Skip to Content

Rapporten från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) har författats av asylaktivister och anhängare till antidemokratiska vänsterrörelser. I rapporten listar de olika ”hatsymboler”, bland annat ska mjölk vara en av dessa, vilket fått illustrera omslaget till skriften. Bild höger: Lisa Kaati, redaktör för rapporten, stödjer antidemokratiska vänsterextremister på nätet. Foto: Privat
INRIKES

Vänsterradikaler bakom rapport om alternativa medier

PappersupplaganNya Tider v. 47

Den 13 november släppte Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) en rapport skriven på uppdrag av regeringen om våldsbejakande extremism. Rapporten, som bär titeln Det vita hatet: radikal nationalism i digitala miljöer, har pekat ut alternativa folkliga medier som att potentiellt ha ”psykopatiska och sadistiska personlighetsdrag”. Bakom rapporten står en rad asylaktivister och vänsterradikala och rapporten har framtagits i samråd med den internetbaserade hatgruppen #jagärhär.

Publicerad: 24 november, 2017, 04:06

 • Svenska

Läs även

Rapporten har beställts av regeringen och är den tredje i ett uppdrag som pågår till mars 2019. Den uppger sig kartlägga och analysera våldsbejakande extremistisk propaganda. I rapporten uppger man att Nya Tider inte kvalar in i denna grupp, men tidningen granskas ändå med följande motivering:

”Anledningen till att vi inkluderar främlingsfientliga digitala medier som inte i sig är våldsbejakande eller radikala är att det även i dessa medier, framför allt i de omodererade kommentarsfälten, förekommer hatiska och våldsbejakande uttryck där grupper och individer hotas, nedvärderas och avhumaniseras, så kallade hatbudskap”.
Nya Tider har inte omodererat kommentarsfält.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Henrik

  De har några fruktansvärda bekymmer med folk som vägrar att rätta sig i deras korrekta led för öppna gränsernas filosofi.

  Tusentals jihadister i landet, undrar om man jagar efter dem?
  Men det är väl inget problem antar jag.

 • Lunkentuss

  Det vita hatet säger man.
  Det ska komma från ett gäng antivita rashatare som vänstern med anhang.

 • Parsifal

  Här far man alltså med osanning om Nya Tider för att på ett krystat sätt få in tidningen under beteckningen våldsbejakande extremistisk propaganda. Detta alltså i en myndighetsrapport till regeringen! I en annan artikel framgår det att Regners pressekreterare ljuger i mejl till Nya Tider, inte en gång utan upprepade gånger. Vad är detta? Handlar det om dilettantism eller ohederlighet? Förmodligen om både ock. Vi har här att göra med människor som är befordrade långt över sin kompetensnivå och saknar inre moralisk kompass. I en myndighet och regeringskansliet. Det är både obehagligt och skrämmande på en och samma gång.

 • Klarsyn

  En himmelsvid skillnad mellan gamla FOA och det nuvarande FOI. En militär forskningsinstitution har förvandlats till vänstersocialistisk propagandaanstalt där propagandisterna utger sig för att vara “forskare”, en skandalös förändring genomförd av Sveriges s.k. regering. Liknar i mycket det gamla DDR.

 • 2010-talet förstörde Sverige

  Vänsterradikaler bör hållas borta från viktiga samhällsfunktioner och bör förpassas till gruvarbeten eller liknande. Det enda de är kapabla till nämligen är att förstöra. Det är snarare Lisa Kaati som står för det vita hatet. Därför borde någon skriva en bok om just hatvänstern.

Massinvandring bakom ansträngda dricksvattenresurser i norra Storstockholm – Naturskyddsföreningens länsordförande känns inte vid egna stadgar

I norra Storstockholm hissar dricksvattenleverantören, kommunalförbundet Norrvatten, varningsflagg och meddelar att kapaciteten för hur mycket dricksvatten som kan produceras är på väg att slå i taket. Det rapporterar tidningen StockholmDirekt den 15 juni.

Österrikisk regeringskoalition föll efter skandalvideo med misstänkta Mossadkopplingar

UTRIKESDen österrikiska regeringskoalitionen mellan nationalkonservativa FPÖ och kristdemokratiska ÖVP har upplösts efter svallvågorna av en skandal. En hemlig videoinspelning avslöjade hur den nu avgångne vicekanslern och partiledaren HC Strache förhandlat med en rysk kvinna som påstods ha oligarkkopplingar. Landet leds nu av en övergångsregering i och med att förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) avsatts genom en misstroendeförklararing – med stöd från FPÖ. Nu spekuleras det i om ”skandalvideon” egentligen var en välplanerad operation utförd av israeliska Mossad.

Sverige gisslan för franska intressen

ANALYSFrankrike och Sverige har skrivit under ett bilateralt samverkansavtal, som syftar till att ländernas regeringar skall samordna sina aktiviteter och ställningstaganden inom EU samt en fortsatt samverkan kring ”grön” forskning och utveckling. Avtalet kritiseras för att innehålla en mängd avsnitt som låser upp Sverige till att agera tvärtemot traditionella svenska ställningstaganden. Det går också på tvärs mot inte minst finansministerns uttalanden om EU:s nya budget.

Foto: Pixabay

Förslag: Värnskatten avskaffas den 1 januari 2020

Regeringen har idag offentliggjort en promemoria som innehåller ett förslag till att avskaffa den så kallade ”värnskatten”. Förslaget till att avskaffa värnskatten är en del av det så kallade januariavtalet mellan regeringspartierna, Centern och Liberalerna. Tidpunkten som föreslås är den 1 januari 2020.

Aktuell debatt om försvaret hettade till

INRIKESSverigedemokraterna begärde en debatt i riksdagen angående Försvarsberedningens rapport. Under debatten måndag den 10 juni var tonläget högt, anklagelser slungades särskilt mellan Allianspartierna och Sverigedemokraterna. Roger Richtoff (SD) var märkbart irriterad över att de fyra Allianspartierna lämnat Försvarsberedningen och därmed inte längre förbinder sig att efterleva de satsningar som man tillsammans arbetat fram.

Nyamko Sabuni pudlar om mångkultur och feminism

UTRIKESMånga inom den politiskt korrekt sfären blev chockade när Liberalernas partiledarkandidat Nyamko Sabuni i en intervju med Expressen valde att bryta med Liberalernas invandringsvänliga linje. Hon menade även att mångkultur var något dåligt. Det dröjde dock inte många dagar innan Sabuni backade från sina påståenden efter att ha fått kritik i systemmedia.

Rätt och fel om Sabuni

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Miljöforskare till Nya Tider: Hundratals växtarter dör medan ensidig klimatalarmism härjar fritt

INRIKESDen 10 juni presenterades en ny studie från bland annat Stockholms universitet som visar på att närmare 600 växtarter har utrotats under modern tid, alltså under de senaste 250 åren. Nya Tider fick en exklusiv intervju med en av rapportförfattarna vid Stockholms universitet, Aelys Humphries, som menar att ett ensidigt klimatfokus på reducering av koldioxid i atmosfären sker på bekostnad av mer akuta miljöåtgärder för att rädda jordens artrikedom av träd och växter. Rapporten slår fast att en viktig åtgärd för att rädda vårt ekosystem för framtiden är att barn och ungdomar får lära sig mer om träd och växter redan i koltåldern, något som är viktigare än skolstrejker, vilket Aelys Humphries understryker för Nya Tider.

Gå till arkivet

Send this to a friend