Skip to Content

Barack Obama ställde nyligen till med ett stort 60-årskalas för hundratals berömda och rika gäster. Inga masker, ingen social distansering. Hade det varit möjligt om pandemin verkligen varit farlig? Foto: Instagram
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Världen är verkligen upp och ner

PappersupplaganNya Tider v. 35

Vi som följer nyheter hinner knappt med längre. Det är så mycket och så otroligt märkliga saker som händer varje dag numera. Det som tidigare skulle utgjort en huvudnyhet i tidningen förbigås knappt med en axelryckning numera, när allt mer bisarra saker inträffar runt omkring oss.

Publicerad: 2 september, 2021, 12:45

  • Svenska

Läs även

Jag har arbetat som chefredaktör i nästan 20 års tid. Jag minns att det inte hände varje dag något som man förvånades över eller ansåg värt en egen artikel. Nyheter dök sällan bara upp, man fick själv ta reda på saker, övertala motvilliga kontakter eller intervjuobjekt, nysta i rykten och bläddra i tjocka travar med myn­dighetsdokument och domar för att avslöja korrupta politiker eller berätta en spännande kri­minalhistoria.

Så är det inte längre. Sannerligen inte. Men det är sällan glada nyheter.
De mest galna konspirationsteorier verkar slå in. Nya ”booster”-sprutor flera gånger om året för att stävja nya ”varianter”. Lägerliknande karantänanläggningar med sämre villkor än fängelser (se NyT v.27/2021). Till och med saker man skrattade åt är på gång, som att mäta hur mycket koldioxid vi andas ut och ”belastar” miljön med – nu är det inte långt borta att vi ska betala skatt för det. Vi skrattade åt dumheter som ”flygskam” och ”feministisk snöröjning”, men det skulle komma att bli ännu galnare … och otäckare.

Nu får pojkar komma in på damernas bara de ”identifierar” sig som flickor. Kontanterna avskaffas. Invandringen slår nya rekord så höga att tidigare decenniers massinvandring, som vi då på goda grunder ansåg katastrofal, fås att likna en västanfläkt. Resultatet har också snabbt manifesterat sig; skjutningar var och varannan dag, där även barn kommer i vägen för gängens kulor; skenande kostnader som driver kommuner i konkurs; assistansbedrägerier i miljardklassen; grova kriminella som efter mycket om och men utvisas till Afghanistan, bara för att nu evakueras tillbaka till Sverige på skattebetalarnas bekostnad; det vidlyftiga biståndet till Afghanistan fortsätter trots att talibanerna tagit makten, och så vidare och så vidare. I skrivande stund läser jag att 200 bilar bränts upp i Märsta norr om Stockholm. Men knappt någon reagerar längre.

Sveriges politiker väljer förstås att skylla på den folkliga oppositionen. Polisen slår ner hårdast på hederliga medborgare som försöker försvara sina egna hem med hjälp av medborgargarden. Eller på frihetsdemonstrationer mot ovetenskapliga restriktioner. Då finns det resurser. Det är förstås desinformation och rysk påverkan som lurat i folket dessa vanföreställningar.

I veckans nummer berättar vi om hur utrikesminister Ann Linde blir grundlurad av ryska skojare som ringer upp henne och låtsas vara oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs fru. Utan vidare lovar Linde svenska pengar för att påverka politiken i Ryssland. Men det måste ske via bulvan, det får inte vara uppenbart att Sverige ligger bakom, eftersom man egentligen inte får göra så. Gränslös dumhet. Och det är samma Ann Linde som med sådan indignation talar om ryska påverkansoperationer på den svenska opinionen, en påverkan som ingen någonsin hittat några konkreta belägg för.

Avslöjandet om svenska hemliga påverkansoperationer på Ryssland borde vara en jätteskandal, men inte i dagens galna värld. Linde verkar till och med stolt över detta, som om hon tänkte att det ändå någonstans är moraliskt rätt. Precis som hon i samma intervju beklagar sig att det är ”känsligt” att stänga ner misshagliga medier.

I USA går man ännu längre. Man säger att man tar terrorhot på allvar, man lovar att identifiera alla våldsverkare som hotar den allmänna säkerheten. Men den som tror att myndigheterna äntligen ska ta itu med BLM och de kravaller, plundringar och anlagda bränder som skakat USA misstar sig. Nej, polisen kommer att fortsätta att knäböja inför den hatiska pöbeln. I stället är det demokratianhängare man vill sätta åt, de som vällde in i Senaten i Washington för att protestera mot det valfusk som man ansåg hade stulit valet. De ska alla identifieras och straffas, har president Joe Biden lovat. Med hjälp av techjättarna ska man kartlägga alla konservativa och brännmärka dem. Nyligen klassade den inhemska säkerhetstjänsten vaccinskeptiker som ett inhemskt terrorhot.

