Skip to Content

ISRAELISK BUSS TRÄFFAS under palestinsk beskjutning från Gaza-remsan. En 19-årig soldat som fanns i närheten av bussen skadades svårt, medan den 25-årige chauffören endast chockskadades. Att israeliska soldater färdas så oskyddade på synbart avstånd från Gaza-remsan avslöjar att den israeliska militären inte räknade med att Hamas hade förmågan att beskjuta dem framgångsrikt från så långt avstånd. Det är rimligt att anta att detta skapat stor oro i Tel Aviv samt tvingar IDF att förändra både sina transportrutiner och taktik. Stillbild: Al-Qassam-brigaderna. Infälld bild: Den träffade bussen brinner. Foto: IDF.
UTRIKES

Uppblossande stridigheter i Gaza – Nya Tider avslöjar märklig detalj om bussattack

PappersupplaganNya Tider v. 47

En israelisk hemlig operation i Gaza-remsan upptäcks och misslyckas, vilket leder till en serie militära och politiska händelser som även om de inte ledde till ett nytt Gazakrig kommer att få långtgående konsekvenser för främst Israel. Inom tre dygn hade det redan resulterat i en tung ministeravgång och att den israeliska regeringen hamnat i djup kris. Vid en av de palestinska attackerna träffades en israelisk buss. Nya Tider har fått tillgång till unik information om den händelsen och filmmaterial som bevisar märkliga detaljer som inga andra medier fullt ut rapporterat om.

Publicerad: 23 november, 2018, 18:21

  • Svenska

Läs även

Måndagen den 12 november utsattes Israel för den mest omfattande raketbeskjutningen från Gaza-remsan sedan Gazakriget sommaren 2014. Hamas och Palestinska islamiska jihad (PIJ), en islamistisk och militant fraktion, sade att raketerna var ett svar på att en israelisk specialstyrka, utklädda till palestinier i ett civilt fordon, på söndagskvällen infiltrerat tre kilometer in i södra Gaza-remsan i Khan Yunis-området, där de upptäcktes och då mördade en lokal Hamasledare.

Under den efterföljande flykten dödade israelerna ytterligare ett antal palestinier. Israels militär (IDF) har inte velat uppge målet med den misslyckade operationen, utan har bara uppgett att den ”inte var avsedd att döda eller kidnappa terrorister, utan att stärka israelisk säkerhet”.

Innan ett eldupphör något oväntat nåddes på tisdagskvällen hade palestinierna avfyrat närmare 500 raketer och Israel svarat med att beskjuta och bomba minst 160 mål i Gaza. IDF förberedde också för markinvasion efter att snabbt ha förstärkt sina gränspositioner utmed Gaza-remsan.

IDF hotade Hamas med att slå tillbaka med en ”järnnäve” om inte raketbeskjutningen upphörde och påminde om palestiniernas svåra förluster 2014, då över 2 100 palestinier dödades, varav närmare 1 500 var civila. Långa militärkonvojer med bland annat israeliskt pansar kunde redan på måndagskvällen ses på vägarna mot Gaza.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Trump utlyser nationellt nödläge – kommer att bygga muren

Den amerikanska presidenten Donald Trump utlyser nationellt nödläge vid USA:s gräns mot Mexiko meddelade Vita Huset under torsdagen. Detta kommer att ge honom extraordinära befogenheter att kringgå kongresshuset där Demokraterna länge motsatt sig hans politik, speciellt byggandet av en mur mot Mexiko. Nu står vägen i princip klar för Trump att bygga muren. Idag kommenterade han själv sitt beslut utanför Vita Huset.

Venezuela: USA:s roll och nyckelpersonerna bakom

UTRIKESDet står nu klart att den pågående kuppen i Venezuela leds av USA och även vilka nyckelpersonerna bakom den är. Metoderna för att uppnå regimskifte är närmast identiska med de vi tidigare sett i andra länder. Nya Tider kommer här med hjälp av våra källor att titta närmare på hur och varför detta sker i Venezuela samt påvisa inblandning av den så kal­lade Deep State och göra flera förskräckande historiska liknelser.

Hemlig rapport om AfD läckt

Det tyska Författningsskyddets hemliga rapport om Alternativ för Tyskland, där man klassar partiet som ”ett provfall” som skall granskas närmare, har läckt. Det är sidan Netzpolitik som lagt upp det 436 sidor långa dokumentet på sin hemsida.

Pedofil våldtog fyraåring så illa att hennes tarmar behövde opereras – dömdes till döden

Mahendra Singh Gond, 28, är den första pedofilen som kommer att avrättas i Indien efter att han dömts till döden enligt en ny lag som gick igenom förra året. Den nya lagen innebär att dödstraff numera kan appliceras för våldtäkter av minderåriga.

Muslim bröt sig in i begravningsbyrå – för att ha sex med lik

Kasim Khuram, 23, bröt sig in i begravningsbyrån Central England Co-Operative Undertakers i staden Birmingham den 11 november förra året rapporterar BBC. Väl där skall den drogpåverkade muslimen ha börjat lyfta på kistlocken på nio olika kistor innan han valde ut en avliden kvinna – och hade sex med kroppen.

ICC-domare avgår efter hot från USA – Avslöjande intervju i tyska Die Zeit

UTRIKESEn domare har avgått från Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag efter att USA hotat ICC-domare och åklagare som undersöker anklagelser om amerikanska krigsförbrytelser i Afghanistan. En av de som framfört hoten är sensationellt nog ett toppnamn inom Trump-administrationen.

Venezuela: Kupp som kom av sig, eller del av något större?

VENEZUELAInte sedan USA:s president Donald Trump beordrade flyganfall på Syrien har hans fiender, som sällan missar en chans till hatfulla attacker, så unisont ställt sig på hans sida som gällande hans ställningstagande i det som nu händer i Venezuela. Det sammantaget med mycket snabbt initialt händelseförlopp och internationell samordning är varningssignaler på att det finns en större agenda bakom de fagra orden, menar våra källor. De påpekar både historiska liknelser och diskrepanser i det kuppliknande händelseförloppet och spekulerar om vad det kan innebära.

Norges regering fortsätter – max en thaifru?

I skuggan av det svenska statsministervalet och Alliansens död, förhandlade det invandrarkramande norska KrF om att gå in i högerregeringen – trots ständiga "rasistiska" utspel från FrP-företrädare. KrF gavs tre ministerposter så var det löst. Dessutom har FrP ambitionen att reducera fruimporten.

Gå till arkivet