Skip to Content

Gärningsmannens vapen klickar just som han tar sikte på ett nytt offer.
UTRIKES

Unika bilder från terrordåd i Tyskland

Digital utgåva

En gärningsman har attackerat en synagoga i Tyskland Halle och skjutit ihjäl två personer och skottskadat ytterligare två. Gärningsmannen har detonerat sprängladdningar och skjutit vid andra platser innan han kunde gripas av tungt beväpnad polis efter att ha krockat på en motorväg. Nya Tider kan som första svenska tidning visa unika bilder från attacken mot synagogan – tagna med gärningsmannens egen kamera.

Publicerad: 9 oktober, 2019, 21:26

 • Svenska

Läs även

Attacken mot synagogan inträffade runt 12-tiden i de centrala delarna av den östtyska staden Halle. Två personer har skjutits ihjäl, en kvinna utanför synagogan och en man i en kebabrestaurang i närheten. Skytten tog sig därefter från platsen med en bil och sköt i flera delar av staden och närliggande städer. En gärningsman har kunnat gripas och han har blivit identifierad som Stephan Balliet, 27. Balliet menas ha hört hemma i nationalsocialistiska kretsar i Tyskland.

Gärningsmannen Stephan Balliet, 27.

 

Nu kan Nya Tider gå igenom händelseförloppet samt visa unika bilder tagna av gärningsmannen som livestreamade attacken.

Film visar attacken mot synagogan och morden

Nya Tider har kommit över gärningsmannens egen film efter att den spritts via appen Telegram. Filmen, som är filmad via en hjälmkamera, visar att det rör sig om en ensam gärningsman samt vad som verkligen skedde under attacken mot synagogan och de medföljande morden.

Balliet försöker skjuta sig in i synagogan.

 

Balliet inleder med att säga att han är ”Anon” (anonym) och att han inte tror att förintelsen skett. Han beskriver sedan hur judarna är bakgrundsfaktorn bakom västvärldens moderna problem likt feminism och massinvandring. Han sätter sedan på musik och förbereder sig för sin attack genom att plocka fram ett hemmatillverkat vapen, ett rör-hagelgevär. Med sig har han även ett hemmatillverkat automatvapen, samt ett flertal brandbomber och hemmagjorda bomber. Vi kan bekräfta att filmen är autentisk, samt att det till skillnad från vad annan massmedia rapporterat, rör sig om en ensam gärningsman.

Hemmagjorda bomber.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Andreas

  En typisk false flag operation köper inte detta köpte inte NZ heller han avlossar hagelgevär 2-3 gånger i någons mage inne i ett cafe och INGENTING händer inget blod inga inälvor CUI BONO!? Direkt efter så är det samma jargong allt är redan förberett nu kommer dom slå ner på patrioter.

  • Christopher Pedersen

   1: Det är ett hemmabyggt hagelgevär med dålig räckvidd.
   2: Hans hemmagjorda patroner är lågeffektiva. (Se skadorna på trädörren vid synagogan, eller hans dokumentation som beskriver vad han använde för vapen)
   3: Det syns blod klart och tydligt på filmen. Det är värt att nämna att det ser inte ut som på film när man skjuter någon i kroppen med ett hagelgevär. Med andra ord, inga explosioner av blod och inälvor.

   Skulle det vara false flag är det genomfört av totala klåpare, vilket talar för händelsens äkthet. Jag har aldrig förstått mig på alla er som alltid gastar om false flagg även för händelser som är fullkomligt plausibla. Är detta första gången som någon tagit hemmabyggda vapen och sedan med nöd och näppe lyckats mörda folk menar du? Är det verkligen helt omöjligt att en frustrerad tysk privatperson (sannolikt med ett gäng diagnoser) tar till vapen?

Snabbfärja till Rügen startade den 17 september

UTRIKESStena Line fruktade sanktioner och lade ner en traditionsrik färjelinje när USA-senatorer uttalade förbannelser över Nordstream 2 och Sassnitz färjehamn. Svenska Pommern har varit helt avskuret från Sverige och turismen drabbas. Coronanedstängningar och olönsamma spritshoppare blev Stena Lines officiella förklaring och delstatsregeringen i Mecklenburg –Vorpommern rasade mot det svenska rederiet. Istället startade ett tyskt rederi snabbkatameranen Skane Jet till Ystad – under hösten endast på prov.

Knivattack i Paris utanför Charlie Hebdos gamla kontor

UTRIKESFranska medier uppger att ett knivdåd har skett i Paris i förmiddags. Ögonvittnen talar om minst fyra skadade, varav två allvarligt. Enligt uppgift skall det ha rört sig om ett macheteliknande vapen, och offren skall ha huggits i ansiktet och i huvudet.

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Gå till arkivet

Send this to a friend