Skip to Content

Poliser med k-pist står utplacerade på strategiska platser på Centralen i Stockholm. Vi maskar deras ansikten då poliser generellt har en allt större hotbild mot sig. Foto: Nya Tider
STOCKHOLM

Varför bevakar beväpnad polis Centralen?

Den 6 februari 2016 var beväpnad polis utkommenderad på Centralstationen i Stockholm. Vad berodde insatsen på? Ett terrorhot? Ett statsbesök? Det visar sig att orsaken är de gäng av marockanska gatubarn som lever runt Centralen och begår diverse stölder. Men det är ändå inte som det låter.

Publicerad: 8 februari, 2016, 10:12

  • Svenska

Läs även

Polis beväpnad med k-pist är ännu inte en helt vanlig syn i Sverige, men nu stod de där på Centralen två och två och vaktade. Nu var det skarpt läge.

Nya Tider har talat med en källa som vill vara anonym och som har kännedom om orsaken till den ovanliga utkommenderingen. Vi kan avslöja att syftet med polisinsatsen var att skydda de marockanska gatubarnen från ”unga fascister”.

Med detta åsyftas händelsen på Sergels torg i centrala Stockholm den 29 januari, då en grupp maskerade män, enligt uppgift fotbollshuliganer, utförde en aktion där de hade tagit på sig uppdraget att skydda allmänheten från de marockanska gatubarn som sedan flera månader ofredat och rånat företrädesvis kvinnor i centrala Stockholm. I ett flygblad som delades ut innan aktionen förklarade de bland annat att polisen inte kunde hantera den uppkomna situationen. I nyhetsmedia kallades de maskerade männen för ”medborgargarde”, ett epitet som ifrågasatts av många. Nya Tider har inte kunnat få uppgifter om hur många gatubarn som ska ha skadats vid det aktuella tillfället. Det kan alltså hypotetiskt vara så att inga gatubarn skadades vid aktionen.

Det är alltså inte för att skydda allmänheten från rånarna, utan det är för att allmänheten inte ska ge sig på gärningsmännen som poliser med k-pist patrullerar Centralen. Detta trots alla rapporter om att polisen går på knäna och att resurserna inte räcker till.

Utländska gatubarn på Centralen i Stockholm. Foto: Nya Tider

Utländska gatubarn på Centralen i Stockholm. Foto: Nya Tider

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

SVT hyllar Hallengren – trots att Åkesson har högre förtroende

INRIKESI början av april presenterades två olika förtroendemätningar för svenska politiker, den ena avseende partiledare och den andra avseende regeringens ministrar. SVT:s hantering av de två undersökningarna väcker frågor om det finns en politisk agenda där fakta fulvinklas för att framställa folkets förtroende för regeringen som högre än det i själva verket är.

Icke-vita tillverkare ska gynnas med ny hyllmärkning – Del av globalistisk agenda där World Economic Forum återigen figurerar i bakgrunden

UTRIKES En stor livsmedelskedja i USA ansluter till Woke-rörelsen, som rullar över den falnande supermakten som en ostoppbar ångvält, och märker nu sina varor som ”svartägda”, ”latinoägda”, ”HBTQ-ägda” och så vidare. Man vill uppmuntra kunderna att köpa dessa på bekostnad av ”vitägda” företag. Nya Tider granskar hur det kommer sig att idéer med mycket lite stöd utanför en liten grupp högljudda miljardärer och vänsteraktivister kan ha sådan enorm framgång i det en gång så konservativa USA och västvärlden i övrigt. Vid granskningen finner vi ett globalistiskt nätverk av mäktiga storföretag, där World Economic Forum (WEF) är spindel i nätet, som ska leda omdaningen av hela den globala arbetsmarknaden och ”utrota rasismen” en gång för alla.

Vänsterjournalisten som planerade väpnad revolution släppt på fri fot

INRIKESVänsterextremisten och journalisten Jonas Linde, 34, blev frigiven från anstalten Hall den 24 mars. När han greps av polisen i juli 2018 hade Linde långtgående planer på en vänsterextrem revolution och hade börjat samla på sig vapen och smått spektakulär utrustning som förklädnader för det ändamålet, men hovrätten sänkte ändå hans straff till fyra år, som nu är avtjänade. Under sin tid bakom galler ska han ha betett sig ”udda och obehagligt”, enligt fängelsepersonalen.

Gretas mardröm

KRÖNIKA

Lisas mamma brändes levande i barndomshemmet: ”Trygghet har kommit att bli en klassfråga i dagens Sverige”

REPORTAGEEn äldre kvinna i Nässjö ringer polisen efter att ungdomar upprepade gånger trakasserat henne genom att kasta sten mot hennes bostadshus. Omkring tio minuter senare stod hennes hus i lågor, och hennes kropp hittades strax innanför ytterdörren. Den äldre damen hade dött av rök- och brännskador. Nättidningen Exakt24 fick en intervju med mordoffrets dotter Lisa, som är ledsen över hur samhället har utvecklats sedan hon själv var barn.

Thoralf Alfsson bildar Framtid Kalmar – ställer upp i kommunvalet

I FOKUSSverigedemokraternas tidigare riksdagsledamot Thoralf Alfsson uteslöts ur partiet på oklara grunder efter riksdagsvalet 2018. Den stridbare politikern har sedan dess hållit låg profil i Kalmar kommunfullmäktige, där han suttit som partilös – fram till nu. Alfsson berättar i en exklusiv intervju med Nya Tider att han nu bildar ett nytt parti, Framtid Kalmar, som har siktet inställt på kommunvalet nästa år. Alfsson berättar också om sin tid i SD och hur han efter uteslutningen kände frihet. ”Jag insåg att jag kan skriva och säga vad jag vill”, säger han till Nya Tider.

Asylaktivister efter knivdådet i Vetlanda: Synd om terroristen

INRIKESTamim Sultani utmålas på Facebook som ett offer efter knivdådet i Vetlanda den 3 mars där han knivhögg sju personer. Det uppger nät­tidningen Nyheter Idag.

Kriminell romsk företrädare kräver att Nya Tider raderar artikel

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNapoleon Palison, 35, är bland annat dömd för människorov, misshandel, grovt häleri och grovt narkotikabrott. Han är också ordförande för Romernas riksförbund. Men via sin advokat låter han meddela Nya Tider att han anser sig förtalad genom tidningens artikel om honom.

Gå till arkivet

Send this to a friend