eNyT v. 01/2023

Boom Supersonic vill fylla tomrummet efter Concorde

 Boom Supersonic är fast beslutna att bygga världens snabbaste passagerarflygplan med sitt spetsiga överljudsplan Overture. Nu tillkännager man att flygplanet kommer att vara utrustad med ett helt nytt turbojetsystem.

Associated Press-undersökning påvisar användning av anti-Covid-åtgärder för övervakning

 I en undersökning som publicerades den 21 december avslöjar Associated Press (AP) hur regeringar runt om i världen utnyttjar teknik som ursprungligen skapats för att bekämpa Covid-19-epidemin för att övervaka sina befolkningar. AP är intresserad av de metoder som används av länder som anses diktatoriska eller demokratiska, på fem kontinenter, för att förhindra eller undertrycka någon form av oliktänkande, ”trakassera minoritetsgrupper” eller utnyttja hälsoinformation för spionageändamål.

Folkhälsomyndigheten vill ha inresestopp för smittade kineser

 Folkhälsomyndigheten har begärt att regeringen ska förbereda för att kunna införa krav på ett negativt Covid-19-test från kinesiska resenärer. Allt i ett försök att minimera mängden smittade från landet som just nu menas ha en omfattande epidemi av Covid-19. Kina har som svar hotat med ospecificerad hämnd mot västländer som nekar deras medborgare inresetillstånd.

Nyårsafton i Frankrike: ”Inga anmärkningsvärda incidenter”?

 I Frankrike attackerades en gendarmeribarack, ett barnhem brann ner, ett pensionerat par och flera familjer räddades från lågorna. Upp till 690 fordon brändes och 490 gripanden gjordes, men enligt ett pressmeddelande från det franska inrikesministeriet registrerades ”ingen anmärkningsvärd incident” årets första natt. Även i Tyskland kunde liknande händelser noteras, särskilt i Berlin.

”Sea-Eye” kräver nu skydd från tyska regeringen

 Med ett nytt dekret försöker den italienska regeringen kontrollera verksamheten hos självutnämnda sjöräddare i Medelhavet. Den icke-statliga organisationen Sea-Eye uppmanar därför nu den tyska regeringen att skydda dem. Det italienska dekretet kommer att ignoreras, säger de vidare.

Republikanske kongressledamoten George Santos avslöjad i en härva av lögner

 George Santos valdes till kongressen i mellanårsvalet i höstas men har nu erkänt att han kokat ihop stora delar av sin biografi – sin utbildning, sina anställningar och till och med sin etniska bakgrund. Han insisterar nu på att sitta kvar sin tvååriga mandatperiod, trots fördömanden, uppmaningar att avgå och eventuella etiska och juridiska utredningar.

Spelade i allsvenskan – våldtog könsstympad flicka

 En tidigare allsvensk fotbollsspelare har dömts till fängelse i två år efter att ha våldtagit en 16-årig könsstympad flicka. Utöver fängelsestraffet döms han även till utvisning – men våldtäktsmannen är välkommen tillbaka till Sverige om 10 år.

Internationell oro för Israels nya regering – präglas av militant sionism och rasism

 Israels nya regeringskoalition som ska sväras in i Knesset i januari, kommer bli den mest högerradikala i landets historia. En rad extrema sionistiska partier väntas få avgörande inflytande. Politiska bedömare förutspår ökande våld mot palestinier, både från bosättare och ordningsmakten. Redan nu har nya omfattande israeliska bosättningar planerats, vilket också kan leda till konflikter med omvärlden.

Efter kollapsen – viss ljusning för torskbeståndet

 Medan torskbestånden i Östersjön formligen kollapsat, och med dem det kommersiella torskfisket som drar upp bråkdelen av vad man brukade, har hårda skyddsåtgärder gett ett markant positivt resultat i Öresund. Där har man observerat de största mängderna torskyngel på över 25 år – och nu finns det hopp om att det kan rädda de övriga hotade bestånden i Östersjön.

Par förlorar vårdnad om sjuk baby när de inte vill tillåta blodtransfusion från Covid-19-vaccinerade

 Två föräldrar i Nya Zeeland har vägrat att låta sitt sjuka barn ta emot Covid-19-vaccinerat blod i samband med barnets hjärtoperation. De fråntas nu vårdnaden av sitt barn, som istället övergår till en domstol under ingreppet med tillhörande blodtransfusion. Ett liknande fall i USA slutade med att barnet som mottagit vaccinerat blod dog av en massiv blodpropp.

Stora skattehöjningar på el väntas

 En kommande skattehöjning på elektricitet den 1 januari innebär en omfattande kostnadsökning för konsumenterna som redan nu kämpar med hutlöst höga elräkningar. Trots löften från den nya moderatledda regeringen om att motarbeta elkrisen vill Kristerssons regering dessutom införa en ny elskatt för elproducenter – vilka därefter kan lämpa över de ökade kostnader på konsumenterna.

Bill Gates och WHO i ny virusövning – katastrofalt scenario med barn som måltavlor

 I slutet av oktober genomfördes en ny pandemiövning i Bryssel. De aktörer som låg bakom det hela, var desamma som organiserade den ökända Event 201, som föregick utbrottet av den så kallade pandemin av Covid-19. Denna gång är upplägget betydligt mer allvarligt än ett coronavirus som var temat då. Nu är det i första hand barn som infekteras med en betydligt dödligare virusvariant. Rekommendationerna är att en global hälsoregim installeras, där avvikande åsikter i högre grad censureras och psykologiska påverkanskampanjer riktas mot befolkningen.

Tullverkets varning – olagligt att beställa smällare från andra länder

 I år har Tullverket fram till november beslagtagit 43 000 smällare och andra olagliga fyrverkerier. Det är en fördubbling mot förra året och visar enligt Tullverket på ett stort problem där många svenskar, inklusive ungdomar och barn, köper vad de tror är lagliga varor från andra länder och i samma veva begår ett brott.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.