Skip to Content

Det unga paret sköts kallblodigt ihjäl. På bild polisens brottsplatsrekonstruktion. Foto: Facebook, Hennie Van Rensburg
Sydafrika

Vitt par brutalt rasistmördat i Sydafrika

Digital utgåva

Det unga paret fick slut på diesel på motorvägen N12 West nära staden Benoni, söndagen den 26 maj. De ringde då till en vän för att be honom komma till undsättning med en dunk bränsle. Det Johanco Fleischman, 19, och Jessica Kuhn, 23, inte var förberedda på var att bara minuter senare skulle de båda bli kallblodigt avrättade av tre svarta rånare som pekade på den unge mannen och sa ett nedsättande ord för "vit man" innan de sköt.

Publicerad: 1 juni, 2019, 14:38

  • Svenska

Sydafrikansk polis rubricerar morden som hatbrott med rasistiska motiv, då två andra passagerare med svart hudfärg enbart blev slagna utav rånarna. Vidare beskriver polisen hur de två överlevande passagerarna vittnat om hur de tre svarta gärningsmännen kom gående mot bilen efter att de hade stannat. De tre männen uttalade ordet "umhulungu" som är ett nedsättande ord för vita människor.

Gärningsmännen stannade och plötsligt tog en av dem fram en revolver och sköt minst nio skott mot Johanco, som snabbt föll ihop död på motorvägen. Inne i bilen satt Johancos flickvän Jessica svårt chockad av händelsen och skrek högt i panik. Mannen som hade avrättat hennes pojkvän lutade sig in genom rutan och sköt ihjäl Jessica med ett skott i huvudet, för att sedan stjäla hennes mobiltelefon.

I ett försök att dölja spåren från rånet satte brottstrion eld på bilen, innan de lugnt promenerade vidare. De två misshandlade svarta männen sprang från platsen.

En bilist som kom körandes på motorvägen såg att det stod en bil i lågor vid sidan om vägen och släckte elden med en brandsläckare som han hade i sin bil. Under släckningen såg han Jessicas döda kropp i passagerarsätet, och sedan Johancos som låg på vägen. Han kontaktade då polisen.

Det brutala hatbrottet skedde mitt på ljusa dagen. Polisens talesperson Colonel Lungelo Dlamini uttalade sig senare:

– För att fördöma dessa kallblodiga mord försäkrar vi familjen om att alla möjliga ledtrådar följs för att spåra de kallblodiga mördarna. Dessa män måste anses vara beväpnade och farliga, så om det är fallet, kontakta polisen och all information som leder till arresteringen av dessa tre mördare kommer att belönas.

Sydafrika anses vara ett av världens farligaste länder enligt det globala fredsindexet som utförs av ”Institute for Economics”. Nästan 20 000 människor mördas varje år i landet, vilket motsvarar 52 mord om dagen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jonas Persson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tog ensamkommande i sitt hem – blev mördad

Ingrid Guldbrandsson, 69, i Kil är en av dem som tog till sig Fredrik Reinfeldts budskap om att ”öppna era hjärtan”. Hon var djupt engagerad i ensamkommande afghaner och lät dem bo hos sig, lärde dem svenska och kämpade för att de inte skulle utvisas. Nu är hon död och en av hennes skyddslingar har häktats, misstänkt för att ha mördat henne. Han har själv ringt 112 och erkänt mordet. Nu kan Nya Tider avslöja namnet på afghanen.

Skar halsen av 17-årige Daniel Wretström – nu dömd för miss­handel i sitt jobb som ”trygghetsvärd” åt SL

”Flytta er, jag har kniv!” skriker Odeh upphetsat. Sedan sätter han sig gränsle över den avsvimmade 17-åringen och skär halsen av honom. Det var år 2000 och Khaled Odeh dömdes för mord. Nu har han bytt namn till Joseph Yasin Propitious och är anställd som trygghetsvärd av SL via Lugna gatan. Nyligen dömdes han återigen, för att ha misshandlat en resenär.

Boxare dömd för våldtäkt av 16-årig flicka

VåldtäktssverigeFd svensk mästare i boxning dömd för två våldtäkter mot 16-årig flicka i Skåne.

Afrikaner döms för uppmärksammad gruppvåldtäkt

INRIKESTre afrikanska män har samtliga dömts för sin delaktighet i en gruppvåldtäkt mot en kvinna i centrala Stockholm vid Björns trädgård i november förra året. Under övergreppen som innefattade orala, vaginala och anala våldtäkter blev kvinnan filmad av gärningsmännen. Innan de var klara med sitt offer passade de även på att stjäla från henne.

Brå-studie: endast 5 av 100 anmälda våldtäkter leder till fällande dom

VåldtäktssverigeDe flesta våldtäkter begås av gärningsmän som offret saknar relation till och endast fem procent av de anmälda våldtäkterna leder till fällande dom.

Invandrare misshandlar svensk pojke samtidigt som de filmar

I ett klipp som sprids som en löpeld över sociala medier ses en svensk pojke bli misshandlad av en invandrare samtidigt som en annan invandrare filmar det hela. Pojken kör från platsen i en EPA-traktor, men blir sparkad i ansiktet innan han hinner åka iväg. Övergreppet förklaras som ”dominanskriminalitet” av forskare.

Åklagare helvänder efter prejudikat i Högsta domstolen – begär utvisning till Syrien

BROTTEtt nytt prejudikat från Högsta domstolen (HD) gällande utvisning till Syrien gör att åklagare i Sverige nu helvänder och begär utvisning även när det ”finns risk för tortyr” i hemlandet. Den nya huvudregeln är ett man ska begära och döma till utvisning även om det just vid tillfället finns generella verkställighetshinder. Johan Eriksson vid Åklagarkammaren i Kristianstad är en av de som ändrat sig och satt press på hovrätten i sitt ärende.

Kränkta romer fick högre skadestånd än Ebba Åkerlunds pappa – nekar till lagförda brott och skyller på sin bror

Nya Tider uppmärksammande nyligen att en romsk familj fått 75 000 kronor i skadestånd för en kränkning då de känt sig övervakade i en butik. Mertsi Lindeman, pappan i familjen, menar i samtal med Nya Tider att det kan ha varit hans bror som dömdes för snatteri under hans identitet. Det händer ofta att han stjäl Mertsis identitet.

Gå till arkivet

Send this to a friend