Integritetspolicy

EU:s dataskyddslag och vad den innebär för Dig som kund

Den 25 maj började lagen GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla. Den ersätter den svenska personuppgiftslagen, PUL, styrt hur och vem som får hantera personuppgifter.

På Nya Tider och förlaget AlternaMedia har vi alltid haft högsta säkerhet vad gäller personuppgifter. Detta genom att vi helt enkelt inte lagrar personuppgifterna på nätet utan har det i ett separat hårt krypterat register. Enkelt och säkert.

Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB och har ett gemensamt kundregister. Det innebär att vare sig Du beställer böcker eller prenumererar, så sker ingen överflyttning av data. Vi behöver spara Dina personuppgifter för att kunna administrera utskick och fakturering. Vi vill också kunna kontakta Dig för erbjudanden om till exempel nyutgivna publikationer.

Vi säljer aldrig Dina personuppgifter till tredje part. De som kan komma i kontakt med Dina personuppgifter är din bank, bankgirot, Swish, förmedlare av kortköp, speditör, vårt webbhotell och liknande som vi eller Du anlitar i kommunikationen med oss.

Enligt dataskyddslagstiftningen har Du bland annat följande rättigheter:

  • Du har rätt att få ett utdrag över uppgifter som rör Dig och som behandlas hos oss.
  • Du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade.
  • Du har rätt att under vissa omständigheter få dina uppgifter borttagna.
  • Du har rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter eller begära att behandlingen begränsas.

Du kan läsa mer om dataskyddslagstiftningen här.

Genom att göra beställning från oss samtycker Du till att vi behandlar Dina personuppgifter på dessa sätt.

Om Du skulle anse att vår behandling av Dina personuppgifter inte sker i enlighet med dataskyddslagstiftningen ber vi Dig att kontakta oss. Du har även rätt att klaga till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.