När folket vällde in i Ukrainas parlament i Kiev, då var det rätt och riktigt, och polisen förhatlig om den sköt tillbaka. Men när amerikaner vill demonstrera för demokrati på hemmaplan, då skjuter polisen ihjäl den obeväpnade flygvapenveteranen Babbitt, och ingen ställs till svars.

I Väst pekar man på hur rysk polis ”slår ner” på oppositionella protester. Jämför det med vad som händer i Paris eller Berlin. Människor får ögonen utskjutna av polisens tårgasgranater och gummibollar. Gamla tanter slängs i gatan så de svimmar. Barn misshandlas. Allt sker inför öppen ridå och journalisternas kameror. Det verkar vara meningen också. Man vet att systemmedia kommer att se till att den breda allmänheten, som förlitar sig på regimens kanaler, aldrig får reda på något. Och de som följer alternativmedia, de kommer att bli skrämda, och det är något man vill.

Globalisterna skriver idag helt öppet om vad som är på gång, som Klaus Schwabs The Great Reset (Den stora återställningen) eller visionen ”du kommer inte äga något [inte ens kläderna på din kropp] och du kommer att vara lycklig”. Visst, de lägger in ett pliktskyldigt ”tyvärr måste vi” eller ”för mänsklighetens skull blir det nödvändigt”, men målet hymlar de inte om. Och de gömmer sig inte längre eftersom de vansinniga målen är inom räckhåll. Titta bara på vilken kontroll man har på befolkningen i många länder med drakoniska restriktioner. Alla ska kartläggas och olika aktiviteter, som att handla mat eller åka tåg, ska villkoras och certifieras med QR-kod.

De talar om för oss att polarisarna kommer att smälta och havsnivån stiga, men själva köper sådana som Al Gore, John Kerry, Barack Obama och Bill Gates lyxegendomar för mångmiljonbelopp direkt på stranden.

Pandemin är verkligen kronan på verket. Man kan tycka vad man vill om viruset, men man måste väl i alla fall hålla med om att om det verkligen var en dödlig pandemi som svepte över världen, så vore väl politikerna, miljardärerna och de andra globalistiska ”fil­antroperna” de första att stänga in sig i sina bunkrar, bara gå ut i nödfall och då med riktiga gasmasker och annan skyddsutrustning. I stället ser vi ”eliten” mingla obekymrat, bryta alla restriktioner som de föreskrivit för allmogen, resa med privatjet och kramas och skratta. Vet de något vi inte fått veta?

Förra veckan skrev vi om en av Frankrikes främsta epidemiologer och den som under många år utformat landets vaccinationspolitik, Christian Perronne. Han sade träffande så här i en intervju som publicerades den 13 augusti:

Jag har arbetat inom vaccinationsområdet i åratal. Det här är första gången i mitt liv som jag har hört från företag, från tillverkarna, från ministrarna, från WHO: ”Det är ett mycket bra vaccin – men vi måste berätta att om du vaccineras, kan du ändå få sjukdomen! Och vi är inte säkra, men det kan kanske sakta ner överföringen.” Detta är inte normalt. Om du vaccineras med ett effektivt vaccin är du skyddad. Du borde inte behöva bära en mask längre; Du borde ha ett normalt liv. Men i själva verket säger de i många länder: ”Åh, du har vaccinerats, men du är inte riktigt skyddad.” Och nu säger de till de vaccinerade som ska vara skyddade, som borde ha förtroende! – ”Åh, de ovaccinerade kommer att smitta dig!”

Bäste läsare, hur gör man i dagens värld för att rapportera om alla galenskaper? Vi har funderat länge och väl och kommit fram till att vi måste fokusera på exempel som ger en förklaring till bakomliggande orsaker. Att hitta pusselbitar som tillsammans kan skapa en helhetsbild, en insikt. Vår förhoppning är att våra läsare ska stå bättre rustade och fatta mer välgrundade beslut genom de fakta och analyser vi delger.

