Skip to Content

Samuel Redin, 21, dömdes den 12 maj av Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes som mordförsök. Flera av offren var åldringar. Infällt en bild som Redin postade på sin Facebook-sida. Foton: Polisen, Facebook
BROTT OCH KRIMINALFALL

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

PappersupplaganNya Tider v. 22

Den 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Publicerad: 25 maj, 2020, 15:47

 • Svenska

Läs även

Den 22 maj 2019 ringde en man till SOS Alarm och uppgav att han tre månader tidigare misshandlat en kvinna genom att slå henne upprepade gånger med en hammare i huvudet, ett överfall han sade skedde på en stig längs Kärleksudden i Norrviken i Sollentuna nordväst om Stockholm. Samtalet spårades till Samuel Redin, 20 år, som omedelbart greps och anhölls.

Offret var 77-åriga Kerstin, som påträffats den 26 februari på stigen längs Kärleksudden med kraftiga skador i huvudet. Vid ankomst till sjukhus var hon nedkyld och fick hjärtstopp. Läkarna trodde inledningsvis inte att hon skulle överleva. Kerstin överlevde sina skador, men sitter nu i rullstol, kan inte längre prata och har ”oklara mentala och minneskapaciteter”. Hon kunde därför inte höras om händelsen, och i övrigt fanns få spår. Före överfallet var Kerstin mycket aktiv och beskrivs som välmående både mentalt och fysiskt. Hon promenerade ofta och var helt medicinfri, men kan i dag inte ens kommunicera med andra.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Swatch

  Åtta år på semester?
  det hjälper alldeles säkert.

  • Kentaru

   Det blir 5 år och 4 månader. Han kan passa på att konvertera till islam.

 • Dacke

  Hur går det att undvika sådana här dårar i samhället? Förr hade vi något som vi kallade baruppfostran, men idag klingar det ihåligt, eftersom det är barnet som dikterar villkoren och föräldrarna bör tiga då barnet rumsterar. Det är viktigt att barnet lär sig lyda föräldrarna och tyda nyanserna i språket, som när det är allvar, eller lek? När väl skolan börjar är barnet van vid att lyssna på vuxna och naturligtvis att hörsamma vad som lärs ut. Denne slyngel har tydligen fått växa upp med lösa tyglar, där omgivningen hållit käften? Det gamla talesättet, ”arbete befordrar hälsa och välstånd” törs ingen yppa idag, allra minst våra politiker? Nu hamnar Samuel Redin istället i fängelse, men något straffarbete blir det inte eftersom det togs bort (1975) av sossarna . Nu lär inte Redin frukta att behöva jobba i fängelset, utan är en fri man efter fyra år. Det är många fångar som hatar typer som Redin som går på försvarslösa åldringar och säkert är det många som får uppleva, ”skräcken i Samuel Redins ögon” under dennes fängelseår? Svinhugg går igen!

 • Jo

  Hemskt att sådana får gå lösa.8 års fängelse är ingenting efter straffrabatten.Det borde vara livstids straffarbete i stället i gruvorna.

 • BigMan

  En helt vanlig vänsterextremist!
  Är någon förvånad över detta, det ingår väl snarast i deras cv att psykisk ohälsa är meriterande?

 • RL, Vallentuna

  Han påminner om den där expomedarbetaren som köptes ut och startade eget. ”Tillsammanskapet” eller något liknande heter det visst.

 • RL, Vallentuna

  Pol Pot , Expo , Stalin , KGB, Aschberg , STASI , Juridikfronten , Samuel Redin…

 • Kentaru

  Hur blir det så snett i huvudet på en sådan människa. Om jag skulle bli så galen hoppas jag i alla fall att jag knackar politiker i huvudet med hammaren och inte oskyldiga människor. Ett litet hopp om att vara lite rättfärdig i galenskapen.

  Alla kommunister i Sverige har 100 % chans att leva som deras ideologi förutsäger. De kan starta företag som drivs enligt kommunistiska principer, men inte ett enda sådant kan vi se. De kan starta kollektiv som drivs enligt kommunistiska principer, föreningar, stiftelser, ja en massa organiserade saker och ting. Men sker det? Nej.

  Den enda drivkraft som vekar finnas hos socialister är avundsjuka; inte bara på pengar utan även på att andra människor har lite mer drivkraft eller initiativförmåga. Enda sättet att korrigera det är inte att arbeta med sig själv utan att få andra människor att få det lika eländigt som dem själva.

  Igår lyssnade jag på en debatt mellan en marxistisk socialist och en kapitalist. Trots att socialisten var professor så kunde han inte förstå enkla ekonomiska principer. Han påstod Amazon säljer sina varor till överpriser (?), medan de flesta vet att priserna på Amazon oftast ligger under pris i butik. Han verkade inte förstå att Amazon är som en galleria; det är flera företag som säljer på Amazon och de kan sälja samma produkt och har olika priser på den.

  Nä, Amazon vill prompt slå ut all konkurrens för att därefter höja priserna, utan att han förstod att om de höjer priserna, då öppnas marknaden igen för konkurrenter.

  Så professor eller gatubuse, något är genetiskt fel i huvudet på socialister.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend