Skip to Content

USA:s Nato-ambassadör Kay Bailey Hutchison hotar med att anfalla Ryssland. Foto: Stillbild Youtube

USA:s Nato-ambassadör hotar att slå militärt mot Ryssland

Digital utgåva

Ryssland måste stoppa sin hemliga utveckling av ett förbjudet kryssningsmissilsystem annars så kommer USA att försöka förstöra det innan det blir operationellt, sade Washingtons sändebud till NATO på tisdagen.

Publicerad: 2 oktober, 2018, 20:40

 • Svenska

Läs även

Förenta Staterna tror att Ryssland utvecklar ett markbaserat system i strid med ett avtal från det kalla kriget som skulle kunna möjliggöra för Ryssland att göra ett kärnvapenanfall mot Europa med kort varsel, något som Moskva konsekvent har förnekat.

Amerikanska ambassadören till NATO, Kay Bailey Hutchison, sade att Washington fortsätter att försöka hitta en diplomatisk lösning men var beredda att överväga en militär insats om den ryska utvecklingen av medeldistanssystemet fortsatte.

”I det läget skulle vi titta på möjligheten att slå ut en (rysk) missil som skulle kunna träffa något av våra länder", sade hon i en presskonferens.

”Motåtgärder (av Förenta Staterna) skulle vara att slå ut de missiler som utvecklas av Ryssland i strid med fördraget”, tillade hon. ”De har blivit varnade.”

Det ryska utrikesdepartementet har inte kommenterat i nuläget. Tidigare har det sagt att de är redo att föra samtal med Förenta Staterna för att försöka bevara fördraget och att Ryssland skulle uppfylla sina skyldigheter om Förenta Staterna gjorde detsamma.

Hutchison, som utnämndes till NATO-uppdraget av den amerikanska presidenten Donald Trump, gav med dessa kommentarer den mest direkta varningen för ett förebyggande anfall sedan en amerikansk tjänsteman sade 2017 att USA skulle överväga ett eget system om Ryssland fortsatte att bryta mot Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty från 1987.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • hassebj

  USA bryter redan mot flera kärnvapenavtal! USA:s policy att under förevändning av chem.attacker, som
  iscensatts av dem själva eller ombud ( terroristerna vita hjälmarna i Syrien ) utföra bombanfall i ett redan
  totalt sönderbombat land visar klart på graden av förljugenhet i USA:s budskap!

 • Anna Catherine af Trampe

  Det kliar ordentligt i fingrarna på vapenindustrin.

 • ab

  slå till militärt mot ryssland?
  jag skulle kalla det självmord.

Marine Le Pen till attack mot ”Europas självmordspakt”

FRANKRIKEVid en presskonferens gick franska Nationell samlings partiledare Marine Le Pen till skarp attack mot den migrationspakt som EU-kommissionen presenterade den 23 september. Hon menar att förslaget är ett sätt att bjuda in miljoner migranter till Europas nationer, vilket kommer att bli dödsstöten för hela vår civilisation.

Anonym kanadensisk visselblåsare varnar för radikala förändringar

KANADAEn visselblåsare som påstår sig tillhöra Kanadas regeringsparti och medlem i flera parlamentariska kommittéer, menar att pandemin används som svepskäl till omfattande drastiska förändringar av samhället. Han redogör för ett tidsschema som börjar med omfattande nedstängningar av samhället redan i november, för att övergå i en polisstat när Covid-21 slår till. Målet är en fullständig omdaning av det ekonomiska systemet.

Muslimsk man vägrade skaka hand med kvinna – får inte tyskt medborgarskap

UTRIKESEn muslimsk man från Libanon får inget tyskt medborgarskap, detta efter att han vägrade att skaka hand med den kvinnliga statstjänstemannen som skulle överlämna hans medborgarbevis. En administrativ domstol i Stuttgart meddelar nu att handskakning är en viktig del av den tyska kulturen, varför det alltså inte blir något tyskt medborgarskap för den muslimske araben.

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

KANADAI Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

FBI:s hemliga dokument: Hillary bluffade om Trumps ryss-kopplingar

USATidigare hemliga uppgifter från FBI visar att Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton i valrörelsen 2016 godkände en plan för att svärta ned rivalen Donald Trump genom att beskylla honom för kontakt med ryska myndigheter. Dåvarande president Barack Obama ska ha känt till denna desinformationskampanj.

Nationell minneshögtid i Frankrike till minnet av den mördade läraren

UTRIKESUnder onsdagen hålls en högtidlig minnesceremoni för att hedra den mördade läraren. Samtidigt citeras den franske undervisningsministern Jean-Michel Blanquer, som klargör att den franska yttrandefriheten ger rätt att utan inskränkningar presentera fakta, inklusive karikatyrbilder på företrädare för olika religioner. Denna frihet garanteras i konstitutionen.

Nederländerna föreslår dödshjälp till barn

UTRIKESI ett uppmärksammat förslag som troligtvis blir verklighet kommer barn i åldrarna ett till tolv år att få tillgång till dödshjälp i Nederländerna. Förslaget innefattar att svälta ihjäl barn, vilket menas vara en ”gråzon” kontra att aktivt ta livet av dem eller ge dem palliativ vård.

Man halshuggen i Parisförort, åklagarmyndigheten för terroristärenden utreder

UTRIKESMordet ägde rum ikväll nära en skola i Conflans-Sainte-Honorine. Den huvudmisstänkte sköts och greps av polis.

Gå till arkivet

Send this to a friend