Skip to Content

MILITÄRA KONTAKTSPÅRARE i Singapore. Soldater tillhörande förbanden HQ6Div, 41SAR, 3SIR, 38SCE och SAFVC bistår landets Hälsodepartement och har gjort sig kända för extremt hög effektivitet. De har tillgång till allt från kontaktspårningsappar, diverse övervakningssystem, drönare och robotar. En brittisk kvinna berättade för BBC att hon ”chockades” av att bli uppringd av dem efter en kort taxiresa som bara tagit 6 minuter. Hon beordrades till 14 dagars självkarantän i hemmet som sedan övervakas av kontaktspårare som i grupper om tre kontrollerade henne i hennes hem. Foto: Ministry of Defence, Singapore
UTRIKES

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

PappersupplaganNya Tider v. 22

Massövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Publicerad: 26 maj, 2020, 15:06

 • Svenska

Läs även

Miljarder människor runt om i världen har sedan mars fått sina liv mer eller mindre förstörda av nedstängningar på grund av coronaviruset. De har förlorat sina anställningar, inkomster, besparingar, sjukförsäkringar, företag och i många fall sin hälsa efter månader av stressande osäkerhet och social isolering samt i många fall uteblivna viktiga sjukvårdsbehandlingar. De tvingas stanna hemma och underkasta sig omfattande restriktioner för att över huvud taget få gå ut. Detta kan handla om allt från att tvingas begära tillstånd och speciella karantänspass bara för att få handla mat på vissa platser och tider till att bli övervakade i sina hem av polis på gatan och drönare i luften.

I flera länder har även militären kallats in, men inte ens det räcker enligt förespråkarna av nedstängning och indragning av mänskliga fri- och rättigheter. Nu vill dessa maktföreträdare rekrytera en veritabel, som de kallar, ”armé” av kontakt­spårare. För att det ska fungera så krävs det att otaliga kontakt­spårare rekryteras, vilket underlättats av den massarbetslöshet och därmed desperation som drabbat hundratals miljoner människor världen över. Nyhetsbyrån AP rapporterade den 21 maj att bara i USA har nästan 39 miljoner jobb förlorats sedan nedstängningar infördes i mitten av mars.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • belyst

  FN vill skapa en new world order. ”United Nations NWO” https://finance.yahoo.com/news/united-nations-nwo-unnwo-launches-110000578.html

 • Dacke

  Vi har kommit till ett vägskäl, som är vägen före corona och vägen efter. Världens samlade elitister har slipat på en sådan här plan i minst 10 år och Bill Gates har varit en drivande kraft för det scenario som väntar jordens befolkning? George Orwells utopi om 1984 är att likna vid en västanfläkt i jämförelse? Nu kommer kontrollen i vårt samhälle att bli total där ett angiverisystem uppmuntras, för den ”goda sakens skull” och där finns inte plats för personer med ”obekväma” åsikter, som naturligtvis måste isoleras i inrättade ”omskolningsläger”. För att kunna resa fritt måste kriterierna först uppfyllas för det som är uppfylla alla typer av vaccineringar som krävs? Sedan kommer alla ”personliga” uppgifter (civilstånd, utbildning, arbete, politisk hemvist osv.) För att folk inte skall risker att tappa, eller få kortet stulet, blir det ett chip i armen. Kan även kompletteras med ytterligare ett, om så fordras.

 • BigMan

  Det är enklare att låsa in hela ”the new management”!
  Problemet visar sig alltid bero på politiker som i brist på resurser och ideer, försöker tvinga folk i arbete.
  Den stora orsaken lär väl vara att skatterna måste in för att bekosta den stora grupp av bidragstagare som de importerat.
  Jag förstår att politikerna hukar i bänkarna, det är ett känsligt läge just nu där siffrorna visar att mycket av problemen härrör från en infantil politik.

  Sekretessen är total, inte konstigt, om jag vore politiker så skulle inte jag heller vilja stå där med Svarte Petter. Aldrig har väl inkompetensen varit tydligare och aldrig har väl offren varit fler. Kan inte tycka annat att det är ett massmord som pågår, orkestrerat av politiska handlingsförlamande aktivister!

 • Peter Dalin

  ”Och det tvingar alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket,

 • Denny Abrahamsson

  Och 80% av alla svenskar litar blint på att myndigheterna vill vårt bästa. Se bara hur sossarna rusat i opionen. Inga gula västar här inte. Sverige är kört och värre blir det när islamisterna tar över med hjälp av sossarna för Löfven har ju lovat att aldrig kritisera islam.

  • Sophia Eklund

   I kristider är det faktiskt vanligt att stödet för den sittande regeringen ökar. Om några månader eller kanske rentav veckor kommer sossarnas siffror att med största sannolikhet börja gå ner igen. Vi får se.

