Skip to Content

Gustav Kasselstrand bildar partiet Alternativ för Sverige tillsammans med ledande personer för Sverigedemokratisk ungdom som 2015 uteslöts ur SD. Foto: SDU
INRIKES

Uteslutna sverigedemokrater startar nytt parti

Ledande personer ur Sverigedemokratisk ungdom, ungdomsförbundet som moderpartiet kastade ut 2015, står bakom en ansökan till Valmyndigheten att registrera ett nytt parti: Alternativ för Sverige. Något partiprogram finns ännu inte, men man förmodas kritisera SD för att inte utgöra en tillräckligt stark opposition mot etablissemanget.

Publicerad: 21 februari, 2017, 18:25

 • Svenska

Läs även

Bildandet av det nya partiet meddelades lördagen den 4 februari på ett mingelmöte på Östermalm, Stockholm, uppger Sveriges Radio. Cirka 80 personer hade kommit till mötet, men enligt Nya Tiders källor verkade många vara överraskade över partibildningen och att listor för namnunderskrifter delades ut för att registrera parti­beteckningen ”Alternativ för Sverige”. Namnet anspelar på det framgångsrika Alternative für Deutschland i Tyskland.

Än så länge har Alternativ för Sverige bara samlat ihop tillräckligt med underskrifter för att kunna registrera sig för kommunal­valet i Stockholm, det behövs 1 500 underskrifter för att registrera ett parti för riksdagsvalet. Enligt Nya Tiders källor kommer partiet troligen bara att ställa upp på riksnivå för att slippa administrera kommunföreningar.

Alternativ för Sverige har inte något parti­program eller valmanifest ännu, men många antar att SDU:s nuvarande och väl genomarbetade program skall ligga till grund för partiprogrammet.

Bakom partiet står bland and­ra Gustav Kasselstrand, William Hahne, Jessica Ohlson och Adam Berg, alla tidigare ledande personer i Sverigedemokratisk ungdom (SDU), som fram till 2015 var SD:s officiella ungdomsförbund. Företrädarna talade öppet om att de genom ungdomsverksamheten ville påverka moderpartiet i en mer nationell riktning, men efter en konflikt inom främst Stockholmsdistriktet 2015 uteslöts flera av de ledande SDU:arna ur SD och moderpartiet startade i stället ett nytt ungdomsförbund, Ungsvenskarna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Om partiet INTE valsamverkar kommer det kunna leda till följande saker:
  1. Partiet stjäl mandat från SD som går i papperskorgen p.g.a. 4%-spärren
  2. Partiet stjäl mandat från SD som leder till mindre mandat för Sverigevänlighet p.g.a. den jämkade uddatalsmetoden.
  3. Båda kommer över 4%-spärren. Partierna differentierar sig tydligt social-politiskt, vilket tillsammans ger fler röster för Sverigevänlighet trots den jämkade uddatalsmetoden.

 • birger birgersson

  Naturligtvis bör se skapa ett eget parti och målgruppen är naturligtvis missnöjda SD:are. Jag tror de flesta missnöjda SD:are, tycker att SD blivit allt för PK och infogat sig i ledet. Vad jag förstått så är de herrarna speciellt missnöjda med att SD gått mer åt vänster för att fiska S-väljare. Det lär bli svårt att bli ett riksdagsparti med att locka till sig väljare utifrån detta segment. Däremot så tror jag att det finns möjligheter med en än hårdare invandringspolitik som även drar in uppehållstillstånd och medborgarskap för de som inte bidrar till det svenska samhället, utan är en kostnad. Det finns många i den gruppen.

  Personligen är jag dock nöjd med SD:s inriktning och jag tänker inte byta.

 • latmask

  Detta behövdes verkligen. Ska vi äntligen få ett nationalistiskt högerparti i Sverige?

Ny SVT-propaganda – de första svenskarna såg ut som afrikaner

Nytt ekoparti lanserat: En av företrädarna vill se mindre identitetspolitik, nära samarbete med antroposoferna samt bättre relation till Ryssland

Ännu ett politiskt parti har sett dagens ljus i Sverige. Det handlar denna gång om Partiet Vändpunkt som lanserades på DN debatt den 13 februari av ett antal avhoppade miljöpartister samt några akademiker, såväl miljöforskare som en nationalekonom. Detta orsakade en smärre bomb i medielandskapet. Partiets talesperson är den före detta miljöpartisten Carl Schlyter, men en annan av initiativtagarna till partiet är ännu en tidigare miljöpartist, Ylva Lundkvist Fridh, landsbygdsutvecklare. Hon berättar i en intervju för Nya Tider att hon inte alls är främmande för att partiet skall söka samarbete med eller ta inspiration från antroposoferna, men säger också att hon anser att könsapartheid inte är någonting för henne samt att hon önskar att det nya partiets utrikespolitik skall vila på gemensam säkerhet istället för konfrontation med Ryssland.

