Skip to Content

Misstänkt valfusk i Falkenberg. Foto: Wikipedia

Valfusk i Falkenbergs kommun – Sverigedemokraternas namnvalsedlar saknades vid inledd förtidsröstning

Digital utgåva

Den 22 augusti uppdagades ett valfusk i Falkenbergs kommun i Halland då förtidsröstningen inleddes. Sverigedemokraternas namnvalsedlar saknades i stadshuset, vilket ledde till upprörda reaktioner. Sverigedemokraternas gruppledare Sara-Lena Bjälkö säger till Nya Tider att kommunen agerat synnerligen skandalöst. En polisanmälan har även lämnats in av SD Falkenberg.

Publicerad: 24 augusti, 2018, 10:40

 • Svenska

Läs även

Den 22 augusti inleddes förtidsröstningen i hela Sverige inför valet den 9 september. I halländska Falkenberg skulle dock dagen sluta med att ett omfattande valfusk från kommunens sida upptäcktes och blev känt då Sverigedemokraternas namnvalsedlar saknades i stadshusets förtidsröstningslokal.

För allmänheten blev det inträffade känt via ett inlägg på Facebook som Sverigedemokraternas gruppledare i Falkenberg, Sara-Lena Bjälkö lade upp samma kväll. Där beskrivs bland annat hur väljare hade kommit till Sverigedemokraternas valstuga och påtalat att några valsedlar med namn inte fanns på plats med Sverigedemokraternas partibeteckning. Sara-Lena Bjälkö skriver att de väljare som kom till valstugan var mycket upprörda och undrade vad som egentligen stod på i kommunen, om det kunde handla om valfusk, månne?

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  Var uppe i vallokalen i min kommun. Där fanns hela 8-klövern, F! och AfS’ röstsedlar till riksdagen. Såg inga röstsedlar utanför 8K till kommun och landsting men det kanske ska vara så?

 • Eva Dahl

  Nu börjar det. Antifas härliga yttrandefrihet har kommit till Sverige! Den vi såg i forna Sovjet,Tjeckoslovakien Polen och Ungern. Återigen har den visat sitt groteskt fula tryne för omvärlden. Sök dig till vallokalerna så märker du hur diktaturens kreatur talar med varandra.

 • Eva Dahl

  Om inte den skenheliga vänstern kan få en röst av människors egen fria vilja så stjäl de den!

 • Eva Dahl

  Tyvärr kan inte vanligt folk förstå att så är fallet, att människor är kapabla att göra så, att ljuga och bedra. När de fattar det har de inte längre någon fördel. Det gäller dessutom många makthavare världen över.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Läkare: ”Människor kvävs av vården och media mörkar”

INRIKESLäkare i olika regioner rekommenderas att i vissa fall vid Covid-19 ge morfin till patienter som har svårt att andas – en behandling som hämmar drivet för syreupptagning. Nättidningen Exakt24 har träffat Jon Tallinger, specialist­läkare i allmänmedicin, som begärde tjänstledigt efter att ha vägrat behandla i enlighet med rekommendationerna.

Farage varnad av polis efter att ha filmat plats för stort migrantinflöde

STORBRITANNIENKlockan 22.00 den 4 maj knackade den brittiska polisen på dörren till politikern, numera ledare för Brexitpartiet, Nigel Farages dörr. Skälet var att han samma morgon hade begett sig till Dover vid kusten, där minst 1 000 migranter anlänt hittills i år, för att se och berätta om detta inflöde.

Alla mobiltelefoner kopplas ihop för global kontaktspårning – Flera säkerhets- och integritetsexperter slår nu larm

UTRIKESDe multinationella teknikgiganterna Apple och Google samarbetar nu för att skapa ett massivt övervakningssystem som ska underlätta för världens regeringar med kontaktspårning av sina medborgare. Det ger den tekniska förutsättningen för att alla människor i hela världen ska kunna övervakas och spåras i realtid. Detta görs i folkhälsans namn denna gång, precis som det tidigare gjordes i namn av kriget mot terrorn. Många välkomnar det nu som då av rädsla för en lika skrämmande som oftast osynlig och i mycket okänd fiende.

Gå till arkivet

Send this to a friend