Upp-och-nedvänd moral

Massmediernas partiskhet börjar bli ett uttjatat ämne för våra ledarartiklar. Å andra sidan är den också själva orsaken till att Nya Tider existerar – om de stora medierna hade varit bara någorlunda ärliga och opartiska så hade Nya Tider inte behövts.

Att sagda massmedier inte är det minsta objektiva, opartiska eller ens förnuftiga påmindes vi om – för femtioelfte gången bara denna vecka – genom ett brev från en läsare som hade skrivit till SVT Debatt för att klaga över deras behandling av gatukonstnären Dan Park. Den 30 oktober debatterades Park och hans konst i programmet – men naturligtvis var inte konstnären själv inbjuden för att kunna försvara sig.

Jag skriver ”naturligtvis” därför att detta är vad man kommit att förvänta sig av svenska massmedier. Det borde sannerligen inte finnas något ”naturligtvis” i detta. Att SVT valde att hålla debatt om en kontroversiell konstnär utan att bjuda in konstnären själv borde vara en anledning till förvåning. Så är förstås inte fallet, men även om ingen blir förvånad längre är det inte alla som förlorat förmågan att bli upprörda, exempelvis vår ovan nämnda läsare som alltså skrev för att klaga.

Svaret från Josefin Ziegler, projektledare för SVT Debatt, var (naturligtvis) hycklande: Ziegler påstod att man ”bedömde” att Dan Park skulle kunna upprepa sina så kallade brott i direktsändningen.

Dan Park har utan problem framträtt i dansk tv. Som person tycks han närmast timid och är ingen större debattör – det är genom sin konst han ger uttryck för sin samhällskritik. Den danske reportern Michael Jeppesen konstaterade efter en sådan intervju att i Danmark hade Park kallats ”kulturradikal konstnär”.

Domarna mot Park får danska journalister att skaka på huvudet och undra vad som är fel på Sverige. Svenska journalister betraktar istället Park som en dömd rasistisk brottsling.

Man kan jämföra med Irene Matkowitzc som fick breda ut sig i tv-sofforna upprepade gånger både före och efter att hon dömdes för att ha kastat en tårta på Jimmie Åkesson. Som Nya Tider kunde avslöja var Matkowitzc redan innan dess dömd för över ett hundra brott, inklusive rån, grova stölder, bedrägerier och grova narkotikabrott. Hon hade öppet hyllat våldsgrupper på den yttersta vänsterkanten, inklusive terroristgruppen Röda Arméfraktionen.

Att likställa den grova återfallsbrottslingen Matkowitzc med den timide konstnären Park framstår närmast som ett skämt. Men i svenska massmedia nöjer man sig inte ens med det utan vänder verkligheten helt upp-och-ner: Park blir den hemska rasistiska skurken medan Matkowitzc blir rebellen med ett gott hjärta.

Denna extrema verklighetsförfalskning som svenska medier ägnar sig åt har flera orsaker, där en av de viktigaste är vänsterextremisternas oerhört framgångsrika infiltration av journalistkåren och utbildningsväsendet. I dag är vänsterdominansen inom svensk media total: 56 procent av den svenska journalistkåren röstar på antingen MP eller V, enligt en omfattande undersökning som genomfördes av Göteborgs universitet år 2012. Sverigedemokraterna hade däremot blott 1 procents stöd bland journalisterna. Inom Sveriges Radio och SVT är situationen än mer absurd: Miljöpartiet ensamt stöds av 54 respektive 52 procent av journalisterna.

I detta nummer berättar vi om det så kallade mångfaldsbråket på Sveriges Radio, där man nu kommit fram till att utländsk bakgrund ska väga tyngre än kompetens vid tillsättning av prestigefulla befattningar, allt för att ”personalsammansättningen ska spegla dagens samhälle”. När det gäller politisk orientering är det dock tydligen helt irrelevant att journalistkåren faktiskt domineras av politiska extremister.

I ljuset av detta bör man väl inte heller förvånas över att den kriminelle vänsterextremisten Martin Fredriksson nu står som nominerad till Stora Journalistpriset – inte för någon djärv granskning av makten, utan för att genom data­intrång ha lyckats hänga ut vanliga svenskar som på nätet uttryckt sig olämpligt om invandringen.

Så ser det ut i det ”demokratiska” landet Sverige, som är så mycket mer tolerant än exempelvis Danmark, om man får tro journalisterna själva.

Nej, förvånad ska man inte bli – men den dag man slutar att bli upprörd över sakernas tillstånd, då är det kört för Sverige.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Ryssland bygger och testar sin första fotolitografimaskin

Ryssland bygger och testar sin första fotolitografimaskin

🟠 UTRIKES Är Ryssland på väg att ge sig in i kapplöpningen inom halvledartillverkning? De amerikanska sanktionerna är kännbara eftersom avancerade halvledare behövs i allt från konsumentprodukter till avancerade vapensystem. I maj tillkännagav landet att man utvecklat sin första fotolitograf, en maskin som används vid tillverkning av integrerade kretsar och halvledarenheter. Maskinen, som för närvarande kan tillverka chip med storlekar upp till 350 nanometer (nm), testas nu, meddelade vice industri- och handelsminister Vasilij Sjpak.

Läs även:

Du förtjänar sanningen

Du förtjänar sanningen

🟠 LEDARE Massmedier granskar inte längre makten. De är numera en integrerad del av etablissemanget och deras roll är inte längre nyhetsförmedling av sanningen utan att skapa och styra det politiska narrativet. Oavsett deras påstådda politiska olikheter har de enats och ställt sig på samma sida i de viktigaste av frågor.

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

🟠 OPINION: IURIE ROSCA Moldavien är trängt mellan öst och väst, Ryssland och Nato. När fronten i Ukraina flyttar sig västerut och ser ut att krackelera på allt fler ställen ser debattören Iurie Rosca ett hot mot att stridigheterna spiller över på hans eget land, Moldavien, där en del redan kontrolleras av ryska ”fredsbevarande” trupper. Men samtidigt är Putin överraskande undfallande i vissa frågor och har till och med lovat att inte angripa led¬ningen i Kiev. Varför? undrar Rosca, och menar att det finns starka kraf¬ter som tjänar på att kriget drar ut på tiden och till och med utvidgas.

Trollfabriker och medias trollsång

Trollfabriker och medias trollsång

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Det är bråda tider just nu. I massmediernas redaktioner springer journalister runt som yra höns och kacklar gemensamt: ”Trollfabrik, trollfabrik, trollfabrik.” Artikel efter artikel pumpas ut om det vagt definierade men påstått allt mer överhängande hotet mot samhället som Sverigedemokraterna menas utgöra. Men få verkar se var den verkliga trollsången kommer ifrån.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.