Skip to Content

Hjälmargården utanför Vingåker. Här bjöd Frälsningsarmén in Mohammed, 17, trots att de visste att han utreddes för våldtäkt mot barn. Den 10 november 2016 dömdes han för att ha våldtagit en nykonfirmerad flicka på lägret. Foto: Hjälmargården
INRIKES

Vill ”förändra attityder” genom att para ihop muslimska män med kristna flickor

Muslimska män och kristna flickor paras samman av Frälsningsarmén, samtidigt som muslimska kvinnor isoleras för att bevara sin heder. Nya Tider granskar verksamheten och frågar Frälsningsarméns ansvariga varför de ställer upp på denna människosyn. Vi har även kontaktat Frälsningsarméns sponsorer för att höra hur de ställer sig till lägerverksamheten.

Publicerad: 22 januari, 2017, 22:05

 • Svenska

Läs även

Nya Tider skrev för en månad sedan (NyT v.47/2016) om domen mot Mohammed, 17, som dömdes för att ha våldtagit en svensk flicka på ett av Frälsningsarméns läger. Utöver våldtäkten på det kristna lägret dömdes Mohammed samtidigt också för våldtäkt mot barn eftersom han några månader dessförinnan våldtagit en annan svensk flicka som vid tillfället var 13 år.

När flickan och andra barn berättade för personalen om vad som hänt kontaktade dessa inte polisen eller någon annan vuxen utanför lägret. Istället ville en manlig lägerledare att våldtäktsoffret skulle berätta de sexuella detaljerna för honom.

Nya Tider har nu granskat Frälsningsarméns arrangemang och hur den kristna organisationen, i sin iver att skapa kontaktyta med muslimer, gått med på muslimska krav. Flera gånger har Frälsningsarmén arrangerat separata tillställningar för muslimska kvinnor. Detta för att de muslimska männen vill kunna skicka sina döttrar på aktiviteter men ändå bevara familjens heder. Samtidigt välkomnas de muslimska sönerna till läger för att roa sig med kristna flickor.

Lars Beijer, presstalesman för Frälsningsarmén, ser inget fel med att para ihop muslimska män med kristna flickor, samtidigt som muslimska flickor får separata tillställningar.
Foto: Frälsningsarmén

Bjöd barnvåldtäktsman till läger för att leka med kristna småflickor

Nya Tider kunde redan i slutet av november berätta att Mohammed bjöds in till det kristna lägret med nykonfirmerade svenska flickor, trots att de ansvariga kände till att han utreddes för en våldtäkt mot en 13-årig flicka några månader tidigare.

I polisförhör efter att övergreppet blev anmält har Främlingsarméns ansvariga berättat att de tänkte att Mohammed nog skulle må bra av lägret. Någon diskussion förekom inte om andra lägerdeltagare skulle må bra av Mohammeds närvaro eller utsätta de svenska flickorna på lägret för någon risk.

Flera av Frälsningsarméns lägerledare är vänner med Mohammed på Facebook. Även efter de två våldtäktsdomarna är de fortfarande vänner.

Olika uppfattningar i förundersökning

Vad som efter domen kom att skapa stor uppståndelse var vad flickan i tingsrätten sade om personalens reaktion efter våldtäkten. När flickan och andra barn berättade för personalen om vad som hänt kontaktade dessa inte polisen eller någon annan vuxen utanför lägret. Istället ville en manlig lägerledare att våldtäktsoffret skulle berätta de sexuella detaljerna för honom.

Mohammed dömdes för våldtäkt under sommarlägret och för en tidigare våldtäkt mot en 13-åring. Eftersom han räknas som minderårig maskerar vi hans ansikte. Foto: Facebook

Efter att lägerledarna diskuterat saken återkom de till flickan och beklagade vad som hänt, men tillade att de ogärna vill att Mohammed skulle behöva åka hem. Först efter att flickan lyckats kontakta sin mamma via mobilen fick polis slutligen veta att en våldtäkt ägt rum.

Även i förundersökningen är skillnaden påfallande mellan hur personalen beskriver Mohammed jämfört med vad barnen på lägret berättar. Barnen talar om hur uppriven den våldtagna flickan varit, hur de hört henne ropa att Mohammed skulle sluta. De menade att Mohammed är påträngande, skryter om sina ”prickar i registret” och att flickorna undviker honom.
Personalen ger en annan bild. En av ledarna berättar om hur Mohammed gillar att kramas, och att han skiner upp när han får vara med svenska flickor. Ingen i personalen avslöjar något som styrker flickans berättelse, utan bara iakttagelser om att Mohammed och flickan ”nojsat”.

