Skip to Content

Stefan Löfven talar inför 4 100 personer på Socialdemokraternas dag i Almedalen. Foto: Region Gotland

Utan visioner i Almedalen – Stefan Löfvens tal till folket

Digital utgåva

Stefan Löfven levererade sitt Almedalstal inför 4 100 åskådare. Talet riktade in sig på välfärdsfrågor, och på att framhäva allt bra som Socialdemokraterna har åstadkommit under mandatperioden. Det som saknades var visioner, och konkreta lösningar för de problem som trots allt berördes.

Publicerad: 7 juli, 2018, 09:35

  • Svenska

Läs även

Talets inledning var, efter en poänglös anekdot, en historisk beskrivning av bakgrunden till Almedalsveckan, och om rösträttsreformen 1918. ”Det går inte sönder om vi håller ihop”, var det budskap som historien, enligt Löfven, hade att lära oss och detta kom igen flera gånger i talet.

Därefter följde en lång stunds värdegrundssignalerande riktat mot Nordiska motståndsrörelsen som därmed seglar upp som en konkurrent om titeln som Almedalens mest omtalade parti. Räcker inte lagen för att bli av med NMR i Almedalen skall den skärpas, var budskapet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Klarsyn

    Enligt Sentios mätning nu i juli så kan SD (25,6%), M (18,1%) och KD (4,0%) bilda en majoritetsregering. Eftersom totalt 7,4 procent av rösterna går till partier som inte når upp till fyraprocentsspärren så fordras det över 46,3 procent för att få 175 mandat eller mer och SD, M och KD får tillsammans 47,7 procent.

  • Dacke

    En sak är då säker att Stefan Löfven är den mest inkompetente statsminister genom tiderna och då utan som helst konkurrens. Det finns säkert många som anser att det är en hård bedömning av Löfven? Tittar man i facit har han inte åstadkommit något av värde under sin mandatperiod. Däremot har sossarna drivit på brottsligheten i landet och dessutom brutit ned den välfärd som svenska pensionärer och arbetare byggt upp. Fattigpensionärerna blir fler för varje månad och när året är slut har det tillkommit tusentals. “Gärna medalj, men först en rejäl pension” var en slogan sossarna hade inför ATP-striden i slutet av 50 talet. “Vi tummar inte på välfärden” var ett “trumfkort” sossarna använde på 80 talet. Likaså var “högerspöket” som användes flitigt på 70-80 tal. Numer är det SD som får ikläda sig i den rollen, men AfS lär axla den rollen ifall de blir större. Än så länge heter uppstickarna – nazister.
    Stefan Löfven gör som strutsen och sticker huvudet i sanden och varken ser, hör, eller läser om den stigande kriminaliteten i landet?

Självklarheter i genusdebatten

Psykiatern David Eberhard har kommit ut men en ny bok där han går till anfall mot vad som på svenska kallas ”genusvetenskap”, men som på engelska heter ”gender studies”, till skillnad från ”gender science”. Eberhards slutsats är att det är fullständigt fel att ignorera biologin.

Förtalade prästen Axel W Karlsson slår tillbaka

INRIKESIdéhistorikern David Karlsson skrev i ett kapitel i en antologi nedsättande formuleringar om Axel W Karlsson och dennes relation till Svenska kyrkan. Den förstnämnde anmäldes för förtal och förhandlingen kommer att äga rum i oktober.

SD blev största parti i tolv kommuner

INRIKESSamtidigt som många blev besvikna över Sverigedemokraternas resultat på riksnivå, skördade partiet enorma framgångar i inte minst Skåne. I tolv kommuner blev SD det största partiet, och i många andra erhöll man över 25 procent av rösterna. Hur kommunernas styre ska se ut är ännu oklart, men på flera håll lär det bli svårt att utestänga det nu ännu större SD.

SKANDALVALET

INRIKESHot, våld, fusk och bristfälliga rutiner har kännetecknat valet. Redan innan valdagen strömmade rapporterna in och det har fortsatt ända till detta nummers pressläggning. Hela valsystemet får kritik av parlamentarikern och valobservatören Michael Aastrup Jensen och organisationen Swedish International Liberal Centre (Silc). Det misstänkta valfusket handlar om köp av röster, otillbörlig påverkan i vallokalerna och i ett icke bekräftat fall om bortslängda röster. Misstänkt ogiltiga röster har också hanterats felaktigt, vilket kan leda till omval i minst en valkrets.

Svenska medier: Därför tog vi bort Dalai Lama-nyheten

När Dalai Lama besökte Malmö samlades ett stort pressuppbåd för att höra människorättsaktivisten och fredspristagaren som länge varit hyllad i vänsterkretsar. Men när Dalai Lama fick frågan om svensk flyktingpolitik var hans åsikter motsatsen till vad som förespråkas från vänsterhåll. Till Nya Tider förklarar medierna varför de nu gömmer undan fredspristagarens oväntade åsikter om migranterna.

Martin Sellners budskap till svenskarna

Den välkände öterrikiske identitären Martin Sellners bok Identitär! har nu kommit på svenska. I denna video riktar han sig till den svenska publiken och berättar om Europas ödesstund.

Far till terroroffer anklagar politiker

TERRORISMStefan Åkerlund förlorade sin elvaåriga dotter vid terrordådet på Drottninggatan den 7 april förra året. I dag vill han genom ett debattinlägg i Expressen uppmärksamma att dådet inte ens skulle ha inträffat om den svenska staten hade sett till att migrationspolitik och utvisningar hanterats korrekt.

Vänsterdebattör lyfter gruppvåldets etniska aspekt

Debattören Malcom Kyeyune, som kallar sig själv kommunist, menar att gruppvåld följer en logik bortom sexuell tillfredsställelse, hämnd för personliga oförrätter eller en chans att komma över värdesaker. Istället ser han hur det snarare handlar om etniska grupper som konfronterar majoritetssamhället genom rena maktdemonstrationer, en utveckling som med fortsatt invandring endast kan förvärras.

Gå till arkivet