Skip to Content

"Pojkvännen" Abul Fazl Yaqubi, 21, bjöd in sina vänner Shokrallah Shahzad, 18 och Jawid Esmaili, 21, till gruppvåldtäkt på den förståndshandikappade kvinnan. Foto: Privat
BROTT OCH STRAFF

Våldtäktsdömda afghanen utvisades inte – gruppvåldtog förståndshandikappad kvinna

Digital utgåva

En ung kvinna med omfattande intellektuell funktionsnedsättning hamnade i klorna på en afghan som hon trodde var hennes pojkvän. Men kort efter att de blivit ett par bjöd han in andra afghaner för att gemensamt våldta henne under förnedrande former. En av dessa skulle egentligen redan varit utvisad för en annan våldtäktsdom. Nu har de tre afghanerna dömts till fängelse och utvisning, utvisningar som dock inte kan genomföras.

Publicerad: 1 september, 2021, 21:32

  • Svenska

Läs även

Tre afghanska män, Abul Fazl Yaqubi, 21 Shokrallah Shahzad, 18 och Jawid Esmaili, 21 har dömts till fängelse och utvisning efter att ha gruppvåldtagit en svensk kvinna med intellektuell funktionsnedsättning vid två olika tillfällen. En av afghanerna, Shokrallah Shahzad, som hävdar att han är 18 år gammal, hade dessutom redan dömts för en våldtäkt på en 14-årig svensk flicka och skulle egentligen ha utvisats ur Sverige. De tre afghanerna kom till Sverige 2015 och har därefter tagit del av den så kallade ”gymnasieamnestin” efter att ha fått avslag på sina asylansökningar. Nu döms de till mellan 15 års och livstids utvisning – men med de nuvarande reglerna kommer de få lov att stanna kvar i Sverige.

Invandrare utnyttjar förståndshandikappad

Den unga kvinnan som utsatts för gruppvåldtäkterna är i 25-årsåldern och bor på ett särskilt boende för personer med funktionshinder som inte kan ta hand om sig själva. Kvinnan har en omfattande grad av intellektuell funktionsnedsättning vilket läkarintyg och utredningar visar. Hon har en daglig verksamhet på LSS där hon målar och pysslar, men även dessa ting är svåra för henne att klara av enligt de handlingar som framkommit i domen.

”Hon klarar inte av aktiviteterna på sysselsättningen och de vill hitta något enklare för henne. Hon förstår inte vanliga begrepp utan saker måste förklaras för henne. Sammanfattningsvis har hon kognitiva och emotionella nedsättningar som ger en infantil helhetsbild. Hon kan inte planera utan behöver påminnelse om tid. Hon kan inte hantera pengar och har inte begrepp om summornas storlek. Hon ser inte konsekvenser. Hon har infantila känslouttryck och känslohantering. Hon hänger inte med i samtal med andra. Hon förstår inte att lyssna på instruktioner utan vill prata om annat. Hon har svårigheter med hygien. ... Hon sammanfattas lida av utvecklingsstörning och autismliknande tillstånd. Hon är på ett barns nivå...”

Summerat har kvinnan den mentala kapaciteten hos ett litet barn, något som afghanerna inte var sena med att utnyttja. Trots upprepade kontakter med ett flertal invandrarmän över sociala medier tycks det dock tagit lång tid för vårdpersonal att upptäcka att kvinnan var i klorna på dessa. Brotten mot kvinnan skedde mellan mars och april men upptäcktes först i maj i år när personal märkte att hon var väldigt ledsen.

– De gjorde något dumt med mig, jag har ont i baken. De använde en ciderflaska, sade hon till dem och beskrev en av våldtäkterna som hon utsatts för.

– Jag skrek aj det gör ont, men då gjorde de ännu hårdare.

Personalen ringde polisen och det framkom att den utvecklingsstörda kvinnan hade en ”pojkvän” vid namn Abul Fazl Yaqubi som hon lärt känna via sociala medier i mars. Meddelanden som polisen hämtat från hennes telefon visar att hon snabbt förälskar sig i Abul som kallar henne sin ”flickvän”.

Han var bara en av ett flertal olika afghanska och arabiska män som hon hade kontakt med och som utnyttjade henne – vilket ingen av hennes vårdare lagt märke till. Det skulle leda till en utredning och åtal om grov våldtäkt, för den afghanska ”pojkvännen” hade vid två tillfällen bjudit med sina kompisar att våldta kvinnan.

