Var kommer Trump-fobin ifrån?

Valet nästa vecka i USA är historiskt ur många aspekter. Inte minst kommer det att ha enorm påverkan på oss i Sverige och Europa, oavsett vem som vinner.

USA är efter kalla krigets slut den enda kvarvarande supermakten, och denna position har man utnyttjat till det yttersta. Man har i dag militärbaser i så gott som varje vrå av planeten och där man inte redan har trogna allierade, där arbetar man för regimskifte, som i Ukraina där man understödde Euromajdankuppen, eller som i Libyen, där man helt enkelt bombade detta Afrikas mest välmående land tillbaka till stenåldern.

Vi som är vana vid att läsa mellan raderna reagerar förstås med misstro på de hysteriska skräckrubrikerna om Donald Trump. En rubrik i Aftonbladet den 26 oktober basunerade ”Varningen: Kan bli kärnvapenkrig om Trump vinner”. Ska vi verkligen vara oroliga för tredje världskriget om just Trump vinner, men inte om Hillary Clinton gör det? Vid en närmare granskning, vilket vi gjort i veckans nummer, handlar det om en medveten förvrängning av vad Trump sagt. Det är samma ohederliga trick som så många gånger tidigare, och som svensk systemmedia helt okritiskt för vidare till den svenska allmänheten.

Faktum är att Donald som president troligen kommer att ha både kongressen och senaten emot sig, vilket kommer att dämpa alla tänkbara excesser. Vad Trump själv säger är att han vill knyta en vänskaplig kontakt med Ryssland, i stället för dagens konfrontativa politik.

Trump svarar med att i sin tur anklaga Hillary för att hennes planer för Syrien kan leda till tredje världskriget. I detta fall räcker det med att titta på Hillarys partikamrat Barack Obama. Under hans presidentskap har USA skapat totalt kaos i Mellanöstern, där man medvetet låtit Islamiska staten, troligen den mest mordiska armén världen skådat, växa sig stark. Man försöker störta president Assad i Syrien, som trots att han inte direkt företräder en demokrati av västerländskt snitt ändå upprätthållit en välfungerande sekulär stat, där både kristna och muslimer kunde känna sig trygga. I denna strävan går Obama så långt att han vägrar samarbeta med Ryssland i att bekämpa terrorister i landet. Nu flyger Rysslands stridsflyg, som till skillnad mot USA opererar lagligt i Syrien, i samma luftrum som amerikanska dito, utan någon som helst samordning. En sådan situation kan utgöra den tändande gnistan så att det nya kalla kriget vi ser i dag övergår i öppna fientligheter.

President Obama lovade förändring i sin valkampanj för åtta år sedan. Det är dock Trump som står för den verkliga förändringen. Hillary påpekade en gång att ingen i dag levande president stödjer Trump. Så är det – Trump innebär inte bara en brytning med de senaste åtta årens Obamastyre, det innebär en brytning med 40 år av amerikansk expansionspolitik.

Väljarna som valde Obama för att han lovade ”Change” vill verkligen ha förändring. Men varken Obama, trots att han är USA:s förste svarte president, eller Clinton, potentiellt USA:s första kvinnliga president, representerar någon verklig politisk förändring.

I stället är det Trump som är en nykomling på den politiska scenen. Han tillhör inte de fåtal släkter som de flesta USA:s presidenter i modern tid härstammar från, han har inte några lojalitetsband till olika lobbygrupper. Han finansierar sin kampanj själv.

Olika läckor, främst genom Wikileaks, visar att Hillary Clinton tvärtom lovat bort politiska eftergifter år olika finansgrupper, storbanker och mediakoncerner. Partinamnet Demokraterna till trots har det visat sig att Hillary kuppat sig till segern över rivalen Bernie Sanders i kampen om vem som skulle bli partiets presidentkandidat. Med partiledningens hjälp har hon på olika ohederliga sätt satt den demokratiska processen år sidan. Varför skulle hon plötsligt börja bete sig hederligt om hon väljs till president?

Hur det kommer att sluta är en öppen fråga. Om man får tro finansmogulen Geroge Soros, så är saken redan avgjord. I en intervju med nyhetskanalen Bloomberg sade han att Trump är populärare, men att när det kommer till hur folk faktiskt röstar kommer det att bli jämnt. Han är dock övertygad om att det är klappat och klart att det är Hillary som blir USA:s nästa president. Kan det spela in att Soros ökända organisation Open Society Foundation har länkar till Smartmatic, det företag som tillverkar många av de maskiner som används i USA för att rösta och sedan räkna rösterna?

Å andra sidan har Soros lurats förr. En inte alltför omöjlig spekulation skulle istället kunna vara att om Trump vinner, så skyller man en finansiell kollaps på honom. Finanssystemet är ändå i det närmaste bankrutt och behöver förr eller senare omstruktureras från grunden. Varför inte slå två flugor i en smäll?

Man ska dock inte tillskriva globalisterna alltför stor makt. Brexit tog dem fullständigt med överraskning, och det kan säkerligen Trump också göra.
Nästa vecka vet vi.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Parlamentsledamot om Strandhälls nazi-påhopp på Ungern: ”Kan inte sin historia”

Parlamentsledamot om Strandhälls nazi-påhopp på Ungern: ”Kan inte sin historia”

🟠 UNGERN Svenska medier och politiker är som bekant snara att rikta påhopp mot Ungern för landets konservativa politik. När Viktor Orbán i sitt tal till nationen år 2019 lovade att kvinnor som väljer att skaffa barn ska få stora skattelättnader, i ett försök att främja familjebildning och barnafödande, skrev dåvarande socialminister Annika Strandhäll att det ”osar 30-tal” om den politiken. Exakt24:s utsände Erik Almqvist passade på att fråga en ungersk ledamot i EU-parlamentet, Hidvéghi Balázs, om saken.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

🟠 KRÖNIKA Europeiska kommissionens gigantiska byggnad i Bryssel frontar med en lika gigantisk bild föreställande en ung kvinna på språng. Texten lyder Next generation EU. Det är den nya, plausibelt nog gröna generationen som ska ta över. Politiska debatter och demonstrationer avlöser varandra och ministerrockader äger förvånansvärt rum samtidigt.

Är Covid en rökridå och lydnadsträning inför kommande #ClimateLockdown?

Är Covid en rökridå och lydnadsträning inför kommande #ClimateLockdown?

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET Försörjningskedjan har redan i praktiken kollapsat, priset på en mängd varor skjuter i höjden och till och med amerikanska Fed tvingas nu erkänna att inflationen inte är ”temporär” som de sade tidigare i år. Vid sidan av mat är energi den mest förödande att bli en dyr bristvara. Där är vi redan med skenande priser på kol, olja och naturgas. Den sista har gått upp nästan 2 000 procent på ett år. Det leder till stigande bränsle- och elpriser som redan svider i europeiska plånböcker. Men handlar det om en verklig brist eller är den medvetet skapad av globalisterna och deras lydstater för att framtvinga den totala omställning av världen och våra liv som dessa ljusskygga krafter kräver?

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.