Skip to Content

Ställ obama inför riksrätt. Vägprotest i Florida. Demonstranterna menar att Obama bryter mot USA:s konstitution på en rad punkter, inte minst genom att olagligt starta krig.

Vägprotester ny trend i USA

Missnöjet med Barack Obama ökar på hemmaplan. Ett nytt fenomen är protester utmed landets vägar, något som myndigheterna försöker ingripa emot. Hittills har flera hundra vägprotester hållits i samtliga delstater.

Publicerad: 22 september, 2013, 22:24

  • Svenska

Läs även

På bara några veckor under sommaren spred sig protesterna mot Obama över hela USA. Folk använder sociala medier för att organisera protesterna och peppa varandra. Kravet är att ställa president Barack Obama inför riksrätt för brott mot den amerikanska konstitutionen.

Den första protesten hölls den 8 juni på en bro över motorvägen I 5 i staden Carlsbad intill San Diego. Enligt uppgifter i media orsakade protesten över 16 kilometer långa köer, då bilisterna saktade ned för att läsa skyltarna och hundratals tutade uppmuntrande. Den framgångsrika idén spred sig snabbt. I Oklahoma organiserade James Neighbors en rörelse som han kallade ”Overpasses for Obama’s Impeachment”, i översättning ungefär Broprotester för riksrätt mot Obama. Rörelsen fick snabbt tiotusental aktiva anhängare och broprotester organiserades i samtliga USA:s stater.

Missnöjet med Obama har många orsaker. Man talar om den skenande statsskulden, övervakning, drönare som dödar civila, Vita husets mörkande av förra årets attack i Benghazi, amnesti till alla illegala invandrare och att Obamas krigsäventyr riskerar att starta tredje världskriget. Varje enskild sak utgör ett brott mot USA:s konstitution och Obama borde därför ställas inför riksrätt, menar man.

Impeach Obama Florida - 3

– Hans administration ha randats av fler  skandaler än någon annan jag hört talas om. Hans politik bryter mot USA:s konstitution. Att han hävdar att han inte har någon del i eller kännedom om den växande listan med skandaler är helt ofattbart. Nixon sade samma sak, och historien har visat hur djup hans inblandning i själva verket var, säger Neighbors.

Under augusti började man organisera samordnade protester på samma veckodag, en ”Patriotisk våg”, i alla USA:s delstater. Neighbors uppskattar att över 12 000 människor har engagerat sig i protesterna. I en av alla de filmsnuttar som lagts upp på nätet från aktiviteterna ser man till och med en militärkonvoj med lastbilar passera, och även dessa tutar bifall till demonstranternas krav.

– Jag läste flera nyhetsartiklar om protesten, och det slog mig att om man ordnade sådana protester över hela USA, skulle säkerligen Kongressen lyssna och agera, förklarar Neighbors.
Också myndigheterna har dock börjat få upp ögonen för protesterna. Trots att det inte är olagligt att stå på trottoaren med skyltar har flera aktivister gripits av polis.
Att protesterna ger effekt råder det ingen tvekan om. På pressmötet tillsammans med Fredrik Reinfeldt beklagade sig Obama över att man hemma i USA ”ger honom öknamn” och att han känner sig mer välkommen i Europa.

Grips. En aktivist brottas ned och förses med handfängsel, trots att han demonstrativt inte gör motstånd (sträcker ut armarna) och inte har begått något brott. Myndigheterna ser med oro på de ökande protesterna.

Grips. En aktivist brottas ned och förses med handfängsel, trots att han demonstrativt inte gör motstånd (sträcker ut armarna) och inte har begått något brott. Myndigheterna ser med oro på de ökande protesterna.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Holohoaxxx

    Lögnens folk som styr med penningen börjar genomskådas inte bara av oss som VETAT länge. Nu har uppvaknandet börjat på bred front tack vare internet, sanningens kanal och deras värsta mardröm.

  • 2Big2Jail

    Hittade hit tack vare P1:s smutskastande av tidningen i morse. So far gillar jag det jag läser! Keep it up!

    Det är tack och lov inte enbart i USA som folket vaknar och tar ton – det verkar faktiskt ske globalt. Det är bara det att inte rapporteras om detta i vår PK-media eller snarare det är locket på…

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Ett besök i den gamla snapphane-gården Sporrakulla

HISTORIAHär får vi följa med Alf Ronnby på en härlig utflyktstur en dag i maj. Färden går till Kullaskogen, som ligger i nordöstra Skåne. Djupt inne i Kullaskogen ligger en gammal snapphanegård som har klarat sig undan svenskarnas härjningar.

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

OPINION: RUNAR SøGAARDTiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Schweiz håller fast vid strängare gränsvärden för mobilstrålning

UTRIKESDen 22 april beslutade det schweiziska parlamentet att inte lyssna på telekomindustrin och i stället behålla de strängare gränsvärdena man haft sedan år 2000 för mikrovågsstrålning från mobilmaster, basstationer och wifi. Gränsvärdena ligger cirka hundra gånger lägre än i Sverige.

Rånaren Mohamed flydde i panik, bröt benet och fick stryk av offret, Vittne: ”Han skrek som en stucken gris”

INRIKESNya Tider kan nu avslöja att samtliga inblandade i det uppmärksammade Ronnebyfallet är araber. Ett beväpnat arabgäng trängde in i bostaden hos en arabisk småbarnsfamilj. De brottade ned frun, tejpade henne, och riktade en pistol mot tinningen på ett spädbarn. Men familjefadern synade bluffen och bad dem att skjuta honom. Den stressade Mohamed tog upp pistolen, riktade den mot mannen, gjorde mantelrörelse – och tryckte av. Då visade det sig att pistolen bara var en attrapp. Fadern svarade med att vräka en TV på Mohamed varpå han och hans två kumpaner flydde i panik. Men den stressade rånaren ramlade i trappan och bröt benet. Ett vittne berättar att han ”skrek som en gris” när familjefadern kom utspringande med ett stolsben i handen för att ge honom stryk.

Aschberg skickar bluffaktura till Nya Tider

INRIKESNya Tider har fått en faktura från den ideella föreningen Medieetikens förvaltningsorgan (MEFO) på 13 000 kronor. Som motivering skrev MEFO att man valt att kland­ra Nya Tider för en publicering. Inte förrän Nya Tider hotat med polisanmälan för bedrägeri valde föreningen att dra tillbaka fakturan.

Glorifierar kriminellt leverne – blev själv förnedringsrånad

INRIKESEn mängd bilder där rapartisten ”Einár” fotograferades i förnedrande situationer spreds i början av maj på olika sociala nätverk på internet. Polisen har inlett en utredning om misstänkt människorov och grovt rån, men är i övrigt förtegen om fallet. Många kommentarer på nätet fokuserar på vad de ser som det ironiska i att en ung svensk man som glorifierar kriminellt leverne själv verkar ha blivit offer för riktiga kriminella.

Gå till arkivet

Send this to a friend