Att det var Mohammeds känslor som var viktigast uppfattades också av polisens förundersökningsledare som fick säga till Främlingsarméns personal att sluta ringa Mohammeds föräldrar, fråga hur Mohammed mår och avslöja vad som framkommit i utredningen. Detta eftersom det underlättade för Mohammed att anpassa sin berättelse och undanröja bevis.

Polisen behövde däremot inte stoppa personalen från att lämna upplysningar om utredningen till den våldtagna flickan eller hennes familj. Offret eller hennes föräldrar har Frälsningsarmén nämligen knappt brytt sig om att kontakta.

Nästan bara svenska flickor och invandrarkillar på Frälsningsarméns läger

Nya Tiders granskning av Frälsningsarméns lägerverksamhet avslöjar ett förakt mot kristna hos många av de som ändå vill vara med på de kristna lägren. Ett förakt som Frälsningsarmén både accepterar och anpassar sig till. I försök att inkludera muslimer har Frälsningsarmén inordnat sin verksamhet, inte bara till muslimska seder, utan även till ett synsätt som påminner mer om ockupation än ömsesidigt utbyte. På bilderna från Frälsningsarméns läger syns få svenska pojkar och överhuvudtaget inga utländska flickor. I huvudsak är det yngre blonda tjejer och mörkhyade äldre killar som illustrerar verksamheten.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • PETER NYMAN

  Det innebär att varje kr som man ger till frälsningsarmens insamlingar går till att skydda Islamistiska våldtäktsmän.

 • Bertil Andersson

  Är så glad att jag har gått ur kyrkan. Man har väl gått omkring och drömt att Frälsis var en av de sista seriösa hjälporganisationerna. Det är hög tid att avföra tramset med att 90 nummer är serösa. Få se nu, vem av de potenta och handlingkraftiga politikerna kan detta uppdrag hamna på?

 • Bertil Andersson

  Nedan text kommer från frälsningsarmen.se

  Sexualitet
  Vi tror att människans sexualitet är en gåva från Gud. Den är ett uttryck för en bredare och djupare gemenskap än enbart den fysiska. Vi tror att Guds tanke med sexualiteten är att den utlevs kärleksfullt och ömsesidigt mellan man och kvinna inom äktenskapet och vidare att den ska präglas av samförstånd och frivillighet. Dess yttersta syfte är att producera en mänsklig avkomma.
  ———
  Men var verkligen Guds tanke att frälsis skulle ge sig in i koppleriverksamhet?

  • Nozomu Ezomori

   Bättre än så kunde det bara inte sägas (tack Bertil)!

 • edm2

  Denne individ är inte kristen. Han är snarare en antikrist, den ondes anhängare och saknar all heder! Den som skänker en enda krona till dessa antikrist, är själva antikrist. Jag har slutat skänka pengar eller annat till alla så kallade välgörenhets organisationer för länge sedan. För att jag sedan länge förstått att dessa organisationer arbetar och gynnar islam och muslimer.

  • Anti…

   Aldrig slutar dessa som skiter ”godhet” att ställa till för andra och stödja djävulen. Samma som Svenska kyrkan. De är jävulens vargar i fårakläder.

 • Torbjørn

  Så kan de svenske mennene som blir holdt utenfor besøke de muslimske kvinnene da vel.
  Eller ble det helt feil i forhold til islamsk dominans?

  • Kristian Magnesen

   Det vil nok bli sett på som en krenkelse av de muslimske kvinnene, og selvfølgelig ikke tillatt… Da vil foreldrene til de muslimske kvinnnene påberope seg tapt heder og få erstatningsbeløp i millionklassen fra staten og Frelsesarmeen.

 • Otroligt konstigt beteende av Frälsningsarmén, har även dom en agenda tro?

 • SVENOG

  Bra arr detta kommer fram och blir offentligt. Ytterliggare ett exempel på hur svenskar beter sig självdestruktivt och villigt underkastar sig stamkulturen.

 • Niklas

  Frälsningsarmén är som svenska kyrkan! Dom underlättar för den muslimska invasionen! https://youtu.be/h9mv8Ii1_I4

  • Gick ur svenska kyrkan inga dineros från mig till deras vansinne.

