Skip to Content

Det unga paret sköts kallblodigt ihjäl. På bild polisens brottsplatsrekonstruktion. Foto: Facebook, Hennie Van Rensburg
Sydafrika

Vitt par brutalt rasistmördat i Sydafrika

Digital utgåva

Det unga paret fick slut på diesel på motorvägen N12 West nära staden Benoni, söndagen den 26 maj. De ringde då till en vän för att be honom komma till undsättning med en dunk bränsle. Det Johanco Fleischman, 19, och Jessica Kuhn, 23, inte var förberedda på var att bara minuter senare skulle de båda bli kallblodigt avrättade av tre svarta rånare som pekade på den unge mannen och sa ett nedsättande ord för "vit man" innan de sköt.

Publicerad: 1 juni, 2019, 14:38

  • Svenska

Läs även

Sydafrikansk polis rubricerar morden som hatbrott med rasistiska motiv, då två andra passagerare med svart hudfärg enbart blev slagna utav rånarna. Vidare beskriver polisen hur de två överlevande passagerarna vittnat om hur de tre svarta gärningsmännen kom gående mot bilen efter att de hade stannat. De tre männen uttalade ordet "umhulungu" som är ett nedsättande ord för vita människor.

Gärningsmännen stannade och plötsligt tog en av dem fram en revolver och sköt minst nio skott mot Johanco, som snabbt föll ihop död på motorvägen. Inne i bilen satt Johancos flickvän Jessica svårt chockad av händelsen och skrek högt i panik. Mannen som hade avrättat hennes pojkvän lutade sig in genom rutan och sköt ihjäl Jessica med ett skott i huvudet, för att sedan stjäla hennes mobiltelefon.

I ett försök att dölja spåren från rånet satte brottstrion eld på bilen, innan de lugnt promenerade vidare. De två misshandlade svarta männen sprang från platsen.

En bilist som kom körandes på motorvägen såg att det stod en bil i lågor vid sidan om vägen och släckte elden med en brandsläckare som han hade i sin bil. Under släckningen såg han Jessicas döda kropp i passagerarsätet, och sedan Johancos som låg på vägen. Han kontaktade då polisen.

Det brutala hatbrottet skedde mitt på ljusa dagen. Polisens talesperson Colonel Lungelo Dlamini uttalade sig senare:

– För att fördöma dessa kallblodiga mord försäkrar vi familjen om att alla möjliga ledtrådar följs för att spåra de kallblodiga mördarna. Dessa män måste anses vara beväpnade och farliga, så om det är fallet, kontakta polisen och all information som leder till arresteringen av dessa tre mördare kommer att belönas.

Sydafrika anses vara ett av världens farligaste länder enligt det globala fredsindexet som utförs av ”Institute for Economics”. Nästan 20 000 människor mördas varje år i landet, vilket motsvarar 52 mord om dagen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jonas Persson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Syrier våldtog dottern analt – ”gjorde sin plikt som make”

BROTT OCH STRAFFDen syriska invandraren Abdullah Ajaj, 43, våldtog sin egen tonåriga dotter analt vilket han menade bevarade hennes oskuld. När han var färdig sade han åt henne att tvätta sig på grund av religiösa skäl. Själv hävdar Abdullah att han trodde att han hade sex med sin fru och bara ”gjorde sin plikt som make”. Nu har han dömts till ett kort fängelsestraff och utvisning.

Pedofil utsatte barn för övergrepp i 20 år – dömdes till fängelse

BROTT OCH STRAFFPedofilen Per-Ola André Nilsson, 40, dömdes till fyra års fängelse av Kristianstad tingsrätt efter att det framkommit att han våldtagit tre närstående barn samt begått ett stort antal sexuella övergrepp och andra sexuella brott mot dessa under över 20 års tid. Pedofilen har dessutom erkänt ett flertal av brotten och sin pedofila natur.

Våldtäktsdömda afghanen utvisades inte – gruppvåldtog förståndshandikappad kvinna

BROTT OCH STRAFFEn ung kvinna med omfattande intellektuell funktionsnedsättning hamnade i klorna på en afghan som hon trodde var hennes pojkvän. Men kort efter att de blivit ett par bjöd han in andra afghaner för att gemensamt våldta henne under förnedrande former. En av dessa skulle egentligen redan varit utvisad för en annan våldtäktsdom. Nu har de tre afghanerna dömts till fängelse och utvisning, utvisningar som dock inte kan genomföras.

Gruppvåldtäktsmannen som fick 840 000 kronor fortsätter begå nya brott

BROTT OCH STRAFFDen kriminelle asylsökaren Damir Al-Ali fick ett gigantiskt skadestånd av staten på 840 000 kronor efter att han dömts för två gruppvåldtäkter med tortyrinslag. Han har fortsatt sin kriminella bana trots utvisningsbeslut och nu står han åtalad för nya brott.

Dömd gruppvåldtäktsman får 840 000 kronor – hans offer fick nöja sig med 3 000 kronor

BROTT OCH STRAFFDen kriminelle asylsökaren Damir Al-Ali har rönt stor uppmärksamhet efter att fått ett skandalöst skadestånd på 840 000 kronor av staten efter att ha dömts för bestialiska gruppvåldtäkter med tortyrinslag mot två olika kvinnor. Nu framkommer uppgifter att ett av hans offer bara fått 3 000 kronor i skadestånd av de 225 000 hon skulle fått. Men trots att Damir nu blir rik på skattebetalarnas bekostnad kan hans förmögenhet inte beslagtas för att täcka hans offers skadestånd.

Pedofilpappan våldtog sönerna och tvingade dem att leva i ett helvete

BROTT OCH STRAFFI flera års tid utsatte en pappa i Kalmar sina fyra söner och familjens hund för ett ofattbart och perverterat lidande. Under hot och med sadistiskt våld våldtog han sönerna, fick dem att äta hans avföring och våldta varandra samt utstå närmast obeskrivliga former av perversioner. Nu har han dömts till 13 år och tio månaders fängelse och skadestånd på runt 3,2 miljoner kronor.

14-årig svensk pojke rånad av invandrargäng – hovrätten friar de misstänkta på alla punkter

BROTT OCH STRAFFEn afghan och kongoles i övre tonåren frias av Göta hovrätt efter att både polisen, åklagaren och även tingsrätten anser att de två har rånat en 14-årig svensk pojke genom att omringa honom, tvinga honom att sätta sig ner, varpå killarna stjäl 14-åringens Nike-skor och fotograferar hans bankkort. Det rapporterar bland annat tidningen Dagens juridik. Hovrätten skriver i sin dom att målsägande förvisso måste ha varit rädd, men att det inte förekom tillräckligt mycket hot och våld för att de misstänkta överhuvudtaget ska kunna straffas.

Coronatestbedrägeri leder till fängelse för läkare

BROTT OCH STRAFFLäkaren Farshid Sistani, 35, bakom Husdr.se, tjänade pengar på att lura svenskar genom att erbjuda dyra tjänster med PCR-tester och utfärdade reseintyg – utan att analysera testerna. Nu döms han till fängelse för det omfattande bedrägeriet men får strafflindring för att han antas förlora sin läkarlegitimation.

Gå till arkivet

Send this to a friend