Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Rapporten från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) har författats av asylaktivister och anhängare till antidemokratiska vänsterrörelser. I rapporten listar de olika ”hatsymboler”, bland annat ska mjölk vara en av dessa, vilket fått illustrera omslaget till skriften. Bild höger: Lisa Kaati, redaktör för rapporten, stödjer antidemokratiska vänsterextremister på nätet. Foto: Privat
INRIKES

Vänsterradikaler bakom rapport om alternativa medier

PappersupplaganNya Tider v. 47

Den 13 november släppte Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) en rapport skriven på uppdrag av regeringen om våldsbejakande extremism. Rapporten, som bär titeln Det vita hatet: radikal nationalism i digitala miljöer, har pekat ut alternativa folkliga medier som att potentiellt ha ”psykopatiska och sadistiska personlighetsdrag”. Bakom rapporten står en rad asylaktivister och vänsterradikala och rapporten har framtagits i samråd med den internetbaserade hatgruppen #jagärhär.

Publicerad: 24 november, 2017, 04:06

 • Svenska

Läs även

Rapporten har beställts av regeringen och är den tredje i ett uppdrag som pågår till mars 2019. Den uppger sig kartlägga och analysera våldsbejakande extremistisk propaganda. I rapporten uppger man att Nya Tider inte kvalar in i denna grupp, men tidningen granskas ändå med följande motivering:

”Anledningen till att vi inkluderar främlingsfientliga digitala medier som inte i sig är våldsbejakande eller radikala är att det även i dessa medier, framför allt i de omodererade kommentarsfälten, förekommer hatiska och våldsbejakande uttryck där grupper och individer hotas, nedvärderas och avhumaniseras, så kallade hatbudskap”.
Nya Tider har inte omodererat kommentarsfält.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Henrik

  De har några fruktansvärda bekymmer med folk som vägrar att rätta sig i deras korrekta led för öppna gränsernas filosofi.

  Tusentals jihadister i landet, undrar om man jagar efter dem?
  Men det är väl inget problem antar jag.

 • Lunkentuss

  Det vita hatet säger man.
  Det ska komma från ett gäng antivita rashatare som vänstern med anhang.

 • Parsifal

  Här far man alltså med osanning om Nya Tider för att på ett krystat sätt få in tidningen under beteckningen våldsbejakande extremistisk propaganda. Detta alltså i en myndighetsrapport till regeringen! I en annan artikel framgår det att Regners pressekreterare ljuger i mejl till Nya Tider, inte en gång utan upprepade gånger. Vad är detta? Handlar det om dilettantism eller ohederlighet? Förmodligen om både ock. Vi har här att göra med människor som är befordrade långt över sin kompetensnivå och saknar inre moralisk kompass. I en myndighet och regeringskansliet. Det är både obehagligt och skrämmande på en och samma gång.

 • Klarsyn

  En himmelsvid skillnad mellan gamla FOA och det nuvarande FOI. En militär forskningsinstitution har förvandlats till vänstersocialistisk propagandaanstalt där propagandisterna utger sig för att vara “forskare”, en skandalös förändring genomförd av Sveriges s.k. regering. Liknar i mycket det gamla DDR.

 • 2010-talet förstörde Sverige

  Vänsterradikaler bör hållas borta från viktiga samhällsfunktioner och bör förpassas till gruvarbeten eller liknande. Det enda de är kapabla till nämligen är att förstöra. Det är snarare Lisa Kaati som står för det vita hatet. Därför borde någon skriva en bok om just hatvänstern.

”En seger för demokratin” – Arnstberg om den friande NMR-domen

INRIKESDet är inte olagligt med en viss färg på kläderna eller en viss gångstil. Det slår nu Göteborgs tingsrätt fast när man friar ett antal medlemmar ur nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) som stått åtalade för hets mot folkgrupp under en demonstration i samband med bokmässan i Göteborg 2017. Karl-Olov Arnstberg har kommenterat den principiellt viktiga domen för Nya Tider.

Nej, Ikea avskaffar inte julen – ännu

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVinterfest? Vintermust? Håller Ikea och Apotekarnes på att avskaffa julen? Nja, inte riktigt. Åtminstone inte ännu.

Ödeshög höjer skatten: Kommunalrådet fruktar ”ökad främlingsfientlighet”

INRIKESÖdeshögs kommun i Östergötland måste höja skatten för att få budgeten att gå ihop. Orsaken är, utöver ”åldrande befolkning” och ”ökat behov av försörjningsstöd”, de demografiska förändringarna; kommunens stora asylmottagande. Nu oroar sig kommunstyrelsens ordförande för risken för ”ökad främlingsfientlighet”.

SD är nu Sveriges största parti

INRIKESI Aftonbladet/Demoskops undersökning har nu Sverigedemokraterna gått om Socialdemokraterna som Sveriges största parti för första gången. Nästan var fjärde väljare skulle lägga sin röst på partiet om det vore val idag.

Sprängningarna gör Sverige unikt i världen

INRIKESI år har det hittills skett 99 sprängdåd, vilket är en stor ökning från fjolårets 39 under samma period. Kriminologen Amir Rostami menar att situationen ”saknar motstycke i Europa” och att den ”kan liknas vid länder med lång historia av terrorism”. Även rikspolischef Anders Thornberg tillstår att ”vi ser ingen motsvarighet internationellt”.

Fd. OS-boxaren Patrick Bogere får fem års fängelse för tortyrkidnappning

INRIKESEn man kidnappades och utsattes därefter för en tortyrliknande misshandel. Orsaken uppges vara spelskulder och en fordringsägare anlitade Bandidos för att driva in skulden. Nu har fem afrikaner och en libanes dömts till fängelsestraff. En av de dömda är Patrick Bogere, som boxats för Sverige på OS.

Lokal vänsterpartist vill se folkomröstning om tiggeriförbud i Järfälla – lämnar partiet och blir politisk vilde

INRIKESChristoffer Hörnhagen, vänsterpartistisk kommunpolitiker i Järfälla, lämnar nu sitt parti i protest mot att han tycker att partiet sviker i flera viktiga frågor samt tillämpar härskartekniker internt gentemot partikamrater som vågar trotsa en trång åsiktskorridor. Den avgörande frågan blev dock synen på om Järfälla kommun skall hålla en folkomröstning angående ett tiggeriförbud, något han tycker är rimligt av demokratiskäl. Nu har han blivit politisk vilde i fullmäktige.

Stockholmare demonstrerade för återvandring – kritiserades av församling

INRIKESI Stockholm arrangerade gruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige”, som tidigare har arrangerat demonstrationer för ett utträde ur EU och till stöd för yttrandefriheten, den 3 november en demonstration under parollen ”mot befolkningsutbyte och för återvandring”. Valet av plats kritiseras av Judiska församlingen.

Gå till arkivet

Send this to a friend