Skip to Content

KRÖNIKA

Vad är en hatsajt?

Publicerad: 12 februari, 2017, 18:45

 • Svenska

För inte alltför länge sedan höll landets dagstidningar god kvalitet. På ledarsidorna fick man del av tidningens officiella hållning i politiska frågor. På nyhetssidorna serverades nyheter utan ovidkommande synpunkter. På debattsidorna framfördes åsikter i de mest skilda ämnen på ett sätt som gjorde att dessa levde upp till sitt namn. På kultursidorna kunde man läsa om konst, böcker, teater och film utan att behöva ta del av skribenternas politiska preferenser. Det var helt enkelt ordning och reda och tidningarna visade respekt för sina läsare.

Numera befolkas tidningsredaktionerna av ett otal aktivister som, omedvetna om sin ringa livserfarenhet, gjort det till sin uppgift att i samförstånd med landets politiker uppfostra dess medborgare. Resultatet blir successivt alltmer tydligt. Förtroendet för den etablerade pressen (mainstream media, MSM) och landets politiker minskar stadigt.

Om övriga partier skött sin uppgift hade SD fortfarande varit ett marginellt parti. Och om pres­sen skött sin uppgift hade marknaden för så kallade hatsajter varit avsevärt mindre.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Hillegren

rolf.hillegren@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Rolf har så rätt. Är man uppriktig och öppen för andra åsikter än sina egna så finns det inget behov av hatmedia.
  Men nu kommer vi till tiotusenkronorsfrågan: Är politiker och MSM lika duktiga på att erkänna att man har gjort fel? Eller fick man tunghäfta av denna hatfråga?

 • Dacke

  Det som drastiskt förändrat debattklimatet är att gemene man blivit upplyst om globalisternas agenda vilket inte msm ser med blida ögon. Vilken, eller vilka, är det egentligen som sprider detta hat? Jo, våra knähundar till journalister som lyder det svenska Bilderbergetablissemanget, som i första hand är Bonnier, Wallenberg. Bland våra politiker är det Bildt, Reinfeldt och Löfven som är frälst i tron på, ”en värld utan gränser”.
  Hatet kommer ifrån dem som inte tolererar att svenska folket har en annan verklighetsuppfattning än Expressen, Aftonbladet, DN, SvD och SVT. Samma fenomen har vi i dagens USA där hatet emot Trump når nya nivåer för var dag och då främst från CNN, CBS, CNBC och tidn. som New york Times.
  Våra msm sticker inte under stol med att de hatar Trump, men då kallas det inte för hat, utan – upplysning.

 • Nja… Visserligen framstod de som mer objektiva förr, men dessa borgerliga tidningar, ägda av utländska intressen, hade ändå sina egna politruker som filtrerade grovt. Som nationell demokratisk socialist var jag tvungen att på olika vis lura grindvakterna för att kunna få en syl i vädret. Jag har nu bytt taktik. Länka inte till MSM, nämn inte MSM! De har nämligen blivit något som en media inte får bli, nämligen irrelevanta.

 • Parsifal

  Sista meningen var verkligen mitt i prick. Touche!

Allt hänger ihop

Allt hänger ihopKom hem! Syriens president Bashar Assad tackar dem som kämpar för sitt land och manar samtidigt sina landsmän som flytt att återvända hem från Europa, nu när Islamiska staten förklarats besegrad och de olika ”rebellgrupperna” lägger ned vapnen en efter en sedan stödet från de västerländska sponsorerna sinat. Att politiska partier i Europa ändå vill förhindra en re­patriering visar att de har helt andra mål med invandringspolitiken än att vara humana. Stillbild: SANA

Tillsammans bygger vi framtidens media

chefredaktören har ordet

Genom munhuggning i SVT Agenda blir tittarna inte klokare

Partiledardebatten i SVT Agenda var upplagd så att rappast tunga skulle få övertaget, inte den mest genomtänkta politiken. Inte blev det bättre av att vår tids viktigaste frågor; den massiva invandringen och repatrieringen, EU-medlemskapet och Sveriges militära anslutning till främmande makt var uteslutna på förhand.

Varför Orbán och Kurz levererar mer än patriotiska partier

OPINION: MANUEL OCHSENREITERPatriotiska partier i Europa har rönt stora framgångar, men ändå uteblir de praktiska resultaten. Etablissemanget enar sig mot uppstickarna, men det är inte hela förklaringen. Internt käbbel och en avsaknad av vision sätter krokben för vidare utveckling. Det menar veckans debattör Manuel Ochsenreiter, som samtidigt pekar på att det är politiker som Ungerns Viktor Orbán och Österrikes Sebastian Kurz som lyckats leverera.

Rohingya, oönskade immigrant- ättlingar

ANALYSVärldens media har den senaste tiden översköljts av rapporter om en rad övergrepp mot folkgruppen rohingya i Myanmar, eller Burma som landet är mer känt som. Bakgrunden förtigs däremot, liksom att förtryck av minoriteter kan sägas vara normaltillståndet i landet. Burma har sedan en militärkupp 1962 utvecklats till ett socialistiskt helvete med en politik fullt i klass med eller värre än Nordkoreas, där många av de runt hundra etniska grupperna i landet förföljts. Det menar Per Björklund, som själv vistats i närområdet under längre perioder.

Våldtäktsepidemin och de mörka krafterna

chefredaktören har ordetI detta nummer av Nya Tider presenterar vi statistik över våldtäkterna i Sverige och hur många av dessa som begås av invandrare från olika delar av världen. Det är en genomarbetad sammanställning som bygger på lekmannaforskaren Joakim P Jonassons omfattande källmaterial. Vår förhoppning är att rapporten kan komma till nytta som referensmaterial och uppmuntra till fördjupningar och uppföljningar.

SVT-medarbetare dömda för människosmuggling

OPINION: JULIA CAESARHut går hem till sist. Och svensk lag gäller även för journalister. SVT-reportern Fredrik Önnevall och ytterligare två SVT-medarbetare dömdes den 30 oktober i hovrätten för människosmuggling för att de i samband med inspelningen av tv-serien Fosterland 2014 smugglat med sig en 15-årig syrisk pojke till Sverige. Det skriver den numera välkända signaturen Julia Caesar.

Svenska journalisters fräckhet

chefredaktören har ordetI vårt specialnummer till Bokmässan publicerade vi en genomgång av den ”forskningsrapport” som sade sig visa att systemmedia inte alls mörkar mångkulturens konsekvenser, utan tvärtom skildrar invandringen som mer negativt än vad den ”objektivt” är. Rapporten är inte bara tafflig, författarnas starka band till staten har fått en professor vi talat med att kalla det för DDR-forskning. Jag vill här påminna om hur selektivt media hanterar sanningen.

Gå till arkivet