Skip to Content

Stefan Löfven talar inför 4 100 personer på Socialdemokraternas dag i Almedalen. Foto: Region Gotland

Utan visioner i Almedalen – Stefan Löfvens tal till folket

Digital utgåva

Stefan Löfven levererade sitt Almedalstal inför 4 100 åskådare. Talet riktade in sig på välfärdsfrågor, och på att framhäva allt bra som Socialdemokraterna har åstadkommit under mandatperioden. Det som saknades var visioner, och konkreta lösningar för de problem som trots allt berördes.

Publicerad: 7 juli, 2018, 09:35

  • Svenska

Läs även

Talets inledning var, efter en poänglös anekdot, en historisk beskrivning av bakgrunden till Almedalsveckan, och om rösträttsreformen 1918. ”Det går inte sönder om vi håller ihop”, var det budskap som historien, enligt Löfven, hade att lära oss och detta kom igen flera gånger i talet.

Därefter följde en lång stunds värdegrundssignalerande riktat mot Nordiska motståndsrörelsen som därmed seglar upp som en konkurrent om titeln som Almedalens mest omtalade parti. Räcker inte lagen för att bli av med NMR i Almedalen skall den skärpas, var budskapet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Klarsyn

    Enligt Sentios mätning nu i juli så kan SD (25,6%), M (18,1%) och KD (4,0%) bilda en majoritetsregering. Eftersom totalt 7,4 procent av rösterna går till partier som inte når upp till fyraprocentsspärren så fordras det över 46,3 procent för att få 175 mandat eller mer och SD, M och KD får tillsammans 47,7 procent.

  • Dacke

    En sak är då säker att Stefan Löfven är den mest inkompetente statsminister genom tiderna och då utan som helst konkurrens. Det finns säkert många som anser att det är en hård bedömning av Löfven? Tittar man i facit har han inte åstadkommit något av värde under sin mandatperiod. Däremot har sossarna drivit på brottsligheten i landet och dessutom brutit ned den välfärd som svenska pensionärer och arbetare byggt upp. Fattigpensionärerna blir fler för varje månad och när året är slut har det tillkommit tusentals. “Gärna medalj, men först en rejäl pension” var en slogan sossarna hade inför ATP-striden i slutet av 50 talet. “Vi tummar inte på välfärden” var ett “trumfkort” sossarna använde på 80 talet. Likaså var “högerspöket” som användes flitigt på 70-80 tal. Numer är det SD som får ikläda sig i den rollen, men AfS lär axla den rollen ifall de blir större. Än så länge heter uppstickarna – nazister.
    Stefan Löfven gör som strutsen och sticker huvudet i sanden och varken ser, hör, eller läser om den stigande kriminaliteten i landet?

Fängelsestraff för högskoleprovsfusk

Under torsdagen avkunnade Norrköpings tingsrätt domen i den uppmärksammade högskoleprovshärvan, där både ligan som organiserat fusket och de som köpt fusktjänsten stod åtalade. De tre huvudåtalade i fuskligan döms till långa fängelsestraff medan de 23 åtalade fuskarna får villkorlig dom och böter. Nya Tider har tidigare avslöjat att 80 procent av de åtalade fuskarna har invandrarbakgrund.

Japan planerar landa sond på asteroid

VETENSKAPEfter tre års rymdfärd nådde den japanska rymdsonden Hayabusa 2 i juni förra året fram till sitt mål, asteroiden 162173 Ryugu. Sedan dess har sonden cirkulerat kring asteroiden för att hitta en lämplig landningsplats. Men asteroidens yta visade sig bestå av klippor och stenblock, och den japanska rymdorganisationen JAXA tvingades skjuta upp landningen som från början var planerad till oktober i fjol, men som nu schemalagts till februari. Två minilandare hoppar dock redan glatt runt på asteroidens yta.

Förvaltningskrisen slår igenom även hos A-kassorna

ANALYSDen svenska förvaltningskrisen, En stark förvaltningskultur har varit ett signum för den långa positiva utvecklingen av välfärdssamhället Sverige under 1900-talet. Många av dagens problem i det svenska samhället kan kopplas till en sviktande kvalitet och precision i våra myndigheters förvaltningskultur. I en serie artiklar belyser vi därför ett flertal exempel på denna utveckling. Samtidigt pekar vi på angelägna reformer för att komma tillrätta med problemen.

Asylsökande vandaliserar boenden för miljonbelopp

INRIKESSvenska asylboenden vandaliseras av de boende över hela Sverige, vilket medför skador som kan uppgå till miljonbelopp för en enskild ägare. Till Nya Tider säger en av dessa företagare att Migrationsverket är den värsta kund han någonsin haft, en bild som delas av fler. Om det inte uttryckligen har reglerats i ett avtal, menar Migrationsverket att de inte har ansvar för avsiktlig skadegörelse, och vägrar ersätta. Den mest kände entreprenören i branschen, Bert Karlsson, säger att han har försökt få politiker att ta itu med Migrationsverket och dess beteende, men inte fått gehör från något parti.

Trump: Muren ska byggas

UTRIKESNär USA:s president Donald Trump höll ett ”Oval office address” (tal till nationen från ovala rummet) i början av januari kritiserade han sina motståndare i Kongressen som inte vill godkänna hans budget och hellre låter statsanställda gå utan lön än att anslå pengar till byggande av muren mot Mexiko. Trump kal­lade situationen vid gränsen ”en humanitär kris”, något som spätt på spekulationerna om att han vill utlysa nationellt kristillstånd och därmed rätten att bygga muren utan Kongressens godkännande.

”Lösning”: lätta på regler mot penningtvätt i invandrargetton

INRIKESGöteborgs kommun har bjudit in fyra storbanker till samtal om ”nya lösningar” för bostadslån. En av dessa lösningar kan bli att bankerna lättar på kraven om redovisning av kontanters ursprung så att invandrare lättare kan klara kontantinsatsen.

LO hotar med stridsåtgärder och Vänstern slår bakut

LO hotar med avtalsproblem om regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L blir verklighet. Det säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i en intervju med tidningen Dagens Industri. Vänstern obstruerar – helt naturligt, eftersom överenskommelsen mellan C+L och S+MP är ett slag i ansiktet på V. Sannolikheten för ett extraval ökar därmed drastiskt. Ett sådant kan ställa hela den politiska kartan på ända.

Förslag: Låt fler utvisade utlänningar få uppehållstillstånd

INRIKESUtlänningar som får beslut om utvisning men som inte kan utvisas på grund av så kallade ”verkställighetshinder” ska lättare kunna få uppehållstillstånd i Sverige. Det föreslår en statlig offentlig utredning. När Nya Tider ringer upp den ansvariga utredaren Anna Lundberg vägrar hon att förklara varför hon vill ha fler kriminella i Sverige.

Gå till arkivet