Skip to Content

Vänsterpartisten Ditte Enhorn står åtalad för att ha misshandlat en företrädare för Alternativ för Sverige. Foto: Privat
INRIKES

Vänsterpartistisk företrädare åtalas för våld

PappersupplaganNya Tider v. 14

En vänsteraktivist står åtalad vid Uppsala tingsrätt för att ha misshandlat en företrädare för Alternativ för Sverige. Den utpekade gärningskvinnan Ditte Enhorn, 29, har suttit i styrelsen för Vänsterpartiet Uppsala och valarbetade enligt egen uppgift för partiet så sent som förra hösten. Vänsterpartiet Uppsala tar inte avstånd från det politiskt motiverade våldet.

Publicerad: 1 april, 2019, 18:41

 • Svenska

Läs även

Händelsen inträffade den 26 maj förra året efter att Alternativ för Sverige (AfS) hållit torgmöte i Uppsala och beskrivs enligt följande i polisens händelserapport:

”Deltagare ur den allmänna sammankomsten som hölls av AFS håller på att lämna mötesplatsen med minibuss. Misstänkt kommer gående mot minibussen och utdelar ett slag mot fordonets motorhuv för att sedan räcka finger åt fordonet. Direkt därpå utdelar misstänkt två knytnäveslag med höger hand mot målsägande som är förare av minibussen och har sidorutan nere. Misstänkt slår med riktning mot målsägandes huvud men målsägande hinner skydda sig med sin vänsterarm där slagen tar. Målsägande får ont i underarmen och blånad uppstår. ALFA 412 springer ifatt misstänkt och griper på plats.”

Den misstänkta, Ditte Enhorn, satt i styrelsen för Vänsterpartiet Uppsala enligt en debattartikel hon och andra vänsterpartister publicerade i Uppsala Nya Tidning i december 2016. Uppsalavänstern har i tysthet städat undan henne från sin hemsida, men förra året lade hon ut bilder på sig själv på Facebook som valarbetare i partiets valstuga.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Att vara kommunist är jordens lättaste val!
  Ingen intelligens, ingen uppoffring, ingen egen insats, andras skyldighet är saker som kännetecknar inställningen. De som aldrig behövt ta ansvar för sitt uppehälle blir kommunister.

 • olle

  AfS företrädare utsattes för hot vid ett flertal tillfällen under återvandringsturnen.

 • Visserligen utgör hon ett litet mikroskopiskt hot mot demokratin, och kanske bör dömas för detta, men jag ser henne och andra ledare i Vänsterpartiet som offer för ett mycket större demokratiskt hot, nämligen monopolkapitalistisk fulmedias konfliktskapande, vilken tycks syfta till att hetsa socialister mot nationalister, fastän båda komponenterna i balans är lösningen på så många av de problem som vi står inför i världen tillsammans.

  Inte enbart vad gäller ökad jämlikhet, vilket lite mer socialism skapar, vilket hon och 90% av alla svenska medborgare skulle gynnas av, men även att vi alla skulle gynnas av minskad kriminalitet, ökad enhet, minskade känslor av rasism, men även vad gäller ökad ekologiskt hållbarhet, som 15000 forskare menar att vi behöver öka, enligt Population Matters. Massmigrationen av barnavlande reaktionära kulturer motverkar ju faktiskt alla de här målen, som även V har.

  Sverige och alla andra nationer i världen skulle stärkas även beredskapsmässigt med mindre handel, mindre globalism och mindre resande, en beredskap som inte enbart vore till nytta för vårt eget folk, men en styrka som även kan stå som rollmodell och hjälpa andra. Allt hänger ihop. Det är lätt att inse. Likväl är det inte många politiker som får ihop sin politik logiskt. Jag tror att det beror på fulmedias manipulation, men även intern sekterism i partierna.

  Så den stora och välkomna nyheten för mig vore att AfS visar medkänsla och förlåtelse, lägger ned åtalet och upplyser henne om att ni alla tillsammans förlåter henne för våldet, samt påtalar fulmedias ägarförhållanden och konfliktskapande istället, för det är ju faktiskt en söt tjej som inte lyckades skada någon allvarligt och helt säkert vill hon det allra bästa för både andra folk och vårt eget, men hon vet inte hur hon ska visa detta på rätt sätt, eftersom hon är hjärnförsmutsad av fulmedia. Det är synd om henne och hela Vänsterpartiet.

