Skip to Content

ISRAELISK BUSS TRÄFFAS under palestinsk beskjutning från Gaza-remsan. En 19-årig soldat som fanns i närheten av bussen skadades svårt, medan den 25-årige chauffören endast chockskadades. Att israeliska soldater färdas så oskyddade på synbart avstånd från Gaza-remsan avslöjar att den israeliska militären inte räknade med att Hamas hade förmågan att beskjuta dem framgångsrikt från så långt avstånd. Det är rimligt att anta att detta skapat stor oro i Tel Aviv samt tvingar IDF att förändra både sina transportrutiner och taktik. Stillbild: Al-Qassam-brigaderna. Infälld bild: Den träffade bussen brinner. Foto: IDF.
UTRIKES

Uppblossande stridigheter i Gaza – Nya Tider avslöjar märklig detalj om bussattack

PappersupplaganNya Tider v. 47

En israelisk hemlig operation i Gaza-remsan upptäcks och misslyckas, vilket leder till en serie militära och politiska händelser som även om de inte ledde till ett nytt Gazakrig kommer att få långtgående konsekvenser för främst Israel. Inom tre dygn hade det redan resulterat i en tung ministeravgång och att den israeliska regeringen hamnat i djup kris. Vid en av de palestinska attackerna träffades en israelisk buss. Nya Tider har fått tillgång till unik information om den händelsen och filmmaterial som bevisar märkliga detaljer som inga andra medier fullt ut rapporterat om.

Publicerad: 23 november, 2018, 18:21

  • Svenska

Läs även

Måndagen den 12 november utsattes Israel för den mest omfattande raketbeskjutningen från Gaza-remsan sedan Gazakriget sommaren 2014. Hamas och Palestinska islamiska jihad (PIJ), en islamistisk och militant fraktion, sade att raketerna var ett svar på att en israelisk specialstyrka, utklädda till palestinier i ett civilt fordon, på söndagskvällen infiltrerat tre kilometer in i södra Gaza-remsan i Khan Yunis-området, där de upptäcktes och då mördade en lokal Hamasledare.

Under den efterföljande flykten dödade israelerna ytterligare ett antal palestinier. Israels militär (IDF) har inte velat uppge målet med den misslyckade operationen, utan har bara uppgett att den ”inte var avsedd att döda eller kidnappa terrorister, utan att stärka israelisk säkerhet”.

Innan ett eldupphör något oväntat nåddes på tisdagskvällen hade palestinierna avfyrat närmare 500 raketer och Israel svarat med att beskjuta och bomba minst 160 mål i Gaza. IDF förberedde också för markinvasion efter att snabbt ha förstärkt sina gränspositioner utmed Gaza-remsan.

IDF hotade Hamas med att slå tillbaka med en ”järnnäve” om inte raketbeskjutningen upphörde och påminde om palestiniernas svåra förluster 2014, då över 2 100 palestinier dödades, varav närmare 1 500 var civila. Långa militärkonvojer med bland annat israeliskt pansar kunde redan på måndagskvällen ses på vägarna mot Gaza.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Liberal EU-ledare häcklad i Budapest

Budapest"Förrädare av Europa!", ropade upprörda ungrare när den liberale EU-ledaren Guy Verhofstadt försökte hålla presskonferens i Budapest med anledning av EU-valet.

EU:s satsning mot ”utländsk valpåverkan” högst selektiv

INRIKESI dessa valtider har EU allt mer lyft fram sin kampanj ”EU vs Disinfo”, vars syfte är att avslöja falska nyheter och valpåverkan från främmande makt. Men bara från Ryssland. Omfattande och pågående påverkan från bland andra USA och Israel tillåts helt öppet.

FPÖ lämnar österrikisk regeringskoalition efter ”skandalvideo”

UTRIKESSamtliga ministrar från Österrikes frihetliga parti, FPÖ, lämnar regeringen i svallvågorna efter ett medialt blåsväder som bröt ut under helgen. Samarbetet med borgerliga ÖVP knakade rejält i fogarna då en hemlig videoinspelning avslöjade hur den nu avgångne vicekanslern och partiledaren Heinz-Christian Strache förhandlat med en ryska med påstådda oligarkkopplingar. Nu frågar sig många vem som ligger bakom den iscensatta videon och vilka följder det får för det stundande EU-valet.

Terrordebatt i riksdagen

RIKSDAGENAdam Marttinen (SD) anklagade i en riksdagsdebatt om terrorism den sittande regeringen för att agera passivt när IS-terrorister återvänder från slagfältet i Syrien och Irak. Han krävde att utländska terrorister ska kunna utvisas på livstid från Sverige. Under debatten ifrågasatte Marttinen också Vänsterpartiets kopplingar till vänsterns terrororganisation AFA, en grupp som han tycker att det borde vara kriminellt att engagera sig i.

Patriotisk styrkeuppvisning i Milano

EU-valetFler än 30 000 samlades när Salvinis nya, patriotiska allians samlades i Milano för en kraftmanifestation.

Den som bakar kakor för ”extremhögern” får ej ha uppdrag i kyrkan

TYSKLANDDen evangeliska kyrkans ledning i delstaterna Berlin och Brandenburg kräver politisk kontroll av sina medlemmar inför valet till kyrkoråd och styrelser i delstaterna, som hålls i november. Detta framkommer i kyrkans nya handledning och dess avsnitt om uteslutning ur kyrkoförsamlingarnas styrelser.

Frankrikes sista hyllning till två stupade soldater från Commando Hubert

UTRIKESNatten mellan den 9 och 10 maj dödades två franska officerare i samband med en lyckad insats i Burkina Faso/Benin (Opération Barkhane). Målet var att befria gisslan och neutralisera en terroristgrupp från IS. Alla fyra ur gisslan räddades men två officerare från Commando Hubert fick plikta med livet. Under tisdagen den 14 maj hölls i Paris en högtidlig och mycket känslomässigt laddad ceremoni på borggården framför Armémuseet.

Toppkandidat i AfD: ”Migrationen är alla problems moder”

UTRIKESDet nationalkonservativa Alternativ för Tyskland (AfD) var representerat på den paneuropeiska konferensen genom en av partiets toppkandidater till EU-parlamentsvalet, Nicolaus Fest. Fest har en bakgrund som vice chefredaktör på den tyska tidningen Bild am Sonntag, som med en upplaga på över en miljon exemplar är en av Tysklands största tidningar. Den journalistiska karriären slutade dock när han skrev en islamkritisk artikel.

Gå till arkivet

Send this to a friend