 • Swatch

  Alla ursäkter duger – terrorism, virus, naturkatastrofer, vad som – för att införa den totalitära kontrollsamhället med målet att förslava alla som förslavas kan.
  Soros anda svävar högt och inspirerar världens makthavare.

 • Snövit

  Veckans upplaga av tidningen är kanske den bästa någonsin. Det är exakt det HÄR coronan handlar om. Som i en handvändning har ni gått från att svansa efter lögnmediernas statspropaganda till att bli ledande i folkupplysning.

  Alternativmedia när den är som bäst, dvs när den behandlar sanningen och realpolitikens verkliga konsekvenser. Därmed inte längre alternativmedia, utan det enda sanna mediet.

Det kontantlösa samhället kommer närmare – unga storstadsbor positiva, äldre personer oroade

ANALYSKampen om kontanterna skärps och inställningen till kontanter och andra betalningssätt delar befolkningen mellan stad och land samt mellan ung och gammal. Det finns även en konflikt mellan synen på smidiga betalningar och ett stabilt betalningssystem. En annan aspekt är makten över betalningarna och vem som tjänar pengar på betalningstransaktioner. Striden om kontanterna närmar sig ett avgörande. Bankerna vinner på ett kontantlöst samhälle, medan den enskilde medborgaren förlorar.

Helsingborg överlåter mark för byggande av en stor moské

INRIKESDen 17 november beslutade Helsingborgs kommunfullmäktige att godkänna marköverlåtelse till den muslimska församlingen Al-Sunnah för uppförande av en moské. Samtliga partier i kommunen röstade för, utom SD. I debatten som föregick beslutet, menade Michael Rosenberg (SD) att de övriga partierna låter parallellsamhällen växa fram, utan att ens inse det.

Snörekord sätts över hela världen

KLIMATETMassiva och avvikande snöfall har i november drabbat flera länder i bland annat Centralasien och Nordamerika. På norra halvklotet uppges den totala snömassan vara ofattbara 400 miljarder ton över genomsnittet och den växer nu också snabbare än vanligt. I Kanada slås alla tiders snörekord och även så på olika platser i USA.

Ungern och Polen fattar ett betongbeslut

UTRIKES”Detta är ett betongbeslut och kommer inte att ändras!” klargjorde Ungerns premiärministern Victor Orbán när Polens regeringschef Mateusz Mazowiecki under två dagar, den 25-26 november, gästade Budapest. Måndagen den 30 november besökte Victor Orbán Warszawa. Beslutet gäller ländernas suveränitet vid utnämningar av högsta domare till ländernas beslutande rättssystem. När man inom EU kopplade ihop denna ohörsamhet med budgetfrågor blockerade Polen och Ungern hela processen.

EU vill förbjuda jakt på 10 procent av Sveriges yta

EUROPEISKA UNIONENEU-kommissionen föreslår att jakt ska förbjudas på en stor del av Sveriges yta. Detta enligt unionens strategi för biologisk mångfald, där minst 10 procent av EU:s yta skulle omfattas av så kal­lat ”strikt skydd”. Denna skyddsnivå ser även ut att upphäva den svenska allemans­rätten, då endast ”strikt kontrollerad turism” ska tillåtas. Svenska Jägareförbundet är starkt kritiska till förslaget och skriver att det är ”anmärkningsvärt att jakt – som är ett hållbart brukande – likställs med gruvdrift”. Nya Tider har talat med Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm, som säger att det är tydligt att EU söker allt fler befogenheter inom jaktpolitiken.

EU angriper allemansrätten

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAllemansrätten brukar kallas för något av det svenskaste vi har. ”Alla ska ha tillgång till naturen enligt allemansrätten”, fastslår till och med en av Sveriges grundlagar, regeringsformen. Nu vill EU-kommissionen att endast ”strikt kontrollerad turism” ska få förekomma på minst 10 procent av Sveriges yta, en åtgärd återigen motiverad med Agenda 2030.

Brittiska armén förklarar krig mot vaccinmotståndare – skall övervakas och bekämpas

UTRIKESEnligt tidningen Sunday Times så har den brittiska armén valt att gå i ”krig” mot motståndare till de stundande massvaccineringarna som planeras. Det är den 77:e brigaden, den så kallade DCSU, eller ”Defence Cultural Specialist Unit” som skall övervaka och motverka ”nätpropaganda mot vacciner”.

Israels lönnmord riskerar starta krig

UTRIKESI fredags mördades Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi i en avancerad attack mot en bilkonvoj. Mohsen var en iransk fysiker som ansågs vara ”fadern” till det iranska kärnenergiprogrammet, vilket av Israel hävdas vara ett försök till att skapa kärnvapen. Nu riktar Iran allvarliga hot mot Israel, som av militära experter pekas ut som den troligaste staten skyldig till mordet. Om Iran gör allvar av hoten är risken stor att regionen dras in i ett storkrig – ett krig som Israel sannolikt vill kunna få igång medan Trump ännu är vid makten.

Gå till arkivet

Send this to a friend