Skip to Content

Stefan Löfven talar inför 4 100 personer på Socialdemokraternas dag i Almedalen. Foto: Region Gotland

Utan visioner i Almedalen – Stefan Löfvens tal till folket

Digital utgåva

Stefan Löfven levererade sitt Almedalstal inför 4 100 åskådare. Talet riktade in sig på välfärdsfrågor, och på att framhäva allt bra som Socialdemokraterna har åstadkommit under mandatperioden. Det som saknades var visioner, och konkreta lösningar för de problem som trots allt berördes.

Publicerad: 7 juli, 2018, 09:35

  • Svenska

Läs även

Talets inledning var, efter en poänglös anekdot, en historisk beskrivning av bakgrunden till Almedalsveckan, och om rösträttsreformen 1918. ”Det går inte sönder om vi håller ihop”, var det budskap som historien, enligt Löfven, hade att lära oss och detta kom igen flera gånger i talet.

Därefter följde en lång stunds värdegrundssignalerande riktat mot Nordiska motståndsrörelsen som därmed seglar upp som en konkurrent om titeln som Almedalens mest omtalade parti. Räcker inte lagen för att bli av med NMR i Almedalen skall den skärpas, var budskapet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Klarsyn

    Enligt Sentios mätning nu i juli så kan SD (25,6%), M (18,1%) och KD (4,0%) bilda en majoritetsregering. Eftersom totalt 7,4 procent av rösterna går till partier som inte når upp till fyraprocentsspärren så fordras det över 46,3 procent för att få 175 mandat eller mer och SD, M och KD får tillsammans 47,7 procent.

  • Dacke

    En sak är då säker att Stefan Löfven är den mest inkompetente statsminister genom tiderna och då utan som helst konkurrens. Det finns säkert många som anser att det är en hård bedömning av Löfven? Tittar man i facit har han inte åstadkommit något av värde under sin mandatperiod. Däremot har sossarna drivit på brottsligheten i landet och dessutom brutit ned den välfärd som svenska pensionärer och arbetare byggt upp. Fattigpensionärerna blir fler för varje månad och när året är slut har det tillkommit tusentals. “Gärna medalj, men först en rejäl pension” var en slogan sossarna hade inför ATP-striden i slutet av 50 talet. “Vi tummar inte på välfärden” var ett “trumfkort” sossarna använde på 80 talet. Likaså var “högerspöket” som användes flitigt på 70-80 tal. Numer är det SD som får ikläda sig i den rollen, men AfS lär axla den rollen ifall de blir större. Än så länge heter uppstickarna – nazister.
    Stefan Löfven gör som strutsen och sticker huvudet i sanden och varken ser, hör, eller läser om den stigande kriminaliteten i landet?

Intervju: Tandhygienisten Bernt Herlitz anmälde åldersfusk – fick betala 425 000 i rättegångskostnader

INTERVJUBernt Herlitz arbetade som tandhygienist och hade Region Gotland som arbetsgivare. När han fick klienter som stod registrerade som ensamkommande under 18 år kunde han av deras tandutveckling se att de egentligen var en bra bit äldre. Han fick av Migrationsverkets jurist rådet att rapportera dessa oegentligheter till verket, vars personal också uppmanat folk att tipsa om när vuxna blandas med barn i HVB-hem eller skolor. Det hela slutade med rättegångskostnader på 425 000 kronor.

Polis till GP: Halsbandsrånen beror på det varma vädret

SVERIGEAllt fler kvinnor, oftast äldre och inte sällan med rullator, har under sommaren rånats på sina halsband i Göteborg. Nu slår polisens presstalesman fast orsaken när han intervjuas av Göteborgs-Posten: Det är vädrets fel.

Stockholm Stad förbjuder ”stötande” reklam – betalar för bilder på bögsex och mens

KULTURStockholms Stadshus beslutade den 11 juni om att aktivt genomdriva etiska riktlinjer för utomhusreklam så att ”sexistisk” och ”rasistisk” reklam snabbt kan tas bort i det offentliga rummet. Detta för att resenärer i kollektivtrafiken inte ska utsättas för ”stötande” bilder. Samtidigt betalar man för konstverk som visar nakna gubbar och blödande kvinnor.

Norrmän köper fastigheter i Sverige

Utländska investerare köper upp svenska hyresfastigheter med säkra intäkter eftersom kommunen måste se till att invandrare och andra får bostäder. Men uppköpen sker även i övriga segment.

Medborgerlig Samling portas från Prideparaden

INRIKESPartiet Medborgerlig Samling förbjuds att delta i homosexfestivalen Pride i Stockholm. Detta trots att Ilan Sadé är den ende öppet homosexuelle partiledaren i Sverige. De lever ”inte till fullo” upp till Stockholm Prides ”värdegrund”, menar Stockholm Prides styrelse.

Helomvändning om Patriotsystemet – oppositionen svänger i frågan

INRIKESFrån att SD har varit det enda parti som ifrågasatt inköpen av det dyra och föråldrade luftvärnssystemet Patriot, har nu hela oppositionen utom Moderaterna svängt i frågan. Ärendet behandlas i Försvarsutskottet i början av augusti och det är nu mycket osäkert om köpet kommer att bli av.

Svenska tvillingar misshandlades av invandrare – deras familj blev trakasserade av antirasister efteråt

De 16-åriga svenska tvillingsystrarna angreps och misshandlades grovt av två invandrare. En av systrarna fick upp sin mobil efter händelsen och lyckades fånga gärningsmännen på film när de lämnade platsen.

Kent Ekeroth om riksdagslistan, vänskapskorruption och AfS

Gå till arkivet