  Erbjud en stadig svensk vänlig hand och tala med henne vänligt! Blanda då logik med känsloargument i lagom doser! Jag skulle inte bli förvånad om det kan sluta med jättefina barn, som lär sig använda både förnuft och känsla i en fruktsam balans. 😉

  Jag vet vad jag talar om. Tag ett vänligt steg framåt!

 • Snövit

  Enhorn kommer av sina rasfränder att fortsätta hyllas för detta och
  eventuella liknande tilltag, tills AfS visar ett politiskt program som
  är i linje med de krav som Zoltan “Stefan Torssell” Bundzik
  har ställt på partiet, att det klart ska ta ställning för Israels
  intressen. När AfS gör detta, kommer de också att accepteras av
  Bonniers, och därmed av “Sverige” och Enhorns gelikar, precis som numera är fallet med SD.

Politiker och ansvariga vägrar ställa upp på debatt angående 5G i Umeå

INRIKESDet planerade 5G-projektet i Umeå fortsätter trots omfattande kritik från läkare och forskare, som utmanade ansvariga på debatt den 10 april. Vare sig politiker eller andra ansvariga för 5G-projektet valde dock att ställa upp. Enligt en målsättning från EU ska varje land ha en stad som är helt 5G-redo senast 2020, och i Sverige är det Umeå. I Bryssel stoppades nyligen 5G-utbyggnaden med hänvisning till hälsorisker.

Invandrad socialdemokrat våldtog styvdotter

INRIKESDen 37-åriga Saad Hamad ställde upp i valet för Socialdemokraterna i Tierp. Samtidigt hade han våldtagit sin minderåriga styvdotter brutalt i flera år. Nu har den invandrade barnvåldtäktsmannen dömts till ett milt straff för en stor mängd sexualbrott mot styvdottern. Mamman, som inte ville tro på sin dotter, har valt att stanna kvar vid mannens sida.

Läkarlarmen efter att allt fler barn och unga ”byter kön”: Könsbyten på barn är oetiska experiment

REPORTAGEAntalet barn som får diagnosen könsdysfori ökar lavinartat i Sverige och andra västländer. Barn så unga som tolv får hormonbehandlingar som förberedelse för att opereras till en imitation av det motsatta könet, något som i dag kan ske vid 18 års ålder. Regeringen vill ändra reglerna och låta femtonåringar opereras utan föräldrars medgivande. Samtidigt växer kritiken mot verksamheten, som läkare och visselblåsare anser kan ge skador som aldrig går att reparera för tusentals barn och unga.

Poliser får sitta på åhörarplats när MENA är i rätten

PÅ RÄTTEGÅNGMENA-kvinnor inför skranket i Linköping. Nya Tider skickade ut en fotograf att bevaka ett uppmärksammat brottmål i Linköpings tingsrätt. Resultatet blev 200 foton och erfarenheter av hur mångkulturen tvingar fram ny lagstiftning. Berättat för Stefan Pettersson.

Vänsterpartist dömd för politiskt våld

INRIKESDitte Enhorn, 29, döms för en politiskt motiverad attack mot en medlem i det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige. Det tog nästan ett år för AfS-medlemmen att få upprättelse.

Placerade kristen mans döttrar i muslimsk familj

UTRIKESBarnen till en rysk man som befunnit sig i Sverige i sju år tvångsomhändertogs 2017 av socialtjänsten efter att modern insjuknat. De tre döttrarna placerades i stället i en muslimsk familj. Nu har pappan flytt med barnen från Sverige och söker asyl i Polen. Polsk domstol menar att Sverige brutit mot EU-konventionen om barns rättigheter.

Socialdemokraternas Twitterkonto hackat

InrikesSocialdemokraterna firar nya våldtäktsrekord med skattehöjningar och än mer öppna gränser, Stefan Löfven avgår och SÄPO läggs ned. Detta är några av budskapen som twittrades ut från partiets officiella Twitterkonto i natt.

Mer skattepengar till kritiserad energisatsning

INRIKES Regeringen har beslutat att öka det totala stödet för solceller med 300 miljoner kronor jämfört med den budget som Moderaterna och Kristdemokraterna drev igenom i höstas. Samtidigt minskar man stödnivån från 30 till 20 procent för installationen av solceller. Något som drabbar tusentals hushåll som redan genomfört installationer, men som ännu inte fått utbetalning av stödet. Solcellsatsningen är dock sämre för miljön än den befintliga elen och samtidigt starkt kritiserad för de ekonomiska kostnaderna.

Gå till arkivet