Skip to Content

Stefan Löfven talar inför 4 100 personer på Socialdemokraternas dag i Almedalen. Foto: Region Gotland

Utan visioner i Almedalen – Stefan Löfvens tal till folket

Digital utgåva

Stefan Löfven levererade sitt Almedalstal inför 4 100 åskådare. Talet riktade in sig på välfärdsfrågor, och på att framhäva allt bra som Socialdemokraterna har åstadkommit under mandatperioden. Det som saknades var visioner, och konkreta lösningar för de problem som trots allt berördes.

Publicerad: 7 juli, 2018, 09:35

  • Svenska

Läs även

Talets inledning var, efter en poänglös anekdot, en historisk beskrivning av bakgrunden till Almedalsveckan, och om rösträttsreformen 1918. ”Det går inte sönder om vi håller ihop”, var det budskap som historien, enligt Löfven, hade att lära oss och detta kom igen flera gånger i talet.

Därefter följde en lång stunds värdegrundssignalerande riktat mot Nordiska motståndsrörelsen som därmed seglar upp som en konkurrent om titeln som Almedalens mest omtalade parti. Räcker inte lagen för att bli av med NMR i Almedalen skall den skärpas, var budskapet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Klarsyn

    Enligt Sentios mätning nu i juli så kan SD (25,6%), M (18,1%) och KD (4,0%) bilda en majoritetsregering. Eftersom totalt 7,4 procent av rösterna går till partier som inte når upp till fyraprocentsspärren så fordras det över 46,3 procent för att få 175 mandat eller mer och SD, M och KD får tillsammans 47,7 procent.

  • Dacke

    En sak är då säker att Stefan Löfven är den mest inkompetente statsminister genom tiderna och då utan som helst konkurrens. Det finns säkert många som anser att det är en hård bedömning av Löfven? Tittar man i facit har han inte åstadkommit något av värde under sin mandatperiod. Däremot har sossarna drivit på brottsligheten i landet och dessutom brutit ned den välfärd som svenska pensionärer och arbetare byggt upp. Fattigpensionärerna blir fler för varje månad och när året är slut har det tillkommit tusentals. “Gärna medalj, men först en rejäl pension” var en slogan sossarna hade inför ATP-striden i slutet av 50 talet. “Vi tummar inte på välfärden” var ett “trumfkort” sossarna använde på 80 talet. Likaså var “högerspöket” som användes flitigt på 70-80 tal. Numer är det SD som får ikläda sig i den rollen, men AfS lär axla den rollen ifall de blir större. Än så länge heter uppstickarna – nazister.
    Stefan Löfven gör som strutsen och sticker huvudet i sanden och varken ser, hör, eller läser om den stigande kriminaliteten i landet?

Känd homolobbyist till Sveriges Radio: Nationell sammanhållning gör finska folket till världens lyckligaste

Den 20 mars släpptes FN-rapporten World Happiness Report, där man utifrån många olika faktorer och omständigheter rankar och gallrar ut de länder där folk är mest lyckliga respektive motsatsen. För andra gången i rad hamnar Finland på en solklar förstaplats där folket överlag är mest lyckliga. Nu säger den kände homolobbyisten Mark Levengood, finlandssvensk, i en intervju med Sveriges Radio att en viktig orsak till finländarnas topplacering beror på bland annat en nationell sammanhållning, gemensam identitet och ett nära förhållande till naturen.

Juridikfronten försöker hitta ny väg att angripa nationalistiska poddar – opolitiska poddar kan drabbas

Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv som tidigare tillsammans drev den omtyckta nationalistiska podcasten ”Ingrid och Conrad” stod inför rätten i Helsingborgs tingsrätt under torsdagseftermiddagen. Deras ”brott” skulle vara att de i egenskap av att ha en schemalagd pod skulle tvingas ha en ansvarig utgivare som om de drev journalistisk verksamhet eller radio. Detta efter en anmälan från det vänsterextrema nätverket Juridikfronten som vill försöka pröva om nationalistiska poddar skall anses omfattas av grundlagens bestämmelse om att utse ansvarig utgivare.

Efter “Trolljägarna”: Fjällings 11-åriga dotter fick hatiskt sms

ALTERNATIVMEDIADet senaste avsnittet av TV3:s program "Trolljägarna" handlade bland annat om medborgarinitiativet Granskning Sverige, som sedan 2014 har ringt upp journalister, politiker och andra av etablissemangets aktörer för att ställa kritiska frågor. I programmet riktas fokus mot främst Fabian Fjälling, vilket nu har lett till konsekvenser för även hans familj. 

Garantipensionen höjs med ynka 200 kronor – men kostnaderna skenar ändå

INRIKESTrots att alla partier säger sig värna om fattigpensionärerna, blev höjningen av garantipensionen ungefär 200 kronor i månaden. Garantipension är till för dem som haft väldigt låga inkomster genom livet. Trots det väntas statens kostnader för garantipensioner skena de kommande åren, beroende på att allt fler invandare går i pension utan några större inkomster att redovisa under sina liv i Sverige.

Bonnie, 19, dömd för att ha hotat våldtagen 13-åring – fick skyddstillsyn

INRIKES19-åriga Bonnies sambo Ammar Krewi från Syrien anmäldes för våldtäkt av en 13-årig flicka. Då hotade Bonnie och hennes vänner 13-åringen att ta tillbaka sin polisanmälan. Bonnie har nu dömts för två fall av övergrepp i rättssak.

”Ensamkommande” får gratis olycksfallsförsäkring – men inte fattiga svenskar

INRIKESMånga svenska kommuner har under de senaste åren valt att utöka sina kollektiva olycksfallsförsäkringar för att täcka ”ensamkommande flyktingbarn” – dygnet runt och oavsett om de ingår i någon kommunal verksamhet eller inte. Vissa försäkrar till och med samtliga asylsökande oberoende av ålder och övriga omständigheter. Samtidigt ökar antalet sjuk- och fattigpensionärer som inte har råd med egna försäkringar explosionsartat.

Somalisk våldtäktsman och återfallsförbrytare utvisas inte

Hassan Hussein Dirie, medborgare i Somalia, dömdes i förra veckan av Solna tingsrätt för en våldtäkt som skall ha genomförts i en nattbuss som han själv körde. Han är tidigare dömd för misshandel som skall ha gett blödningar, hjärnskakning och revbensfraktur. När Nya Tider frågar kammaråklagare Wictor Beyer, som tidigare bott i Tanzania, om varför han inte begärde utvisning säger han ”för stark anknytning”.

Skånska Staffanstorp sätter hårt mot hårt mot hemvändande IS-terrorister

Den skånska kommunen Staffanstorp meddelade den 18 mars att hemvändande IS-terrorister inte har något att hämta i Staffanstorp. Det moderata kommunalrådet Christian Sonesson anser att de islamistiska krigarna som frivilligt åkt till Syrien eller Irak har vänt det svenska samhället ryggen och inte kan förvänta sig någon mild behandling i Staffanstorp i form av kommunal service.

Gå till arkivet