Skip to Content

MILITÄRA KONTAKTSPÅRARE i Singapore. Soldater tillhörande förbanden HQ6Div, 41SAR, 3SIR, 38SCE och SAFVC bistår landets Hälsodepartement och har gjort sig kända för extremt hög effektivitet. De har tillgång till allt från kontaktspårningsappar, diverse övervakningssystem, drönare och robotar. En brittisk kvinna berättade för BBC att hon ”chockades” av att bli uppringd av dem efter en kort taxiresa som bara tagit 6 minuter. Hon beordrades till 14 dagars självkarantän i hemmet som sedan övervakas av kontaktspårare som i grupper om tre kontrollerade henne i hennes hem. Foto: Ministry of Defence, Singapore
UTRIKES

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

PappersupplaganNya Tider v. 22

Massövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Publicerad: 26 maj, 2020, 15:06

 • Svenska

Läs även

Miljarder människor runt om i världen har sedan mars fått sina liv mer eller mindre förstörda av nedstängningar på grund av coronaviruset. De har förlorat sina anställningar, inkomster, besparingar, sjukförsäkringar, företag och i många fall sin hälsa efter månader av stressande osäkerhet och social isolering samt i många fall uteblivna viktiga sjukvårdsbehandlingar. De tvingas stanna hemma och underkasta sig omfattande restriktioner för att över huvud taget få gå ut. Detta kan handla om allt från att tvingas begära tillstånd och speciella karantänspass bara för att få handla mat på vissa platser och tider till att bli övervakade i sina hem av polis på gatan och drönare i luften.

I flera länder har även militären kallats in, men inte ens det räcker enligt förespråkarna av nedstängning och indragning av mänskliga fri- och rättigheter. Nu vill dessa maktföreträdare rekrytera en veritabel, som de kallar, ”armé” av kontakt­spårare. För att det ska fungera så krävs det att otaliga kontakt­spårare rekryteras, vilket underlättats av den massarbetslöshet och därmed desperation som drabbat hundratals miljoner människor världen över. Nyhetsbyrån AP rapporterade den 21 maj att bara i USA har nästan 39 miljoner jobb förlorats sedan nedstängningar infördes i mitten av mars.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • belyst

  FN vill skapa en new world order. ”United Nations NWO” https://finance.yahoo.com/news/united-nations-nwo-unnwo-launches-110000578.html

 • Dacke

  Vi har kommit till ett vägskäl, som är vägen före corona och vägen efter. Världens samlade elitister har slipat på en sådan här plan i minst 10 år och Bill Gates har varit en drivande kraft för det scenario som väntar jordens befolkning? George Orwells utopi om 1984 är att likna vid en västanfläkt i jämförelse? Nu kommer kontrollen i vårt samhälle att bli total där ett angiverisystem uppmuntras, för den ”goda sakens skull” och där finns inte plats för personer med ”obekväma” åsikter, som naturligtvis måste isoleras i inrättade ”omskolningsläger”. För att kunna resa fritt måste kriterierna först uppfyllas för det som är uppfylla alla typer av vaccineringar som krävs? Sedan kommer alla ”personliga” uppgifter (civilstånd, utbildning, arbete, politisk hemvist osv.) För att folk inte skall risker att tappa, eller få kortet stulet, blir det ett chip i armen. Kan även kompletteras med ytterligare ett, om så fordras.

 • BigMan

  Det är enklare att låsa in hela ”the new management”!
  Problemet visar sig alltid bero på politiker som i brist på resurser och ideer, försöker tvinga folk i arbete.
  Den stora orsaken lär väl vara att skatterna måste in för att bekosta den stora grupp av bidragstagare som de importerat.
  Jag förstår att politikerna hukar i bänkarna, det är ett känsligt läge just nu där siffrorna visar att mycket av problemen härrör från en infantil politik.

  Sekretessen är total, inte konstigt, om jag vore politiker så skulle inte jag heller vilja stå där med Svarte Petter. Aldrig har väl inkompetensen varit tydligare och aldrig har väl offren varit fler. Kan inte tycka annat att det är ett massmord som pågår, orkestrerat av politiska handlingsförlamande aktivister!

 • Peter Dalin

  ”Och det tvingar alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket,

 • Denny Abrahamsson

  Och 80% av alla svenskar litar blint på att myndigheterna vill vårt bästa. Se bara hur sossarna rusat i opionen. Inga gula västar här inte. Sverige är kört och värre blir det när islamisterna tar över med hjälp av sossarna för Löfven har ju lovat att aldrig kritisera islam.

  • Sophia Eklund

   I kristider är det faktiskt vanligt att stödet för den sittande regeringen ökar. Om några månader eller kanske rentav veckor kommer sossarnas siffror att med största sannolikhet börja gå ner igen. Vi får se.

 • Swatch

  Alla ursäkter duger – terrorism, virus, naturkatastrofer, vad som – för att införa den totalitära kontrollsamhället med målet att förslava alla som förslavas kan.
  Soros anda svävar högt och inspirerar världens makthavare.

 • Snövit

  Veckans upplaga av tidningen är kanske den bästa någonsin. Det är exakt det HÄR coronan handlar om. Som i en handvändning har ni gått från att svansa efter lögnmediernas statspropaganda till att bli ledande i folkupplysning.

  Alternativmedia när den är som bäst, dvs när den behandlar sanningen och realpolitikens verkliga konsekvenser. Därmed inte längre alternativmedia, utan det enda sanna mediet.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend