Skip to Content

Vänsterpartisten Ditte Enhorn står åtalad för att ha misshandlat en företrädare för Alternativ för Sverige. Foto: Privat
INRIKES

Vänsterpartistisk företrädare åtalas för våld

PappersupplaganNya Tider v. 14

En vänsteraktivist står åtalad vid Uppsala tingsrätt för att ha misshandlat en företrädare för Alternativ för Sverige. Den utpekade gärningskvinnan Ditte Enhorn, 29, har suttit i styrelsen för Vänsterpartiet Uppsala och valarbetade enligt egen uppgift för partiet så sent som förra hösten. Vänsterpartiet Uppsala tar inte avstånd från det politiskt motiverade våldet.

Publicerad: 1 april, 2019, 18:41

 • Svenska

Läs även

Händelsen inträffade den 26 maj förra året efter att Alternativ för Sverige (AfS) hållit torgmöte i Uppsala och beskrivs enligt följande i polisens händelserapport:

”Deltagare ur den allmänna sammankomsten som hölls av AFS håller på att lämna mötesplatsen med minibuss. Misstänkt kommer gående mot minibussen och utdelar ett slag mot fordonets motorhuv för att sedan räcka finger åt fordonet. Direkt därpå utdelar misstänkt två knytnäveslag med höger hand mot målsägande som är förare av minibussen och har sidorutan nere. Misstänkt slår med riktning mot målsägandes huvud men målsägande hinner skydda sig med sin vänsterarm där slagen tar. Målsägande får ont i underarmen och blånad uppstår. ALFA 412 springer ifatt misstänkt och griper på plats.”

Den misstänkta, Ditte Enhorn, satt i styrelsen för Vänsterpartiet Uppsala enligt en debattartikel hon och andra vänsterpartister publicerade i Uppsala Nya Tidning i december 2016. Uppsalavänstern har i tysthet städat undan henne från sin hemsida, men förra året lade hon ut bilder på sig själv på Facebook som valarbetare i partiets valstuga.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Att vara kommunist är jordens lättaste val!
  Ingen intelligens, ingen uppoffring, ingen egen insats, andras skyldighet är saker som kännetecknar inställningen. De som aldrig behövt ta ansvar för sitt uppehälle blir kommunister.

 • olle

  AfS företrädare utsattes för hot vid ett flertal tillfällen under återvandringsturnen.

 • Visserligen utgör hon ett litet mikroskopiskt hot mot demokratin, och kanske bör dömas för detta, men jag ser henne och andra ledare i Vänsterpartiet som offer för ett mycket större demokratiskt hot, nämligen monopolkapitalistisk fulmedias konfliktskapande, vilken tycks syfta till att hetsa socialister mot nationalister, fastän båda komponenterna i balans är lösningen på så många av de problem som vi står inför i världen tillsammans.

  Inte enbart vad gäller ökad jämlikhet, vilket lite mer socialism skapar, vilket hon och 90% av alla svenska medborgare skulle gynnas av, men även att vi alla skulle gynnas av minskad kriminalitet, ökad enhet, minskade känslor av rasism, men även vad gäller ökad ekologiskt hållbarhet, som 15000 forskare menar att vi behöver öka, enligt Population Matters. Massmigrationen av barnavlande reaktionära kulturer motverkar ju faktiskt alla de här målen, som även V har.

  Sverige och alla andra nationer i världen skulle stärkas även beredskapsmässigt med mindre handel, mindre globalism och mindre resande, en beredskap som inte enbart vore till nytta för vårt eget folk, men en styrka som även kan stå som rollmodell och hjälpa andra. Allt hänger ihop. Det är lätt att inse. Likväl är det inte många politiker som får ihop sin politik logiskt. Jag tror att det beror på fulmedias manipulation, men även intern sekterism i partierna.

  Så den stora och välkomna nyheten för mig vore att AfS visar medkänsla och förlåtelse, lägger ned åtalet och upplyser henne om att ni alla tillsammans förlåter henne för våldet, samt påtalar fulmedias ägarförhållanden och konfliktskapande istället, för det är ju faktiskt en söt tjej som inte lyckades skada någon allvarligt och helt säkert vill hon det allra bästa för både andra folk och vårt eget, men hon vet inte hur hon ska visa detta på rätt sätt, eftersom hon är hjärnförsmutsad av fulmedia. Det är synd om henne och hela Vänsterpartiet.

  Erbjud en stadig svensk vänlig hand och tala med henne vänligt! Blanda då logik med känsloargument i lagom doser! Jag skulle inte bli förvånad om det kan sluta med jättefina barn, som lär sig använda både förnuft och känsla i en fruktsam balans. 😉

  Jag vet vad jag talar om. Tag ett vänligt steg framåt!