Det finns misstankar om att många fler män våldtagit henne då det bland invandrarkretsar spritts meddelanden om var kvinnan fanns att hitta och att hon var lätt att våldta. För polisen har hon berättat att även tre eller fyra andra utländska män träffat henne för att ha sex, men på grund av hennes funktionsnedsättning och brist på bevis har polisen inte kommit mycket längre i utredningen gällande vilka dessa män är och vad de gjort med kvinnan.

Shokrallah tillsammans med god man, en äldre kvinna som dras till afghaner. Foto: privat

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Syrier våldtog dottern analt – ”gjorde sin plikt som make”

BROTT OCH STRAFFDen syriska invandraren Abdullah Ajaj, 43, våldtog sin egen tonåriga dotter analt vilket han menade bevarade hennes oskuld. När han var färdig sade han åt henne att tvätta sig på grund av religiösa skäl. Själv hävdar Abdullah att han trodde att han hade sex med sin fru och bara ”gjorde sin plikt som make”. Nu har han dömts till ett kort fängelsestraff och utvisning.

Pedofil utsatte barn för övergrepp i 20 år – dömdes till fängelse

BROTT OCH STRAFFPedofilen Per-Ola André Nilsson, 40, dömdes till fyra års fängelse av Kristianstad tingsrätt efter att det framkommit att han våldtagit tre närstående barn samt begått ett stort antal sexuella övergrepp och andra sexuella brott mot dessa under över 20 års tid. Pedofilen har dessutom erkänt ett flertal av brotten och sin pedofila natur.

Gruppvåldtäktsmannen som fick 840 000 kronor fortsätter begå nya brott

BROTT OCH STRAFFDen kriminelle asylsökaren Damir Al-Ali fick ett gigantiskt skadestånd av staten på 840 000 kronor efter att han dömts för två gruppvåldtäkter med tortyrinslag. Han har fortsatt sin kriminella bana trots utvisningsbeslut och nu står han åtalad för nya brott.

Dömd gruppvåldtäktsman får 840 000 kronor – hans offer fick nöja sig med 3 000 kronor

BROTT OCH STRAFFDen kriminelle asylsökaren Damir Al-Ali har rönt stor uppmärksamhet efter att fått ett skandalöst skadestånd på 840 000 kronor av staten efter att ha dömts för bestialiska gruppvåldtäkter med tortyrinslag mot två olika kvinnor. Nu framkommer uppgifter att ett av hans offer bara fått 3 000 kronor i skadestånd av de 225 000 hon skulle fått. Men trots att Damir nu blir rik på skattebetalarnas bekostnad kan hans förmögenhet inte beslagtas för att täcka hans offers skadestånd.

Pedofilpappan våldtog sönerna och tvingade dem att leva i ett helvete

BROTT OCH STRAFFI flera års tid utsatte en pappa i Kalmar sina fyra söner och familjens hund för ett ofattbart och perverterat lidande. Under hot och med sadistiskt våld våldtog han sönerna, fick dem att äta hans avföring och våldta varandra samt utstå närmast obeskrivliga former av perversioner. Nu har han dömts till 13 år och tio månaders fängelse och skadestånd på runt 3,2 miljoner kronor.

14-årig svensk pojke rånad av invandrargäng – hovrätten friar de misstänkta på alla punkter

BROTT OCH STRAFFEn afghan och kongoles i övre tonåren frias av Göta hovrätt efter att både polisen, åklagaren och även tingsrätten anser att de två har rånat en 14-årig svensk pojke genom att omringa honom, tvinga honom att sätta sig ner, varpå killarna stjäl 14-åringens Nike-skor och fotograferar hans bankkort. Det rapporterar bland annat tidningen Dagens juridik. Hovrätten skriver i sin dom att målsägande förvisso måste ha varit rädd, men att det inte förekom tillräckligt mycket hot och våld för att de misstänkta överhuvudtaget ska kunna straffas.

Coronatestbedrägeri leder till fängelse för läkare

BROTT OCH STRAFFLäkaren Farshid Sistani, 35, bakom Husdr.se, tjänade pengar på att lura svenskar genom att erbjuda dyra tjänster med PCR-tester och utfärdade reseintyg – utan att analysera testerna. Nu döms han till fängelse för det omfattande bedrägeriet men får strafflindring för att han antas förlora sin läkarlegitimation.

Serievåldtäktsman dömd till fängelse – våldtog förståndshandikappade kvinnor

BROTT OCH STRAFFChristian Edström, 29, dömdes av Linköpings tingsrätt till åtta års fängelse efter att ha satt i system att lura och våldta ett flertal förståndshandikappade kvinnor, vilka med hot och utpressning skrämdes till att utföra sexuella handlingar med män som de trodde var plastikopererade till att likna våldtäktsmannen, men som var samma person.

Gå till arkivet

Send this to a friend