Allt är inte heller nattsvart. Samtidigt som vi ser prov på allt mer totalitära tendenser hos makthavarna och en allt mer självhatande kultur i Väst, finns det även starkare röster som kämpar emot detta. I USA formeras ett motstånd som värnar demokrati, yttrandefrihet och trygghet. I Europa har folk börjat protestera både i vardagen, som i Frankrike, och med de största demonstrationer kontinenten sett, som i London. Ungern utmanar öppet EU:s och George Soros globalistiska agenda.

Vårt mål är inte bara att rapportera om det elände som sker, utan också att inge hopp genom att visa hur allt fler framgångsrikt kämpar emot detta. I tider av prövningar träder framstående män och kvinnor fram och lyfter frihetens fackla och jagar bort galenskaperna. Och det är inte något som kommer att komma någon gång i framtiden, utan det sker i detta nu, här. Det är det vi försöker att lyfta fram i Nya Tider.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Frankrike i en ny verklighet – utrikespolitiskt och inrikespolitiskt

KRÖNIKADen diplomatiska och militära konflikten mellan Frankrike och dess Nato-allierade (USA/Storbritannien) samt Australien ses i Femte republiken som ett exceptionellt förräderi. Frankrike hade ett kontrakt för leverans av 12 dieselubåtar till ett värde av 35 miljarder euro (enligt vissa källor upp till 50 miljarder euro) till Australien. Kontraktet bröts och ordern gick till amerikanska och engelska leverantörer av atomdrivna ubåtar. Den nya amerikanska ambassadören är inte välkommen till Paris och Frankrike kallade med omedelbar verkan hem sina ambassadörer från Washington och Canberra.

USA – frihetens högborg…?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET”Land of the free, home of the brave”. Inte så mycket längre. I detta nummer djupdyker vi i flera olika aspekter av det amerikanska samhället, som i snabb takt avvecklar medborgerliga friheter, med jakten på inhemsk terrorism och folkhälsans bästa som förevändning.

Demokratiska partiet har utfärdat en dödsdom mot det vita Amerika

OPINION: Paul Craig RobertsUSA borde inte längre kal­las för Amerikas förenta stater, utan Amerikas delade stater. Mellan delstater styrda av Demokraterna respektive Republikanerna går en avgrundsdjup klyfta, och det blir inte bättre av att president Joe Biden kal­lar Trump-anhängare för ”inhemska terrorister” och sätter dem i fängelse. Supermakten håller i snabb takt på att rasera sig själv inifrån, något som kommer att sända chockvågor genom hela västvärlden, varnar veckans debattör Paul Craig Roberts.

Ilskan växer i Europa och världen – den är berättigad och inte en dag för tidig

UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDETVarje vecka demonstrerar miljontals människor och i helgen reste sig australiensarna i Melbourne mot tyranniet där. Bara i Frankrike demonstrerar man varje lördag i mer än 200 städer. Protesterna reflekterar den snabbt växande ilskan, då alltfler vaknar upp till den obehagliga sanningen – vi har blivit förda bakom ljuset – det var aldrig vår hälsa eller trygghet det handlade om, utan ett fult trick att ta ifrån oss våra friheter. Vi rapporterar ofta om motståndet, men denna vecka fick det inte plats, trots att demonstrationerna fortsatt pågår för fullt världen över.

Kvinnor kan inte ensamma ”ta natten tillbaka”

LEDAREFredagen den 13 augusti tågade feminister och transpersoner i Göteborg för att ”ta natten till­baka” från våldsamma män. Inga män var välkomna i tåget. Det är förstås ren dumhet – för att ta tillbaka natten från elaka män behövs goda män.

Varför ingen acceptabel utbildning anpassad till en ”mopedbil”?

KRÖNIKA

Paris undergång är också Europas

OPINION: MAGNUS STENLUNDDagens Industri hade den 3 september en artikel om att Paris ska ta bort ytterligare 60 000 parkeringsplatser och sänka hastigheten till 30 kilometer i timmen i hela centrum. Åtgärden är paketerad som att staden ”tar nya krafttag för att förbättra luftkvaliteten”, men det är bara en i raden av vansinniga åtgärder som gör livet omöjligt för vanliga pendlare. Dessutom skapar det mer köer och därmed mer luftföroreningar. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund.

Visst finns det kapacitet för återvandring!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet var en massiv insats från ett flertal myndigheter som aktiverades för att på bara några få dagar slussa över tusen personer till Sverige. Regelverket ändrades över en natt för att möjliggöra transporten. Men går det åt ena hållet måste det väl gå åt andra hållet?

Gå till arkivet

Send this to a friend