Svenska kulturskatter riskerar att gå förlorade

KULTURBristande rutiner och instruktioner, obefintlig inventering och stora brister i såväl lagring som stöldskydd. Det är några av de allvarliga brister som Riksrevisionen pekar på i en ny rapport om säkerhetsarbetet i de statliga centralmuseernas samlingsförvaltning. I ljuset av stölden av Karl IX:s begravningsregalier, som precis har återfunnits, borde rapporten bli en väckarklocka för såväl museibranschen som för politikerna.

Så använder Allmänna arvsfonden miljarderna

NYA TIDER GRANSKAR ARVSFONDENGenom alla de dödsbon som tillfaller Allmänna arvsfonden sitter fonden i dag på stora tillgångar. Dessa miljarder ska delas ut till olika projekt, och valen av mottagare har vid flera tillfällen kritiserats. Bland annat har organisationer som själva har radikala åsikter fått pengar för att motverka radikalisering. Nya Tiders granskning visar att en stor del av pengarna går till uttalat etniska organisationer, där svenskar exkluderas. Främst är det olika somaliska organisationer och så kallade ensamkommande som sticker ut.

Vänsteraktivistens värdegrund

Intermezzot i Stockholms tunnelbana precis i slutet av januari, där en gravid svart kvinna avvisades från tåget eftersom hon saknade giltigt färdbevis har väckt mycket känslor på sociala medier samt i övriga vänsterliberala medier. Händelsen fick vänsteraktivisten och den före detta ordningsvakten Jenny Bengtsson att använda media som agendaplattform för att rasiststämpla alla sina exkollegor. Nya Tider kan nu, efter en närmast surrealistisk och kort intervju avslöja hur rasistiskt och hycklande Jenny Bengtssons resonemang är, eftersom hon helt uppenbart inte skulle ha agerat likadant om en vit europeisk kvinna hade avvisats av vakterna. På intervjun följde därefter en hatstorm från Jenny Bengtsson och hennes trollsvans på Facebook.

”Expo-älskaren” dömdes till utvisning 2014 – lever kvar i Sverige med dubbla identiteter

INRIKESI juli 2011 avslöjade alternativa medier att en kvinnlig anställd på den svenskfientliga stiftelsen Expo blivit hotad och trakasserad av sin 17 år yngre älskare Vahid Khodamoradi, en asylinvandrare från Iran. Han dömdes för brotten men blev inte utvisad. Nya Tider kan i dag avslöja att Vahid dömdes till utvisning tre år senare – under en alternativ identitet. Senare fick han uppehållstillstånd under sin riktiga identitet. Han är fortfarande kvar i Sverige, och fram till Nya Tiders undersökning har svenska myndigheter varit ovetande om hans dubbla identiteter.

Borås Tidning karaktärsmördar ännu en lokal musiker

Den blinde Boråsmusikern Klas Qvist skrev en krönika som publicerades på alternativprofilerna Ingrid Carlqvists och Maria Celanders opinionssajt. Det föranledde Borås Tidning att iscensätta ett regelrätt karaktärsmord på musikern. Man ringde bland annat upp Qvists fästmö och förhörde henne om hennes åsikter och skrämde därtill upp hans 75-åriga mor med påståenden tagna ur luften. Slutligen såg man till att skivbolaget som Qvist var delägare i gav honom sparken. Borås Tidning har förut försökt förfölja John Dübeck i den alternativa musikduon Lilou & John, även de verksamma i Borås.

Bonnier ökar sin dominans över svensk media

Mediekoncernen Mittmedia köps upp av Bonnier vilket innebär att ytterligare 28 tidningar kommer att hamna i Bonnierfamiljens ägo och att det svenska massmediala landskapet likriktas allt mer. Bonnier kommer även att bli den största bidragstagaren av statligt mediestöd för tidningar med hela 63 miljoner kronor årligen.

Gå till arkivet