eNyT 08/2024

Rekord i gängvåld 2023 – Invandrade gängkriminella blir ”svenskar” i nyhetsrapporteringen

 Antalet skjutningar och sprängningar i Sverige slog rekord under 2023. Över fem hundra sådana våldsdåd begicks i vårt land förra året. Jale Poljarevius, underrättelsechef vid polisregion Mitt, jämför det hela med ett krig när han uttalar sig för Ekot. Systemmedierna med DN i spetsen kallar de gängkriminella invandrarna ”svenskar” och vänsterliberaler förnekar att våldet har någon koppling till invandringen.

Premiärminister Attal misslyckas med att lugna bönderna

 Fredagen den 26 januari presenterade Gabriel Attal sin regerings åtgärder för att dämpa de franska böndernas ilska. Förenklingsåtgärder, ytterligare stöd, avskaffande av skatter... Detta var tillräckligt för att blidka dem som initierade protesterna, men inte tillräckligt för de olika lantbrukarorganisationerna (FNSEA, JA, Coordination Rurale) och andra oberoende bönder som har uppmanat till blockad av Paris från och med idag måndag.

Män som röstar SD

 Hur har du det med självkänslan, du man som röstar på Sverigedemokraterna? Frågan är högst relevant, för manliga SD-väljare vågar nämligen inte berätta för sina flickvänner och fruar vad de röstar på.

Avslöjande WEF-möte i Davos: Mer globalism och kontroll löser allt – lita på oss!

 World Economic Forum i Davos har nyligen avslutats. Nya riktlinjer för världens framtid har slagits fast av oligarker och deras tjänstvilliga politiker. Den kanske största nyheten från Davos 2024 är att oligarkerna erkänner att världens befolkningar lider av den kraschande ekonomin med allt högre levnadsomkostnader. Och de har en perfekt lösning! Man definierar helt enkelt om ekonomisk tillväxt till att betyda minskat klimatavtryck, mer mångkultur och inkludering – och vips så blir du ”rik” på pappret, trots att du inte ens har mat på bordet.

Skärmhjärnan – så påverkas vi av mobilen

 Under mina år inom folkbildningen har jag ofta tänkt på hur svårt det faktiskt är för kursdeltagare att låta bli mobilen. De har svårt att verkligen koncentrera sig på kursens innehåll.

Jimmie Åkesson i resa till Israel – bedyrade sin lojalitet

 I dagarna är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på besök i Israel. Besöket har varken Åkesson eller partiet aviserat offentligt och kommer på direktinbjudan från regeringspartiet Likud, men inte regeringen i sig – trots partiets vurm för judiska intressen och Israel är SD fortfarande svartlistade.

Över en miljon asylsökande till EU

 Antalet asylsökande till EU kommer för år 2023 överstiga ”klart över en miljon”. Det meddelar Nina Gregori, ordförande för Europeiska unionens asylbyrå, den 26 december. Siffrorna för helåret är inte klara än, men fram till och med oktober hade inte mindre än 937 000 asylansökningar lämnats in. Det är en ökning med hela 22 procent jämfört med motsvarande period under 2022, och det högsta antalet sedan 2015.

Bonderevolt i Tyskland

 Stora bondeprotester har lamslagit Berlins och andra tyska städers centra. Liksom i Nederländerna och Belgien är parollerna bland annat ”Inga bönder – ingen mat”. Formellt rör protesterna regeringens planer på att göra dieseln dyrare för bönder och införa fordonsskatt för deras maskiner, men i bakgrunden kokar ilskan över olika klimatpåbud som syftar till att avveckla stora delar av jordbruket. Protesterna fick stort stöd av det tyska folket.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.