Skip to Content

Vänsterpartisten Ditte Enhorn står åtalad för att ha misshandlat en företrädare för Alternativ för Sverige. Foto: Privat
INRIKES

Vänsterpartistisk företrädare åtalas för våld

PappersupplaganNya Tider v. 14

En vänsteraktivist står åtalad vid Uppsala tingsrätt för att ha misshandlat en företrädare för Alternativ för Sverige. Den utpekade gärningskvinnan Ditte Enhorn, 29, har suttit i styrelsen för Vänsterpartiet Uppsala och valarbetade enligt egen uppgift för partiet så sent som förra hösten. Vänsterpartiet Uppsala tar inte avstånd från det politiskt motiverade våldet.

Publicerad: 1 april, 2019, 18:41

 • Svenska

Läs även

Händelsen inträffade den 26 maj förra året efter att Alternativ för Sverige (AfS) hållit torgmöte i Uppsala och beskrivs enligt följande i polisens händelserapport:

”Deltagare ur den allmänna sammankomsten som hölls av AFS håller på att lämna mötesplatsen med minibuss. Misstänkt kommer gående mot minibussen och utdelar ett slag mot fordonets motorhuv för att sedan räcka finger åt fordonet. Direkt därpå utdelar misstänkt två knytnäveslag med höger hand mot målsägande som är förare av minibussen och har sidorutan nere. Misstänkt slår med riktning mot målsägandes huvud men målsägande hinner skydda sig med sin vänsterarm där slagen tar. Målsägande får ont i underarmen och blånad uppstår. ALFA 412 springer ifatt misstänkt och griper på plats.”

Den misstänkta, Ditte Enhorn, satt i styrelsen för Vänsterpartiet Uppsala enligt en debattartikel hon och andra vänsterpartister publicerade i Uppsala Nya Tidning i december 2016. Uppsalavänstern har i tysthet städat undan henne från sin hemsida, men förra året lade hon ut bilder på sig själv på Facebook som valarbetare i partiets valstuga.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Att vara kommunist är jordens lättaste val!
  Ingen intelligens, ingen uppoffring, ingen egen insats, andras skyldighet är saker som kännetecknar inställningen. De som aldrig behövt ta ansvar för sitt uppehälle blir kommunister.

 • olle

  AfS företrädare utsattes för hot vid ett flertal tillfällen under återvandringsturnen.

 • Visserligen utgör hon ett litet mikroskopiskt hot mot demokratin, och kanske bör dömas för detta, men jag ser henne och andra ledare i Vänsterpartiet som offer för ett mycket större demokratiskt hot, nämligen monopolkapitalistisk fulmedias konfliktskapande, vilken tycks syfta till att hetsa socialister mot nationalister, fastän båda komponenterna i balans är lösningen på så många av de problem som vi står inför i världen tillsammans.

  Inte enbart vad gäller ökad jämlikhet, vilket lite mer socialism skapar, vilket hon och 90% av alla svenska medborgare skulle gynnas av, men även att vi alla skulle gynnas av minskad kriminalitet, ökad enhet, minskade känslor av rasism, men även vad gäller ökad ekologiskt hållbarhet, som 15000 forskare menar att vi behöver öka, enligt Population Matters. Massmigrationen av barnavlande reaktionära kulturer motverkar ju faktiskt alla de här målen, som även V har.

  Sverige och alla andra nationer i världen skulle stärkas även beredskapsmässigt med mindre handel, mindre globalism och mindre resande, en beredskap som inte enbart vore till nytta för vårt eget folk, men en styrka som även kan stå som rollmodell och hjälpa andra. Allt hänger ihop. Det är lätt att inse. Likväl är det inte många politiker som får ihop sin politik logiskt. Jag tror att det beror på fulmedias manipulation, men även intern sekterism i partierna.

