Skip to Content

Det unga paret sköts kallblodigt ihjäl. På bild polisens brottsplatsrekonstruktion. Foto: Facebook, Hennie Van Rensburg
Sydafrika

Vitt par brutalt rasistmördat i Sydafrika

Digital utgåva

Det unga paret fick slut på diesel på motorvägen N12 West nära staden Benoni, söndagen den 26 maj. De ringde då till en vän för att be honom komma till undsättning med en dunk bränsle. Det Johanco Fleischman, 19, och Jessica Kuhn, 23, inte var förberedda på var att bara minuter senare skulle de båda bli kallblodigt avrättade av tre svarta rånare som pekade på den unge mannen och sa ett nedsättande ord för "vit man" innan de sköt.

Publicerad: 1 juni, 2019, 14:38

  • Svenska

Sydafrikansk polis rubricerar morden som hatbrott med rasistiska motiv, då två andra passagerare med svart hudfärg enbart blev slagna utav rånarna. Vidare beskriver polisen hur de två överlevande passagerarna vittnat om hur de tre svarta gärningsmännen kom gående mot bilen efter att de hade stannat. De tre männen uttalade ordet "umhulungu" som är ett nedsättande ord för vita människor.

Gärningsmännen stannade och plötsligt tog en av dem fram en revolver och sköt minst nio skott mot Johanco, som snabbt föll ihop död på motorvägen. Inne i bilen satt Johancos flickvän Jessica svårt chockad av händelsen och skrek högt i panik. Mannen som hade avrättat hennes pojkvän lutade sig in genom rutan och sköt ihjäl Jessica med ett skott i huvudet, för att sedan stjäla hennes mobiltelefon.

I ett försök att dölja spåren från rånet satte brottstrion eld på bilen, innan de lugnt promenerade vidare. De två misshandlade svarta männen sprang från platsen.

En bilist som kom körandes på motorvägen såg att det stod en bil i lågor vid sidan om vägen och släckte elden med en brandsläckare som han hade i sin bil. Under släckningen såg han Jessicas döda kropp i passagerarsätet, och sedan Johancos som låg på vägen. Han kontaktade då polisen.

Det brutala hatbrottet skedde mitt på ljusa dagen. Polisens talesperson Colonel Lungelo Dlamini uttalade sig senare:

– För att fördöma dessa kallblodiga mord försäkrar vi familjen om att alla möjliga ledtrådar följs för att spåra de kallblodiga mördarna. Dessa män måste anses vara beväpnade och farliga, så om det är fallet, kontakta polisen och all information som leder till arresteringen av dessa tre mördare kommer att belönas.

Sydafrika anses vara ett av världens farligaste länder enligt det globala fredsindexet som utförs av ”Institute for Economics”. Nästan 20 000 människor mördas varje år i landet, vilket motsvarar 52 mord om dagen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jonas Persson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Fängelse och frivilliga utvisningar efter gruppvåldtäkt

BROTT OCH STRAFFTre av fyra misstänkta afrikanska gruppvåldtäktsmän döms av Örebro tingsrätt för den uppmärksammade och brutala gruppvåldtäkten av en 13-årig flicka som filmades. Tre av de fyra afrikanerna döms till fängelsestraff medan den fjärde frias trots försvårande omständigheter. De tre männen som döms till fängelse döms även till utvisning – men bara om de vill.

Rasistisk afrikan slipper fängelse

BROTT OCH STRAFFDen 22-årige, av massmedia så kallade ”cykelmannen”, slapp fängelsestraff när Eskilstuna tingsrätt meddelade dom. Trots att han dömdes för fyra fall av misshandel, sju fall av ofredande och ett fall av olaga hot och hade anmälts av totalt 17 offer så ansåg tingsrätten att hans två månader i häkte räckte. Trots att man bedömer risken för fortsatt brottslighet är hög kommer somaliern inte att utvisas.

Disneys fd vice ordförande dömd för pedofili – media tiger

Nya Tider kan avslöja, att den 73-årige Michael Laney, tidigare vice styrelseordförande för den populära mediejätten Walt Disney Company, har blivit dömd till 81 månaders fängelse efter att ha våldtagit en sjuårig flicka. Amerikansk och svensk gammelmedia tiger.

Mördade Emilia Lundberg var prostituerad man

Emilia Lundberg, 20, som varit försvunnen i en vecka och hittades död igår, var egentligen en transsexuell man som tidigare hette Emil Lundberg och var prostituerad. Nu har en jämnårig man på sannolika skäl misstänkt för mordet. Inte ens polisen har velat använda sig av offrets juridiska kön i sina pressmeddelanden och blir besvärade när vi ställer frågor till dem om detta.

Miljöpartisten Ndumbe utmålade riksdagsledamot som pedofil

BROTT OCH STRAFFMeToo-rörelsen skördar offer. Ndumbe Bah Öhman, 47, från Gambia pekade ut en riksdagsledamot som pedofil på sitt Instagramkonto. Hon har nu fällts för grovt förtal – övertrampet kostar Ndumbe nästan 100 000 kronor.

Ny terroristbrottslag

BROTT OCH STRAFFRegeringens utredare har lämnat in ett omfattande förslag om en ny terroristbrottslag. Det nya förslaget placerar istället alla brott som begås med terrorismuppsåt under en gemensam kategori som terroristbrott. Man vill även göra olika former av stöd till terrorism, så som spridandet av propaganda, brottsligt.

Asylsökare våldtog pojke

BROTT OCH STRAFFEn asylsökande arab har dömts av Göteborgs tingsrätt till flera års fängelse för att ha våldtagit en minderårig pojke samt misshandlat en annan. Åklagaren krävde däremot inte att asylsökaren skall utvisas.

Gruppvåldtog flicka – straffet: Två månaders fotboja

BROTT OCH STRAFFDe tre männen dömdes för att ha gruppvåldtagit en minderårig flicka på en fest i ett ödehus i Sandviken – men straffet blev minst sagt milt, bara tre månaders fängelse. I praktiken innebär detta att de tre förövarna kommer undan med fotboja i två månader.

Gå till arkivet

Send this to a friend