Skip to Content

Arne Weinz är civilingenjör i industriell ekonomi, entreprenör och företagare. Han är pionjär inom svensk telemarketing och har bland annat grundat företagen Datasvar och GoExcellent. Han har 20 års vd-erfarenhet. Författare till flera böcker om management samt romanerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde. Skärmavbild: Youtube
OPINION: ARNE WEINZ

Vår förlorade yttrandefrihet – 50 nyanser av brunt

PappersupplaganNya Tider v. 44

Yttrandefriheten utgör grundbulten för fri samhällsdebatt och är nödvändig för att demokratin ska kunna fungera. I Sverige har den dock satts på undantag genom en journalistkår som trycker ner frågvisa medborgare så att politikerna går fria från kritik. Det hävdar veckans debattör, författaren och företagsledaren Arne Weinz, som också menar att om brunsmetningen från media inte räcker för att tysta medborgarna, så hotas man i stället med fängelse eller utsätts för våldsdåd.

Publicerad: 29 oktober, 2020, 13:26

  • Svenska

Läs även

Det finns en anledning till att vårt land befinner sig i fritt fall. Anledningen är att det fria ordet metodiskt kvävs av en journalistkår som tycks ha missuppfattat sin egentliga uppgift – att granska makten och att ge allmänheten politiskt ofärgad information om vad som händer i samhället. I brist på kritik kan våra politiker härja fritt, vilket de sannerligen också gjort.

Istället för att granska makten har journalistkåren under decennier granskat medborgarna. Från sina upphöjda positioner agerar de åsiktspoliser genom att brunsmeta alla som vågar höja sin röst mot den destruktiva migrationspolitik som förvandlat vårt samhälle till oigenkännlighet.

Genom att desinformera, mörka och vinkla har medierna fört det svenska folket bakom ljuset i decennier. Är det i själva verket just detta som är mediernas uppgift? Vem bestämmer vad som är medier­nas uppgift? Svaret leder till den logiska frågan om vilka som äger medierna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Arne Weinz

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    En bra krönika av Arne Weinz! Med all säkerhet stakades riktlinjerna ut 1954 vid det första Bilderberg-mötet där allt som dryftades stannade inom lyckta dörrar. Dessa möten var ytterst hemliga långt in på 90 talet och inga foton, eller anteckningar fick föreviga de här mötena. Bonnier och Wallenberg går som en röd tråd igenom alla dessa år. Bonnier och Wallenberg har haft ett mycket nära samarbete under 130 år och det är ingen tillfällighet att det är Wallenberg som utser vilken svensk som skall bevista nästa Bilderberg-möte? Det var Bonnier som förändrade journalistiken till att utelämna brottslingens etnicitet och det startade lämpligt vid den stora invandring som tog fart i mitten av 70 talet. Fram till dess visades oftast bild, namn och etnicitet på förövaren. Givetvis finns det ett klart och tydligt syfte med det? Skulle någon påtala, eller dryfta om att det säkerligen var en icke svensk som begått dådet, ja, då åkte det röda rasistkortet upp i luften? Det har varit jokern i leken under 45 år , men idag har det tjänat ut då sanning och statistik talar sitt tydliga språk. Visst försöker både BRÅ och SCB frisera verkligheten, precis som PISA-resultaten. Gammelmedia som Bonnier, Schibsted och SVT står inte pall från trycket ifrån de alternativa medierna och agerar som en trött slagpåse, som hänger på repen.

  • Thore Jeppsson

    I Sverige råder en konstig ordning. Vi betalar skatt som regeringen använder till att köpa media till att bevaka oss så vi inte framför åsikter som inte gillas av regeringen. Det är upp och nedvända världen. Hade media varit beroende av intäkterna från konsumenterna, hade de i stället tvingats granska regeringen så som vi vill att se ska göra. Vi har ingen fri media som utför den granskning som de borde göra.

Solidaritet – ett ord med dubbelmoraliska bottnar

KRÖNIKAVi uppmanas ofta av politiker att visa solidaritet. Det kan vara allt från Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” till Ylva Johanssons ”tvingande solidaritet”. Men hur började det, och hur ser det i praktiken ut?

Vad är målet egentligen?

LEDAREI detta nummer berättar vi om de nya lagar som EU förbereder för att stoppa bilåkandet. Men det finns inte några alternativ. Hur föreställer man sig egentligen att samhället ska se ut, och kommer de som varnat för den totala samhällsomvälvning som skissas i Agenda 2030 att få rätt?

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄntligen slipper vänsteretablissemanget Jan Myrdal, denne kontroversielle skriftställare som de formellt bugade sig för, men samtidigt i själ och hjärta avskydde eftersom han stod upp för de principer som de för länge sedan svikit.

Spegel spegel på väggen där, säg vem som vackrast i världen är

KRÖNIKA

Kejsarens nya kläder

KRÖNIKAEU-byråkrater i Bryssel har lovat att dela ut miljarder euro till sina medlemsländer, vilka har drabbats av följderna av coronaepidemin. Detta under förutsättning att länderna uppfyller vissa av EU redan i förväg fastställda villkor. Villkoren för att få ta del av EU:s utlovade miljardpaket är redan klubbade, men EU:s kassakista är fortfarande tom, för EU har inga egna pengar att dela ut.

Lilla hjärtat – IVO skjuter på fel myndighet

KRÖNIKA

USA:s maktmedia har bestämt sig för Biden – men det hjälper inte

OPINION: STIG BERGLUNDJoe Biden är inte ”President Elect”, oavsett vad den tjattrande klassen påstår. I USA administreras nationella val av counties – ungefär som kommunerna – medan valresultaten sammanställs och fastställs av respektive delstats kongress. Medierna utser inga segrare, vilket Al Gore fick lära sig. År 2000 var han till och med President Elect på riktigt i 36 dagar, tills han förlorade kampen om tre valdistrikt i Florida till George W. Bush. Så kan det gå. Det skriver analytikern Stig Berglund i veckans debattartikel, där han redogör för det juridiska läget efter presidentvalet i USA.

Gå till arkivet

Send this to a friend