Skip to Content

DEBATT

Vart har alla handlingskraftiga människor tagit vägen?

PappersupplaganNya Tider v. 15

Publicerad: 15 april, 2018, 21:26

 • Svenska

I min och många andras dagdrömmande ungdom, närde vi en förhoppning om att få leva i ett samhälle präglat av framåtanda, tillväxt och harmoni. Ett samhälle där varje människa, oavsett ställning och kompetens, stimulerades till att bidraga till sin egen och en gemensam samhällelig utveckling, ledda och inspirerade av kloka visionära ledare.

Den krassa verkligheten har med sorglig tydlighet krossat det mesta av dylik naivistisk utopism. Vi lever i ett samhälle, som är präglat av rigida ideologiska gränsdragningar, onödiga polariseringar, där en stor del av grundläggande intressegemenskap bestäms av graden på underblåst missunnsamhet, ständigt dirigerat från de politiska tribunerna där partitaktiska förgrundsfigurer tjafsar om bagateller, döljer verkliga sanningar och kräver ställningstaganden av andra som de själva inte är villiga att göra förrän man vet vad majoriteten tycker.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Carl Erik Lindh

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Magda Eire

  Läste just i tidningen: Hur kan det vara så illa att en 29 årig arab våldtar en 15 årig flicka i Sverige och inte blir UTVISAD! Det är ju ett skämt! Bara att få tillbaka en sådan människa ut i arbete kommer kosta staten/skattebetalarna miljontals kronor. (diverse psykvård, arbetslöshet etc. ) Något som förövaren bör stå för!
  Dessutom om det är en skör människa som dessutom tar livet av sig har det kostat samhället 9 års utbildning.

 • RollingHand

  “Vart har alla handlingskraftiga människor tagit vägen?”
  Kan det vara så at de möjligen enbart finns utanför åsiktskorridoren – och då finns de ju inte, i flera aspekter?
  De får inte höras, de syns inte de kan inget göra och t o m hindras att göra något?

  • latmask

   De är undantryckta och motarbetade på alla sätt. Övermakten vill inte ha sådant folk, oavsett vad de står för. Alla initiativ ska komma uppifrån.

A Swedish Elephant, årets viktigaste dokumentärfilm

UTRIKESFrilansjournalisterna Göran Uhlin och Richard Gardt har gjort ett mycket gediget arbete med att intervjua en lång rad personer i Sverige och våra grannländer om situationen i Sverige och hur vi hamnade här, allt finansierat genom crowdfunding.

Vad är libertarianism?

Journalister som kyrko-styrelsens nyttiga idioter?

OPINIONSedan Svenska kyrkans ledning år 2005 beslutade att ägna sig åt opinionsbildning istället för trosskapande förkunnelse, har tyngdpunkten förskjutits från utläggning av det kristna budskapet till försvar för kyrkoapparaten och dess befattningshavare. Kyrkoeliten tycks vilja att journalister skall förtydliga och förklara dess politiska övertygelser, även när dessa övertygelser inte är en följd av den kristna tron eller ens har något alls att göra med kristen etik.

Det blir ingen kurdisk stat

Den autonoma kurdiska Rojava-regionen i norra Syrien hade aldrig någon chans att bli permanent och nu är den på väg att återintegreras i Syrien. Rojave har setts som ett hopp för de som vill ha en kurdisk nation.

Jeff Ahl och Gustav Kasselstrand, Alternativ för Sverige. Foto: Nya Tider

Dränera lobbyistträsket!

MP:s fortsatta dödsdans – inga kommunkandidater som vill ställa upp

Miljöpartiet är utan överdrift det parti som krisar allra mest just nu i svensk politik, men det är en kris man själva har bäddat för.

Vett och etikett i politiken

KRÖNIKA

Valet kan bli en vändpunkt – men vägen därifrån är lång

KRÖNIKAValet 2018 är visserligen oerhört viktigt, men den som tror att allt blir bra i Sverige om bara valresultatet blir enligt önskemål är tyvärr precis lika naiv som våra politiker varit under flyktingkrisen. Att återbygga Sverige starkt kommer att ta tid, politik är ett maratonlopp.

Gå till arkivet