Skip to Content

Bild vänster: Mike Pompeo, USA:s utrikesminister, hotade ”den nya tyrannin” Kina med regimskifte och utannonserade en ny amerikansk politik som ska ta hand om Kina som man gjorde med forna Sovjet. Stillbild: USA:s regering. Bild höger: XI JINPING är generalsekreterare för Kinas kommunistiska parti, landets president och överbefälhavare. Här ses han i militär uniform år 2018 beordra befälen vid den Södra krigsskådeplatsens högkvarter i Guangzhou att bygga en starkare militär för en ”ny era”. Stillbild: CGTN
USA

USA:s utrikesminister: Vi ska arbeta för regimskifte i Kina

PappersupplaganNya Tider v. 32

När USA:s utrikesminister Mike Pompeo nyligen talade på Richard Nixon Presidential Library, höll han ett av Trump-administrationens mest kontroversiella tal hittills. I talet, som hade ämnet ”Kommunist-Kina och den fria världens framtid”, förklarar Pompeo att man nu kommer att arbeta med hårdare metoder för regimskifte i ”Kommunist-Kina”, som han kal­la­de ”en tyranni”. ”Vi har gjort det tidigare”, sade han och förklarade att det är USA som ska leda uppgiften tillsammans med sina allierade.

Publicerad: 5 augusti, 2020, 15:39

 • Svenska

Läs även

Pompeo inledde sitt tal med att förklara att USA misslyckats i sin relation med Kina i över 50 års tid, ända sedan Nixon först reste till landet i vad som då var ett av kal­la krigets mest uppseendeväckande paradigmskiften.

Trots att han talade på Richard Nixon Presidential Library, där den forne republikanske presidenten själv ligger begraven, så var Pompeos tal knappast någon hyllning utan snarare en brutal kritik av Nixons Kinapolitik.

– Snart, år 2022, är det 50 år sedan Nixons första besök till Kina. Världen var annorlunda då. Vi trodde att relation med Kina skulle innebära en ljus framtid där vi samarbetade med varandra, men i dag bär vi alla munskydd och ser hur pandemins dödstal stiger, eftersom CCP [Kinas kommunistparti] svikit sina löften till omvärlden. Vi läser nyheter varje dag om förtryck i Hongkong och i Xinjiang.

Han fortsatte att kritisera hur Kina ”missbrukar” världshandelns regler och tar amerikanska jobb. Vidare sade han att den kinesiska militären ”växer starkare och starkare, och blir mer aggressiv”.

Därefter höjdes tonen ytterligare, och indirekt idiotförklarades och karaktärsmördades Richard Nixon, för dennes naiva inställning om att man kan samarbeta med Kina.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • plexgear

  Det enda landet i världen som kan kallas aggressivt är väl USA! Men Pompeos mentala kapacitet kan nog inte räkna ut detta! För övrigt så är USA på fallrepet och kommer att ha fullt upp att rädda sig själv…Knappast några att hänga i granen om Kina bestämmer sig för att bli likadana som globalisternas USA.

  • BrunoKarluno

   På vilket sätt är USA aggressivt? Under Donald Trumps ledarskap har landet avvecklat sin militära närvaro runt om i världen. Bl.a Europa/Tyskland. Även i Irak har USA tagit hem sin personal.
   Vidare kan man konstatera att Trumps prio ett har varit att bryta globalisternas makt över USA.s ekonomi. Och han har lyckats. USA har under Trumps styre har denna haft en kraftig utveckling mot fler jobb = alltfler kan försörja sig själva = mindre arbetslöshet = att samhällsekonomi stärks.

 • HSV

  Hur vore det om USA skötte sitt eget land istället?

 • birgerr

  skall krigarnationen USA och nato ta över hela värden med sina krig överallt eller håller dom på att provsera fram ett nytt ww3?

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Gå till arkivet

Send this to a friend