Skip to Content

Våldtogs av afrikan – anklagade vittne för rasism

Publicerad: 23 december, 2015, 12:42

  • Svenska

Läs även

Ett udda våldtäktsfall har nu fått ett avslut i och med att afrikanen Lamin Krubally dömts av Malmö tingsrätt. Det ovanliga bestod i att våldtäktsoffret tagit gärningsmannen i försvar och under hela processen hävdat att anklagelserna är rasistiska påhitt.

Den svenska kvinnan och afrikanen var ytligt bekanta och hade festat tillsammans dagen innan. Kvinnan var påverkad av narkotika och somnade då de befann sig tillsammans i en av Malmös parker i slutet av augusti.

Det var när kvinnan sov som Lamin Krubally passade på att försöka våldta henne. Vittnen som såg händelsen och larmade polisen berättar i förhör hur afrikanen lyft upp den sovande kvinnans kjol, tafsade och försökte våldta henne. Ett av vittnena lyckades också filma slutskedet av övergreppen med sin mobil.

Lamin-Krubally (Våldtog i park)

Lamin Krubally. Foto: Badoo

Kvinnan vägrade dock tro att afrikanen skulle kunna göra något sådant, utan hävdade istället att det är en rasistisk sammansvärjning mot hennes nyfunne vän.

I domen (Mål nr: B  6975-15) står bland annat: ”När hon hörde mera om vad som hänt, trodde hon att det var en rasist som larmat polisen och hon försvarade Lamin Krubally in i det längsta. Först när hon förstod att det fanns en film insåg hon att hon kanske hade fel”.

Trots offrets protester dömdes gärningsmannen till ett års fängelse för försök till våldtäkt, vilket motsvarar inlåsning i åtta månader eftersom sista tredjedelen av straffet avtjänas i frihet.

[email protected]r.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Sölvesborg vill vägra ta emot nyanlända

INRIKESI SD-ledda Sölvesborg i Blekinge vill kommunledningen inte ta emot de nyanlända asylinvandrare som Migrationsverket enligt lag kan placera där. Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att man vill agera innan det är för sent, och pröva om den påtvingade placeringen av nyanlända inte strider mot principen om kommunalt självstyre.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Kvinna allvarligt skadad i explosion

INRIKESEn ung kvinna som passerade förbi en livsmedelsaffär skadades allvarligt när en bomb detonerade i Lund under natten till lördag. Sprängningen var riktad mot livsmedelsaffären bekräftar polisen. Antalet sprängdåd i Sverige ökar kraftigt visar polisens statistik. Skulden till den stora ökningen menas vara ”utanförskap”.

En ”mycket mörkhyad” man överfaller svenska kvinnor i Eskilstuna

INRIKESEfter ett flertal oprovocerade fall av misshandel och ofredande under veckan går nu polisen ut med en varning. En ”mycket mörkhyad” man slår och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna. Nu vill polisen ha hjälp med att stoppa den svenskfientliga afrikanens härjningar.

Fick stanna genom gymnasielagen – gruppvåldtog 14-årig flicka

INRIKESFaisal Nori saknade asylskäl och skulle ha utvisats förra året, men fick stanna i Sverige genom den så kallade gymnasielagen som riksdagen klubbade igenom trots stora folkliga protester. Nu har han dömts i två instanser för att ha våldtagit en 14-årig flicka tillsammans med en annan afghan.

Ansiktsigenkänning lanseras i butiker i Stockholm

ÖVERVAKNINGInom kort kommer ett antal butiker i Stockholm att börja experimentera med teknik för ansiktsigenkänning. Detta för att kartlägga hur ofta kunder besöker butiken och hur de rör sig i den. Än så länge uppges tekniken vara ”anonymiserad”, men ska kunna känna igen kunder som varit på besök tidigare.

Polisen söker ”mörkhyade” gärningsmän efter gruppvåldtäkt

En kvinna har anmält till polisen att hon blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt av två män utomhus i Luleå. Våldtäkten skall ha skett mellan klockan 2 och 3, natten mot torsdagen.

Wallström lämnar – Ann Linde blir ny utrikesminister

Ann Linde blir ny utrikesminister efter avgående Margot Wallström. Det står klart efter att Stefan Löfven presenterat sin nya regering i samband med riksmötets öppnande. Källor hade redan tidigare läckt uppgiften till SVT, uppgifter som nu alltså bekräftas.

Gå till arkivet

Send this to a friend