Skip to Content

DEBATT

Vart har alla handlingskraftiga människor tagit vägen?

PappersupplaganNya Tider v. 15

Publicerad: 15 april, 2018, 21:26

 • Svenska

I min och många andras dagdrömmande ungdom, närde vi en förhoppning om att få leva i ett samhälle präglat av framåtanda, tillväxt och harmoni. Ett samhälle där varje människa, oavsett ställning och kompetens, stimulerades till att bidraga till sin egen och en gemensam samhällelig utveckling, ledda och inspirerade av kloka visionära ledare.

Den krassa verkligheten har med sorglig tydlighet krossat det mesta av dylik naivistisk utopism. Vi lever i ett samhälle, som är präglat av rigida ideologiska gränsdragningar, onödiga polariseringar, där en stor del av grundläggande intressegemenskap bestäms av graden på underblåst missunnsamhet, ständigt dirigerat från de politiska tribunerna där partitaktiska förgrundsfigurer tjafsar om bagateller, döljer verkliga sanningar och kräver ställningstaganden av andra som de själva inte är villiga att göra förrän man vet vad majoriteten tycker.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Carl Erik Lindh

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Magda Eire

  Läste just i tidningen: Hur kan det vara så illa att en 29 årig arab våldtar en 15 årig flicka i Sverige och inte blir UTVISAD! Det är ju ett skämt! Bara att få tillbaka en sådan människa ut i arbete kommer kosta staten/skattebetalarna miljontals kronor. (diverse psykvård, arbetslöshet etc. ) Något som förövaren bör stå för!
  Dessutom om det är en skör människa som dessutom tar livet av sig har det kostat samhället 9 års utbildning.

 • RollingHand

  “Vart har alla handlingskraftiga människor tagit vägen?”
  Kan det vara så at de möjligen enbart finns utanför åsiktskorridoren – och då finns de ju inte, i flera aspekter?
  De får inte höras, de syns inte de kan inget göra och t o m hindras att göra något?

Scandza Forum – för nordiskt bevarande

KULTURDet finns ett alltmer intimt utbyte av tankar vid fysiska möten mellan nordamerikanska och nordeuropeiska alt right och identitära nationalister. Den 7 april hölls en sådan konferens i Stockholm under namnet Scandza Forum.

USA har ingen laglig rätt att starta krig

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Befolkningsexplosion och befolkningsutbyte

OPINION: ÅKE BLOMDAHLDet är i dag i Afrika som befolkningsexplosionen fortfarande pågår med full kraft. Detta ställer världen inför en så kallad ”utmaning” av särskilt känsligt slag. I en värld som accepterar massmigration kommer världen att översvämmas av afrikaner. För europeiska länder som redan har negativ tillväxt hos ursprungsbefolkningen leder massimmigration till befolkningsutbyte. Att befolkningstillväxten måste stoppas också i Afrika borde alla kunna förstå. Frågan är bara hur, frågar sig veckans debattör, miljöaktivisten och konstnären Åke Blomdahl.

Journalister utsätter kollegor för risker

KRÖNIKAVanligen råder en professionell stämning mellan systemmedias journalister och oss från fria media. Det finns dock systemmediajournalister som utsätter oss och andra för faror genom att agera som rapportörer åt våldsvänstern. Vid demonstrationen mot afghanutvisningarna i Kållered måndagen den 9 april blev en journalist utpekad – dessutom felaktigt – som skribent för nättidningen Fria Tider av en journalist från Sveriges Radio.

Moskén i projektet Guds hus kan få saudiarabisk finansiering

INRIKESIslamiska kulturförbundet söker finansiering till sitt moskébygge utomlands, eftersom de tidigare insamlade medlen inte räcker till. En stor del har redan samlats in från Skandinavien, men nu skall man söka sponsorer från Europa och Mellan­östern. En tänkbar sponsor är det wahhabitiska Saudiarabien.

Kampanjandet mot alternativa medier

OPINION: STEFAN TORSSELLVarför är systemmedierna så upprörda över att Facebook och dess samarbetsföretag kartlägger användarnas intressen och politiska åsikter? Det har ju knappast att göra med omsorg om människors integritet, menar veckans debattör Stefan Torssell, och pekar på att till exempel Expressen betalat kriminella hackers för just sådana kartläggningar. Det handlar mera om rädsla för förlorade annonsintäkter, menar han, och ser detta som ännu ett tecken på att de alternativa, icke salongsfähiga medierna är på väg att ersätta de gamla.

Islamguiden om svenska skolan: ”Smidigare att helt gå över till halalkött, så blir alla nöjda”

UTRIKESSvenska skolan ska anpassas efter muslimer som invandrat till Sverige. Det kräver en av Sveriges största muslimska organisationer i en skrift som vänder sig till svenska skolor med en lång rad krav. Bland annat kräver de stopp för gemensamma julfiranden, men ser gärna att alla deltar i muslimska högtider. För enkelhetens skull menar organisationen också att skolor helt ska gå över till halalmat.

Systemmediernas desperation

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet