Skip to Content

Gärningsmannens vapen klickar just som han tar sikte på ett nytt offer.
UTRIKES

Unika bilder från terrordåd i Tyskland

Digital utgåva

En gärningsman har attackerat en synagoga i Tyskland Halle och skjutit ihjäl två personer och skottskadat ytterligare två. Gärningsmannen har detonerat sprängladdningar och skjutit vid andra platser innan han kunde gripas av tungt beväpnad polis efter att ha krockat på en motorväg. Nya Tider kan som första svenska tidning visa unika bilder från attacken mot synagogan – tagna med gärningsmannens egen kamera.

Publicerad: 9 oktober, 2019, 21:26

 • Svenska

Läs även

Attacken mot synagogan inträffade runt 12-tiden i de centrala delarna av den östtyska staden Halle. Två personer har skjutits ihjäl, en kvinna utanför synagogan och en man i en kebabrestaurang i närheten. Skytten tog sig därefter från platsen med en bil och sköt i flera delar av staden och närliggande städer. En gärningsman har kunnat gripas och han har blivit identifierad som Stephan Balliet, 27. Balliet menas ha hört hemma i nationalsocialistiska kretsar i Tyskland.

Gärningsmannen Stephan Balliet, 27.

 

Nu kan Nya Tider gå igenom händelseförloppet samt visa unika bilder tagna av gärningsmannen som livestreamade attacken.

Film visar attacken mot synagogan och morden

Nya Tider har kommit över gärningsmannens egen film efter att den spritts via appen Telegram. Filmen, som är filmad via en hjälmkamera, visar att det rör sig om en ensam gärningsman samt vad som verkligen skedde under attacken mot synagogan och de medföljande morden.

Balliet försöker skjuta sig in i synagogan.

 

Balliet inleder med att säga att han är ”Anon” (anonym) och att han inte tror att förintelsen skett. Han beskriver sedan hur judarna är bakgrundsfaktorn bakom västvärldens moderna problem likt feminism och massinvandring. Han sätter sedan på musik och förbereder sig för sin attack genom att plocka fram ett hemmatillverkat vapen, ett rör-hagelgevär. Med sig har han även ett hemmatillverkat automatvapen, samt ett flertal brandbomber och hemmagjorda bomber. Vi kan bekräfta att filmen är autentisk, samt att det till skillnad från vad annan massmedia rapporterat, rör sig om en ensam gärningsman.

Hemmagjorda bomber.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Andreas

  En typisk false flag operation köper inte detta köpte inte NZ heller han avlossar hagelgevär 2-3 gånger i någons mage inne i ett cafe och INGENTING händer inget blod inga inälvor CUI BONO!? Direkt efter så är det samma jargong allt är redan förberett nu kommer dom slå ner på patrioter.

  • Christopher Pedersen

   1: Det är ett hemmabyggt hagelgevär med dålig räckvidd.
   2: Hans hemmagjorda patroner är lågeffektiva. (Se skadorna på trädörren vid synagogan, eller hans dokumentation som beskriver vad han använde för vapen)
   3: Det syns blod klart och tydligt på filmen. Det är värt att nämna att det ser inte ut som på film när man skjuter någon i kroppen med ett hagelgevär. Med andra ord, inga explosioner av blod och inälvor.

   Skulle det vara false flag är det genomfört av totala klåpare, vilket talar för händelsens äkthet. Jag har aldrig förstått mig på alla er som alltid gastar om false flagg även för händelser som är fullkomligt plausibla. Är detta första gången som någon tagit hemmabyggda vapen och sedan med nöd och näppe lyckats mörda folk menar du? Är det verkligen helt omöjligt att en frustrerad tysk privatperson (sannolikt med ett gäng diagnoser) tar till vapen?

Åttaåring ihjälskjuten av BLM-aktivister

USAPå Förenta staternas nationaldag den 4 juli blev Secoriea Turner, 8, ihjälskjuten av BLM-aktivister. Aktivisterna öppnade eld mot familjens bil när hennes mamma försökte köra igenom en vägspärr som BLM satt upp. Secoriea var svart.

CNN kallar kvinnor för ”Individer med livmoderhals”

UTRIKESDen amerikanska Tv-kanalen CNN tar nu den politiska korrektheten till nya höjder. I slutet av juli sändes ett nyhetsinslag om kvinnor som testas för livmoderhalscancer, men istället för att använda termen ”kvinnor” benämndes de istället som ”individer med livmoderhals”, något som snart fick reaktioner på sociala medier.

Författaren Thilo Sarrazin utesluten från tyska socialdemokraterna

UTRIKESSent under fredagseftermiddagen den 31 juli meddelade SPD:s partisekreterare Lars Klingbeil att författaren och tidigare Berlinsenatorn Thilo Sarrazin utesluts från det tyska socialdemokratiska partiet. Det var vid presidiets tredje sittning som man fattade detta drastiska beslut.

Terrorist i Storbritannien förlorar mål om tidig frigivning

STORBRITANNIENStorbritanniens högsta domstol har avslagit den begäran som den dömde terroristen Mohammed Zahir Khan lämnat in om att friges efter halva tiden. Khan hävdade att en lagändring som avskaffade den typen av straffrabatt kränkte hans mänskliga rättigheter och är diskriminerande mot muslimer.

Svenska politiker i rysk television

UTRIKESI sin senaste sändning av Lördagens nyheter presenterade redaktör Sergej Briljov några intressanta inslag. Briljovs program är efter Dmitrij Kisjelovs Veckans nyheter det mest intrikata programmet i den ryska kanalen Rossija24. Inför sommaruppehållet blev det extra intervjuer och kittlande avslöjanden.

Vänsterextrema Antifa och BLM i gemensamma upplopp

USAI över en månad har upplopp dagligen ägt rum i Portland, där polis och federala byggnader angripits med gatstenar, raketer och sprängmedel. Polisens insats med tårgas lovordades av president Donald Trump som varnade att upplopp kommer att ”kväsas igen” om det behövs.

IMF kräver nedstängning av Vitryssland för att bevilja lån

VITRYSSLANDVitryssland och dess president Aleksandr Lukasjenko har valt att gå sin egen väg och ignorerat krav från omvärlden att införa olika drakoniska åtgärder mot coronapandemin. Presidenten avslöjar att även Internationella valutafonden (IMF) ställt sådana villkor för att bevilja lån. Protester mot regeringen utbröt kort efter att presidenten avslagit IMF:s krav på nedstängning av landet och de övergick i mitten av juli till att bli våldsamma. Minsk har sedan start motstått flera liknande påtryckningar från Världshälsoorganisationen (WHO).

Uteslutningen av AfD-ledaren Kalbitz står fast – fortsatt oenighet i partiet

UTRIKESDen 25 juli meddelade partiets högsta skiljedomstol att uteslutningsbeslutet gällande Andreas Kalbitz, gruppledaren för partiet Alternativ för Tyskland i delstatsparlamentet i Brandenburg, är giltigt. Kalbitz väntas nu vända sig till statlig civil domstol och kräva att beslutet förklaras ogiltigt. Kalbitz förklarades utesluten ur partiet av partistyrelsen för hela Tyskland den 15 maj. Han överklagade beslutet till den högsta instansen bland partiets interna skiljedomstolar.

Gå till arkivet

Send this to a friend