Skip to Content

Gärningsmannens vapen klickar just som han tar sikte på ett nytt offer.
UTRIKES

Unika bilder från terrordåd i Tyskland

Digital utgåva

En gärningsman har attackerat en synagoga i Tyskland Halle och skjutit ihjäl två personer och skottskadat ytterligare två. Gärningsmannen har detonerat sprängladdningar och skjutit vid andra platser innan han kunde gripas av tungt beväpnad polis efter att ha krockat på en motorväg. Nya Tider kan som första svenska tidning visa unika bilder från attacken mot synagogan – tagna med gärningsmannens egen kamera.

Publicerad: 9 oktober, 2019, 21:26

 • Svenska

Läs även

Attacken mot synagogan inträffade runt 12-tiden i de centrala delarna av den östtyska staden Halle. Två personer har skjutits ihjäl, en kvinna utanför synagogan och en man i en kebabrestaurang i närheten. Skytten tog sig därefter från platsen med en bil och sköt i flera delar av staden och närliggande städer. En gärningsman har kunnat gripas och han har blivit identifierad som Stephan Balliet, 27. Balliet menas ha hört hemma i nationalsocialistiska kretsar i Tyskland.

Gärningsmannen Stephan Balliet, 27.

 

Nu kan Nya Tider gå igenom händelseförloppet samt visa unika bilder tagna av gärningsmannen som livestreamade attacken.

Film visar attacken mot synagogan och morden

Nya Tider har kommit över gärningsmannens egen film efter att den spritts via appen Telegram. Filmen, som är filmad via en hjälmkamera, visar att det rör sig om en ensam gärningsman samt vad som verkligen skedde under attacken mot synagogan och de medföljande morden.

Balliet försöker skjuta sig in i synagogan.

 

Balliet inleder med att säga att han är ”Anon” (anonym) och att han inte tror att förintelsen skett. Han beskriver sedan hur judarna är bakgrundsfaktorn bakom västvärldens moderna problem likt feminism och massinvandring. Han sätter sedan på musik och förbereder sig för sin attack genom att plocka fram ett hemmatillverkat vapen, ett rör-hagelgevär. Med sig har han även ett hemmatillverkat automatvapen, samt ett flertal brandbomber och hemmagjorda bomber. Vi kan bekräfta att filmen är autentisk, samt att det till skillnad från vad annan massmedia rapporterat, rör sig om en ensam gärningsman.

Hemmagjorda bomber.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Andreas

  En typisk false flag operation köper inte detta köpte inte NZ heller han avlossar hagelgevär 2-3 gånger i någons mage inne i ett cafe och INGENTING händer inget blod inga inälvor CUI BONO!? Direkt efter så är det samma jargong allt är redan förberett nu kommer dom slå ner på patrioter.

  • Christopher Pedersen

   1: Det är ett hemmabyggt hagelgevär med dålig räckvidd.
   2: Hans hemmagjorda patroner är lågeffektiva. (Se skadorna på trädörren vid synagogan, eller hans dokumentation som beskriver vad han använde för vapen)
   3: Det syns blod klart och tydligt på filmen. Det är värt att nämna att det ser inte ut som på film när man skjuter någon i kroppen med ett hagelgevär. Med andra ord, inga explosioner av blod och inälvor.

   Skulle det vara false flag är det genomfört av totala klåpare, vilket talar för händelsens äkthet. Jag har aldrig förstått mig på alla er som alltid gastar om false flagg även för händelser som är fullkomligt plausibla. Är detta första gången som någon tagit hemmabyggda vapen och sedan med nöd och näppe lyckats mörda folk menar du? Är det verkligen helt omöjligt att en frustrerad tysk privatperson (sannolikt med ett gäng diagnoser) tar till vapen?

Polen: Nationalkonservativa PiS behåller makten

UTRIKESDen 13 oktober 2019 hölls val till Polens parlament, som består av två kammare: Sejmen och senaten. Varje röstande kan avge en röst på varje kammare. Resultatet var i stort i enlighet med prognoserna. Det innebär att sittande regerings-listan Lag och rättvisa (PiS) fick knappt 44 procent av rösterna till sejmen. Huvudalternativet till PiS, den vänsterliberala Medborgarkoalitionen fick hela 17 procent mindre röster och slutade på drygt 27 procent.

Storbritanniens värste pedofil mördad

BROTT OCH STRAFFRichard Huckle, 33, hittades den 13 oktober död i sin fängelsecell, knivhuggen till döds av en annan fånge. Så slutade livet för den man som kallats för Storbritanniens värste pedofil.

Betalda klimataktivister finansieras av Soros

Den snabbt växande vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion har genom interna dokument avslöjats att betala sina ledande aktivister med stora summor pengar. Pengar som doneras till dem bland annat av välbärgade personer. Nya Tider har kommit över dokument som visar att en av dessa är finansmannen George Soros.

Polen visar vägen

UTRIKESSöndagen den 13 oktobers val till det polska parlamentet (Sejm) och Senaten ledde till en seger för de polskvänliga, det vill säga äkta europeiska värderingar. Enligt beräkningar i skrivande stund fick partiet PiS drygt 43 procent av polackernas röster. Det innebär en komfortabel övervikt i landets parlament.

Regeringsfientliga oroligheter i Irak: Kanske på anstiftan av USA

UTRIKESOroligheter pågår i Irak och de upproriska kräver presidentens avgång. Källor utanför systemmedierna hävdar att USA är anstiftare till oron och att skälet är amerikanskt missnöje med en president som för en i tilltagande grad självständig och USA:s intressen motsatt politik. En brittisk veteranpolitiker gör en egen analys: Oroligheterna håller på att få tyngdpunkt bland shiiterna.

Saudiska markstyrkor tillintetgjorda

UTRIKESHouthi-rörelsen, som sedan 2015 kämpar mot den saudiskledda militära interventionen av Jemen, har genomfört ett storskaligt bakhåll på gränsen till södra Saudiarabien som resulterat i massiva förluster för Riyadh och dess allierade. Tusentals saudiskledda koalitionssoldater dödades, skadades och tillfångatogs. Det skedde mindre än två veckor efter houthiernas förödande luftattack den 14 september mot två mycket viktiga oljeanläggningar i Saudi­arabien, vilket i ett slag halverade oljediktaturens export. Västmedia har valt att ignorera eller tona ned den historiska nyheten.

Finska journalister ville byta namn på Negerön – staten stoppar namnbytet

UTRIKESI Finland har Norra Karelens journalistförening länge varit obekväma med namnet på journalisternas egen rekreationsö – Negerön. I februari beslutade journalisterna på sitt årsmöte att namnet är kränkande och därför ska bytas. Men nu meddelar Lantmäteriet i Finland att något namnbyte inte kommer att beviljas. Beslutet går stick i stäv med den bedömning som Lantmäteriet i Sverige gör, som nyligen tog bort det sista ortsnamnet med ordet ”neger”.

Frankrikes sista hälsning till de mördade poliserna

UTRIKESTisdagen den 8 oktober, i ett regnigt Paris, samlades representanter för de olika polisavdelningarna, regeringsmedlemmar samt vänner och anhöriga till de fyra stupade poliserna. Stupade, därför att de dödades på sin arbetsplats. Ceremonin hade en oerhört känsloladdad karaktär. Från BFM TV:s studio hördes snyftningar, någon av kommentatorerna hade svårt att hålla tillbaka sina känslor. Fegt och konformistiskt väljer svensk media att dölja denna händelse i ett flöde av medialt brus.

Gå till arkivet

Send this to a friend