Skip to Content

Vänsterpartisten Ditte Enhorn står åtalad för att ha misshandlat en företrädare för Alternativ för Sverige. Foto: Privat
INRIKES

Vänsterpartistisk företrädare åtalas för våld

PappersupplaganNya Tider v. 14

En vänsteraktivist står åtalad vid Uppsala tingsrätt för att ha misshandlat en företrädare för Alternativ för Sverige. Den utpekade gärningskvinnan Ditte Enhorn, 29, har suttit i styrelsen för Vänsterpartiet Uppsala och valarbetade enligt egen uppgift för partiet så sent som förra hösten. Vänsterpartiet Uppsala tar inte avstånd från det politiskt motiverade våldet.

Publicerad: 1 april, 2019, 18:41

 • Svenska

Läs även

Händelsen inträffade den 26 maj förra året efter att Alternativ för Sverige (AfS) hållit torgmöte i Uppsala och beskrivs enligt följande i polisens händelserapport:

”Deltagare ur den allmänna sammankomsten som hölls av AFS håller på att lämna mötesplatsen med minibuss. Misstänkt kommer gående mot minibussen och utdelar ett slag mot fordonets motorhuv för att sedan räcka finger åt fordonet. Direkt därpå utdelar misstänkt två knytnäveslag med höger hand mot målsägande som är förare av minibussen och har sidorutan nere. Misstänkt slår med riktning mot målsägandes huvud men målsägande hinner skydda sig med sin vänsterarm där slagen tar. Målsägande får ont i underarmen och blånad uppstår. ALFA 412 springer ifatt misstänkt och griper på plats.”

Den misstänkta, Ditte Enhorn, satt i styrelsen för Vänsterpartiet Uppsala enligt en debattartikel hon och andra vänsterpartister publicerade i Uppsala Nya Tidning i december 2016. Uppsalavänstern har i tysthet städat undan henne från sin hemsida, men förra året lade hon ut bilder på sig själv på Facebook som valarbetare i partiets valstuga.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Att vara kommunist är jordens lättaste val!
  Ingen intelligens, ingen uppoffring, ingen egen insats, andras skyldighet är saker som kännetecknar inställningen. De som aldrig behövt ta ansvar för sitt uppehälle blir kommunister.

 • olle

  AfS företrädare utsattes för hot vid ett flertal tillfällen under återvandringsturnen.

 • Visserligen utgör hon ett litet mikroskopiskt hot mot demokratin, och kanske bör dömas för detta, men jag ser henne och andra ledare i Vänsterpartiet som offer för ett mycket större demokratiskt hot, nämligen monopolkapitalistisk fulmedias konfliktskapande, vilken tycks syfta till att hetsa socialister mot nationalister, fastän båda komponenterna i balans är lösningen på så många av de problem som vi står inför i världen tillsammans.

  Inte enbart vad gäller ökad jämlikhet, vilket lite mer socialism skapar, vilket hon och 90% av alla svenska medborgare skulle gynnas av, men även att vi alla skulle gynnas av minskad kriminalitet, ökad enhet, minskade känslor av rasism, men även vad gäller ökad ekologiskt hållbarhet, som 15000 forskare menar att vi behöver öka, enligt Population Matters. Massmigrationen av barnavlande reaktionära kulturer motverkar ju faktiskt alla de här målen, som även V har.

  Sverige och alla andra nationer i världen skulle stärkas även beredskapsmässigt med mindre handel, mindre globalism och mindre resande, en beredskap som inte enbart vore till nytta för vårt eget folk, men en styrka som även kan stå som rollmodell och hjälpa andra. Allt hänger ihop. Det är lätt att inse. Likväl är det inte många politiker som får ihop sin politik logiskt. Jag tror att det beror på fulmedias manipulation, men även intern sekterism i partierna.

  Så den stora och välkomna nyheten för mig vore att AfS visar medkänsla och förlåtelse, lägger ned åtalet och upplyser henne om att ni alla tillsammans förlåter henne för våldet, samt påtalar fulmedias ägarförhållanden och konfliktskapande istället, för det är ju faktiskt en söt tjej som inte lyckades skada någon allvarligt och helt säkert vill hon det allra bästa för både andra folk och vårt eget, men hon vet inte hur hon ska visa detta på rätt sätt, eftersom hon är hjärnförsmutsad av fulmedia. Det är synd om henne och hela Vänsterpartiet.