 • Snövit

  Enhorn kommer av sina rasfränder att fortsätta hyllas för detta och
  eventuella liknande tilltag, tills AfS visar ett politiskt program som
  är i linje med de krav som Zoltan “Stefan Torssell” Bundzik
  har ställt på partiet, att det klart ska ta ställning för Israels
  intressen. När AfS gör detta, kommer de också att accepteras av
  Bonniers, och därmed av “Sverige” och Enhorns gelikar, precis som numera är fallet med SD.

Miljöforskare till Nya Tider: Hundratals växtarter dör medan ensidig klimatalarmism härjar fritt

INRIKESDen 10 juni presenterades en ny studie från bland annat Stockholms universitet som visar på att närmare 600 växtarter har utrotats under modern tid, alltså under de senaste 250 åren. Nya Tider fick en exklusiv intervju med en av rapportförfattarna vid Stockholms universitet, Aelys Humphries, som menar att ett ensidigt klimatfokus på reducering av koldioxid i atmosfären sker på bekostnad av mer akuta miljöåtgärder för att rädda jordens artrikedom av träd och växter. Rapporten slår fast att en viktig åtgärd för att rädda vårt ekosystem för framtiden är att barn och ungdomar får lära sig mer om träd och växter redan i koltåldern, något som är viktigare än skolstrejker, vilket Aelys Humphries understryker för Nya Tider.

NMR-aktivist dömd för hets mot folkgrupp med omvänd bevisbörda

INRIKESEn 32-årig aktivist i Nordiska motståndsrörelsen dömdes i slutet av maj för ringa hets mot folkgrupp, trots att han nekade till att alls ha något med de aktuella inläggen att göra. I den märkliga domen hävdar Luleå tingsrätt att aktivisten överbevisats med att äga ett konto på VK främst genom att kontot innehåller en ”selfie” som liknar honom.

Skar halsen av 17-årige Daniel Wretström – nu dömd för misshandel i sitt jobb som ”trygghetsvärd” åt SL

INRIKESÅr 2000 mördades den 17-årige pojken Daniel Wretström i Salem av ett invandrargäng i en utdragen misshandel som avslutades med att han fick halsen avskuren. Nya Tider kan avslöja att mannen som höll i kniven idag är anställd som trygghetsvärd av SL via Lugna gatan – och nyligen dömdes för att ha misshandlat en resenär.

Elbrist driver företag ut ur Sverige – regeringen blundar

ANALYSKonsekvenserna av den svenska skatte- och energipolitiken börjar nu visa sig på allvar. Flera viktiga företag har börjat erfara att man inte kan garanteras tillgång till tillförlitlig el i den utsträckning som krävs för att driva företaget framåt. I ett sådant läge fattar företagen rationella beslut och investerar någon annanstans. De ekonomiska effekterna av en sådan utveckling är långsiktigt katastrofala för Sverige.

Trollhättan: Etniskt svenska skolelever kan tvångsbussas till invandrartäta skolor för att minska så kallad ”segregation”

INRIKESI Trollhättan kan det komma drastiska åtgärder för att minska vad den rödgröna majoriteten i Trollhättans kommunstyre kallar för ”skolsegregation”. I socialdemokraters, vänsterpartisters och miljöpartisters drömscenario kan det mycket väl landa i att etniskt svenska skolelever kan tvångsbussas till skolor i utsatta kommunområden, dominerade av främst muslimska invandrargrupper från MENA-länder.

Karlskrona uppmärksammar muslimska högtiden Eid men inte nationaldagen

INRIKESMånga upprörda Karlskronabor konstaterade att deras kommunledning valt att uppmärksamma den muslimska högtiden Eid, men inte nationaldagen på kommunens officiella Facebook-sida.

Syntetiska läkemedel gynnas av regelverket

INRIKESMånga sköldkörtelsjuka lider svårt av sin sjukdom. Flera läkemedel kan lindra sjukdomen, bland annat Liothyronin och NDT. De innehåller samma substans, men medan Liothyronin är syntetiskt framställt är NDT naturligt. Men NDT får bara skrivas ut av den som har licens och föreskrivs mera sällan än det kommersiella Liothyronin.

Islamist friad från terrorbrott – trots hundratals kilo sprängämne

INRIKESIslamisten David Idrisson, 46, har friats av hovrätten efter att först ha dömts i Solna tingsrätt för ett planerat terrordåd mot civila på uppdrag av Islamska Staten. Trots att han finansierat terrorister, förvarat hundratals kilo sprängämne, haft kontakt med islamska staten, och flera andra besvärande omständigheter så frias han från förberedelse för terrordåd. Hans planerade utvisning upphävs även. Men Säpos bedömning gick tvärt emot hovrättens – nu är han i förvar.

Gå till arkivet

Send this to a friend