat gripas och han har blivit identifierad som Stephan Balliet, 27. Balliet menas ha hört hemma i nationalsocialistiska kretsar i Tyskland.

Gärningsmannen Stephan Balliet, 27.

 

Nu kan Nya Tider gå igenom händelseförloppet samt visa unika bilder tagna av gärningsmannen som livestreamade attacken.

Film visar attacken mot synagogan och morden

Nya Tider har kommit över gärningsmannens egen film efter att den spritts via appen Telegram. Filmen, som är filmad via en hjälmkamera, visar att det rör sig om en ensam gärningsman samt vad som verkligen skedde under attacken mot synagogan och de medföljande morden.

Balliet försöker skjuta sig in i synagogan.

 

Balliet inleder med att säga att han är ”Anon” (anonym) och att han inte tror att förintelsen skett. Han beskriver sedan hur judarna är bakgrundsfaktorn bakom västvärldens moderna problem likt feminism och massinvandring. Han sätter sedan på musik och förbereder sig för sin attack genom att plocka fram ett hemmatillverkat vapen, ett rör-hagelgevär. Med sig har han även ett hemmatillverkat automatvapen, samt ett flertal brandbomber och hemmagjorda bomber. Vi kan bekräfta att filmen är autentisk, samt att det till skillnad från vad annan massmedia rapporterat, rör sig om en ensam gärningsman.

Hemmagjorda bomber.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Andreas

  En typisk false flag operation köper inte detta köpte inte NZ heller han avlossar hagelgevär 2-3 gånger i någons mage inne i ett cafe och INGENTING händer inget blod inga inälvor CUI BONO!? Direkt efter så är det samma jargong allt är redan förberett nu kommer dom slå ner på patrioter.

  • Christopher Pedersen

   1: Det är ett hemmabyggt hagelgevär med dålig räckvidd.
   2: Hans hemmagjorda patroner är lågeffektiva. (Se skadorna på trädörren vid synagogan, eller hans dokumentation som beskriver vad han använde för vapen)
   3: Det syns blod klart och tydligt på filmen. Det är värt att nämna att det ser inte ut som på film när man skjuter någon i kroppen med ett hagelgevär. Med andra ord, inga explosioner av blod och inälvor.

   Skulle det vara false flag är det genomfört av totala klåpare, vilket talar för händelsens äkthet. Jag har aldrig förstått mig på alla er som alltid gastar om false flagg även för händelser som är fullkomligt plausibla. Är detta första gången som någon tagit hemmabyggda vapen och sedan med nöd och näppe lyckats mörda folk menar du? Är det verkligen helt omöjligt att en frustrerad tysk privatperson (sannolikt med ett gäng diagnoser) tar till vapen?

Nato behöver en miljard dollar för att hålla AWACS i luften

UTRIKESDet var Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg själv som uppgav att en miljard dollar skulle behövas för att förlänga den operativa livslängden för AWACS. AWACS är förkortningen för Airborne Warning And Control System, ett luftburet larm-och ledningssystem.

Milda domar för ”ungdomar” som försökte bränna poliser

UTRIKESTretton unga myndiga män – alla med invandrarbakgrund – närvarade i domstolen i det franska departementet Essonne, men fick endast milda domar för sina avskyvärda gärningar.

Anti-dopningsmyndigheten WADA utesluter Ryssland från internationella tävlingar

UTRIKESWorld Anti-Doping Agency (WADA) informerade den ryska antidopningsbyrån (RUSADA) att Ryssland kommer att uteslutas från stora sportevenemang i fyra år.

Nästan hälften av våldtäkterna i Italien begås av migranter

UTRIKESDet italienska inrikesdepartementet har publicerat uppgifter som visar att 42 av 100 våldtäkter i Italien begås av migranter och dessutom fortsätter siffrorna att stiga.

Rapport från Norge: Ökning av invandrares brottslighet

UTRIKESEn våg av oprovocerat våld har skakat om Oslos invånare. Publiceringen av en kontroversiell undersökning som visar på korrelationen mellan brott och brottslingens ursprungsland väcker ett antal frågor.

Disneys fd vice ordförande dömd för pedofili – media tiger

Nya Tider kan avslöja, att den 73-årige Michael Laney, tidigare vice styrelseordförande för den populära mediejätten Walt Disney Company, har blivit dömd till 81 månaders fängelse efter att ha våldtagit en sjuårig flicka. Amerikansk och svensk gammelmedia tiger.

Fransk armé i sorg – en nationell hyllning med en militär ceremoni i Paris

UTRIKESMåndagen den 2 december tog hela Frankrike farväl av sina hjältesoldater som frivilligt tjänstgjorde i Mali. Sedan januari 2013 pågår Opération Serval med endast franska trupper stationerade i Mali. Målet för aktiviteterna i Sahel-området var att förhindra en spridning av salafister och jihadister mot de norra delarna av Afrika. Sedan den 1 augusti 2014 pågår Opération Barkhane tillsammans med brittiska och estniska soldater. Det är framför allt längs gränsen till Burkina Faso som striderna oftast äger rum.

Mali: Frankrike förlorar 13 militärer i helikopterkollision – Värsta franska förlusten på 36 år

UTRIKESTretton franska soldater som bekämpar ett långvarigt islamistuppror i Mali dödades när deras helikoptrar kolliderade under en undsättningsoperation. Olyckan inträffade när de två franska helikoptrarna, en Tigre attackhelikopter och en Cougar transporthelikopter, på låg höjd var på väg för att lyfta ut en specialstyrka på marken som hamnat i strid med tungt beväpnade jihadister. Frankrike har den senaste tiden mött allt starkare motstånd från islamist-terroristerna i Mali, något som fått Paris att börja oroa sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend