Skip to Content

Rapporten från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) har författats av asylaktivister och anhängare till antidemokratiska vänsterrörelser. I rapporten listar de olika ”hatsymboler”, bland annat ska mjölk vara en av dessa, vilket fått illustrera omslaget till skriften. Bild höger: Lisa Kaati, redaktör för rapporten, stödjer antidemokratiska vänsterextremister på nätet. Foto: Privat
INRIKES

Vänsterradikaler bakom rapport om alternativa medier

PappersupplaganNya Tider v. 47

Den 13 november släppte Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) en rapport skriven på uppdrag av regeringen om våldsbejakande extremism. Rapporten, som bär titeln Det vita hatet: radikal nationalism i digitala miljöer, har pekat ut alternativa folkliga medier som att potentiellt ha ”psykopatiska och sadistiska personlighetsdrag”. Bakom rapporten står en rad asylaktivister och vänsterradikala och rapporten har framtagits i samråd med den internetbaserade hatgruppen #jagärhär.

Publicerad: 24 november, 2017, 04:06

 • Svenska

Läs även

Rapporten har beställts av regeringen och är den tredje i ett uppdrag som pågår till mars 2019. Den uppger sig kartlägga och analysera våldsbejakande extremistisk propaganda. I rapporten uppger man att Nya Tider inte kvalar in i denna grupp, men tidningen granskas ändå med följande motivering:

”Anledningen till att vi inkluderar främlingsfientliga digitala medier som inte i sig är våldsbejakande eller radikala är att det även i dessa medier, framför allt i de omodererade kommentarsfälten, förekommer hatiska och våldsbejakande uttryck där grupper och individer hotas, nedvärderas och avhumaniseras, så kallade hatbudskap”.
Nya Tider har inte omodererat kommentarsfält.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Henrik

  De har några fruktansvärda bekymmer med folk som vägrar att rätta sig i deras korrekta led för öppna gränsernas filosofi.

  Tusentals jihadister i landet, undrar om man jagar efter dem?
  Men det är väl inget problem antar jag.

 • Lunkentuss

  Det vita hatet säger man.
  Det ska komma från ett gäng antivita rashatare som vänstern med anhang.

 • Parsifal

  Här far man alltså med osanning om Nya Tider för att på ett krystat sätt få in tidningen under beteckningen våldsbejakande extremistisk propaganda. Detta alltså i en myndighetsrapport till regeringen! I en annan artikel framgår det att Regners pressekreterare ljuger i mejl till Nya Tider, inte en gång utan upprepade gånger. Vad är detta? Handlar det om dilettantism eller ohederlighet? Förmodligen om både ock. Vi har här att göra med människor som är befordrade långt över sin kompetensnivå och saknar inre moralisk kompass. I en myndighet och regeringskansliet. Det är både obehagligt och skrämmande på en och samma gång.

 • Klarsyn

  En himmelsvid skillnad mellan gamla FOA och det nuvarande FOI. En militär forskningsinstitution har förvandlats till vänstersocialistisk propagandaanstalt där propagandisterna utger sig för att vara “forskare”, en skandalös förändring genomförd av Sveriges s.k. regering. Liknar i mycket det gamla DDR.

 • 2010-talet förstörde Sverige

  Vänsterradikaler bör hållas borta från viktiga samhällsfunktioner och bör förpassas till gruvarbeten eller liknande. Det enda de är kapabla till nämligen är att förstöra. Det är snarare Lisa Kaati som står för det vita hatet. Därför borde någon skriva en bok om just hatvänstern.

Corona-pandemin riskerar leda till upplopp

ANALYSCoronaviruset har chockat världen. De ekonomiska effekterna är redan högst påtagliga, med hela branscher som stänger ner sin verksamhet. Flyget står stilla i stor utsträckning, besöksnäringen har tagit time-out. Industrin permitterar och samhället står inför en allvarlig kris. Vissa aktörer pekar på en ökad risk för både upplopp och plundring när privatekonomin raseras för allt fler.

Hessens finansminister begick självmord – fruktade för coronasmittans följder

TYSKLAND

Hemlöse Lars är död: ”Var patriot ända ut i fingerspetsarna”

REPORTAGELars Bick, som var hemlös i Gamla stan, är död. I flera år arbetade han för att uppmärksamma svenska hem­lösas situation. När Sverigedemokraterna hyrde säng­platser till hemlösa i Stockholm blev Lars en informell talesperson för gruppen. Flera gånger medverkade han också i både alternativmedier och gammelmedier. Nya Tider har talat med bröderna Anders och Johan Hesselbäck, som under sitt arbete som guider i Gamla stan lärde känna Lars. Nu vill de berätta om hans öde för att uppmärksamma de hemlösas situation. ”Det är vad Lars skulle ha velat att vi gjorde”, säger de.

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Regeringen flyger hit utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Gå till arkivet

Send this to a friend