Skip to Content

Stefan Löfven talar inför 4 100 personer på Socialdemokraternas dag i Almedalen. Foto: Region Gotland

Utan visioner i Almedalen – Stefan Löfvens tal till folket

Digital utgåva

Stefan Löfven levererade sitt Almedalstal inför 4 100 åskådare. Talet riktade in sig på välfärdsfrågor, och på att framhäva allt bra som Socialdemokraterna har åstadkommit under mandatperioden. Det som saknades var visioner, och konkreta lösningar för de problem som trots allt berördes.

Publicerad: 7 juli, 2018, 09:35

  • Svenska

Läs även

Talets inledning var, efter en poänglös anekdot, en historisk beskrivning av bakgrunden till Almedalsveckan, och om rösträttsreformen 1918. ”Det går inte sönder om vi håller ihop”, var det budskap som historien, enligt Löfven, hade att lära oss och detta kom igen flera gånger i talet.

Därefter följde en lång stunds värdegrundssignalerande riktat mot Nordiska motståndsrörelsen som därmed seglar upp som en konkurrent om titeln som Almedalens mest omtalade parti. Räcker inte lagen för att bli av med NMR i Almedalen skall den skärpas, var budskapet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Klarsyn

    Enligt Sentios mätning nu i juli så kan SD (25,6%), M (18,1%) och KD (4,0%) bilda en majoritetsregering. Eftersom totalt 7,4 procent av rösterna går till partier som inte når upp till fyraprocentsspärren så fordras det över 46,3 procent för att få 175 mandat eller mer och SD, M och KD får tillsammans 47,7 procent.

  • Dacke

    En sak är då säker att Stefan Löfven är den mest inkompetente statsminister genom tiderna och då utan som helst konkurrens. Det finns säkert många som anser att det är en hård bedömning av Löfven? Tittar man i facit har han inte åstadkommit något av värde under sin mandatperiod. Däremot har sossarna drivit på brottsligheten i landet och dessutom brutit ned den välfärd som svenska pensionärer och arbetare byggt upp. Fattigpensionärerna blir fler för varje månad och när året är slut har det tillkommit tusentals. “Gärna medalj, men först en rejäl pension” var en slogan sossarna hade inför ATP-striden i slutet av 50 talet. “Vi tummar inte på välfärden” var ett “trumfkort” sossarna använde på 80 talet. Likaså var “högerspöket” som användes flitigt på 70-80 tal. Numer är det SD som får ikläda sig i den rollen, men AfS lär axla den rollen ifall de blir större. Än så länge heter uppstickarna – nazister.
    Stefan Löfven gör som strutsen och sticker huvudet i sanden och varken ser, hör, eller läser om den stigande kriminaliteten i landet?

Mediala lögner om tältande nyanlända i Solna

INRIKESSystemmedier har tillsammans målat upp en bild av nyanlända asylinvandrare som blir utkastade ur lägenheter och tvingas bo i tält. Beskrivningen föll snabbt ihop i takt med att alternativmedier besökte platsen, granskade fotografierna och ifrågasatte hela historien.

Så vill myndighet och vänsterelement stoppa invandringskritiker

UTRIKESNy idé: ”Stryps tillgången till [bank]tjänsterna, drar vi undan mattan för de högerextrema”. Organisationen Skiftet uppmanar nu företag att bryta samarbeten med bland andra Nordisk Ungdom och Nordisk alternativhöger. Samma metoder föreslås också i en nyligen publicerad rapport beställd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), men då riktat mot alternativmedier. Skiftets presstjänst vägrar besvara Nya Tiders frågor om kampanjen.

Nybyggd järnväg invigd

Den 30 oktober invigde Trafikverket den nybyggda järnvägen mellan Söderhamn och Kilafors. En ny sträcka på tre mil räddar järnvägen från överbelastning och totalt sammanbrott.

Profil inom alternativhögern dömd för sex satirbilder

Den 7 november dömdes Kristoffer ”Hugin” Sjöström i Göteborgs tingsrätt för hets mot folkgrupp (HMF). Skälet var delningen i slutna grupper på Facebook av ett antal bilder, av den typ som på internet kal­las ”mem”, samt två kommentarer. Sjöström själv menar i samtal med Nya Tider att HMF ”helt enkelt är en åsiktslag”. Nya Tider publicerar bilderna.

”Flyttskatten” skapar stora problem

EKONOMIÄldre skall kunna byta till mindre bostäder, när man inte längre har behov av eller orkar med en stor villa. Debattörer på vänsterkanten lägger dock inte sällan fram problemet som ett överklassproblem och att lösningen är att tvinga äldre ut ur sina hus genom höjda fastighetsskatter. Olle Felten pekar i denna artikel på orättvisan i dagens skattesystem med reavinstbeskattningen vid försäljning av bostäder, som i praktiken gör det ekonomiskt omöjligt för många att byta bostad, även om de vill.

Kulturarvet skickas till metallåtervinning

INRIKESArkeologer har vid flera tillfällen, i samband med utgrävningar, kastat historiska föremål från järnålder och vikingatid, på uppmaning av länsstyrelser och Riksantikvarieämbetet (RAA). Till Nya Tider säger dock arkeologen Johan Runer att han fått intrycket att diskussionen om hanteringen av fornlämningar har lett till en ökad medvetenhet bland ansvariga aktörer.

Vem tjänar på att hushållen belånas allt mer och vad göra åt det?

ANALYSAtt bostadsmarknaden är behäftad med en lång rad problem och risker, har det skrivits mycket om de senaste åren. Med rätta kopplas problemen till prisstegringar och därmed hushållens snabbt ökande skulder. När man försöker se igenom de dimridåer som omger detta problemkomplex hopar sig frågorna snabbt. Hur mycket har priserna egentligen stigit? Varför har priserna stigit så mycket? Hur ser skuldsituationen ut för hushållen? Vilka är riskerna med dessa olika faktorer? I denna artikel analyserar Olle Felten, fd ledamot i Riksbanksfullmäktige, dessa problem och orsakerna till dagens situation.

Profil inom alternativhögern åtalad för åtta satirbilder

Den 24 oktober stod Kristofer ”Hugin” Sjöström inför Göteborgs tingsrätt, åtalad för hets mot folkgrupp. Skälet var delningen i slutna grupper på Facebook av ett antal bilder av den typ som på internet kallas ”mem”. Bakom anmälan ligger den ökända aktivistgruppen ”Näthatsgranskaren”.

Gå till arkivet