Skip to Content

Michael Reinoehl intervjuas av Vice samma dag som arresteringsordern mot honom utfärdas. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Vänsterextremist ihjälskjuten av polisen

Digital utgåva

Den vänsterextremist som misstänks ha mördat en Trumpanhängare genom att kallblodigt skjuta honom i ryggen dödades själv av polis när dessa försökte gripa honom för mordet. Den 48-årige Michael Reinoehl skall ha kommit ut ur ett fordon och öppnat eld mot poliserna med ett semiautomatiskt gevär. Dessa besvarade elden och dödade vänsterextremisten i en vild skottlossning.

Publicerad: 5 september, 2020, 11:42

  • Svenska

Läs även

Michael_Reinoehl. Foto: Privat

Efter att en Trumpanhängare kallblodigt skjutits ihjäl i staden Portland, som härjats av våldsamma BLM-protester och vänsterextrema upplopp, kunde den misstänkte mördaren snabbt identifieras som Antifa- och BLM-aktivisten Michael Reinoehl, 48. Samma dag som arresteringsordern utfärdats och polisen inlett sökandet efter honom genomförde han en intervju med Vice där han själv erkände att han skjutit ihjäl Trumpanhängaren Aaron Danielson.

Vänsterextremisten, som i långa inlägg på sociala medier hyllar revolutionärt våld, hävdar att mordet i själva verket var i självförsvar för att rädda livet på en svart man – trots att filmklipp tydligt visar hur han går fram till och skjuter den obeväpnade Danielson i ryggen utan att någon svart man finns i närheten.

När polisen skulle gripa Reinoehl öppnade han eld med ett semiautomatiskt vapen och sköt mellan 30 och 40 skott mot poliserna som tvingades söka skydd bakom bilar. Efter en intensiv eldgivning mellan poliserna och Reinoehl låg vänsterextremisten döende på gatan. Precis så som han själv lämnat en oskyldig man bara några dagar innan.

Mördade Trumpanhängare i kallt blod

Det var den 29 augusti som Trumpanhängare hade kört en bilkaravan genom staden Portland, vilken anses vara den amerikanska stad som har otvivelaktigt flest aktiva vänsterextremister. Under bilkaravanen, där hundratals bilar deltog, gjorde man ett ställningstagande för poliser och den amerikanska presidenten Donald Trump genom att ha amerikanska flaggor och olika symboler som visade stöd för presidenten och poliser. Delar av karavanen skall sedan ha passerat in genom centrala delar av Portland vilka ockuperas av våldsamma upploppsmakare och där utbröt stenkastning, slagsmål och våld. Bara 15 minuter senare skulle en av dessa Trumpanhängare komma att mördas i kallt blod av vänsterextremisten Reinoehl.

Enligt ett filmklipp som visar mordet ses en maskerad man klädd i vit tröja gå fram till Danielson och hans vän, Chandler Pappas, som är vända bort från honom gåendes till fot. En person ropar ut: ”Vi har en till här!” innan en annan ropar: ”Här?” och omedelbart därefter avfyras två skott. Ett rökmoln syns och den skjutna Danielson går ett par meter innan han kollapsar. Rökmolnet som syns på filmen är i själva verket en burk med pepparsprej som Danielson haft på sig och som punkterats av en av de två kulorna han skjuts med i ryggen vilka trängde igenom hans kropp.

Michael Reinoehl identifieras som skytten. Foto: Stillbild Youtube

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Ingen tvekan om att,Michael Forest Reinoehl lever i en romantiserad drömvärld och det gör även alla andra vita sympatisörer till Antifa. De flesta av dessa är bortskämda slynglar bor hemma hos mor och far. Ett har de alla gemensamt, som är, att de har aldrig “krökt rygg” för brödfödan? Är man fortfarande en anhängare till Antifa då man närmar sig femtio år som Michael Forest Reinoehl, ja, då har man stannat i växten och befinner sig mentalt på en 15 årings nivå?

    • propol

      1 årings nivå?

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Gå till arkivet

Send this to a friend