Skip to Content

DEBATT

Vart har alla handlingskraftiga människor tagit vägen?

PappersupplaganNya Tider v. 15

Publicerad: 15 april, 2018, 21:26

 • Svenska

I min och många andras dagdrömmande ungdom, närde vi en förhoppning om att få leva i ett samhälle präglat av framåtanda, tillväxt och harmoni. Ett samhälle där varje människa, oavsett ställning och kompetens, stimulerades till att bidraga till sin egen och en gemensam samhällelig utveckling, ledda och inspirerade av kloka visionära ledare.

Den krassa verkligheten har med sorglig tydlighet krossat det mesta av dylik naivistisk utopism. Vi lever i ett samhälle, som är präglat av rigida ideologiska gränsdragningar, onödiga polariseringar, där en stor del av grundläggande intressegemenskap bestäms av graden på underblåst missunnsamhet, ständigt dirigerat från de politiska tribunerna där partitaktiska förgrundsfigurer tjafsar om bagateller, döljer verkliga sanningar och kräver ställningstaganden av andra som de själva inte är villiga att göra förrän man vet vad majoriteten tycker.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Carl Erik Lindh

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Magda Eire

  Läste just i tidningen: Hur kan det vara så illa att en 29 årig arab våldtar en 15 årig flicka i Sverige och inte blir UTVISAD! Det är ju ett skämt! Bara att få tillbaka en sådan människa ut i arbete kommer kosta staten/skattebetalarna miljontals kronor. (diverse psykvård, arbetslöshet etc. ) Något som förövaren bör stå för!
  Dessutom om det är en skör människa som dessutom tar livet av sig har det kostat samhället 9 års utbildning.

 • RollingHand

  “Vart har alla handlingskraftiga människor tagit vägen?”
  Kan det vara så at de möjligen enbart finns utanför åsiktskorridoren – och då finns de ju inte, i flera aspekter?
  De får inte höras, de syns inte de kan inget göra och t o m hindras att göra något?

  • latmask

   De är undantryckta och motarbetade på alla sätt. Övermakten vill inte ha sådant folk, oavsett vad de står för. Alla initiativ ska komma uppifrån.

Lars Levi Laestadius och Peter Wieselgren: Den framgångsrika kampen för ett nyktert Sverige

Under 1800-talets första hälft var misären stor i Sverige på grund av ett ohämmat brännvinsdrickande som hade accelererat på grund av husbehovsbränningen. Uttryck som ”akut hälso- och samhällsfara” används i dag för att beskriva tillståndet på den tiden. Det drabbade särskilt den fattiga befolkningen hårt och samhället var i stort behov av en uppryckning.

Ett svenskt konservativt sinne

I boken Svenska konservativa profiler återaktualiserar Simon O. Pettersson konservatismen som begrepp genom att diskutera ett antal konservativa portalgestalter från Sveriges historia.

Det politiska klimatet förr och nu

Ett alltigenom otydligt budskap som politikerna vill vara tydliga med är kontentan av årets val i Sverige. Nationalismens frammarsch i Europa ett halvsekel efter våren -68 är en tydlig pendelsvängning åt höger åtföljd av en nedgång för socialdemokratin och en uppgång för nationella värderingar.

Media viktigare än politiken

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet har ofta sagts att politikerna sitter i knäet på media, och inget visar detta tydligare än det svenska valet. I vissa kommuner stundar dock SD-styre och partiet får äntligen visa upp sin politik i praktiken.

Ett grundlurat folk valde bort sig självt

OPINION: JULIA CAESARSverigedemokraterna ökade mest av alla partier, men ändå är det fortfarande 82 procent av väljarna som tycker att de partier som tillhör etablissemanget ska få förnyat förtroende, trots en välfärd i förfall och ett accelererande folkutbyte. Veckans debattör, journalisten Julia Caesar, resonerar kring flockmentalitet och hjärntvätt.

Det stora valfusket heter massinvandring

ANALYSDagarna efter valet talades det vitt och brett om valfusk. SD skulle ju fått 28 procent och Marcus Oscarsson på TV4 hade dessutom räknat ut att 31 procent var möjligt att uppnå för det socialkonservativa myspartiet. Chockerade facebooksvenskar rasar över att SD endast hamnat på 17,5 procent och att ett omfattande valfusk måste ligga bakom. En stark indikation, hävdar man, är att Valmyndighetens hemsida kraschade tidigt under valkvällen. Daniel Rondslätt har analyserat valet.

SKANDALVALET

INRIKESHot, våld, fusk och bristfälliga rutiner har kännetecknat valet. Redan innan valdagen strömmade rapporterna in och det har fortsatt ända till detta nummers pressläggning. Hela valsystemet får kritik av parlamentarikern och valobservatören Michael Aastrup Jensen och organisationen Swedish International Liberal Centre (Silc). Det misstänkta valfusket handlar om köp av röster, otillbörlig påverkan i vallokalerna och i ett icke bekräftat fall om bortslängda röster. Misstänkt ogiltiga röster har också hanterats felaktigt, vilket kan leda till omval i minst en valkrets.

Defaitism är aldrig ett val – oppositionen finns

LEDAREDet är helt okej att känna besvikelse över ett val som många satt sitt hopp till, men att som svenskar ens tänka tanken att någonting skulle vara förlorat för att valet inte gick som vi hoppats är inte rätt mot vare sig oss själva eller mot dem som kämpat och offrat så mycket mer för sina länders frihet. Slaget är inte över förrän oppositionen ger upp, och eftersom det aldrig kommer att hända har vi ingen anledning att låta valresultatet överskugga de framgångar vi upplevt de senaste åren.

Gå till arkivet