Skip to Content

OPCW:s HÖGKVARTER I HAAG. På deras hemsida går följande att läsa: ”Vårt tillvägagångssätt: Två grundläggande principer understryker vår strategi. Den första är den centrala rollen i konventionens multilaterala karaktär. Den andra är den lika tillämpningen av bestämmelserna i konventionen på alla parter. Vi gör detta med integritet, på ett effektivt, kompetent och kostnadseffektivt sätt och i en hälsosam arbetsmiljö. Vårt arbete styrs och stöds av vår organisations interna vision.” Organisationens förmåga att hålla sig opartisk ifrågasätts nu från allt fler håll. Stillbild: OPCW
UTRIKES

Wikileaks släpper nya OPCW-dokument om kemattack i Douma

PappersupplaganNya Tider v. 1-2

I Wikileaks senaste omgång läckta dokument, gällande OPCW:s alltmer kritiserade slutrapport om den påstådda kemattacken i Douma utanför Damaskus i april 2018, framkommer det nu att inte mindre än 20 av OPCW:s egna inspektörer – nästan alla på plats – motsätter sig rapporten, som pekar ut regeringssidan som skyldiga. USA och allierade utförde en massiv luftattack på Syrien med kemattacken som förevändning och vill därför inte se en slutrapport som visar att bombningarna av Syrien baserades på fabricerade bevis. Läckan är en del av en växande lavin av dokument som avslöjar att västs etablissemang och dess medias hets för krig mot Syrien byggde på lögner.

Publicerad: 8 januari, 2020, 13:44

  • Svenska

Läs även

Sent på lördagen den 14 december släppte Wikileaks en tredje omgång med mycket avslöjande dokument gällande OPCW:s uppdrag i staden Douma, strax nordöst om Syriens huvudstad Damaskus (se artikeln ”Internationell skandal: OPCW ljög om kemattack i Syrien” i NyT v.51-52/2019).

I de senaste läckta dokumenten som Wikileaks benämner ”OPCW-DOUMA - Release Part 3” återfinns en promemoria (PM), som är daterat den 14 mars 2019 och är ställd till Fernando Arias, generaldirektör för Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW). Detta var exakt två veckor efter att organisationen publicerade sin slutrapport om Douma-utredningen den 1 mars.

PM:et avslöjar att inte mindre än 20 (sic!) av OPCW:s egna inspektörer ansåg att den påstått oberoende organisationens slutrapport ”inte återspeglade åsikterna från gruppmedlemmarna som skickades till Syrien” och där genomförde en utredning på plats för den påstådda kemattacken i Douma. Uppdraget som inleddes i april 2018 var en del av OPCW:s Fact Finding Mission (FFM) i Syrien, som inleddes 2014.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Åttaåring ihjälskjuten av BLM-aktivister

USAPå Förenta staternas nationaldag den 4 juli blev Secoriea Turner, 8, ihjälskjuten av BLM-aktivister. Aktivisterna öppnade eld mot familjens bil när hennes mamma försökte köra igenom en vägspärr som BLM satt upp. Secoriea var svart.

CNN kallar kvinnor för ”Individer med livmoderhals”

UTRIKESDen amerikanska Tv-kanalen CNN tar nu den politiska korrektheten till nya höjder. I slutet av juli sändes ett nyhetsinslag om kvinnor som testas för livmoderhalscancer, men istället för att använda termen ”kvinnor” benämndes de istället som ”individer med livmoderhals”, något som snart fick reaktioner på sociala medier.

Författaren Thilo Sarrazin utesluten från tyska socialdemokraterna

UTRIKESSent under fredagseftermiddagen den 31 juli meddelade SPD:s partisekreterare Lars Klingbeil att författaren och tidigare Berlinsenatorn Thilo Sarrazin utesluts från det tyska socialdemokratiska partiet. Det var vid presidiets tredje sittning som man fattade detta drastiska beslut.

Terrorist i Storbritannien förlorar mål om tidig frigivning

STORBRITANNIENStorbritanniens högsta domstol har avslagit den begäran som den dömde terroristen Mohammed Zahir Khan lämnat in om att friges efter halva tiden. Khan hävdade att en lagändring som avskaffade den typen av straffrabatt kränkte hans mänskliga rättigheter och är diskriminerande mot muslimer.

Vattuminskningen

HISTORIA”Vattenminskningsläran väckte anstöt i kyrkliga kretsar eftersom den ansågs strida mot bibeln, och förklarades av prästerskapet vid 1747 års riksdag vara ’en opålitlig sats på vilken inget i historien kunde byggas’. Biskop Johan Browallius i Åbo, teolog och professor i fysik och botanik, […] Enligt honom berodde vattuminskningen på att syndaflodens vatten fortfarande höll på att dra sig tillbaka.” Så såg man tidigare på det vi kal­lar landhöjningen, enligt Wikipedia.

Svenska politiker i rysk television

UTRIKESI sin senaste sändning av Lördagens nyheter presenterade redaktör Sergej Briljov några intressanta inslag. Briljovs program är efter Dmitrij Kisjelovs Veckans nyheter det mest intrikata programmet i den ryska kanalen Rossija24. Inför sommaruppehållet blev det extra intervjuer och kittlande avslöjanden.

Hollywood predikar, men bestraffas av publiken

KULTUR2010-talet har sett en stor mängd amerikanska filmer där huvudsyftet inte verkar ha varit underhållning, utan övertydliga försök att uppfostra publiken i de ”progressiva” värderingar som nu ska vara vägledande i Västvärlden. Den goda nyheten är att sådana filmer ofta bestraffas av sviktande publiksiffror och därmed låga intäkter.

Gå till arkivet

Send this to a friend