Skip to Content

Michael Reinoehl intervjuas av Vice samma dag som arresteringsordern mot honom utfärdas. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Vänsterextremist ihjälskjuten av polisen

Digital utgåva

Den vänsterextremist som misstänks ha mördat en Trumpanhängare genom att kallblodigt skjuta honom i ryggen dödades själv av polis när dessa försökte gripa honom för mordet. Den 48-årige Michael Reinoehl skall ha kommit ut ur ett fordon och öppnat eld mot poliserna med ett semiautomatiskt gevär. Dessa besvarade elden och dödade vänsterextremisten i en vild skottlossning.

Publicerad: 5 september, 2020, 11:42

  • Svenska

Läs även

Michael_Reinoehl. Foto: Privat

Efter att en Trumpanhängare kallblodigt skjutits ihjäl i staden Portland, som härjats av våldsamma BLM-protester och vänsterextrema upplopp, kunde den misstänkte mördaren snabbt identifieras som Antifa- och BLM-aktivisten Michael Reinoehl, 48. Samma dag som arresteringsordern utfärdats och polisen inlett sökandet efter honom genomförde han en intervju med Vice där han själv erkände att han skjutit ihjäl Trumpanhängaren Aaron Danielson.

Vänsterextremisten, som i långa inlägg på sociala medier hyllar revolutionärt våld, hävdar att mordet i själva verket var i självförsvar för att rädda livet på en svart man – trots att filmklipp tydligt visar hur han går fram till och skjuter den obeväpnade Danielson i ryggen utan att någon svart man finns i närheten.

När polisen skulle gripa Reinoehl öppnade han eld med ett semiautomatiskt vapen och sköt mellan 30 och 40 skott mot poliserna som tvingades söka skydd bakom bilar. Efter en intensiv eldgivning mellan poliserna och Reinoehl låg vänsterextremisten döende på gatan. Precis så som han själv lämnat en oskyldig man bara några dagar innan.

Mördade Trumpanhängare i kallt blod

Det var den 29 augusti som Trumpanhängare hade kört en bilkaravan genom staden Portland, vilken anses vara den amerikanska stad som har otvivelaktigt flest aktiva vänsterextremister. Under bilkaravanen, där hundratals bilar deltog, gjorde man ett ställningstagande för poliser och den amerikanska presidenten Donald Trump genom att ha amerikanska flaggor och olika symboler som visade stöd för presidenten och poliser. Delar av karavanen skall sedan ha passerat in genom centrala delar av Portland vilka ockuperas av våldsamma upploppsmakare och där utbröt stenkastning, slagsmål och våld. Bara 15 minuter senare skulle en av dessa Trumpanhängare komma att mördas i kallt blod av vänsterextremisten Reinoehl.

Enligt ett filmklipp som visar mordet ses en maskerad man klädd i vit tröja gå fram till Danielson och hans vän, Chandler Pappas, som är vända bort från honom gåendes till fot. En person ropar ut: ”Vi har en till här!” innan en annan ropar: ”Här?” och omedelbart därefter avfyras två skott. Ett rökmoln syns och den skjutna Danielson går ett par meter innan han kollapsar. Rökmolnet som syns på filmen är i själva verket en burk med pepparsprej som Danielson haft på sig och som punkterats av en av de två kulorna han skjuts med i ryggen vilka trängde igenom hans kropp.

Michael Reinoehl identifieras som skytten. Foto: Stillbild Youtube

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Talibaner hotar européer och amerikaner

UTRIKESAfghanistans talibaner skickade en mycket speciell hälsning via tyska medierepresentanter under deras möte med den militära och civila ledningen för talibanerna i Waghaz-provinsen.

Bank of America gav kunders privata bankdata till FBI

UTRIKESDen 5:e februari gick den politiske kommentatorn Tucker Carlson ut på Fox News med att Bank of America delat ej brottsmisstänkta bankkunders transaktioner och finansinformation med FBI. Det skall ha skett i anslutning till kravallerna vid Capitolium i Washington. Nu väljer många Trumpanhängare att bojkotta banken, och flera lagkunniga menar att banken kan ha brutit mot USA:s konstitution.

Yngling kramade sina vänner i en stadspark – utlöste jakt med polisbil

UTRIKESFör knappt en vecka sedan hade en stor mängd ungdomar samlats i en stadspark i Tysklands näst största stad Hamburg för att festa i det vårlika vädret. När polisen kom till platsen såg de en kille i 17-årsåldern som kramade om sina vänner, något som ledde till att ordningsmaktens representanter ville kontrollera hans identitet. När han istället flydde från platsen uppstod en våldsam biljakt genom stadsparken. Efteråt har polisens agerande kritiserats hårt i sociala medier.

Frankrike försvarar sina bildningsideal och rätten att ha kött på matsedeln

UTRIKESUnder den förra helgen utfrågades Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer i en lång intervju om landets skolstrategi i samband med coronaepidemin. Apolline de Malherbe, en känd journalist hos BFM TV, mötte ministern i hans arbetsrum. Det skall inflikas att samma journalist samtalade länge och väl den 30 april förra året med professor Didier Raoult i Marseille om alla turer, möjligheter och behandlingsmetoder inför den annalkande Covid-19-pandemin.

Ryssland firar Fosterlandsförsvararnas dag

UTRIKESDen 23 februari firades Fosterlandsförsvararnas dag med kransnedläggning på den okände soldatens grav i Moskva vid en temperatur på 21 grader minus. Några kommentatorer förvånades över att president Putin inte hade någon huvudbonad. På kvällen sändes ett TV-tal av honom.

Borgerlig opposition tog strid för lättade coronarestriktioner i Danmark

UTRIKESSedan förra veckan har de borgerliga oppositionspartierna i Danmark tagit tydlig strid för att lätta avsevärt på de mycket strikta coronarestriktioner som präglat landet under flera månader. Det rapporterar bland annat SvD. Nu väljer den socialdemokratiskt ledda regeringen att göra små eftergifter, men det allt högre tonläget visar att det inte längre är full politisk enighet i hur strikta restriktionerna skall vara.

Greta Thunberg tweetar av misstag den påverkansmanual hon följer

UTRIKESKlimataktivisten Greta Thunberg skickade en märklig tweet som fick internationell uppmärksamhet. Meddelandet, som raderades strax efter att Greta skickat det till sina 4,8 miljoner följare, innehåller instruktioner för att påverka opinionen i Indien angående bondeprotesterna och verkar vara skrivet av hennes handledare. Nu har polisen börjat utreda kampanjen för misstänkt uppvigling.

Stjärna i The Mandalorian sparkad efter att ha kritiserat politiska förföljelser

UTRIKESMMA-fightern och skådespelerskan Gina Carano spelade fram tills helt nyligen karaktären Cara Dune i Star Wars-serien ”The Mandalorian” som sänds på Disney+. Nu har Carano fått sparken av Disney då hon i sociala medier kritiserat de tilltagande politiska förföljelserna i USA.

Gå till arkivet

Send this to a friend