Skip to Content

Henrik Paetau. Foto: Privat

Vad vill svenskarna?

Digital utgåva

Etablissemangets propaganda är synnerligen effektiv. Svenska folket har ännu en gång gått på en blåsning av aldrig tidigare skådad omfattning. Ingenting svenskt är bra. Allt som går att ersätta med importprodukter skall bort, för nu är det multikultur som gäller: Gör Sverige spännande!

Publicerad: 30 september, 2018, 12:19

  • Svenska

Läs även

I SVT:s Kulturenkät 2018 fick kulturpolitikerna följande fråga att besvara: Kultur som finansieras av allmänna medel bör spegla Sveriges kultur och historia? Politikerna svarade så här:

29,1 procent tar helt avstånd. 28,5 procent tar delvis avstånd. 32,9 procent instämmer delvis. 5,7 procent instämmer helt. Magnus Aspegren, vd för Riksteatern, är förvånad över att så många politiker från båda blocken svarat att de helt eller delvis instämmer.

Det som fick mig att reagera var en replik i en diskussion om huruvida det överhuvudtaget är på sin plats att presentera svensk kultur för dem som inte känner till svenska traditioner, främst invandrare, vilkas integration av alla svenskar betecknas som en nödvändighet. ”Men de vill ju att alla skall försvenskas, det är ju förskräckligt!” löd yttrandet som fälldes av en kvinnlig kulturredaktör.

Bakom det kan man ana kritiken av Sverigedemokraternas beskrivning om vad integrationen skall omfatta: svenska språket, Sveriges historia och kultur, lagstiftning, samhällsorientering, svenska seder och bruk samt svenska värderingar med mera. En självklar motfråga blir ju då, vilken kultur skall invandrarna invigas i om inte den svenska? Det är ju i det svenska samhället de skall integreras, hur multikulturellt det vid respektive tidpunkt än kan vara.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tysta dem!

KULTURDEBATTJag tror på den ensamma människan På henne som vandrar ensam Som inte hundlikt löper till sin vittring Som inte varglikt flyr för människovittring: På en gång människa och anti-människa

Konspirationsteoretiker betyder sanningssökare

KRÖNIKA

Plötsliga och förljugna reaktioner på våldet

DEBATTEtt antal kvinnomord under kort tid har väckt svenska mediers intresse, vilket har följts av politikernas intresse av att synas. Veckans debattör, journalisten Tobias Svensson, menar att politikernas plötsliga förfäran inför detta våld ekar något tomt, eftersom vi inte ser samma starka reaktioner vid annat våld i Sverige. Nu utmålas dessutom hela gruppen män som skyldiga, en paradoxal metod som vanligen används för att styra bort diskussionen från icke-svenskars överrepresentation. I denna våg av kvinnomord var fyra av fem icke-svenskar, vilket kan förklara varför användandet av ”män” och ”mäns våld mot kvinnor” blev starkare och än mer desperat än vanligt.

Jämlikhet i skolan uppnås inte genom att avskaffa ”rasistisk” matematik

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVirginia har beslutat att avskaffa högre kurser i matematik – för att bekämpa rasism. Precis som kommunisterna uppnådde ekonomisk jämlikhet genom att göra alla lika fattiga, vill vänsterliberalerna uppnå raslig jämlikhet genom att göra alla lika obildade.

Aborträttens demografiska konsekvens

OPINION: KARL H SANDINSamtidigt som 1,5 miljoner svenska barn sedan 1974 aldrig fick födas på grund av abort, har över en miljon invandrare, främst från Mellanöstern och Afrika, anlänt till vårt land bara under de senaste åren sedan migrantkrisen 2015. Veckans debattör, Karl H Sandin, pekar på att svenskt barnafödande nu också motarbetas med rent bisarra argument, som att barn från tredje världen har mer rätt till planeten än svenska barn.

Överdrivna klimathot skrämmer i onödan – den stora faran är kallare klimat

KRÖNIKATällberg Forums grundare Bo Ekman varnar i DN 20 april för att haven kan stiga upp till sex meter om isar i Arktis och på Grönland skulle smälta. Han menar att mer koldioxid skulle värma atmosfären så att havs- och landisar smälter.

Youtube får yttrandefrihetspris – som man själv sponsrar

LEDARE

GP-skribenter utanför åsiktskorridoren – ifrågasätter corona-statsmakten

KRÖNIKABjörn Werner på GP gör liknelser mellan Corona-Sverige och DDR – invånarna är medlöpare som tycker att inskränkningar av medborgliga friheter kan tolereras eftersom staten ger materiell välfärd, de har jobb, bostad och kan köpa saker. ”Vi kan aldrig ta för givet att statsmakten garanterat kommer att återbörda våra friheter”. Permanenta skador på demokratin blir arvet, enligt GP:s kulturchef.

Gå till arkivet

Send this to a friend