Skip to Content

Michael Reinoehl intervjuas av Vice samma dag som arresteringsordern mot honom utfärdas. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Vänsterextremist ihjälskjuten av polisen

Digital utgåva

Den vänsterextremist som misstänks ha mördat en Trumpanhängare genom att kallblodigt skjuta honom i ryggen dödades själv av polis när dessa försökte gripa honom för mordet. Den 48-årige Michael Reinoehl skall ha kommit ut ur ett fordon och öppnat eld mot poliserna med ett semiautomatiskt gevär. Dessa besvarade elden och dödade vänsterextremisten i en vild skottlossning.

Publicerad: 5 september, 2020, 11:42

  • Svenska

Läs även

Michael_Reinoehl. Foto: Privat

Efter att en Trumpanhängare kallblodigt skjutits ihjäl i staden Portland, som härjats av våldsamma BLM-protester och vänsterextrema upplopp, kunde den misstänkte mördaren snabbt identifieras som Antifa- och BLM-aktivisten Michael Reinoehl, 48. Samma dag som arresteringsordern utfärdats och polisen inlett sökandet efter honom genomförde han en intervju med Vice där han själv erkände att han skjutit ihjäl Trumpanhängaren Aaron Danielson.

Vänsterextremisten, som i långa inlägg på sociala medier hyllar revolutionärt våld, hävdar att mordet i själva verket var i självförsvar för att rädda livet på en svart man – trots att filmklipp tydligt visar hur han går fram till och skjuter den obeväpnade Danielson i ryggen utan att någon svart man finns i närheten.

När polisen skulle gripa Reinoehl öppnade han eld med ett semiautomatiskt vapen och sköt mellan 30 och 40 skott mot poliserna som tvingades söka skydd bakom bilar. Efter en intensiv eldgivning mellan poliserna och Reinoehl låg vänsterextremisten döende på gatan. Precis så som han själv lämnat en oskyldig man bara några dagar innan.

Mördade Trumpanhängare i kallt blod

Det var den 29 augusti som Trumpanhängare hade kört en bilkaravan genom staden Portland, vilken anses vara den amerikanska stad som har otvivelaktigt flest aktiva vänsterextremister. Under bilkaravanen, där hundratals bilar deltog, gjorde man ett ställningstagande för poliser och den amerikanska presidenten Donald Trump genom att ha amerikanska flaggor och olika symboler som visade stöd för presidenten och poliser. Delar av karavanen skall sedan ha passerat in genom centrala delar av Portland vilka ockuperas av våldsamma upploppsmakare och där utbröt stenkastning, slagsmål och våld. Bara 15 minuter senare skulle en av dessa Trumpanhängare komma att mördas i kallt blod av vänsterextremisten Reinoehl.

Enligt ett filmklipp som visar mordet ses en maskerad man klädd i vit tröja gå fram till Danielson och hans vän, Chandler Pappas, som är vända bort från honom gåendes till fot. En person ropar ut: ”Vi har en till här!” innan en annan ropar: ”Här?” och omedelbart därefter avfyras två skott. Ett rökmoln syns och den skjutna Danielson går ett par meter innan han kollapsar. Rökmolnet som syns på filmen är i själva verket en burk med pepparsprej som Danielson haft på sig och som punkterats av en av de två kulorna han skjuts med i ryggen vilka trängde igenom hans kropp.

Michael Reinoehl identifieras som skytten. Foto: Stillbild Youtube

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Minst 45 000 amerikaner har avlidit inom tre dygn efter covid-vaccination

COVID-19Visselblåsare med unik insyn i både USA:s rapporteringssystem för misstänkta biverkningar av vaccin, inklusive dödsfall, och olika sjukförsäkringssystem har slagit larm om att de egentliga siffrorna är minst fem gånger högre än de officiellt angivna, som redan de är höga. Det framkommer också någonting hitintills okänt, att det finns dolda parallella rapporteringssystem. Man känner sedan tidigare till att siffror i rapporteringssystemet VAERS är underrapporterade med 10-100 gånger. Läggs den offi­ciella statistiken i ett diagram ser vi hur illa det är och att fler dött från covid-vaccinen än alla andra vaccin sammantaget som någonsin rapporterats. Därför har nu en stämningsansökan lämnats in mot hälsomyndig­heterna om att de utsätter befolkningen för ”omedelbar, potentiellt livshotande skada”.

Återfallsförbrytare född och uppvuxen i Finland utvisas

FINLANDHögsta förvaltningsdomstolen i Finland har godkänt utvisning av en notoriskt kriminell man till Somalia, trots att han är född i Finland och bott hela sitt liv i landet med permanent uppehållstillstånd. Han säger sig aldrig någonsin ha varit i Somalia, men utvisas ändå, med hänvisning till att brottsligheten utgör ”bristande anpassning” till det finska samhället.

Antikroppar mot Covid-19 skyddar i minst ett år även mot delta – klart bättre än vaccin

COVID-19Enligt en svensk studie som undersökt långtidsimmunitet mot Covid-19 ger de antikroppar som kroppen producerat ett skydd mot både originalviruset och flera av mutationerna, inklusive delta-varianten. Resultaten från studien visar att de naturliga antikropparna ger ett fortsatt gott skydd minst ett år efter infektion. Det är bättre än vaccin, där man förväntar sig att det ska behövas en ny spruta en gång per år. Nu höjs allt fler röster för att hälsomyndigheterna ska börja erkänna och acceptera immunitet från genomgången sjukdom.

Hur säkra är vaccinerna om vaccinerade fortfarande blir smittade och smittar?

UTRIKESDen aggressiva marknadsföringen av covidvaccinpass och drakoniska sanktioner mot ovaccinerade världen runt går inte så smidigt som makthavarna hade hoppats. Vaccinerade personer kan fortfarande smittas och överföra sjukdom, så detta motsäger uppenbarligen argumentet att de ovaccinerade skadar andra. Och hur säkra är vaccinerna?

Facebook uppmanar politiska oliktänkare att söka hjälp

INTERNETDen sociala mediejätten Facebook har lanserat en ny funktion, där användare varnas om att de kan ha utsatts för ”extremistiskt innehåll” på plattformen. Användarna uppmanas nu att ”få stöd av experter” och att ”höra vad personer som har flytt våldsamma grupper har att säga”.

Australiens premiärminister: De som dör av vaccin skulle ha tagit reda på riskerna

VIDEOAustraliens premiärminister Scott Morrison menar att ingen är tvingad att ta covid-vaccin, att alla har haft möjlighet att informera sig om riskera och att de som låter sig vaccineras har gjort ett informerat val.

Rondell under havet på Färöarna besågs av Drottning Margarethe

UTRIKESEtt nytt tunnelsystem som förbinder Färöarnas största öar fördelar trafiken genom en konstnärligt utsmyckad rondell under havet. Trafiklösningen, som är helt skyddad från alla väder, väckte stor uppmärksamhet först när den konstnärliga rondellen som ett PR-trick presenterades för Drottning Margrethe åtta månader efter trafiköppningen.

Första röret i Nord Stream 2 klart – SVT rapporterar som amerikanska UD vill

UTRIKESRedan den 4 juni meddelade Nord Stream 2 att det första röret färdigställts och började fyllas med gas. Tyska rubriker löd ”USA besegrats” eller ”häver sanktionerna”. I svensk systemmedia försökte man den 21 juli hjälpa USA genom att hävda att USA och Tysklands överenskommelse om ledningen nu medger att man återupptar byggandet, trots att ledningen redan börjat användas.

Gå till arkivet

Send this to a friend