  Erbjud en stadig svensk vänlig hand och tala med henne vänligt! Blanda då logik med känsloargument i lagom doser! Jag skulle inte bli förvånad om det kan sluta med jättefina barn, som lär sig använda både förnuft och känsla i en fruktsam balans. 😉

  Jag vet vad jag talar om. Tag ett vänligt steg framåt!

 • Snövit

  Enhorn kommer av sina rasfränder att fortsätta hyllas för detta och
  eventuella liknande tilltag, tills AfS visar ett politiskt program som
  är i linje med de krav som Zoltan “Stefan Torssell” Bundzik
  har ställt på partiet, att det klart ska ta ställning för Israels
  intressen. När AfS gör detta, kommer de också att accepteras av
  Bonniers, och därmed av “Sverige” och Enhorns gelikar, precis som numera är fallet med SD.

Extinction Rebellion: Ingen miljörörelse

INRIKESExtinction Rebellion har på kort tid skapat stora rubriker runt om i Europa och fått många inflytelserika anhängare i sin påstådda kamp för att förhindra utrotning av arter genom att verka för kraftiga minskningar av koldioxidutsläppen. En granskning av deras egen propaganda visar dock att klimatpolitik inte hade kunnat förhindra utrotning av de arter de lyfter fram.

Lidingö först ut i Stockholms-regionen med tiggeriförbud

INRIKESNu är det klart att Lidingö stad blir den första kommunen i Stockholmsregionen att införa tiggeriförbud. Det kommer att ske på tio platser i kommunen. Beslutet i fullmäktige fattades med minsta möjliga marginal. Samtidigt visar beslutet att det mullrar inom Moderaterna när det gäller synen på lokala tiggeriförbud.

”Näthatsgranskaren” förföljer pensionärer för pengar

INRIKESTomas Åberg, en misslyckad före detta polis som numera agerar statligt avlönad angivare på nätet, har hittat ett sätt att tjäna ännu mer pengar genom att förfölja pensionärer: Han stämmer gamla och sjuka människor som delat artiklar om honom på skadestånd. Nya Tider har talat med medborgarjournalisten Kjell Böhlin och juristen Ola Bengtsson som tagit på sig uppgiften att avslöja Åberg och försvara hans offer.

Ökänd ”klockringningspräst” i Visby målade ikon av Klimat-Greta

INRIKESDen före detta domprosten i Visby, Mats Hermansson, blev här om året rikskänd då han satte igång kyrkklockorna i protest mot att journalisten Thomas Gür höll ett anförande utanför domkyrkan. Nu har han målat en ikon av klimatalarmisten Greta Thunberg – komplett med helgongloria och guldbakgrund. Ikonen skall inom kort ställas ut i Malmökyrka.

Medieetiskt råd leds av uthängningsprofilen Robert Aschberg och vänsterradikaler

INRIKESMediernas etiska nämnd skall ersätta dagens Pressens opinionsnämnd. Här skall människor kunna få hjälp om de anser sig felaktigt behandlade av medierna. De stora medieföretagen, som äger verksamheten, har utsett Robert Aschberg som ansvarig att leda arbetet, trots att Aschberg själv har en lång historia av att skandalisera privatpersoner. Även flera andra i styrelsen har vänsterextrema kopplingar.

Nationalistisk profil avstängd från Twitter

INRIKESDen snart 16-åriga aktivisten Izabella Nilsson Jarvandis twitterkonto stängdes lördagen den 5 oktober. Skälet som angavs var att hon eventuellt skulle vara för ung, trots att Twitters åldersgräns är satt till 13 år.

Liberal: Byt namn på Arlanda och Landvetter för att markera mot rasism

INRIKESSveriges två största flygplatser, Arlanda respektive Landvetter, borde byta namn. Detta för att markera mot den växande rasismen och främlingsfientligheten. Det menar Robert Hannah (L), i två olika motioner till Sveriges riksdag.

Vänsterpartistisk kammaråklagare utreds av central tillsynsavdelning för oetiskt agerande efter politisk aktivism

INRIKESNya Tider kan nu avslöja att kammaråklagare Ingela Svensson, verksam i Halmstad kommer att utredas av åklagarmyndighetens centrala tillsynsavdelning efter att ha uttryckt sig olämpligt som politiskt förtroendevald vänsterpartist i Varbergs kommunfullmäktige.

Gå till arkivet

Send this to a friend