Skip to Content

Memer om de så kallade ”Finspångsrättegångarna”, en hänvisning till Nürnbergsrättegångarna och deras retroaktiva lagstiftning, fick stor uppmärksamhet under 2017 och 2018. Foto: Collage Twitter/Facebook

Vad händer, när det vi mest fruktar – händer?

Digital utgåva

Om svenska folket i framtiden befinner sig i en så allvarlig situation att de efterfrågar ansvarsutkrävande gentemot de politiker som drev igenom massinvandringen, så kommer man finna att sådana lagar inte existerar. Därmed väcks frågan om att tillämpa retroaktiv lagstiftning. Vad krävs för att en majoritet av svenskarna skall kunna godta en retroaktiv lagstiftning som straffar de skyldiga politikerna? Det frågar sig Dan Ahlmark i veckans debattartikel.

Publicerad: 26 juni, 2019, 19:25

  • Svenska

Läs även

I vissa fall räcker det inte att bara rösta bort politiker, ifall de har skadat ett land djupt. Om dessa därvid fattat beslut, där riskerna för katastrofala resultat var uppenbara för en normalt intelligent och omdömesgill individ, och de ändå genomförde den skadliga policyn, har man som toppolitiker ett särskilt ansvar. Om brotten inte är definierade av lagstiftningen, finns självfallet inga straff. Retroaktiv lagstiftning tillåts inte i Sverige, och naturligtvis är det svårt att se att någon sådan kommer att genomföras. Det skulle kräva helt extraordinära händelser, men – sådana kan nu inträffa.

Man kan överväga om inte vissa regeringsbeslut – tillåtna enligt lagen – ändå bör föranleda ett legalt personligt ansvar. Ett aktuellt fall gäller självfallet tidigare regeringsbeslut att tillåta en invandring som fått sådana konsekvenser att den kan hota Sveriges interna säkerhet eller stabilitet. Massinvandringen till Sverige under åren 2006–2015 skedde särskilt under den senare delen av perioden okontrollerat, och man vet idag inte vilka konsekvenser denna kommer att få i framtiden. Kommer bristen på kontroll av de personer som släpptes in i landet och volymen av människor som kom att leda till ytterst allvarliga problem för Sverige? Vilken är egentligen invandrarnas genomsnittliga benägenhet att integreras? Vilka följder kommer de med för låg integrationspotential att orsaka? Vad händer om en nämnvärd del inte vill eller kan integreras på sikt? Vad händer om en militant minoritet börjar tillgripa våld med argumentet att en sekulär regering inte är acceptabel, att invandrarnas religion inte respekteras tillräckligt, och att de egentligen förtrycks? Ett annat fall: brott utförda av invandrare, som inte är förknippade med politik eller terrorism, men som ändå är så allvarliga och frekventa, att de mycket allvarligt skadar den svenska befolkningen. Eller om ett stort antal överhuvudtaget inte kan eller vill försörja sig?

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dan Ahlmark

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • john ponzer

    Dâ inträder nâgot som heter “gatans lag”. Kalergis anhängare har fâtt vad de velat.

  • Knutkalas

    otroligt bra krönika och trolig framtid om detta vansinne fortsätter

Jag har blivit grovt kriminell

OPINION

IS-terroristerna, och vad gör vi med dem?

När man ser reportagen om IS härjningar, mördande och otroliga grymhet, förstår man att något är allvarligt fel. Men nu börjar vi förstå hur det ligger till med rekryteringen till denna terrororganisation. Det är i stor utsträckning redan gravt kriminella som sökt sig till kalifatet med syftet att bli något större, en upphöjd krigare.

Att vara lojal mot sin förtryckare

OPINION: KATERINA JANOUCHIdén att den nuvarande samhällsmodellen är den bästa sitter djupt rotad hos 80 procent av den svenska befolkningen – i alla fall sett till hur de röstade i det senaste riksdagsvalet. Kanske lägger de även handen på varma plattor gång efter annan i tron att de inte bränner sig nästa gång? Självbilden verkar svårast att rubba och hjärntvätten som svensken har översköljts med sedan barnsben sitter stenhårt, skriver Katerina Janouch, författare och debattör.

Systemmedias indoktrinering

KRÖNIKAVad är de bakomliggande orsakerna till att etablerade medier ägnar sig åt ”fake news” ofta på ett likriktat och enögt sätt? Det spekuleras ibland om bakomliggande konspirationer, men sanningen är både enklare och mer komplicerad än så.

När inte ens Volvo-chefen kan hålla tyst längre …

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETGöteborg är för otryggt, menar Volvos vd Håkan Samuelsson, och det gör det svårt att rekrytera utländska experter. Nu hotar mångkulturen alltså hela Västsveriges födkrok, men fortfarande får man höra bortförklaringar som att ”Samuelsson borde läsa på” och trams som ”fler vuxna förebilder”.

Sverige har inte råd med allas lika värde

KRÖNIKARegeringen och dess stödpartier gör sitt bästa för att förtränga verklighetens bokslut. Det hjälper inte att dra till med floskeln om allas lika värde i sammanhang där det inte har någon som helst relevans. En annan propagandistisk dimridå är målsättningen att inte ställa grupp mot grupp. Hur kan man fatta beslut om prioriteringar i samhället och budgeten utan att just ställa grupp mot grupp? Tänk om våra förtroendevalda beslutsfattare kunde införa så mycket ärlighet i debatten att de slutade tala fikonspråk.

Vi har seglat över kanten

OPINION

Vänsterliberal kollaps i EU-valet

KRÖNIKAEn fartblind, vänsterliberal elit fortsatte att ånga på om mer överstatlighet, EU-skatter och jordens klimatundergång. Men väljarna tycks inte helt imponerade, Liberalerna överlevde valet med nöd och näppe och frågan är om vi kan förvänta oss liberal självkritik eller liberal självutplåning framöver.

Gå till arkivet

Send this to a friend