Skip to Content

DEBATT

Vart har alla handlingskraftiga människor tagit vägen?

PappersupplaganNya Tider v. 15

Publicerad: 15 april, 2018, 21:26

 • Svenska

I min och många andras dagdrömmande ungdom, närde vi en förhoppning om att få leva i ett samhälle präglat av framåtanda, tillväxt och harmoni. Ett samhälle där varje människa, oavsett ställning och kompetens, stimulerades till att bidraga till sin egen och en gemensam samhällelig utveckling, ledda och inspirerade av kloka visionära ledare.

Den krassa verkligheten har med sorglig tydlighet krossat det mesta av dylik naivistisk utopism. Vi lever i ett samhälle, som är präglat av rigida ideologiska gränsdragningar, onödiga polariseringar, där en stor del av grundläggande intressegemenskap bestäms av graden på underblåst missunnsamhet, ständigt dirigerat från de politiska tribunerna där partitaktiska förgrundsfigurer tjafsar om bagateller, döljer verkliga sanningar och kräver ställningstaganden av andra som de själva inte är villiga att göra förrän man vet vad majoriteten tycker.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Carl Erik Lindh

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Magda Eire

  Läste just i tidningen: Hur kan det vara så illa att en 29 årig arab våldtar en 15 årig flicka i Sverige och inte blir UTVISAD! Det är ju ett skämt! Bara att få tillbaka en sådan människa ut i arbete kommer kosta staten/skattebetalarna miljontals kronor. (diverse psykvård, arbetslöshet etc. ) Något som förövaren bör stå för!
  Dessutom om det är en skör människa som dessutom tar livet av sig har det kostat samhället 9 års utbildning.

 • RollingHand

  “Vart har alla handlingskraftiga människor tagit vägen?”
  Kan det vara så at de möjligen enbart finns utanför åsiktskorridoren – och då finns de ju inte, i flera aspekter?
  De får inte höras, de syns inte de kan inget göra och t o m hindras att göra något?

  • latmask

   De är undantryckta och motarbetade på alla sätt. Övermakten vill inte ha sådant folk, oavsett vad de står för. Alla initiativ ska komma uppifrån.

En studie i hyckleri

OPINION

Berlin

KRÖNIKA”Tyskland är ett Sverige för vuxna”, sade Horace Engdahl en gång. Och visst kan man trivas i Tyskland. Jag besökte själv Berlin en sommar på 1990-talet.

Finlands självständighetsdag firades av tusentals nationalister

När Finland firade sin 101:a självständighetsdag den 6 december deltog flera tusen personer i det nationalistiska 612-fackeltåget. Den första manifestationen av detta slag anordnades för fem år sedan och fackeltågen har sedan dess växt till den klart största demonstrationen i Helsingfors på självständighetsdagen – så stor att till och med Sannfinländarnas partiledare Jussi Halla-aho valde att gå med i tåget i år.

Sveriges handel med EU-länderna går med förlust

ANALYSSvensk handel bygger vår välfärd. Men hur står det egentligen till med våra affärer gentemot omvärlden? Och hur har det gått med den så upphaussade idén om att EU skulle göra oss rika och stärka välfärden? Det visar sig att den fria rörligheten gjort att Sveriges handel hamnat i en djup kris. Från en starkt positiv handelsbalans dras Sverige nu med underskott.

Alternativmedia banar vägen

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAlternativmedia har spelat en mycket stor roll i den samhällsomvälvning som vi nu bevittnar. Hela det politiska landskapet görs om, där det allt tydligare framträder att dagens poler är ett försoffat etablissemang mot ett folk som känner sig sviket – och allt mer förbannat. Gång på gång tvingar alternativmedia systemmedia och sedan politiker att ta upp frågor som de helst hade velat sopa under mattan.

Lettiska parlamentet säger nej till FN:s migrationspakt

I dag röstade Lettlands parlament om FN:s migrationspakt. Med 43 röster mot och 31 röster för beslutade parlamentet att Lettland inte skall skriva under.

Kina varnar och förbereder för krig

UTRIKESKinas ambassadör i USA varnar för att Washingtons handelskrig mot Peking kan resultera i världskrig. Det olycksbådande uttalandet kommer drygt en månad efter att Kinas president beordrat sin militär att ”förbereda för krig”. Kina är kända för sitt lågmälda och diplomatiska språk på den internationella scenen. Att detta ändrats dramatiskt den senaste tiden bör ses som både oroväckande och en allvarlig varningssignal, menar många. Liknande tongångar hörs nu från flera håll och många ser G20-mötet i månadsskiftet som avgörande för de kommande sino-amerikanska relationerna.

Alternativa straff kan inte lösa bristen på fängelseplatser

OPINION

Gå till arkivet