  • Bara gå ur svenska kyrkan

 • JanVaran

  Frelsesarmeen vil altså inføre tvangsekteskap i vesten igjen ?

 • Peter Sjögren

  Ja hur kommer det sig att så många företrädare för dessa ”kristna” rörelser går ondskans ärenden. De tillhör de jag brukar kalla för ”markpersonalen”, ”låtsasfrälsta” osv. Själv tror jag på en högre makt oavsett vilket namn man ger det. Kristus ser jag som en högt utvecklad själ. För 2000 år sedan och den utvecklingsnivå som då rådde var det lämpligt att använda sig av begreppet ”Guds son” etc. Dessa företrädare bryr sig varken om Guds eller Jesus budskap. De borde tvingas läsa tredje testamentet. Man kan se paralleller i många andra organisationer. Röda korset…. Vilka vill synas i sådana sammanhang. Många goda människor men bland dessa återfinns många med mycket rymligt samvete. Det vet jag alltför många exempel på. Jag äter ibland frukost på Frälsningarmen. Sådan verksamhet är av godo. Men man får inte låta sig lurars av detta. Sedan låter jag det vara osagt vilka som är onda eller bara är helt från vettet. Vilket är värst? Jag kommer att kontakta Fräslsningarmen både lokalt och centralt. Detta är fullständigt oacceptabelt. Det finns absolut ingen kärlek i detta agerande. Att vanliga gräsrötter med ärlig tro låter sig luras av sina ledare är för mig obegripligt. Lika obegripligt är det att så många ”vanliga Svesson” går till valurnorna och röstar ”som de alltid gjort”, som föräldrarna gjorde… Att dom inte ser att dessa partier har bytt skepnad och inte längre agerar för folkets bästa. För sent skall de vakna eller…?? Kanske inte.

 • TotalLiberal

  Det står nu klart varför denna tokreligiösa sekt har ett militärt klingande namn.

 • Rabalder

  Frälsningsarmén har totalt spårat ur. Förr ägnade de sig åt verksamhet för fattiga o behövande. Deras verksamhet idag snuddar vid koppleri/barnprostitution. Aldrig mer en krona till Frälsis för min del.

 • Arvid

  Vilka idioter till föräldrar skickar sina döttrar till sådana träffar?

Känd asylaktivist misstänks för människosmuggling

INRIKESAsylaktivisten Fatemeh Khavari, som blivit känd för att ha organiserat sittstrejker för att unga afghanska män utan asylskäl ska få stanna i Sverige, anklagas för att ha lånat ut sitt pass till en afghansk kvinna för att olagligt ta sig in i EU. Misstankarna presenteras i nättidnignen Kvartal, vars journalister fått tag i detaljer som visar att Khavaris version, att hennes pass blivit stulet, med stor sannolikhet är påhittad. Med anledning av Kvartals avslöjande har flera privatpersoner polisanmält den hyllade asylaktivisten för människosmuggling.

Manifestationer för mördade nationalisten Tommie Lindh

INRIKESPå flera orter i landet har minnesstunder hållits för att hedra den mördade 19-åringen Tommie Lindh. Samtidigt har systemmedier uppbackade av åklagaren försökt vrida narrativet till att handla om en ”enskild tragisk händelse” och inte om en svensk nationalist som mördades av en afrikansk invandrare när han försökte stoppa en våldtäkt. Nya Tider närvarade vid en manifestation i Göteborg där ett sextiotal svenskar samlades.

Covid 1984 – övervakning är ”det nya normala”

DEBATTKanske är viruset SARS-CoV-2 naturligt, kanske har det sluppit ut från ett labb av misstag, kanske har det konstruerats och planterats avsiktligt. Det kommer nog aldrig att kunna avgöras. Säkert är att läkemedelsindustrin och de stora drakarna (Gates, Wellcome, Rockefeller, med flera) som opererar i skymningslandet bakom politiken, är väl förberedda. De har väntat på det här. Det visade sig kanske för svårt och tidsödande att skrämma fram den nya världsordningen med klimatfrågan. De har nu på tre månader åstadkommit mer för att förverkliga sin plan än de gjort på 30 år med klimatskrämseln. Debattör Åke Blomdahl menar att coronapandemin används som svepskäl till att införa omfattande kontroll och restriktioner.

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

Gå till arkivet

Send this to a friend