  Så den stora och välkomna nyheten för mig vore att AfS visar medkänsla och förlåtelse, lägger ned åtalet och upplyser henne om att ni alla tillsammans förlåter henne för våldet, samt påtalar fulmedias ägarförhållanden och konfliktskapande istället, för det är ju faktiskt en söt tjej som inte lyckades skada någon allvarligt och helt säkert vill hon det allra bästa för både andra folk och vårt eget, men hon vet inte hur hon ska visa detta på rätt sätt, eftersom hon är hjärnförsmutsad av fulmedia. Det är synd om henne och hela Vänsterpartiet.

  Erbjud en stadig svensk vänlig hand och tala med henne vänligt! Blanda då logik med känsloargument i lagom doser! Jag skulle inte bli förvånad om det kan sluta med jättefina barn, som lär sig använda både förnuft och känsla i en fruktsam balans. 😉

  Jag vet vad jag talar om. Tag ett vänligt steg framåt!

 • Snövit

  Enhorn kommer av sina rasfränder att fortsätta hyllas för detta och
  eventuella liknande tilltag, tills AfS visar ett politiskt program som
  är i linje med de krav som Zoltan ”Stefan Torssell” Bundzik
  har ställt på partiet, att det klart ska ta ställning för Israels
  intressen. När AfS gör detta, kommer de också att accepteras av
  Bonniers, och därmed av ”Sverige” och Enhorns gelikar, precis som numera är fallet med SD.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Liberalerna vill se språkkrav i svenska för anställning inom äldreomsorgen – utesluter inte stöd från SD

INRIKESDen 5 juni kom ett nygammalt utspel från Liberalerna, nämligen att man vill ha krav på god svenska i tal och skrift för dem som vill bli anställda inom äldreomsorgen. I en intervju med Nya Tider säger Lina Nordquist, sjukvårdspolitisk talesperson för Liberalerna, att man är beredda att gå långt för att få igenom detta krav, rentav med stöd från SD i riksdagen.

Efter kärnkraftsstängning – oljekraftverk måste användas

INRIKESSatsningen på förnybara energikällor, där Sveriges ökande energibehov till 100 procent skall tillgodoses utan kärnkraft eller fossila bränslen, har gjort att det redan nu råder stor elbrist i södra Sverige. Så omfattande är bristen, trots att det är sommar, att man väljer att starta upp oljekraftverket i Karlshamn för att täcka upp bristerna.

Vänster och mångkultur sätter tonen för årets sommarvärdar

INRIKESVänstervärderingar och mångkultur. Det är två ord som skulle kunna sammanfatta en genomsnittlig del av de som detta år agerar sommarvärdar i Sveriges Radios P1 från midsommardagen fram till mitten av augusti. Några av namnen som illustrerar kantringen åt vänster och mångkultur är: Greta Thunberg, Mona Sahlin, Anders Tegnell samt imamen Awad Olwan.

Präst avsattes på grund av frågor om hbtq och evolutionen – återinsatt och upprättad

SVENSKA KYRKANLuleå stifts Domkapitel beslutade den 19 december 2019 att avsätta EFS-prästen (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen) Karin Arvidsson från ställningen som präst i Svenska kyrkan. Orsaken var att hon ansågs grovt ha brutit mot sina prästlöften genom ensidiga åsikter om hbtq, samt kritiska synpunkter på evolutionsteorin. Den 18 maj ogiltigförklarade Svenska kyrkans överklagandenämnd hela argumentationen och upphävde avsättningen. Fallet, som innehåller en rad märkligheter, har lett till debatter och gett upphov till starkt kritiska reaktioner mot biskop Åsa Nyström och Domkapitlet i Luleå.

Black Lies Matter: Detta behöver du veta om polisvåldet i USA

REPORTAGEBlack Lives Matter ställer just nu till med demonstrationer och upplopp i USA . Rörelsen har även spridit sig till Sverige och andra europeiska länder, där många nu är övertygade om att svarta utsätts för ett starkt rasförtryck inte bara på andra sidan Atlanten, utan även här hemma i Europa. Men rörelsens verklighetsbild är helt enkelt falsk enligt all tillgänglig statistik. Nya Tider har tagit fram de fakta som systemmedia mörkar.

Gå till arkivet

Send this to a friend