Skip to Content

OPCW:s HÖGKVARTER I HAAG. På deras hemsida går följande att läsa: ”Vårt tillvägagångssätt: Två grundläggande principer understryker vår strategi. Den första är den centrala rollen i konventionens multilaterala karaktär. Den andra är den lika tillämpningen av bestämmelserna i konventionen på alla parter. Vi gör detta med integritet, på ett effektivt, kompetent och kostnadseffektivt sätt och i en hälsosam arbetsmiljö. Vårt arbete styrs och stöds av vår organisations interna vision.” Organisationens förmåga att hålla sig opartisk ifrågasätts nu från allt fler håll. Stillbild: OPCW
UTRIKES

Wikileaks släpper nya OPCW-dokument om kemattack i Douma

PappersupplaganNya Tider v. 1-2

I Wikileaks senaste omgång läckta dokument, gällande OPCW:s alltmer kritiserade slutrapport om den påstådda kemattacken i Douma utanför Damaskus i april 2018, framkommer det nu att inte mindre än 20 av OPCW:s egna inspektörer – nästan alla på plats – motsätter sig rapporten, som pekar ut regeringssidan som skyldiga. USA och allierade utförde en massiv luftattack på Syrien med kemattacken som förevändning och vill därför inte se en slutrapport som visar att bombningarna av Syrien baserades på fabricerade bevis. Läckan är en del av en växande lavin av dokument som avslöjar att västs etablissemang och dess medias hets för krig mot Syrien byggde på lögner.

Publicerad: 8 januari, 2020, 13:44

  • Svenska

Läs även

Sent på lördagen den 14 december släppte Wikileaks en tredje omgång med mycket avslöjande dokument gällande OPCW:s uppdrag i staden Douma, strax nordöst om Syriens huvudstad Damaskus (se artikeln ”Internationell skandal: OPCW ljög om kemattack i Syrien” i NyT v.51-52/2019).

I de senaste läckta dokumenten som Wikileaks benämner ”OPCW-DOUMA - Release Part 3” återfinns en promemoria (PM), som är daterat den 14 mars 2019 och är ställd till Fernando Arias, generaldirektör för Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW). Detta var exakt två veckor efter att organisationen publicerade sin slutrapport om Douma-utredningen den 1 mars.

PM:et avslöjar att inte mindre än 20 (sic!) av OPCW:s egna inspektörer ansåg att den påstått oberoende organisationens slutrapport ”inte återspeglade åsikterna från gruppmedlemmarna som skickades till Syrien” och där genomförde en utredning på plats för den påstådda kemattacken i Douma. Uppdraget som inleddes i april 2018 var en del av OPCW:s Fact Finding Mission (FFM) i Syrien, som inleddes 2014.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ecuador drar tillbaka Julian Assanges medborgarskap

YTTRANDEFRIHETEcuador har dragit tillbaka Wikileaksgrundaren Julian Assanges medborgarskap, som han fick år 2018. Assanges advokat Carlos Poveda, själv från Ecuador, är besviken och menar att beslutet fattats på ett felaktigt sätt och att Assange själv inte fick komma till tals.

Nederländernas parlament: Premiärminister Mark Rutte ertappas med grov lögn… inför rullande kamera

NEDERLÄNDERNAUnder en frågestund ställs Nederländernas statschef, som tvingat befolkningen till hårda covid-restriktioner, mot väggen av den nationalistiske parlamentarikern Gideon van Meijeren (FvD). Den amerikanska konservativa nyhetssidan Breitbart beskriver i en opinionstext honom som en ”hjältepolitiker” som ”skoningslöst förgör” den nederländske premiärministern. Therry Baudet, partiledaren för FvD, presenterade videon från händelsen med orden ”TITTA! Gideon van Meijeren avslöjar LÖGNAREN Rutte”. Premiärministern, som går under öknamnet ”Teflon-Mark”, förnekar under utfrågningen att han har någon kännedom om globalist­handboken COVID-19: The Great Reset. Detta trots att han är en flitig besökare i globalistsammanhang. Rutte skänker också miljarder av folkets skatte­pengar till den nu mest aktuella delen av globalist­agendan, att få hela världens befolkning injicerad.

Vancouvers flygplats, Rachel Marsden. Foto: Skytrax, privat

Inresande till Kanada tvingas i karantänläger – även om de är immuna

Den som kommer till Kanada ovaccinerad tvingas till en karantänanläggning på egen bekostnad. Detta även om man tidigare varit sjuk i Covid-19 och kan uppvisa att man är immun. Detta hände kolumnisten Rachel Marsden, som tvingades ta första flyget till Europa igen.

Snöplig sorti för biologisk man i kvinnlig OS-tävling

UTRIKESDet blev ett totalt misslyckande för Laurel Hubbard, en manlig tyngdlyftare som tilläts tävla i kvinnlig tyngdlyftning i OS. Men tre misslyckade lyftförsök fick honom dock utslagen ur tävlingen i +87-kiloklassen i tyngdlyftning för kvinnor. Inget hindrar heller andra män från att tävla mot kvinnor – det är upp till de enskilda länderna att bestämma vem man skickar till OS meddelar den internationella olympiska kommittén, IOK.

Islam i Ryssland: Tusen omväxlande år med blodig terror och fredlig renässans

UTRIKESI Europa oroar sig många för islamisering. Vårt grannland Ryssland har en lång historia med olika riktningar inom islam, en historia som paradoxalt nog både varit blodigare och lugnare än den europeiska historien med muslimer. Kan vi lära något av ryssarnas erfarenheter?

Gates Foundations-anställda vill byta jobb

UTRIKESMelinda French Gates talade onsdagen den 28 juli med de anställda på Bill & Melinda Gates Foundation för första gången sedan hon och Bill Gates meddelade sin skilsmässa, eftersom den filantropiska organisationen med 65 miljarder dollar i kassan alltmer ställs inför interna frågor om sin framtid och uppdrag. Parets separation efter 27 års äktenskap och pressrubriker med anklagelser om oegentligheter från Bill Gates sida har orsakat uppenbar oro i organisationens led, enligt tre nuvarande anställda, som talat med nyhetssiten Business Insider på villkor av anonymitet.

Domen mot Cementas kalkbrytning på Gotland ett slag mot hela samhället

ANALYSMark- och miljööverdomstolen avvisar Cementas ansökan om fortsatt och utökad brytning av kalksten i Slite på Gotland. Orsaken är att domstolen inte anser att Cementas miljökonsekvensbeskrivning är tillförlitlig, trots att föregående instans godkände den i sin helhet. Domens effekter kan bli långt bortom vad någon tänkt sig, om den vinner laga kraft. Cementas kalkbrytning är avgörande för svensk industri. Cirka 75 procent av all cement som tillverkas i Sverige kommer från Cementas kalkbrytning på Gotland.

Ayaan Hirsi Alis Villebråd, om immigration, islam och kvinnors rättigheter

BOKRECENSION: VILLEBRÅDAyaan Hirsi Ali har tryckt på larmknappen. Nu är det upp till Europas ledare att ta det ansvaret som de hitintills undvikit. Många av de kvinnor som är födda i västvärlden i slutet av 1980-talet och framåt tar sin frihet för given, men är omedvetna om historien bakom kvinnlig rösträtt, jämlikhet och religionsfrihet. Om alla som i dag kal­lar sig för feminister läser denna bok skulle de förstå vad som är faran för dem. Och det gäller inte bara svenskar, även om Ayaan inte målar upp en ljus bild av Sverige, som dessvärre är sann.

Gå till arkivet

Send this to a friend