Skip to Content

Rapporten från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) har författats av asylaktivister och anhängare till antidemokratiska vänsterrörelser. I rapporten listar de olika ”hatsymboler”, bland annat ska mjölk vara en av dessa, vilket fått illustrera omslaget till skriften. Bild höger: Lisa Kaati, redaktör för rapporten, stödjer antidemokratiska vänsterextremister på nätet. Foto: Privat
INRIKES

Vänsterradikaler bakom rapport om alternativa medier

PappersupplaganNya Tider v. 47

Den 13 november släppte Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) en rapport skriven på uppdrag av regeringen om våldsbejakande extremism. Rapporten, som bär titeln Det vita hatet: radikal nationalism i digitala miljöer, har pekat ut alternativa folkliga medier som att potentiellt ha ”psykopatiska och sadistiska personlighetsdrag”. Bakom rapporten står en rad asylaktivister och vänsterradikala och rapporten har framtagits i samråd med den internetbaserade hatgruppen #jagärhär.

Publicerad: 24 november, 2017, 04:06

 • Svenska

Läs även

Rapporten har beställts av regeringen och är den tredje i ett uppdrag som pågår till mars 2019. Den uppger sig kartlägga och analysera våldsbejakande extremistisk propaganda. I rapporten uppger man att Nya Tider inte kvalar in i denna grupp, men tidningen granskas ändå med följande motivering:

”Anledningen till att vi inkluderar främlingsfientliga digitala medier som inte i sig är våldsbejakande eller radikala är att det även i dessa medier, framför allt i de omodererade kommentarsfälten, förekommer hatiska och våldsbejakande uttryck där grupper och individer hotas, nedvärderas och avhumaniseras, så kallade hatbudskap”.
Nya Tider har inte omodererat kommentarsfält.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Henrik

  De har några fruktansvärda bekymmer med folk som vägrar att rätta sig i deras korrekta led för öppna gränsernas filosofi.

  Tusentals jihadister i landet, undrar om man jagar efter dem?
  Men det är väl inget problem antar jag.

 • Lunkentuss

  Det vita hatet säger man.
  Det ska komma från ett gäng antivita rashatare som vänstern med anhang.

 • Parsifal

  Här far man alltså med osanning om Nya Tider för att på ett krystat sätt få in tidningen under beteckningen våldsbejakande extremistisk propaganda. Detta alltså i en myndighetsrapport till regeringen! I en annan artikel framgår det att Regners pressekreterare ljuger i mejl till Nya Tider, inte en gång utan upprepade gånger. Vad är detta? Handlar det om dilettantism eller ohederlighet? Förmodligen om både ock. Vi har här att göra med människor som är befordrade långt över sin kompetensnivå och saknar inre moralisk kompass. I en myndighet och regeringskansliet. Det är både obehagligt och skrämmande på en och samma gång.

 • Klarsyn

  En himmelsvid skillnad mellan gamla FOA och det nuvarande FOI. En militär forskningsinstitution har förvandlats till vänstersocialistisk propagandaanstalt där propagandisterna utger sig för att vara “forskare”, en skandalös förändring genomförd av Sveriges s.k. regering. Liknar i mycket det gamla DDR.

 • 2010-talet förstörde Sverige

  Vänsterradikaler bör hållas borta från viktiga samhällsfunktioner och bör förpassas till gruvarbeten eller liknande. Det enda de är kapabla till nämligen är att förstöra. Det är snarare Lisa Kaati som står för det vita hatet. Därför borde någon skriva en bok om just hatvänstern.

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Ryska protesten visar nätjättarnas dubbelmoral

OPINION: TOBIAS SVENSSONRyssland har i bland annat USA anklagats för att blanda sig i andra länders valkampanjer, men under de senaste ryska lokal­valen visade det sig att amerikanska nätjättar bröt mot ryska lagar om valannonsering. Problemet med privata företag som tillhandahåller sociala plattformar är dock oerhört mycket större än denna historia, då nätjättarnas dominans påverkar politisk information över hela världen, menar veckans debattör Tobias Svensson.

Hizbollah slår tillbaka mot Israel – IDF flydde och övergav gränsbas i Avivim

UTRIKESIsrael har under sommaren trappat upp luftanfallen mot granländerna. Inte bara Syrien flygbombas nu regelbundet, utan luftattacker har skett i både Libanon och Irak med både dödade militärer och civila som följd. Den libanesiska shiamilisen Hizbollah svor att hämnas och gjorde det första dagen i september genom att angripa ett israeliskt stridsfordon i norra Israel. Vad som skedde finns det kraftigt motstridiga uppgifter om och Nya Tider reder här ut händelsen som får ses som en tämligen allvarlig upptrappning av det redan spända läget vid Israels norra gräns.

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Gå till arkivet

Send this to a friend