eNyT v. 02/2022

James Webbteleskopet operationellt trots PK-angrepp

 NASA bytte inte namn på sitt nya tekniska underverk för 10 miljarder dollar, James Webb Space Telescope, trots upprörda känslor för att det var uppkallat efter den tidigare NASA-administratören James Webb, påstås ha gått med på statlig diskriminering av homosexuella och lesbiska anställda på 1950- och 1960-talet. Observatoriet har nu vecklat ut sina speglar och sin solsköld – efter flera spända dagar är det största och mest sofistikerade rymdteleskopet som någonsin skickats upp nu snart klart för användning.

Eric Zemmour riktade in sig på journalister i sitt nyårstal och kallade dem ”gisslan för den dominerande ideologin”

 Den franske presidentkandidaten Eric Zemmour, själv gammal journalist, höll igår sitt nyårstal som en del av sin presidentvalskampanj inför en församling journalister i sitt kampanjhögkvarter. Under en kvart läste han lusen av dem för deras wokeness, medlöperi och politiska korrekthet, men lovade dem frihet att utöva sitt yrke på riktigt om han vinner valet.

Nya restriktioner införs i Sverige

 Ytterligare restriktioner kommer att införas i Sverige från och med den 12 januari som ett led i strategin mot pandemin som regeringen och Folkhälsomyndigheten har, meddelar statsministern Magdalena Andersson på en pressträff under måndagen. Bland annat införs ett maxtak på 500 deltagare för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och mässor inomhus – även för de som har vaccinationsbevis.

Ledord för Kasselstrand och AfS i nyårstal: ”Återvandring, dränerat träsk och slopat vaccinpass”

 Den 31 december höll Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige (AfS) sitt nyårstal på YouTube-kanalen Sunt förnuft. Där sammanfattade han år 2021, där han valde att fokusera på den alltjämt pågående massinvandringen, hotet om utökad användning av medicinska inrikespass samt det faktum att det politiska spelet resulterat i att Sverige nu regeras med en budget som baseras på M, KD och SD, detta utan att detta märks i invandringspolitiken.

Efter sju långa år – homoaktivist förlorar hetskampanj mot familjeägt kristet bageri

 Europadomstolen satte slutligen punkt för en flera år lång rättslig tvist startad av en homoaktivist som ville tvinga de kristna ägarna av ett bageri att baka en tårta med ett politiskt budskap till stöd för homoäktenskap. Europadomstolen sällade sig, genom sitt beslut att inte ta upp fallet, till Storbritanniens högsta domstol som redan dömt i det kristna parets – och yttrandefrihetens – favör.

Italien inför vaccintvång för de över 50

 Genom ett nytt beslut i Italien kommer alla över 50 att tvingas vaccineras. Lagkravet kommer träda i kraft den 15 februari, och man följer då Österrike som infört vaccintvång från den 1 februari, detta rapporterar den italienska tidningen Corriere Della Sera.

Våldsamt vid frihetsdemonstration i Amsterdam

 Under söndagen den 2 januari blev det stundtals våldsamt då frihetsdemonstranter drabbade samman med polis i Nederländernas största stad Amsterdam. Demonstranterna protesterade mot de än en gång gällande restriktionerna som motiveras med en ökad smittspridning av Covid-19.

Svensk flicka liftade med invandrare – blev gruppvåldtagen

 Efter att ha valt att lifta med två invandrare i deras BMW blev en ung svensk flicka utsatt för upprepade våldtäkter av de båda männen under bilfärden. Nu har Malmö tingsrätt dömt Hassen Ishtiaq, 22, och Ali Akbar Mirza, 21, till vardera fyra års fängelse för grov våldtäkt.

Regeringen utökar vaccinpassen

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.